-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Επανέρχομαι με το θέμα αλλαγής ελαστικών σε Terios II 1.5 Special, με διάσταση 235/60/R16.
Την επόμενη εβδομάδα αλλάζω λάστιχα.
Κοιτάζω για λάστιχα ασφάλτινα, αφού υπάρχει άλλο σετ για χώμα.Μέχρι στιγμής έχω δει: Pirelli Cint P7, Michelin latitude tour HP(κάπως πιο χωμάτινα), Vredestein Ultrac Cento και Bridgestone Dueler HP sport.
Tι άλλο έχετε να προτείνετε; Από τα παραπάνω ποια είναι τα καλύτερα;
Michelin φιλε. Προσωπικα δεν το ρισκαρω να δοκιμασω αλλα.
Το μόνο που με προβληματίζει στα Michelin είναι η πιθανότητα περισσότερου θορύβου...
Θέλω ένα ήσυχο λάστιχο....μα δεν ισχύει ότι η Michelin παραδοσιακά φτιάχνει πιο ήσυχα λάστιχα στην κύλιση; από τους μεγάλους κατασκευαστές εννοώ. Εμένα η εμπειρία μου πάντως αυτό λέει, σε ειδικό τύπο, και από αυτοκίνητα φίλων, γνωστών και δικών μου.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
ουτε που τα εχω ξανακουσει! τι εταιρεία ειναι αυτα ειναι θυγατρική καποιας άλλης?
Είναι εταιρία πιο παλαιά και από τον προπάππου σου. Αγοράστηκε κάποιαστιγμή η μισή από την BF Goodridge η οποία ανήκει εδώ και χρόνια στην Michelin.
Στα ελαστικά όλες οι καμμιά 100άδα εταιρίες ανήκουν σε 3-4 μεγάλους ομίλους, οι περισσότερες ίσως να ανήκουν στην MichelinMichelin has 111,200 employees worldwide of 120 different nationalities and produces over 171 million tires in 67 sites in 17 countries.
Aκόμα και την Bridgestone έχει αγοράσει από το 2008. Μην ψάχνεις να βρείς άκρη
http://www.autoindustriya.com/auto-indu ... again.htmlhttp://www.apollovredestein.com/about-a ... Lang=en-US
Η vredestein ανήκει στην ινδική Apollo και η bridgestone ποτέ δεν εξαγοράστηκε απο την Michelin. Το αρθρο που εβαλες γράφει πως την πέρασε σε παγκόσμιες πωλησεις.
Sent from Corsair's brick
-
Mirage, κατα τη wikipedia σφαλεις
Michelin (/ˈmɪʃəlɪn/ or /ˈmɪtʃəlɪn/; French pronunciation: [miʃˈlɛ̃]; full name: SCA Compagnie Générale des Établissements Michelin) is a tire manufacturer based in Clermont-Ferrand in the Auvergne région of France. It is one of the two largest tire manufacturers in the world along with Bridgestone.[2] In addition to the Michelin brand, it also owns the BFGoodrich, Kleber, Tigar, Riken, Kormoran and Uniroyal (in North America) tire brands. Michelin is also notable for its Red and Green travel guides, its roadmaps, the Michelin stars that the Red Guide awards to restaurants for their cooking, and for its company mascot Bibendum, colloquially known as the Michelin Man.
-
Δεν βλέπω να σφάλει σε κάτι.
-
Εχεις δικιο μπερδευτηκα με την BF - αν θες το διαγραφεις
-
ΟΚ
-
ΕΓΩ εκανα λαθος!!!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ΕΓΩ εκανα λαθος!!!Ναι αλλά ποσταραμε όλοι μαζί
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν βλέπω να σφάλει σε κάτι. -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Επανέρχομαι με το θέμα αλλαγής ελαστικών σε Terios II 1.5 Special, με διάσταση 235/60/R16.
Κοιτάζω για λάστιχα ασφάλτινα, αφού υπάρχει άλλο σετ για χώμα.Μέχρι στιγμής έχω δει: Pirelli Cint P7, Michelin latitude tour HP(κάπως πιο χωμάτινα), Vredestein Ultrac Cento και Bridgestone Dueler HP sport.
Michelin φιλε. Προσωπικα δεν το ρισκαρω να δοκιμασω αλλα.
Το μόνο που με προβληματίζει στα Michelin είναι η πιθανότητα περισσότερου θορύβου...
Θέλω ένα ήσυχο λάστιχο....μα δεν ισχύει ότι η Michelin παραδοσιακά φτιάχνει πιο ήσυχα λάστιχα στην κύλιση; από τους μεγάλους κατασκευαστές εννοώ. Εμένα η εμπειρία μου πάντως αυτό λέει, σε ειδικό τύπο, και από αυτοκίνητα φίλων, γνωστών και δικών μου.
Δεν είπα ότι η Michelin δεν φτιάχνει καλά λάστιχα. Φαντάζομαι όμως πως λόγω πιο άγριου πέλματος θα έκαναν και περισσότερο θόρυβο σε σχέση με πιο ίσια, πράγμα όμως που από οτι διαβάζω δεν ισχύει, καθώς τα Latitude Tour τα χαρακτηρίζουν ως ήσυχο λάστιχο.
Γενικά στην διάσταση μου δεν υπάρχουν άπειρες επώνυμες επιλογές σε λάστιχα...
-
Ο χρήστης spyros70 έγραψε:
ουτε που τα εχω ξανακουσει! τι εταιρεία ειναι αυτα ειναι θυγατρική καποιας άλλης?Ολλανδικά ελαστικά με νέο ιδιοκτήτη Ινδική πολυεθνική. Τα κεφάλαια άλλαξαν, όχι τα ελαστικά. Όπως πχ τα Kleber δεν έγιναν Michelin επειδή τα εξαγόρασε η τελευταία...
Για περσσότερες λεπτομέρειες:
viewtopic.php?f=6&t=35915&start=13890
-
Όποιο θές από τα δύο πρώτα....το Cento δέν βγήκε τόσο καλό όσο το 5άρι το Sportrac!!Πάντως,προσωπικά άν έκανα και λίγο χώμα,θα έβαζα τα Bridge...
-
@ fotismt καθε ελαστικο εχει πλεον δεικτη θορυβου ωστε να μπορεις να επιλεξεις 'αντικειμενικα' εφοσον αυτο ειναι το κριτιριο σου. Απο αυτα που κοιτας χαμηλοτερο τον εχουν τα michelin με 69db (οπως επισης και τη σημανση καταναλωσης, 'C'). Δες και τα efficient grip SUV που δινουν 67db.
-
Αυριο παω για αλλαγη ελαστικων και θελω να με βοηθησετε αναμεσα σε toyo t1r και drb σε 195/45/16.Τα πρωτα τα εχω βρει 300 και τα δευτερα 280 οποτε απο τιμη δεν εχουν καποια διαφορα.Τωρα εχω στο αμαξι michelin pilot 3 αλλα δεν το ψηνω να δωσω 380 ευρω αν και με εχουν βγαλει 4-5 χρονια
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ο θόρυβος δεν είναι το κύριο κρητήριο, αλλά η συνολική απόδοση του ελαστικού.
Eπίσης, σε αυτή την διάσταση τα P7, στο σετ, είναι περίπου 400 ευρώ ακριβότερα από όποιο άλλο σετ να βάλω. Σχεδόν διπλάσια τιμή.
Αξίζει την υπέρβαση;Μετά η εναλλακτική λύση, είναι να πάω σε 215/65/16 που ταιριάζει, και φυσικά εκεί πέφτουν αρκετά και υπάρχουν και άλλα μοντέλα ελαστικών...
Λέτε να πάω σε 215/65;;;;
Εκεί υπάρχουν τα Dunlop SP Sport Fast Response, ContiPremiumContact 5 και Scorpion Verde. -
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Ο θόρυβος δεν είναι το κύριο κρητήριο, αλλά η συνολική απόδοση του ελαστικού.
Eπίσης, σε αυτή την διάσταση τα P7, στο σετ, είναι περίπου 400 ευρώ ακριβότερα από όποιο άλλο σετ να βάλω. Σχεδόν διπλάσια τιμή.
Αξίζει την υπέρβαση;Μετά η εναλλακτική λύση, είναι να πάω σε 215/65/16 που ταιριάζει, και φυσικά εκεί πέφτουν αρκετά και υπάρχουν και άλλα μοντέλα ελαστικών...
Λέτε να πάω σε 215/65;;;;
Εκεί υπάρχουν τα Dunlop SP Sport Fast Response, ContiPremiumContact 5 και Scorpion Verde.Σε 215/65/16 παιζει να ριξεις ελαχιστα την καταναλωση. Λιγοτερες τριβες. Ταιριαζει απολυτα.
Φοραω 3.5 χρονια το tour σε tucson, με 70.000 χλμ στη πλατη τους, τωρα ετοιμαζομαι να αλλαξω με τα ιδια. Αν δεις το πελμα με τα χλμ και τα ζορια που εχει φαει θα καταλαβεις. Απλα απιστευτη αντοχη, και παρα πολυ καλη γομα σε βαθος χρονου. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δες και τα efficient grip SUV που δινουν 67db.Αυτά βάλαμε τώρα στο RAV4 έτσι για την αλλαγή.
Εν τω μεταξύ δεν ήξερα πως έχουν βάλει αυτή τη διάσταση οι θεοί στο 1500αρι! -
Καλοπατητα!! γραψε και κανενα review εν καιρω Ε μαλλον την εβαλαν για να βρισκεις καλυτερα off road λαστιχα
@fotis Να πας σε 215 εννοειται!!! Ουτε αξιζουν τα Ρ7 καμια υπερβαση. Απο αυτα που γραφεις βγαλε τα dunlop απο την εξισωση, (touring λαστιχακι θες απ'οτι εχω καταλαβει) και εισαι σε καλο δρομο.
-
Cson, είναι από τα πρώτα στην λίστα μου τα Michelin. Και από ότι καταλαβαίνω και από τα χειμωνιάτικα latitude που έχω, ότι η χιλιομετρική απόδοσή των Michelin είναι εξαιρετική!
Ναι Ευθύμη όπως το λες. Touring ήσυχο και καλό λάστιχο.
Με την αλλαγή προφίλ από 60 σε 65 θα χάσω κάτι από κρατήματα; Γνωρίζω ότι ενδεχομένως να βελτιωθεί η άνεση, αλλά χάνει κάτι από αλλού; -
Παράγγειλα κάτι Debica Passio 2 155/70 R13 75T για το μίκρα από το mytyres. Made by Michelin λέει...
125 ευρώ τοποθετημένα.Sent from my SM-N9005
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]