-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@christos dimou
εισαι σιγουρος οτι οτι στηνεται μια αναρτηση με βαση ενα ελαστικο?
εννοω πιστευεις οτι δινεται τοση πολλη σημασια και μαλιστα σε μια 116? οταν βλεπουμε σπορ αυτοκινητα να βγαινουν απο το εργοστασιο με διαφορετικες μαρκες ελαστικων μεταξυ τους (αναλογα το στοκ)?
(ή μηπως το runflat αλλαζουν τοσο δραματικα τα πραγματα? )Δεν είμαι απλά σίγουρος είμαι βέβαιος
Ένα run-flat ελαστικό προσθέτει μάζα και αλλάζει την συμπεριφορά στο όριο καθώς μειώνεται η ενδοτικότητα του ελαστικού. Η BMW εδώ και χρόνια στα οχήματα που πουλά με run-flat έχει και το απαραίτητο στήσιμο ήτοι μεγαλύτερη απόσβεση, λίγο πιο μαλακά ελατήρια και πιθανά και αλλαγές στις ρυθμίσεις των γωνιών καθώς τα σκληρότερα πλαϊνά συνεπάγονται διαφορετική παραμόρφωση υπό φορτίο.
Οι διαφορές δεν είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε η τοποθέτηση run-flat σε ένα όχημα που δεν έχει σχεδιαστεί με αυτά να μεταβάλουν δραματικά τα οδηγικά του χαρακτηριστικά και πιθανά από έναν απλό οδηγό να μην γίνετε και αισθητή αλλά υπάρχει και είναι μετρήσιμη.
Το κέρδος του run-flat είναι η ρεζέρβα όχι τόσο σε επίπεδο βάρους (το κέρδος σε σχέση με έναν τροχό ανάγκης είναι μικρό*) αλλά σε επίπεδο χώρων. Άλλες εταιρείες είναι λίγο δισταχτικές ως προς την εφαρμογή των run-flat που λόγω και της αυξημένης μάζας τους απαιτούν και ισχυρότερο σύστημα πέδησης (για να απορροφήσουν την παραπάνω ενέργεια που αποθηκεύεται στο σύστημα ζάντας-ελαστικού) και εν τέλει αυξάνουν ελαφρά και την κατανάλωση (αυξάνοντας την αντίσταση των τροχών σε περιστροφή).
- Σε σχέση με πλήρη τροχό τα κέρδη είναι μεγαλύτερα καθώς μιλάμε για το βάρος της ζάντας και μέρος του ελαστικού που για μεγάλα οχήματα δεν είναι λίγο αλλά αυτά τα επιπλέον 1.5 ως 2 κιλά ανά ελαστικό ως μάζα που περιστρέφεται σίγουρα προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης από αυτή που κερδίζεται από τη μείωση της συνολικής μάζας.
-
Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βάλω άζωτο από Μαραθώνος (ύψος saturn θα βγω ερχόμενος από Αττική οδό) μέχρι Αγ. Παρασκευή πλατεία please PM!
Επίσης με εξυπηρετεί και αν υπάρχει άζωτο στη διαδρομή από Κόρινθο μέχρι Οδό Πειραιώς (έρχομαι από εθνική και στροφή δεξιά στη Σπύρου Πάτση->Χαμοστέρνας->Πειραιώς (τέρμα κάνω εκεί )
-
ακουω συνεχεια ασχημα λογια για τα primacy (ειναι τα μονα michelin που δεν ειχα ποτε, μαζι με τα cup φυσικα ) τοσο χαλια ειναι πλεον?
μαλιστα μερικοι δε θελουν να ακουν για michelin μετα απο αυτα και τα energyτα exalto παντως ειναι τρομερα λαστιχα
Τα Pilot Primacy είναι γενικά καλά λάστιχα, ανθεκτικά στις λακούβες αν και Michelin, χωρίς πολύ θόρυβο αλλά δεν με ικανοποίησαν ποτέ στο Mazda, δεν τρελλάθηκα ποτέ με την συμπεριφορά τους. Τώρα δεν παράγονται πλέον και αντικαταστάθηκαν από τα Primacy HP που μάλλον είναι καλύτερα. Οταν ήρθε η ώρα τους να τα αλλάξω έβαλα χωρίς πολλά πολλά τα Exalto και δικαιώθηκα για την επιλογή μου.
-
ζπορ οδηγησηΜιλάμε για 316 με γυναίκα οδηγό, που απ' ότι καταλαβαίνω απλά το θέλει για να μετακινείται...
Ότι και να βάλει νομίζω ότι δεν θα δει διαφορά...
-
Εχει βαλει κανεις τα regal την σειρα racer; εντυπωσεις;
-
Σε 205/60/15 για audi 80 1.6 με προσανατολισμο μονο την ασφαλεια και πολλα χιλιονετρα χωρις κανενα ενδιαφερον για σπορ συμπεριφορα σε τι λαστιχακι να κοιταξω?
φοραει uniroyal ,για αλλαγη σε ιδια μου ζητησανε 340 Ε. -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Σε 205/60/15 για audi 80 1.6 με προσανατολισμο μονο την ασφαλεια και πολλα χιλιονετρα χωρις κανενα ενδιαφερον για σπορ συμπεριφορα σε τι λαστιχακι να κοιταξω?
φοραει uniroyal ,για αλλαγη σε ιδια μου ζητησανε 340 Ε.Michelin Energy Saver?
-
ασφάλεια και πολλά χλμ δεν πάνε μαζί ......
από τα Saver θα προτιμούσα ... οποιοδήποτε Uniroyal
πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ασφάλεια και πολλά χλμ δεν πάνε μαζί ......από τα Saver θα προτιμούσα ... οποιοδήποτε Uniroyal
πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ?Δεν γνωρίζω τίποτα στην πράξη για το Saver, αλλά το χαρακτηρίζουν σαν πολύ καλό και οικονομικό ελαστικό!
Εγώ κάνω περίπου 8000-10000km και μέχρι πρόσφατα τα έκανα με Continental EcoContact. Τώρα το όχημα έχει άλλο κάτοχο.
-
Τα saver τα είχα και τα έχω στο 5.20 e34, με διαστάσεις 205/55/R15 και μπορώ να πω ότι δεν με τρέλαναν... Τώρα μη με ρωτήσετε γιατί τα έβαλα και δεύτερη φορά, θα σας γελάσω !!
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τα saver τα είχα και τα έχω στο 5.20 e34, με διαστάσεις 205/55/R15 και μπορώ να πω ότι δεν με τρέλαναν... Τώρα μη με ρωτήσετε γιατί τα έβαλα και δεύτερη φορά, θα σας γελάσω !!Τα saver είναι στην αγορά λιγότερο απο χρόνο. Πότε πρόλαβές να φάς τη πρώτη τετράδα και έβαλες και δεύτερη?
-
Για τα michelin energy saver δεν λέμε? Δεν παίζει να μην θυμάμαι καλά τι λάστιχο φοράει το αυτοκίνητο . Θα το κοιτάξω από βδομάδα και θα σου πω. Ίσως και να κάνω λάθος αλλά θα το κοιτάξω .
ΕΔΙΤ: Ίσως φοράω τα απλά energy που κυκλοφορούσαν (υπέθεσα ότι αυτά είναι, δεν ήξερα ότι 'εξελίχθηκαν' ) τα οποία ήταν όπως τα περιέγραψα πάνω...
-
Με τα καινούρια λάστιχα έχω τρέμουλο στο τιμόνι από τα 130 ως τα 145 χλμ/ωρα
Μετά ΟΚ.
Τι είναι; Ζυγοστάθμιση; -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Μετά ΟΚ.
Τι είναι; Ζυγοστάθμιση;yeap,
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μετά ΟΚ.
Τι είναι; Ζυγοστάθμιση;yeap,
Κυριάκο τι έκανες με λαστιχα;
-
Έβαλα αυτά που είπες....
Αλλά, επειδή..... μου άρεσαν, είπαν να μη γράψω τίποτα640€ sc3 205-45-17. Το λάστιχο είναι βεντούζα. Βέβαια λίγο πιο μαλακό από τα potenza 050Α που φόραγε. Δεν τολμάω καν να σκεφτώ τι θα γινόταν αν έβαζα sc2. Anyway, ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και το αυτοκίνητο ακούει καλύτερα. Αισθάνομαι ότι χρειάζεται να στρίψω λιγότερο το τιμόνι για να πάρω τη στροφή. Δεν ξέρω που ωφείλεται αυτό. Στα πρώτα χιλιόμετρα πάντως έκανα στραβοτιμονιές.
Το κακό;; Δεν με αφήνει να παίξω.... Σε καλή άσφαλτο, μόνο άμα πατηνάρω γίνεται κάτι. Ευτυχώς που στην Ελλάδα δε συμβάινει συχνά αυτό..
Thank you για την συμβουλή ... Γλίτωσες το .. αλάτι
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έβαλα αυτά που είπες....
Αλλά, επειδή..... μου άρεσαν, είπαν να μη γράψω τίποτα640€ sc3 205-45-17. Το λάστιχο είναι βεντούζα. Βέβαια λίγο πιο μαλακό από τα potenza 050Α που φόραγε. Δεν τολμάω καν να σκεφτώ τι θα γινόταν αν έβαζα sc2. Anyway, ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και το αυτοκίνητο ακούει καλύτερα. Αισθάνομαι ότι χρειάζεται να στρίψω λιγότερο το τιμόνι για να πάρω τη στροφή. Δεν ξέρω που ωφείλεται αυτό. Στα πρώτα χιλιόμετρα πάντως έκανα στραβοτιμονιές.
Το κακό;; Δεν με αφήνει να παίξω.... Σε καλή άσφαλτο, μόνο άμα πατηνάρω γίνεται κάτι. Ευτυχώς που στην Ελλάδα δε συμβάινει συχνά αυτό..
Thank you για την συμβουλή ... Γλίτωσες το .. αλάτι
Ενταξει, μπορω να συνεχισω να δουλευω ησυχος
-
goodyear exellence se 195-65-15 με 240 Ε πως σας φαινεται ωε ελαστικο κατα αρχας και ως τιμη κατα δευτερον
μηδενικες απαιτησεις για σπορ προσανατολισμο -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
goodyear exellence se 195-65-15 με 240 Ε πως σας φαινεται ωε ελαστικο κατα αρχας και ως τιμη κατα δευτερον
μηδενικες απαιτησεις για σπορ προσανατολισμοΜε περίπου 20 € ακόμη παίρνεις Continental PremiumContact 2...
-
Σε αυτή τη διάσταση υπάρχει επίσης το νεότερο 'λάστιχο-μυστήριο', το Goodyear EfficientGrip... άντε ποιος θα το βάλει να πει καμιά γνώμη;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]