-
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Καλησπέρα,έχω το Avensis 1800 2005 και ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Η διάσταση είναι 205/55/16. Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Bridgestone ER30 από τη μαμά και τα Michelin primacy hp. Τα Bridgestone ήταν ok αν και έκαναν θόρυβο στην αρχή, αλλά τα Michelin δεν με ικανοποίησαν.
Τι μου προτείνετε;Σε ίδιο αυτοκίνητο βάλαμε Continental Premium Contact 5. Μαλακό και με καλή απόδοση παντού, με τα γνωστά μειονεκτήματα ότι φαγώνεται πιο γρήγορα και είναι πιο ευαίσθητο σε λακούβες και πεζοδρόμια. Μέρα με τη νύχτα με το πρώτης τοποθέτησης Bridgestone που φορούσε.
-
Το τι αυτοκίνητο και ποιά διάσταση έχεις είναι μισή πληροφορία.... Το πού κινείσαι και πώς οδηγείς είναι η άλλη μισή.
Για CPC 5 μόνο με δείκτη V. Στο Η παραείναι μαλακά χωρίς καμία πληροφόρηση στο τιμόνι με αισθητή διαφορά. Τα έχω δοκιμάσει και τα δυο τους.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Το τι αυτοκίνητο και ποιά διάσταση έχεις είναι μισή πληροφορία.... Το πού κινείσαι και πώς οδηγείς είναι η άλλη μισή.60% Εγνατία Οδό 20% η γυναίκα μου στη δουλειά της εντός Κομοτηνής, αλλά όχι στο κέντρο, 10% μετακινήσεις εντός πόλεων και 10% σε επαρχιακούς δρόμους.
Γενικά μου αρέσει να οδηγώ με σταθερές ταχύτητες πάνω από το όριο και σιχαίνομαινα φρενάρω πριν τη στροφή για να επιταχύνω στην έξοδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε γνωστούς δρόμους να μπαίνω στις στροφές με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα από το μέσο οδηγό, συχνά τρομάζοντας τους συνεπιβάτες, ενώ σε άγνωστες διαδρομές με στροφές πάω σαν κότα.
Στην Εγνατία που κάνω τα πολλά χιλιόμετρα πάω με 150, εκτός από την παράκαμψη της Καβάλας που πάω με 120 (εκτός αν κοιμούνται τα παιδία οπότε πάω με 100).
Η γυναίκα μου δεν ξέρω πως οδηγεί (δεν είμαι μέσα όταν το κάνει).
Από ότι βλέπω οι προτάσεις μέχρι τώρα είναι:
- TOYO proxes cf2
- GOODYEAR EfficientGrip Performance
- BRIDGESTONE Turanza t001
- CONTINENTAL Premium Contact 5
Το Conti πρέπει να είναι καινούργιο, έ; Συνάδελφός μου που έψαχνε πέρυσι, έβρισκε το 2 μόνο.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα,
έχω το Avensis 1800 2005 και ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Η διάσταση είναι 205/55/16. Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Bridgestone ER30 από τη μαμά και τα Michelin primacy hp. Τα Bridgestone ήταν ok αν και έκαναν θόρυβο στην αρχή, αλλά τα Michelin δεν με ικανοποίησαν.
Τι μου προτείνετε;ΤΟΥΟ cf2........
Γιώργηηηη........Καλό Χειμώνα ρέ.......!!@philippou...βάλε το T001 της Bridge...
Καλο χειμωνα να εχουμε,......οχι γλυστερο
-
Καλησπέρα σε όλους.Ενδιαφέρομαι να αλλάξω λάστιχα διαστάσεων 225/55/17 και θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια στην επιλογή μάρκας.To αυτοκίνητό μου είναι ένα insignia 1.8 (2010) και κάνω 10000km το χρόνο σε μικτή διαδρομή (πόλη -εθνικό δίκτυο).Συγκεκριμένα ψάχνω στην κατηγορία quality (oχι premium,είναι ακριβά αυτή την εποχή για την τσέπη μου).
Εχω λάβει προσφορές (μέχρι τώρα) για BFgoodrich,kleber.petlas και κλίνω προς τα bfgoodrich g-grip 97w(τιμή 470Ε τοποθετημένα).Τα kleber Dynaxer HP3 97w στα 470E και τα petlas PT741 στα 380E (τα PT515 360E).
Γνωρίζει κάποιος τα παραπάνω ελαστικά και τη γνώμη έχει?Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια λάβω.
Θα συνεχίσω το ψάξιμο. -
Μακριά από τα Petlas...
-
Θα σου λεγα τα kleber. Δεν ξερω ομως για την σειρα dynaxer. Εγω φοραω μια σειρα πιο κατω την viaxer και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος 2 χρονια που τα φοραω. Τα ιδια θα ξαναβαλω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μακριά από τα Petlas...+1000
Έκανα γύρα για αλλαγή ελαστικών την προηγούμενη εβδομάδα και άκουσα εκπληκτικά επιχειρήματα απο λαστιχαδες για τα Petlas:
-
Κατασκευάζονται Τουρκία, για αυτό βγαίνουν τόσο φθηνά. Αν τα έφτιαχναν Ιταλία θα έβγαιναν ακριβότερα απο Pirelli Zero.
-
H Michelin/Continental/Bridgestone έχει μετοχές της Petlas.
-
Τα Petlas βγάζουν χ α λ α ρ ά πανω από 120 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Και το καλύτερο για το τέλος:
Η Petlas είναι η μάρκα ελαστικού που εμπιστεύονται οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης για τα Octavia!
Μα τί ποσοστό κέρδους έχουν οταν τα πουλάνε;
Στάλθηκε από το σαβουροκινητό μου με χρήση Tapatalk
-
-
Φίλε μου ακριβώς αυτά μου ειπαν και εδώ στην Πάτρα.Λες και τους έχουν δώσει δελτίο και λένε όλοι το ίδιο.Κ'εγώ δεν τα πολυ εμπιστεύομαι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θα σου λεγα τα kleber. Δεν ξερω ομως για την σειρα dynaxer. Εγω φοραω μια σειρα πιο κατω την viaxer και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος 2 χρονια που τα φοραω. Τα ιδια θα ξαναβαλω.Μήπως εχεις δει πουθενά καποιο τεστ γι'αυτα?Ειναι μαλακά στο πλαϊνο ?Τα michelen HP που φοραω εχουν εντονες φθορες στα πλαϊνα,παρολο που το πελμα ειναι πολυ καλο.
-
Καλησπερα παιδες,
Εχω ενα Toyota Auris 1.33, 2009 μοντελο και ηρθε η ωρα του για λαστιχα, εχω 205/55/16 και βασικα το κυκλοφορω κυριως εντος πολης αλλα θελω και στα ταξιδια να ειναι αξιοπιστο και ασφαλες σε στεγνω και κυριως σε βρεγμενο. Οσον αφορα τον δεικτη ταχυτητας V (μεχρι τα 240 χλμ/ωρα και πολυ ειναι)
Εχει πανω τωρα τα μανατα Continental Premium Contact 2 και εχω κανει 45.000 εδω και 5+ χρονια. Γενικα με αυτο το λαστιχο δεν ειχα προβληματα αλλα δεν μου αρεσε που εχουν φαγωθει αρκετα εξωτερικα ενω δεν το πιεζω σχεδον ποτε στις στροφες και στις εναλλαγες πορειας.
Για πειτε γνωμες για:
MICHELIN Primacy 3 και Energy Saver +
CONTINENTAL ContiSportContact 3 και ContiEcoContact 5
GOODYEAR EfficientGrip Performance
PIRELLI Cinturato P1 και Cinturato P7
BRIDGESTONE Turanza T001 , Turanza ER300 και ECOPIA EP150 -
Ο χρήστης BrainDown έγραψε:
Καλησπερα παιδες,Εχω ενα Toyota Auris 1.33, 2009 μοντελο και ηρθε η ωρα του για λαστιχα, εχω 205/55/16 και βασικα το κυκλοφορω κυριως εντος πολης αλλα θελω και στα ταξιδια να ειναι αξιοπιστο και ασφαλες σε στεγνω και κυριως σε βρεγμενο. Οσον αφορα τον δεικτη ταχυτητας V (μεχρι τα 240 χλμ/ωρα και πολυ ειναι)
Εχει πανω τωρα τα μανατα Continental Premium Contact 2 και εχω κανει 45.000 εδω και 5+ χρονια. Γενικα με αυτο το λαστιχο δεν ειχα προβληματα αλλα δεν μου αρεσε που εχουν φαγωθει αρκετα εξωτερικα ενω δεν το πιεζω σχεδον ποτε στις στροφες και στις εναλλαγες πορειας.
Για πειτε γνωμες για:
BRIDGESTONE Turanza T001 , Turanza ER300 και ECOPIA EP150DUNLOP SP Sport Signature και Direzza DZ102
-
Ο χρήστης thanospat έγραψε:
Θα σου λεγα τα kleber. Δεν ξερω ομως για την σειρα dynaxer. Εγω φοραω μια σειρα πιο κατω την viaxer και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος 2 χρονια που τα φοραω. Τα ιδια θα ξαναβαλω.
Μήπως εχεις δει πουθενά καποιο τεστ γι'αυτα?Ειναι μαλακά στο πλαϊνο ?Τα michelen HP που φοραω εχουν εντονες φθορες στα πλαϊνα,παρολο που το πελμα ειναι πολυ καλο.
Παρομοια πιστευω θα ειναι και τα κλεμπερ. Δινουν εμφαση στην ανεση, δεν ειναι σπορτ λαστιχο. Οι οποιες διαφορες θα ειναι αμελητεες.
Τα επιχειρηματα των λαστιχαδων ειναι γελοια χρονια τωρα, φουλ ραδιο αρβυλα. Απλα κλεινεις τα αυτια σου. Ελαχιστοι λαστιχαδες ειναι σοβαροι.
-
Καλησπερα παιδες,
Εχω ενα Toyota Auris 1.33, 2009 μοντελο και ηρθε η ωρα του για λαστιχα, εχω 205/55/16 και βασικα το κυκλοφορω κυριως εντος πολης αλλα θελω και στα ταξιδια να ειναι αξιοπιστο και ασφαλες σε στεγνω και κυριως σε βρεγμενο. Οσον αφορα τον δεικτη ταχυτητας V (μεχρι τα 240 χλμ/ωρα και πολυ ειναι)
Για πειτε γνωμες για:
BRIDGESTONE Turanza T001 , Turanza ER300 και ECOPIA EP150DUNLOP SP Sport Signature και Direzza DZ102
έχεις κρατήσει λάστιχο 5+ χρόνια
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχεις κρατήσει λάστιχο 5+ χρόνια
Ηθελα απο περσι να τα αλλαξω αλλα αν σε βγαζουν σε διαθεσιμοτητα για 8-9 μηνες δεν σκεφτεσαι τα λαστιχα!!!!
-
Για πειτε μια γνωμη
Τελος Οκτωβρη πρεπει να εχω βαλει χειμερινα λαστιχα, υποχρεωτικο απο το νομο εδω (Αυστρια)
Μηπως αξιζει καλυτερα να παρω και 2ες ζαντες ?
απο οτι ειδα ειναι κανα 60αρι τη φορα η τοποθετηση, δηλαδη 120 το χρονο
σε 2 χρονακια πας στα 250, τις εκανες αποσβεση τις ζαντες...προφανως σκεφτομαι κατι απλο σε ζαντα, πιθανως σιδερενια με τασι
απο τις αλουμινενιες 17αρες που φοραει τωρα το C5 θα παω σε 16αρα μεταλλικη, και προφιλ απο 55 σε 60αξιζει ?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για πειτε μια γνωμη
Τελος Οκτωβρη πρεπει να εχω βαλει χειμερινα λαστιχα, υποχρεωτικο απο το νομο εδω (Αυστρια)
Μηπως αξιζει καλυτερα να παρω και 2ες ζαντες ?
απο οτι ειδα ειναι κανα 60αρι τη φορα η τοποθετηση, δηλαδη 120 το χρονο
σε 2 χρονακια πας στα 250, τις εκανες αποσβεση τις ζαντες...προφανως σκεφτομαι κατι απλο σε ζαντα, πιθανως σιδερενια με τασι
απο τις αλουμινενιες 17αρες που φοραει τωρα το C5 θα παω σε 16αρα μεταλλικη, και προφιλ απο 55 σε 60αξιζει ?
ναι αξίζει, αρκεί να έχεις χώρο για να τις αποθηκεύεις. Οι σιδερένιες είναι πολύ φθηνές και θα κάνεις γρήγορα απόσβεση. Πρόσεχε όμως τις διαστάσεις των ελαστικών γιατί αν δεν είναι συνηθισμένες κοστίζουν πολύ ακριβά. Μπορεί δηλαδή τα 16αρια ελαστικά να σου κοστίσουν περισσότερο από τα 17ρια.
-
Τώρα φοράει 225/55/17, λογικά θα πάω σε 225/60/16, ίσως και 215/60/16, ανάλογα τις τιμές.
Τα 16 άρια λίγο που είδα είναι σημαντικά φτηνότερα -
Καλησπερα παιδες,
Για πειτε γνωμες για:
Για το Auris;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
DUNLOP SP Sport Signature και Direzza DZ102
Για το Auris; [/quote]
Βρε μην κοροϊδευεις ..... δεν ξερω ποια ειναι ποια γι' αυτο και ρωταω
Αλλωστε δεν ξερεις ποτε μπορει το Auris οταν μεγαλωσει να γινει Supra
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]