-
Barum Bravuris 3HM (215/55 R17)
τα έχει δοκιμάσει κανείς;στο μονο τεστ που μπορεσα να βρω, στο Testberichte.de χαρακτηρίζεται ως 'επαρκες' (Ausreichend),
http://www.testberichte.de/p/barum-test ... richt.htmlτο τεστ που επικαλειται το χαρακτηριζει ως 'συνιστόμενο;' (empfehlenswert)
http://www.pirelli.com/asset/index.php?idelement=2161
Η βαθμολογια του φαινεται να ειναι χαμηληΑπο την αλλη, σε reviews που βρηκα το λενε για καλο.
Θα ηθελα τη γνωμη καποιου που το εχει ως προς την 'καθημερινη' οδηγηση
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και γυρνώντας σε προηγούμενο ερώτημα
Pirelli cinturato p7 vs Michelin primacy 3 vs Goodyear efficient grip performance vs Dunlop sport blu response
Με κυρία έμφαση την αντοχή στις αμέτρητες λακούβες των ελληνικών δρόμων.Έχεις κανένα τραγικά χαμηλό προφίλ?
Προσωπικά στο Κόρσα τα προηγούμενα ήταν Exalto, τα οποία υποτίθεται είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε λακούβες. Στην πράξη δεν έπαθαν τίποτα, ούτε χρειάστηκε ποτέ να προσθέτω αέρα και σε καμία περίπτωση δεν τα πρόσεχα.Θα έλεγα να δεις την ευρωπαική ταμπέλα και να επιλέξεις ανάλογα. Νομίζω τα Dunlop έχουν καλή βαθμολογία, αν και ποικίλει λίγο ανάλογα με τη διάσταση.
Ε σορυ,δεν έδωσα τις διαστάσεις 205/55/16 για mazda3.
Στην παρούσα φοράει Bridgestone Turanza γιατι τα είχε προτείνει ο λαστιχας σαν ανθεκτικά λαστιχα ( τα προηγούμενα ελαστικα έσκασαν πρόωρα οπότε η μάνα μου που οδηγούσε τότε το αυτοκίνητο είχε ζητήσει ανθεκτικό λάστιχο).Επειδή είμαστε 'αδέρφια',θα βάλεις ή Yokohama V105 ή Verdestein Sportrac 5 για να ευχαριστιέσαι το πάτημα του αμαξιού σου!! Εναλλακτικά (αυτό φοράω εγώ),το Bridge 002 Adrenalin....και λέω εναλλακτικά,γιατί άμα κάνεις χλμ αρκετά,θα σου κρατήσει λιγότερο!!
Άκουσέ με και δε θα χάσεις..... -
Να σου πω την αλήθεια με αυτοκίνητο 105 μόνο ίππων και μετακινήσεις σχεδόν αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της πόλης δεν ψάχνω για σπορ λάστιχο, για αυτό και οι παραπάνω υποψηφιότητες μου.
-
Να σου πω την αλήθεια με αυτοκίνητο 105 μόνο ίππων και μετακινήσεις σχεδόν αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της πόλης δεν ψάχνω για σπορ λάστιχο, για αυτό και οι παραπάνω υποψηφιότητες μου.Μια που το θέτεις έτσι, δες αυτήν την επιλογή:
PRIMACY 3 205/55 R16 94V XL (ενισχυμένα + Προστασία ζάντας) -
Μμμμμμ ....τι εστι προστασία ζαντας; Πως το πετυχαίνει αυτό;
-
Μμμμμμ ....τι εστι προστασία ζαντας; Πως το πετυχαίνει αυτό;Διάβασε στο παρακάτω link, αλλά έχε υπόψη σου και το** XL **(extra load)
http://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=149 -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Barum Bravuris 3HM (215/55 R17)Θα ηθελα τη γνωμη καποιου που το εχει ως προς την 'καθημερινη' οδηγηση
Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε ίσως να μην σε ενδιαφέρει η γνώμη μου αλλα ενα λάστιχο με βαθμολογία c στο βρεγμένο απο την ΕΕ δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το κοιτάξεις περαιτέρω.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Barum Bravuris 3HM (215/55 R17 94Y)
τα έχει δοκιμάσει κανείς;Δες και αυτά, Nexen N'blue HD Plus (215/55 R17 94V), καλύτερη βαθμολογία, θετικά σχόλια και λογική τιμή ~90€.
-
δες και τα sava , τα έχουμε στα εταιρικά καί όλοι λέμε καλά λόγια
-
ευχαριστω για τις απαντησεις, εχω μπερδευτει μ'αυτα τα 'παλιολαστιχα'
σκεφτομαι να επανελθω στην αρχικη μου σχεση για λαστιχα '4Χ4' (με ασφαλτινο προσανατολισμο εννοειται)
viewtopic.php?p=3104035#p3104035
ξερει κανεις αν ο χαρακτηρισμος ενος ελλαστικου ως 'M + S' καλυπτει τον οδηγο σε περιπτωση που χρειαζονται χειμερινα λαστιχα; (για την τροχαια, οχι για το αν κανουν ή οχι)
-
Καλησπέρα στην παρέα. Παρακολουθώντας τη συζήτηση και τα ενδιαφέροντα που γράφονται σκέφτηκα να ζητήσω κι εγώ συμβουλές-άποψη-εκτίμηση αν έχει κάποιος. Ήρθε η ώρα να αλλάξω τα 'μαμίσια' ελαστικά σε renault clio iii tce. η διάσταση δεν αφήνει πολλές επιλογές, 195/50 r16 κι απ΄τη μάνα του φορούσε xl88 (οι λαστιχάδες-μάστορες προτείνουν να μην αλλάξω διάσταση, οπότε πάμε με αυτά τα δεδομένα). Τα Michelin Primacy που είχε δεν υπάρχουν πλεόν, τώρα μόνο Energy Saver+. Ο λαστιχάς μου λέει ότι μια χαρά λάστιχα είναι, αλλά εγώ διαβάζω-ακούω ότι στο βρεγμένο δεν σκίζουν. Εντάξει δεν θα το πάω τέρμα στη βροχή αλλά είναι σημαντικό να σου δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας γιατί είναι και το οικογενειακό αυτοκίνητο. Εναλλακτικές ContiPremium Contact 2 (και Sport Contact 2) αλλά παλιά μοντέλα, Cinturato Pirelli P1 Verde και Dunlop BluResponse - μάλλον το καλύτερο, ίσως μικρότερος χρόνος ζωής, το βασικό είναι ότι δεν τα βρίσκω εύκολα σε αυτή τη διάσταση, κατόπιν παραγγελίας και ζήσε Μάη μου... Ο λαστιχάς μου είπε ότι μεταξύ Michelin, Conti, Pirelli θεωρεί καλύτερη επιλογή τα Michelin. Για την ακρίβεια είπε ότι έχει πελάτες που βάζουν 20-30 χρόνια μόνο Michelin. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πολύ ικανοποιημένος ήμουν/είμαι από τη μάρκα και στο renault και στον παλιό μου σκαραβαίο, απλά για το Energy Saver+ έχω δει αντιφατικά σχόλια κι όσο το ψάχνω, τόσο μπλέκω χειρότερα. βοήθεια ευπρόσδεκτη!
-
παρεπιπτόντως και ένα site που πρότεινε κάποιος φίλος επιβεβαιώνονται τα αντιφατικά δεδομένα. http://www.rezulteo-tyres.co.uk/size-search-tyres?tsfid=ts551cf7e195ad4#1. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις με όλα...
-
αγαπητε αλε, μηπως τα μισελεν αφηνουν το μεγιστο κερδος στον εμπορο-λαστιχα σου?
Τα εχουμε ξαναπει, οι γνωμες τους δεν ειναι αντικειμενικες αλλα κινουνται με γνωμονα το δικο τους συμφερον.
Απο τα λαστιχα που προτεινες κι εγω δε θα πηγαινα σε energy τα εχει η αδερφη μου σε πολο και δε μου αρεσε καθολου.
Δηλαδη για καθε μερα και νορμαλ χρηση καλο ειναι αλλα για πιο γρηγορες καταστασεις αστο καλυτερα.
Επισης ειναι λιγο ευαισθητα λαστιχα για ελλαδα, οπως και τα dunlop. Θελουν προσοχη σε λακουβες.
απο αυτα που ειπες, προτιμω τα pirelli p1. -
Ο χρήστης αλε έγραψε:
Για την ακρίβεια είπε ότι έχει πελάτες που βάζουν 20-30 χρόνια **μόνο **Michelin.Και με αυτό προσπάθησε ο λαστιχάς να σε πείσει να βάλεις michelin? Αν δεν έχουν βάλει άλλο λάστιχο αυτά τα 30 χρόνια πώς ξέρουν ότι δεν υπάρχουν καλύτερα?
Δεν μας έχεις πει πάντως τι ακριβώς χρήση κάνεις και πόσα χιλιόμετρα. Εχώ είχα τα energy saver (όχι τα plus) σαν πρώτης τοποθέτησης και ήταν αρκετά (έως πολύ καλά) τα πρώτα 2 χρόνια. Μετά άρχισε η απόδοση τους να πέφτει. Παρόλα αυτά είχαν γόμα για άλλα τόσα χιλιόμετρα (μπορεί και παραπάνω). Τώρα σε βροχή δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερο παράπονο, παρόλο που δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Στα 40k και στα 3 χρόνια (τα λάστιχα βέβαια ήταν πιο παλιά γιατί είχε καθίσει το αμάξι 6 μήνες στο τελωνείο) τα άλλαξα με τα PS3 (και εγώ είχα ξεκινήσει για τα primacy, αλλά είχαν την ίδια τιμή με τα PS3 και επέλεξα αυτά). Μέχρι στιγμής έχω περίπου 15k με τα PS3. Στην πίεση σε στροφές είναι σίγουρα καλύτερα τα PS3 (τόσο σε αίσθηση όσο και σε απόδοση), όπως και στο βρεγμένο. Παρόλα αυτά σε καθημερινές συνθήκες δεν έχω δει και κάποια τραγική διαφορά, πέραν απο λίγο παραπάνω θόρυβο και μία μικρη μείωση της άνεσης. Τώρα αν στο βρεγμένο είναι 3 μέτρα κάτω δε ξέρω, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ να το μάθω
-
Απαντώ στις ερωτήσεις-παρατηρήσεις: όντως μπορεί να έχει μεγαλύτερο κέρδος από τη Michelin (αν κι έχει και τις άλλες μάρκες). Σχετικά τον εμπιστεύομαι γιατί τον ξέρω χρόνια. Σε γενικές γραμμές 5 τεχνικούς ή λαστιχάδες ρώτησα, διαφορετικές απαντήσεις πήρα, άντε βγάλε άκρη… Μ’αυτό που είπε για τους πελάτες εννοούσε ότι είναι μία εγγυημένη μάρκα-επαναλαμβάνω ότι κι εγώ παράπονο από Michelin δεν έχω, ίσα ίσα. Γενικώς θεωρεί ότι οι μεγάλες εταιρείες ελαστικών πριν βγάλουν ένα μοντέλο το έχουν τεστάρει επαρκώς ώστε να μην αμφισβητηθεί το κύρος του ονόματός τους κτλ. Τα Conti δεν τα θεωρεί κακά, απλά λέει γιατί να βάλεις παλιότερο μοντέλο, παλιότερη τεχνολογία. Για Pirelli δεν είπε κάτι αρνητικό, αλλά τα Energy Saver+ τα κρίνει για καλύτερα. Χρήση πόλη αρκετά, καθημερινό πηγαινέλα Καρέα, χονδρικά 9-10.000χλμ το χρόνο. Όχι τρελά παντιλίκια, το πατάω ωστόσο κάποιες φάσεις, όχι και στα όρια του. Π.χ. Καρέα που την έχω μάθει απέξω τόσα χρόνια τη διαδρομή υπάρχουν σημεία που μπορεί να το γκαζώσω (βλακεία μου πιθανώς γιατί δεν είναι και ο καλύτερος δρόμος)... Στη μεγάλη κατηφόρα όπως πας για Κατεχάκη-Μεσογείων ας πούμε παίρνει να πας και με 120 πάνω-κάτω και στις στροφές με αυτά που φοράει δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το θέμα όπως είπα είναι ότι σε αυτή τη διάσταση δεν έχω και πολλές επιλογές για αυτό προσπαθώ να καταλάβω πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχουν μεταξύ τους, πόσο καλύτερο ή χειρότερο είναι κάποιο από τα άλλα.
-
Για τα enrgy saver και εγω δεν εχω διαβασει τοσο καλα πραγματα, τωρα απο τετοια εταιρεια και σε μικρο αυτοκινητο δεν νομιζω να ειναι και χαλια να τα βαλεις , αλλα μαλον τα dunlop θα διαλεγα.
-
Έχουμε ίδιο αμάξι. Τα saver τα είχα πρώτης τοποθέτησης και τα αλλαξα με gt radial. Έχω αναλύσει διεξοδικά μερικές σελίδες πίσω. Κοιτά και τα Uniroyal rainsport 3.
-
έχω την αίσθηση ότι σε όλους τους τύπους, βάζοντας Michelin έχεις επιλέξει μέσα από την καλύτερη πεντάδα,να μην πώ τριάδα.
Αν δεν είσαι τύπος που μπορείς να αισθανθείς,και δεν σε ενδιαφέρουν, οι ελάχιστες διαφορές που συχνά μπορεί και να υπερκαλυφθούν από άλλες παραμέτρους( αμορτισέρ, δρόμος πίεση ελαστικών, κατάσταση φρένων κλπ) βάζεις michelin και καθάρισες
-
Προσωπικά θα επέλεγα τα Pirelli. H Michelin είναι υπερεκτιμημένη IMHO.
Nokia 730 & Tapatalk
-
rantispan θα ψάξω την ανάλυσή σου. Τα Rainsport τα είχα σκεφτεί αλλά δεν τα βρίσκω εύκολα σε αυτή τη διάσταση. μέσω internet μόνο και χωρίς να ξέρω πότε θα παραδοθούν κτλ. τα gt radial δεν τα έχω δει. kospapad αυτό που λες το έχω σκεφτεί πολλές φορές. λες και θα τρέξω σε gp, μη διυλίζω τον κώνωπα... εντάξει βέβαια η ασφάλεια είναι θέμα πρώτιστης σημασίας γι΄αυτό και ψάχνω την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αλλά τελικά απόλυτη επιλογή δεν νομίζω ότι υπάρχει. realzeus τα Pirelli επίσης τα σκέφτομαι παρόλο που και για αυτά αντιφατικές κριτικές βλέπω και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. τελικά κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις με το καθένα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]