-
εχεις πολλα βαριδια πανω στις ζαντες?
-
Η καθε πλευρα 1, σε 2 ζαντες δεν εχει η εξωτερικη πλευρα καθως δεν χρειαζοτανε οπως ειπε.
-
μηπως να εκανες ζυγοσταθμιση με τους τροχους πανω στο αυτοκινητο ετσι ωστε να ζυγησεις μαζι και ολα τα κινουμενα μερη? δισκοπλακες, ημιαξονια κ.α.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
μηπως να εκανες ζυγοσταθμιση με τους τροχους πανω στο αυτοκινητο ετσι ωστε να ζυγησεις μαζι και ολα τα κινουμενα μερη? δισκοπλακες, ημιαξονια κ.α.Ειναι σίγουρα προτιμότερη, αλλα δεν ξέρω αν την κάνουν όλοι οι λαστιχαδες.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
μηπως να εκανες ζυγοσταθμιση με τους τροχους πανω στο αυτοκινητο ετσι ωστε να ζυγησεις μαζι και ολα τα κινουμενα μερη? δισκοπλακες, ημιαξονια κ.α.
Ειναι σίγουρα προτιμότερη, αλλα δεν ξέρω αν την κάνουν όλοι οι λαστιχαδες.
σε ευθυγραμμισα θα την κανεις αυτη, το κακο ειναι οτι θα την ξαναπληρωσεις.
-
Αν είναι σωστά τα ελαστικά δεν χρειάζεται να κάνει ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο.
Δυστυχώς και εγώ όταν έβαλα μια παρτίδα pirelli cinturato p7 είχα πρόβλημα παρόλο που έκανα τέσσερις ζυγοσταθμίσεις.
Μετά από αυτά ήθελαν να κάνουν ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο και δεν δέχτηκα.
Για να μην τα πολύ λέω, άλλαξα τετράδα με michelin primacy 3 όταν τα τοποθέτησαν έκαναν ζυγοστάθμιση και τελος, λύθηκε το πρόβλημα.
Τα pirelli αποδείχθηκαν στραβά. -
Εγω παω για την δευτερη, στην πρωτη των 1000χλμ οταν εγινε εστρωσε το τρεμουλο ηταν αφρος το τιμονι, τωρα παλι αρχισε. Η αληθεια ειναι οτι μαζευω πολυ γρηγορα τα χλμ και τα λαστιχα στρωσανε καπως βιαια. Πιστευω οτι η ζυγοσταθμιση πανω στο αμαξι ειναι 'μπαλωμα' να καλυψουμε το προβλημα και δεν μου αρεσει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πιστευω οτι η ζυγοσταθμιση πανω στο αμαξι ειναι 'μπαλωμα' να καλυψουμε το προβλημα και δεν μου αρεσει.Σωστος.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Αν είναι σωστά τα ελαστικά δεν χρειάζεται να κάνει ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο.
Δυστυχώς και εγώ όταν έβαλα μια παρτίδα pirelli cinturato p7 είχα πρόβλημα παρόλο που έκανα τέσσερις ζυγοσταθμίσεις.
Μετά από αυτά ήθελαν να κάνουν ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο και δεν δέχτηκα.
Για να μην τα πολύ λέω, άλλαξα τετράδα με michelin primacy 3 όταν τα τοποθέτησαν έκαναν ζυγοστάθμιση και τελος, λύθηκε το πρόβλημα.
Τα pirelli αποδείχθηκαν στραβά.ετσι ειχα παθει κι εγω με κατι pirelli P3 (αν θυμαμαι καλα) στο Wagon R
ποτε δεν εκατσαν σωστα και μου προτεινε ο λαστιχας να κανουμε ζυγοσταθμιση πανω στο αυτοκινητο.Τελικα δεν εκανα και τα αλλαξα στις 30000 χιλιομετρα
Ηταν τα 2α λαστιχα που εβαλα, αντικαθιστωντας τα εργοστασιακα Μισελεν, ξαναεβαλα Μισελεν, καλα πηγαν αλλα νομιζω τα καλυτερα λαστιχα (για το συγκεκριμενο αυτοκινητο) ειναι τα Dunlop που φοραει τωρα.
Το μονο 'κακο' ειναι οτι φαγωθηκαν γρηγορα, αλλα ισως και γι'αυτο κρατανε και καλυτερα -
γεια σας σκεφτομαι να αλλαξω ελαστικα στο αμαξι τωρα εχει πανω διασταση 205/55-16 γινεται να βαλω πιο μικρη διασταση και αν ναι τι? επισης ποια ελαστικα θα προτεινατε?
-
Μικρότερη σε διάμετρο ζάντας ή σε πλάτος? Γιατί θέλεις να βάλεις μικρότερη διάσταση? Σε 205/55/16 (που είναι συχνή διάσταση) έχεις πολλές επιλογές σε καλές τιμές.
-
δεν θελω απαραιτητα να βαλω μικροτερη διασταση απλα ρωτησα αν γινεται. εχεις κατι να προτεινεις σε 205/55/16?
-
1 γινεται αλλα δεν εχει νοημα
2 εξαρταται η επιλογη απο τον τυπο οδηγησης και χλμ που κανεις.
εγω με οδηγηση σχεδον αποκλειστικα στην πολη και με προγραμματισμενη αλλαγη ελαστικων το φθινιπωρο στην ιδια διασταση με εσενα ειμαι μεταξυ pirelli cinturato p7 και toyo proxes cf2 -
δεν κανω πολλα χιλιομετρα. επισης καλυτερα θα ηταν να παρω ελαστικα για ολες τις εποχες αντι για καλοκαιρινα?
-
Γιατι, που μένεις;
-
Τα λαστιχα all weather ειναι ιδανικά για θερμοκρασίες κάτω των + 7 βαθμών και όχι τόσο χαμηλών ώστε να έχει χιόνι. Δλδ σχεδόν παντού ειναι κατώτερα των καλοκαιρινών, η εναλλαγής καλοκαιρινών / χειμερινών (που ειναι καλύτερα σε χιόνι-πάγο των all weather).
-
δηλαδη τα καλοκαιρινα ειναι καλυτερα απο αυτα για ολες τις εποχες? επισης εχω δει οτι γραφουν κατι αριθμους που ειναι ποτε φτιαχτηκε το ελαστικο μεχρι ποσο παλια φτιαγμενο πρεπει να ειναι μηπως ξερεις?
-
Ναι,όλα τα λαστιχα έχουν ενα τετραψήφιο νούμερο, οι δυο τελευταίοι αριθμοί αντιστοιχούν στο έτος κατασκευής και οι δυο πρώτοι στην εβδομάδα κατασκευής. Πχ 1312 σημαίνει 13 η εβδομάδα του 2012.
-
Ο χρήστης Dimitrisps έγραψε:
δηλαδη τα καλοκαιρινα ειναι καλυτερα απο αυτα για ολες τις εποχες? επισης εχω δει οτι γραφουν κατι αριθμους που ειναι ποτε φτιαχτηκε το ελαστικο μεχρι ποσο παλια φτιαγμενο πρεπει να ειναι μηπως ξερεις?για μένα είναι αποδεκτό ως και 6μηνο........τα νουμεράκια είναι όπως τα λέει ο Aikibill.
-
σχετικα με το ποσο παλια πρεπει να ειναι.
1 σιγουρα πανω απο χρονο να τα βαλει στο δικο του το αυτοκινητο ο λαστιχας,ειναι μη αποδεκτο
2 κατω απο 6 μηνο μια χαρα (μερικοι λενε οτι αν εχουν περασει και 1-2 μηνες εχει δεσει καλυτερα το λαστιχο)
3 απο 6-12 μηνες δεν αποκλειεται και τελειως αν εχει ειδικα και καποια εκπτωση.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]