-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Τα supersport λάστιχα αντέχουν 10-20 χιλιάδες χιλιόμετρα το πολύ, ενώ οι γκαζοφωνιάδες τα τρώνε και σε 5000 άμα λάχει. Τα καθημερινά αντέχουν και 100 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Εμενα αντεξαν 20.000χλμ τα R050A, 22.000χλμ τα Michelin SuperSport και τωρα εδω 3.000χλμ εχω τα S001. Θελεις να μου πεις πως ενα καθημερινο λαστιχο αν το φορουσα στο αμαξι θα με εβγαζε για 30.000χλμ + ?
γιατι τι οδηγεις pagani?
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τα supersport λάστιχα αντέχουν 10-20 χιλιάδες χιλιόμετρα το πολύ, ενώ οι γκαζοφωνιάδες τα τρώνε και σε 5000 άμα λάχει. Τα καθημερινά αντέχουν και 100 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Εμενα αντεξαν 20.000χλμ τα R050A, 22.000χλμ τα Michelin SuperSport και τωρα εδω 3.000χλμ εχω τα S001. Θελεις να μου πεις πως ενα καθημερινο λαστιχο αν το φορουσα στο αμαξι θα με εβγαζε για 30.000χλμ + ?
γιατι τι οδηγεις pagani?
Αν οδηγουσα pagani δεν θα ειχα ουτε θεμα με το να αλλαζω τα λαστιχα καθε 1000χλμ αλλα ουτε απαιτηση απο αυτα να αντεχουν περισσοτερο
-
τοτε θα σε εβγαζε για 30.000+χλμ.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Ναι. Δεν θα κρατάνε πολύ καλά βέβαια ακόμα και όταν θα είναι ολοκαίνουρια, αλλά θα σου βγάλουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι να λιώσουν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι. Δεν θα κρατάνε πολύ καλά βέβαια ακόμα και όταν θα είναι ολοκαίνουρια, αλλά θα σου βγάλουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι να λιώσουν.
Κριμα που δεν μπορω να το αποδειξω αυτο, αφενος γιατι καθημερινα λαστιχα θα ειναι 'κυνδινος' αν τα φορεσω και αφετερου επειδη και 10.000χλμ να βγαλουν θα χρειαστει αρκετος καιρος για αυτο (και φυσικα δεν θα μπορουσα να τα εχω για τοσο καιρο).
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ενα σπορ λαστιχο δεν ειναι μαλακο για να εχει κρατημα......ειναι σκληρο για να μη λιωνει και να μπορει να ανταπεξελθει ενδεχομενως και σε καταστασεις πιστας.Απεναντιας ενα family ειναι μαλακο για να μπορει να δουλεψει στην πολη με το καλημερα........
Ως εδω τοΑπλά όχι.
Τεκμηριωσε αν θες.....
Τζάμπα καίει η λάμπα!!!
-
το αυτοκινητο φοραει 175/65R14 για να βελτιωθει η ανεση, επειδη οδηγειται σε παλιοδρομους μεσα στην πολη, αν ανεβω σε προφιλ 175/70R14 η 175/80R14 θα το πετυχω;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τζάμπα καίει η λάμπα!!!Τρεις σελίδες τώρα αυτό αναλύουμε.
το αυτοκινητο φοραει 175/65R14 για να βελτιωθει η ανεση, επειδη οδηγειται σε παλιοδρομους μεσα στην πολη, αν ανεβω σε προφιλ 175/70R14 η 175/80R14 θα το πετυχω;
Πρέπει να είσαι εντός 3% από την εργοστασιακή διάμετρο. Ψάξε το εδώ: https://www.etyres.co.uk/how-to-change-your-tyre-size/
Από ότι βλέπω η καλύτερη επιλογή για άνεση είναι το 175/75/14 που ανεβάζει το προφίλ κατά 2,83%. Βέβαια μεγαλύτερο ρόλο ίσως παίζει το ίδιο το ελαστικό (κάποια έχουν πιο σκληρά πλαϊνά).
ΥΓ: Βλέπω ότι το συγκεκριμένο site είναι πιο αυστηρό και προτείνει αλλαγή έως 2,5%. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι το 185/70/14 (2,33% διαφορά). -
αν ξεφυγω απο το 3% του κατασκευαστη θα εχω προβλημα στο κτεο;
για να υπαρχει αυτο το νουμερο θα χασει σε αισθηση και σε κρατημα;
πολη κεντρο-με περιφερειακο το κυκλοφορω κυριως και χρειαζομαι λιγο περισσοτερη ανεση επειδη οι δρομοι πλεον ειναι παρατημενοι χωρις την καταλληλη υποδομη απο τοτε που φτιαχτηκαν και πλεον οτι φορτηγο και αστικο τους παταει ''καθονται'', μεταφεροντας στο καθισμα εντονα τους κραδασμους οταν δεν καταφερω να την αποφυγω λογω κυκλοφοριας και την πατησω, αλλα ευτυχως λαστιχο μεχρι τωρα δεν εσκασα
σε 70 προφιλ η τιμη ειναι σχεδον ιδια με αυτο που φοραω και διαθεσιμη σε ολες τις μαρκες, σε 80 προφιλ θα βγει 20Ε ακριβοτερο στην τετραδα αλλα σε barum brillantis και σε 75προφιλ ειναι ιδιαιτερα δυσκολη και ακριβη διασταση που ειπε ειναι για φορτηγακι εχει μονο σε bridgestone βγαινει στα 90Εκατι/κομματι
απο οτι καταλαβα παιζει και η μαρκα-αν εχεις να προτεινεις καποια, να το ρισκαρω για 80αρι προφιλ; το αυτοκινητο ειναι 1150kg
ειναι απιθανο για τα οικονομικα μου να αλλαξω τα τωρινα λειτουργικα εργοστασιακα σκληρα sachs με τα πολυ καλα για πολη monroe & kyb -
Παραπάνω από 3% βγαίνει εκτός προδιαγραφών με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την οδική συμπεριφορά. Δεν νομίζω ότι αξίζει να το ρισκάρεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν λάστιχα με μαλακό σκελετό που θα δώσουν το κάτι παραπάνω σε άνεση. Κάποιο συγκεκριμένο για την διάστασή σου δεν γνωρίζω, αλλά γενικά τα Uniroyal, Michelin, Continental έχουν τέτοια φήμη.
-
ευχαριστω, τοτε πηγαινω σε 185/70R14
-
Ουσιαστικα το ερωτημα μου ειναι, ενταξει για τα πλαινα (αυτα τα ζουλας/τα κλωτσας/βλεπεις αν μαγουλιαζει το λαστιχο στις στροφες), την συσταση της γομας πως στον λουτσο την σχολιαζει ο κοσμος στο φορουμ ως σκληρη η μαλακη με τετοια σιγουρια?πως το καταλαβαινει?
Το ερώτημα ειναι για οποιονδήποτε μπορεί να απαντήσει.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ευχαριστω, τοτε πηγαινω σε 185/70R14Εγώ να σου πω την αλήθεια θα πρότεινα να κάτσεις στα αυγά σου (175/65/14), αφου αυτήν την διάσταση διάλεξε η εταιρεία για το αυτοκίνητο που η ίδια έφτιαξε κάτι θα ξέρει.
Η διάσταση αυτή ειναι και σούπερ οικονομική. Για την βελτίωση της άνεσης θα έβαζα απλώς κάποιο λάστιχο με τέτοιο προσανατολισμο στυλ Goodyear efficient grip performance η continental premium contact. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ευχαριστω, τοτε πηγαινω σε 185/70R14Είχα βάλει λάθος αριθμό πριν. Με το 185/70/14 είσαι κατά πολύ εκτός προδιαγραφών (5,49%). Με το 175/70/14 είσαι οριακά εκτός (3,09%).
-
Ουσιαστικα το ερωτημα μου ειναι, ενταξει για τα πλαινα (αυτα τα ζουλας/τα κλωτσας/βλεπεις αν μαγουλιαζει το λαστιχο στις στροφες), την συσταση της γομας πως στον λουτσο την σχολιαζει ο κοσμος στο φορουμ ως σκληρη η μαλακη με τετοια σιγουρια?πως το καταλαβαινει?
Το ερώτημα ειναι για οποιονδήποτε μπορεί να απαντήσει.
Εγω δεν εχω καταφερει ακομη να βγαλω ακρη για συσταση γομας. Bridgestone turanza (υποτιθεται σκληρη γομα) σε κορσα φιλου φτανουν δεικτη φθορας στα 50.000χλμ. Michelin energy(υποτιθεται μαλακη γομα) στα ιδια χλμ πολυ λιγοτερη φθορα.
Σε μενα τωρα kleber viaxer 40.000km ελαχιστη φθορα πολυ καλο κρατημα και φρεναρισμα, σε αντιστοιχα km με sava perfecta παρομοια ελαχιστη φθορα και χαλια κρατημα και φρεναρισμα.Στο suv μου τωρα τα ασφαλτινα michelin latutute tour (και καλα μαλακη γομα) κρατησαν 80.000km αξιοπρεπεστατο κρατημα και φρεναρισμα για τα χλμ και για να βρουνε δεικτη φθορας δεν ξερω ποσες χιλιαδες χλμ ηθελαν, πραγματικα εντυπωσιακα. Στο ιδιο αμαξι hankook κ406 (και καλα σκληρη γομα) ασφαλτινα στα 40.000 βρηκαν δεικτη φθορας και ειχαν ελεεινο κρατημα.
-
Τα Energy έχουν πολύ σκληρή γόμα, όπως τα περισσότερα οικολογικά. Άρα σωστή η παρατήρηση σας.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Energy έχουν πολύ σκληρή γόμα, όπως τα περισσότερα οικολογικά. Άρα σωστή η παρατήρηση σας.Nokia 730 & Tapatalk
Δια αρχηγοπουλο μοιρασου την γνωση σου. Απο που καταλαβαινεις μια γομα ως σκληρη η μαλακη?
-
Τα Energy έχουν πολύ σκληρή γόμα, όπως τα περισσότερα οικολογικά. Άρα σωστή η παρατήρηση σας.
Nokia 730 & Tapatalk
Δια αρχηγοπουλο μοιρασου την γνωση σου. Απο που καταλαβαινεις μια γομα ως σκληρη η μαλακη?
ταχυτητα φθορας, χρονος για θερμοκρασια σωστης λειτουργειας με κρυα ή ζεστη ασφαλτο, αντιδραση κατα το γλυστριμα και αλλες λεπτομερειες δυσκολοτερα αντιληπτες στο μεσο οδηγο.
χωρις ιχνος μομφης σε κανεναν, αλλο το οδηγαω ενα αυτοκινητο-μοτοσυκλετα κτλ, αλλο το κινω. -
Ε εντάξει, όχι και αρχηγόπουλο και γνώστης.
Μέσω της επαφής και τριβής με το αντικείμενο όπως όλοι μας, έτσι κι εγώ. Όταν τα Energy δεν λένε να λιώσουν ούτε σε πίστα και έχουν treadwear 400 (άρα αντέχουν σε φθορά μέχρι να χαλάσει το αυτοκίνητο), λες ότι έχουν σκληρή γόμα. Επίσης οι ίδιοι οι κατασκευαστές λένε ότι για να έχεις μικρότερη αντίσταση κύλισης έχεις και λιγότερο grip που σημαίνει πιο σκληρή γόμα.
-
1 και πως ξερεις οτι η διαφορα στο ζεσταμα οφειλεται σε διαφορα στην σκληροτητα του πελματος και οχι του σκελετου η στους διαφορετικους ωμους?
2 δηλαδη ελαστικα ιδιας σκληροτητας δεν μπορουν να εχουν διαφορετικη φθορα αναλογα της μοριακης συστασης του καθενος?επαναληψη προηγουμενου ερωτηματος μου για τους φιλους που εξεθεσαν προηγουμενος την αναλυση τους.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]