-
Ο χρήστης Agelos έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους.
Ενδιαφέρομαι να ακούσω γνώμες για το τί λάστιχα να βάλω σε
1-atos prime 2001 με 155/70/13 και
2-opel astra TT 2007 με 225/45/17
Φυσικά και με ενδιαφέρει κυρίως το οικονομικό(δεν παίζει ούτε γιούρο που λένε... ) , αλλα δεν θέλω να σκοτωθώ κιόλας πχ με κινέζικα...
Καλά λόγια και οικονομικά έχω ακούσει για petlas(τούρκικα) . Να σημειώσω πως τα χιλιόμετρα γίνονται σε επαρχιακή πόλη και δε με ενδιαφέρει πχ το σταμάτα-ξεκίνα όπως τα σε φανάρια και πως θα προτιμούσα ενα καλύτερο πάτημα σε βρεγμένο απο οικονομία, θόρυβο κλπ . Φυσικά και ρόλο παίζει το στύλ οδήγησης του καθένα, γι' αυτο όλες οι γνώμες δεκτές...Θα ήθελα με βάση τα παραπάνω να μου πείτε γνώμες(ειδικά όσοι τα έχουν φορέσει) για ΤΟΥΟ.
Τα βρήκα σε λαστιχά για
1-Atos 155/70/13 Toyo Nanoenergy 3 - 150ευρώ
2-Astra TT 225/45/17 - 300ευρώ (δε θυμαμαι ακριβως μοντέλο)
ολα με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση κομπλέ.
Απο καμια άγνωστη (γιατι τα οικονομικά μου δεν είναι για παραπάνω) λέω να τα βάλω.
Μπορεί καποιος να με συμβουλέψει, μιας και μέχρι σήμερα έχω εμπειρία μόνο απο michelin, conti, brigestone... ;;;;;;;Βαλτα αφοβα.........οι τιμες που βρηκες εξαιρετικες
-
Πού'σε ρε Γιώργηηη......;
υγ.θα προτιμούσα τα Linglong....ή τα Maloya.... -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πού'σε ρε Γιώργηηη......;
υγ.θα προτιμούσα τα Linglong....ή τα Maloya....Εχει και nexen/Dayton/infinity/tigar ο μπαχτσες!!!!!!!
-
καλησπερα στην παρεα.επειτα απο πολυ σκεψη και ψαξιμο στο ιντερνετ αποφασισα να τοποθετησω λαστιχα στο αβεο μου...τα πρεμιουμ 2 εχουν φορτωθει 65000 και χρηζουν αμεση αλλαγη...(στο στεγνο ακομα βεντουζαρουν τα ατιμα ομως)..το προβλημα τωρα...θελω κατι εξισου καλο και ειπα να βαλω τα πρεμιουμ 5 αλλα δεν τα βρισκω πουθενα στην διασταση μου...(μην πειτε οτι δεν ειναι καλο ..το εχω βαλει και στο 206 μου και στο 316 της μαμας....ειναι βεντουζα το λαστιχο)η οποια ειναι 205-50-17.η δευτερη επιλογη που ειχα στο μυαλο μου ειναι τα Uniroyal rainsport3 αλλα ουτε αυτα βρισκω....αυτα που βρισκω ειναι...
GOOD YEAR EFFICIENT GRIP (OXI TA PERFORMANCE) 525 EYRW
BRAVURIS 3 350 EYRW
SPOR CONTACT CONTI 550
HANKOOK VENTUS PRIME 450ΤΟ προβλημα μου ειναι οτι θελω ενα λαστιχο τουλαχιστον καλο οσο αυτα που φοραω τωρα αν οχι καλυτερο και σε καμια περιπτωση χειροτερο..και δεν ξερω αν καποιο απο αυτα παραπανω με καλυπτει...
αυτο που εγω εχω(ειχα) με τα πρεμιουμ ειναι ανεση .αισθημα ασφαλειας στο βρεγμενο και αντοχη στο χρονο.το αυτοκινητο κινειται μονο σχεδον εθνικη με ταχυτητες 120-130 κατα 80 % .
εχει καποιος να προτεινει ενα λαστιχο ανταξιο του πρεμιουμ???
προτιμω οχι σπορ κατα προτιμηση λογω της ανεσης π δεν θελω να χασω ... -
πολύ καλά τα GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE, για τον τύπο των χιλιομέτρων που κάνεις.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
1-Atos 155/70/13 Toyo Nanoenergy 3 - 150ευρώ
2-Astra TT 225/45/17 - 300ευρώ (δε θυμαμαι ακριβως μοντέλο)
ολα με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση κομπλέ.
Βαλτα αφοβα.........οι τιμες που βρηκες εξαιρετικεςΣ' ευχαριστώ πολύ φιλαράκι. Κι εγώ πιστεύω πως σε σχέση ποιότητας/τιμή είναι η καλύτερη λύση...
-
Τοποθετήθηκαν τα gt radial champiro uhp1. Μετα απο μια σύντομη δοκιμή στο βρεγμένο μπορω να πω οτι κρατάνε παρα πολυ καλά. Δεν μου άρεσε οτι δεν σκουζουν πριν σπάσουν την πρόσφυση, αλλά οταν γλιστρησουν το κάνουν ομαλά και προοδευτικα. Το θέμα βέβαια είναι ποσο γρήγορα θα πεσει η απόδοση τους. Καινούργια λίγο πολύ όλα καλά τα πανε.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Τοποθετήθηκαν τα gt radial champiro uhp1. Μετα απο μια σύντομη δοκιμή στο βρεγμένο μπορω να πω οτι κρατάνε παρα πολυ καλά. Δεν μου άρεσε οτι δεν σκουζουν πριν σπάσουν την πρόσφυση, αλλά οταν γλιστρησουν το κάνουν ομαλά και προοδευτικα. Το θέμα βέβαια είναι ποσο γρήγορα θα πεσει η απόδοση τους. Καινούργια λίγο πολύ όλα καλά τα πανε.μ'αυτές τις θερμοκρασίες θες και να σκούξουν;;;;
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Τοποθετήθηκαν τα gt radial champiro uhp1. Μετα απο μια σύντομη δοκιμή στο βρεγμένο μπορω να πω οτι κρατάνε παρα πολυ καλά. Δεν μου άρεσε οτι δεν σκουζουν πριν σπάσουν την πρόσφυση, αλλά οταν γλιστρησουν το κάνουν ομαλά και προοδευτικα. Το θέμα βέβαια είναι ποσο γρήγορα θα πεσει η απόδοση τους. Καινούργια λίγο πολύ όλα καλά τα πανε.Μετά τα 5Κ να μας πείς εντυπώσεις!!
-
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Είναι εντελώς τραγικό να αλλάξεις λάστιχα σε αυτοκίνητο με αμορτισέρ στα τελευταία τους; Σκοπεύω να αλλάξω φετος λάστιχα και του χρόνου αμορτισερ γιατί δεν βγαίνω οικονομικά. Είναι εντελως λάθος κίνηση;
-
φυσικα ειναι καλο να εχεις αμορτισερ καινουργια αλλα αν δεν βγαινεις τι παει να πει οτι θα κυκλοφορεις κ με τα λινα?βαλε λαστιχακια και απλα μην το παρακανεις με την οδηγηση...ολοι στεγνοι ειμαστε φιλε και τα φτιαχνουμε λιγα λιγα...
-
Ο χρήστης Agelos έγραψε:
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Είναι εντελώς τραγικό να αλλάξεις λάστιχα σε αυτοκίνητο με αμορτισέρ στα τελευταία τους; Σκοπεύω να αλλάξω φετος λάστιχα και του χρόνου αμορτισερ γιατί δεν βγαίνω οικονομικά. Είναι εντελως λάθος κίνηση;Βασικα πες μας τι αυτοκινητο εχεις.
Πως ξερεις οτι τα αμορτισερ ειναι στα τελευταια τους;
Και βεβαια μπορεις να αλλαξεις μονο λαστιχα. -
Ο χρήστης Agelos έγραψε:
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Είναι εντελώς τραγικό να αλλάξεις λάστιχα σε αυτοκίνητο με αμορτισέρ στα τελευταία τους; Σκοπεύω να αλλάξω φετος λάστιχα και του χρόνου αμορτισερ γιατί δεν βγαίνω οικονομικά. Είναι εντελως λάθος κίνηση;Νομίζω αν τα αμορτισέρ σου είναι για πέταμα να τα αλλάξεις πρώτα. Θεωρώ πως είναι πιο σημαντικά. Εξαρτάται βέβαια για τι λάστιχα μιλάμε....
Ιδέα 1η: Άλλαξε 2 αμορτισέρ και βάλε 4 μεταχειρισμένα λάστιχα για τώρα.
Ιδέα 2η: Άλλαξε 4 αμορτισέρ και μετά ανά 2-3 μήνες αλλάζεις και τα λάστιχα με καινούργια δύο-δύο.ΥΓ προς ειδικούς: Αν αλλάξει τώρα λάστιχα με πεσμένα αμορτισέρ δε θα τα στραβοπατήσει;
-
εξηγησε μας μιας κ δεν ειμαι ειδικος που κολλαει το αμορτισερ με το στραβοπατημα??μεχρι τωρα ηξερα οτι η ευθυγραμμιση παιζει καθοριστικο ρολο σε αυτο..
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
εξηγησε μας μιας κ δεν ειμαι ειδικος που κολλαει το αμορτισερ με το στραβοπατημα??μεχρι τωρα ηξερα οτι η ευθυγραμμιση παιζει καθοριστικο ρολο σε αυτο..Οταν το αμορτισερ ειναι διαλυμενο,χοροπηδαει ο τροχος την ωρα που κινειται το οχημα στον δρομο.
Αυτος προκαλει ζημια στο ελαστικο και φαινεται στην ζυγοσταθμιση.
Το πελμα παραμορφωνεται αλλα δεν υπαρχει ανομοιομορφη φθορα.
Μιλαμε παντα για αχρηστο αμορτισερ και οχι απλα πεσμενο. -
Ο χρήστης Alex2014 έγραψε:
Καλησπεραεχω το yaris 2009 και ηρθε η ωρα για ελαστικα - το αυτοκινητο για τα επομενα 2-3 χρονια θα κινειται Γερμανια (βορεια) και μου προτειναν τα Vredestein QUATRAC 5 δλδ all-season σε καλη νομιζω τιμη. Ειναι καλη ιδεα, ή πρεπει μηπως να κοιταξω να παρω ξεχωριστα χειμερινα-θερινα ελαστικα ?
Το καλύτερο θα ήταν διαφορετικά λάστιχα για το χειμώνα και διαφορετικά για το καλοκαίρι καθώς τα All Weather είναι συμβιβασμός από όλες τις απόψεις. Επίσης νομίζω ότι η γερμανική νομοθεσία απαιτεί να φοράς Winter Tyres τον χειμώνα αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό.[/quote]
Βασικα, απο οτι μου ειπαν εφοσον το αμαξι δεν εχει γερμανικες πινακιδες, δεν ειμαι υποχρεωμενος να βαλω χειμερινα - επισης, ουσιαστικα μονο τα 2 μπροστινα ειναι για αλλαγη, τα 2 πισω κρατανε ακομα καμια 10χιλ χλμ πιστευω. Απλα οταν ρωτησω, δεν ηξερα οτι μη registrered αυτοκινητα δεν ειναι υποχρεωμενα να εχουν χειμερινα λαστιχα εδω - Οποτε τι θ προτεινατε ? Αλλαγη τα δυο μπροστινα ? Ολα και ας μην ειναι η ωρα τους για τα πισω ? Και αν ναι, τι και καμια προταση ? (πχ all-season, συνδυασμο μπρος-πισω, κατι αλλο?) Ευχαριστω, και συγνωμη για τις ερωτησεις, ειμαι λιγο αδαης απο αυτα.
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
εξηγησε μας μιας κ δεν ειμαι ειδικος που κολλαει το αμορτισερ με το στραβοπατημα??μεχρι τωρα ηξερα οτι η ευθυγραμμιση παιζει καθοριστικο ρολο σε αυτο..Κάτι βρήκα ψάχνοντας. Απλά σκέφτομαι πεσμένα-τελειωμένα μπροστά αμορτισέρ δε θα αλλοιώσουν τη γεωμετρία των τροχών;
http://www.monroeheavyduty.com/press/premature-tire-wear-often-caused-by-worn-shocks.html
-
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Καλημέρα. Ήρθε η ωρα για αντικατασταση των energy saver σε clio III μετα απο 2 χρόνια και 70000. Τα saver ηταν μια χαρά, αλλα δεν βγαινουν με extra load και με τις ζάντες που έχω είναι απαραίτητο. Έχετε να πρότεινετε τπτ? Ο λαστιχας μου πρότεινε τα maxxis. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω σπάνιας διαστασης(195/50/16) δεν υπαρχουν ετοιμαραδοτα ουτε αυτά ουτε αλλά που ψαξαμε. Χρονος αναμονής περιπου 2-3 μηνες. Αποκλείονται τα φτηνιαρικα τύπου sava, kormoran. Το αμάξι είναι όλη μέρα στο δρόμο.
Βρισκομαι σε παρομοια θεση, θελω να αλλαξω λαστιχα σε yaris diesel του 2011 νεο, φορω michelen energy saver τα πισω αντεξαν, μπροστα εχω βαρεθει να τα αλλαζω σε 5,5 μηνες υπαρχει φθορα στα μπροστινα στο πελμα στα πλαινα εχω κανει 14000 χιλ κανω καθημερινα 80 χιλ νορμαλ οδηγηση αλλα μου τα τρωει. Θα κανω και μια ευθυγραμμιση να δω τι παιζει, αλλα αν αντεξουν κανα 6μηνο ειναι θεμα. Εν πασει περιπτωση θελω κατι πιο σκληρο? Σκεφτομαι bridgestone turanza t001 διασταση 195/50-16 δυστυχως.Θελω να βγαζω πιο πολλα χιλιομετρα τουλαχιστον 35000 χωρις να ειναι διαλυμενα.
είναι πολύ λογικό να στα τρώει μπροστά ... τα diesel μπροστά είναι πολύ πιο βαριά, μου κάνει βέβαια εντύπωση, ότι σου τρώει τα 'σκληρα' saver
Σιγα το βαρος που εχει μπροστα το yaris, δεν ειναι λογικο να μου τα τρωει σε τετοιο βαθμο, που σημαινει οτι μετα την ευθυγραμμιση θα δειξει τι γινεται..
ποια είναι η αναλογία μπρος-πίσω ?
-
Όταν αναφέρομαι σε πεσμένα αμορτισέρ εννοώ πως τα νιώθω αρκετά μαλακά πχ σε στροφές, και σε σαμαράκια νιώθω πως κάνουν μια ενδεχομένως επιπλέον αναπήδηση απο οτι θα έπρεπε. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου, έτσι νιώθω... Το αυτοκίνητο είναι Hyundai Atos 2001 κι επειδή αφορά πρόσφατη αγορά δεν είμαι και σίγουρος πως μετα απο τόσα χρόνια και 130.000 χλμ οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες είχαν προβεί σε αλλαγή αμορτισέρ. Τα λάστιχα πρέπει να αλλαχτούν άμεσα λόγω πολυκαιρίας, μοντ2010 και το ένα μοντ2008( !!! ) , αλλα για τα αμορτισέρ σε λαστιχάδες που μίλησα όταν έψαχνα μου είπαν πως βγάζουν κανένα χρόνο ακόμα. Βέβαια το κατάλαβαν με τον εμπειρικό τρόπο του στύλ, ... κούνα λίγο απο εδώ, για κούνα τώρα και λίγο απο εκεί κλπ... Σε αμορτισερόμετρο δεν έχω πάει καθώς εδώ που ζώ μόνο το μοναδικό ιδιωτικό κτεό του νομού έχει, και σκέφτομαι το 20άρικο(λέω εγώ τώρα... )
Και λέω τώρα να αλλάξω τα λάστιχα (δε θέλω μεταχειρισμένα) και του χρόνου αμορτισέρ.
Θα φαγωθούν ανομοιόμορφα σε αυτή την περίπτωση; Μήπως να βρώ και τίποτα μεταχειρισμένα αμορτισέρ, γιατί οικονομικά έχουμε πιάσει πάτο ;;;; -
Πρωτα απο ολα αλλαζεις λαστιχα. Δευτερον κοιτας το αμαξι για φθαρμενα συνεμπλοκ, top mount, μπαλακια ψαλιδιων. Του κανεις μια ευθυγραμιση. Τα αμορτισερ αστα για του χρονου ή οποτε μπορεις. Εχει ξερασει λαδι κανενα? Παντως τα 130.000 ειναι πολλα χλμ αλλα οχι κατι τραγικο για αμορτισερ. Σιγουρα εχουν μαλακωσει, η συμπεριφορα στο στριψιμο χειροτερευει, οποτε αν το παρακανεις πας ευκολοτερα για βρουβες. Επισης μην βαλεις μεταχειρισμενα, ειναι πολυ φθηνα τα αμορτισερ του ατος.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]