-
Οι γραμμες ειναι και ενας 'μπακαλικος' τροπος να δεις οτι τα λαστιχα στρωσανε, καθως φευγουν μετα απο 100-150 χλμ. Οταν εβαλα τα δικα μου, επειδη εβρεχε συνεχεια, οι γραμμες εξαφανιστηκαν στα 300χλμ λογω χαμηλης τριβης. (Μπορει να λεω και βλακειες αλλα αυτα μου ειπε ο λαστιχας περι γραμμων )
-
Το site που γράφω αποπάνω λέεει ξεκάθαρα ότι:
-
Οι χρωματιστές βούλες μαρκάρουν το σημείο του ελαστικού που είναι πιο ελαφρύ και έτσι εκεί πρέπει να πηγαίνει η βαλβίδα ωστε να έρχεται μία η άλλη.
-
Οι χρωματιστές λωρίδες δείχνουν το προς τα πια μεριά είναι βαρύτερο στην περίμετρο το ελαστικό και έτσι πρέπει να τοποθετούνται αντίθετα αριστερά-δεξιά αλλιώς το αμάξι 'τραβάει'. Αν το λάστιχο είναι ασσύμετρο είναι πρόβλημα διότι δεν μπορείς να επιλέξεις εσύ ποιά μερια θα πάει μέσα-έξω ώστε να φέρεις όπως θέλεις τις χρωματιστές λωρίδες. Εκεί πρέπει να βάλεις λάστιχα που να είναι ζευγάρια ουσιαστικά.
Χάος και άγνοια (ή απλά τεμπελιά) στο κεφάλι πολλών που τοποθετούν λάστιχα αν φυσικά τα παραπάνω είναι σωστά!
*και εδώ ένα επίσης κατατοπιστικό άρθρο: http://www.wheels-inmotion.co.uk/forum/ ... wtopic=165
όπως και εδώ http://www.uklegacy.com/forums/index.php?showtopic=9381 -
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για τις βούλες δεν έχω ιδέα (δεν τις έχω προσέξει ποτέ), οι γραμμές όμως που λές είναι συνήθως - σε όσα λάστιχα έχω δει τουλάχιστον - από την εξωτερική πλευρά του ελαστικού....οπότε ίσως είναι ένας εύκολος τρόπος να επιβεβαιώσεις ότι τα βάζεις από τη σωστή πλευρά, αντί να ψάχνεις την ένδειξη 'outside'.Αυτό δέν είναι στάνταρ, πολλές φορές οι γραμμές είναι απο τη μέσα μεριά. Όπως λέει και το λίνκ, οι γραμμές είναι απλά ο κωδικός παρτίδας. Επειδή τα λάστιχα είναι ντανιασμένα στο πλάι δέν είναι πάντα εύκολο να διαβάσεις το μάγουλο, οπότε βάζουν αυτές τις γραμμές.
Παλιά (δεκαετία 80 και πίσω) τα λάστιχα είχαν μόνο μία λευκή γραμμή στο κέντρο που ήταν δείκτης φθοράς.
Στα Michelin και τα Continental, οι έξω μεριές είναι σαγρέ ενώ οι μέσα είναι λείες, οπότε ο λαστιχάς μπορεί εύκολα να δεί ποιά είναι ποιά.
-
Η αληθεια ειναι οτι πολλοι απο δω μεσα, σε σχεση με το τι επικρατει στα συνεργεια, θα μπορουσαν να πιασουν δουλεια σαν μηχανικοι της φορμουλα 1... Οταν προχτες πηγα να αλλαξω βαλβολινες, στην ερωτηση μου αν ειναι GL 4 η GL5 μου απαντησε : Μη βαλεις αγωνιστικες ,δε θα κουμπωνουν κρυες οι ταχυτητες
τελοςαντωνη περιμενω απαντηση για τα παραπανω...
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι πολλοι απο δω μεσα, σε σχεση με το τι επικρατει στα συνεργεια, θα μπορουσαν να πιασουν δουλεια σαν μηχανικοι της φορμουλα 1... Οταν προχτες πηγα να αλλαξω βαλβολινες, στην ερωτηση μου αν ειναι GL 4 η GL5 μου απαντησε : Μη βαλεις αγωνιστικες ,δε θα κουμπωνουν κρυες οι ταχυτητες
τελοςαντωνη περιμενω απαντηση για τα παραπανω...
αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι μάστοροι/μηχανικοί(τεχνικοί) συνεργείων είναι οτι η δουλειά τους είναι απλά να επιδιορθώνουν και να κάνουν service με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή (βλ. service manual)
οταν αρχίζουν να ασχολούνται με αλλα πράγματα πέρα απο αυτό ξεκινάνε τα προβλήματα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ξέρει κανείς, αν αξίζει η οικονομική διαφορά ανάμεσα στο conti sc2 με τα sc3 ;
Ένα από τα 2 θα βάλω, αν και μεπροβληματίζουν τα μαλακά πλαϊνά(που διαβάζω ότι) έχουν τα sc2.SC3
Εχω την εντύπωση ότι τα sc3 ΔΕΝ βγαίνουν σε 16 ίντσες....
τελικά βγαίνουν..
http://www.conti-online.com/generator/w ... t3_en.html -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι μάστοροι/μηχανικοί(τεχνικοί) συνεργείων είναι οτι η δουλειά τους είναι απλά να επιδιορθώνουν και να κάνουν service με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή (βλ. service manual)
οταν αρχίζουν να ασχολούνται με αλλα πράγματα πέρα απο αυτό ξεκινάνε τα προβλήματαΚαταρχας πρεπει να μαθουν ιντερνέτ και αγγλικα. Ποιος μου ελεγε στη συναντηση προχτες για ενα λαστιχα που του προτεινε τα σάβερ;
ακομα να φανει ο αντωνης
-
@Kkyr80
http://www.conti-online.com/generator/w ... bNr=4.html
στις διαθέσιμες διαστάσεις δεν υπάρχει κανένα 16 (στο μελλον μπορεί)
-
Δίκιο έχεις , πρακτικά δεν υπάρχει. Γιατί στο link που έδωσες έχει μόνο μια 195/45/16.
Από υποχρέωση το έβαλαν;; Για να πούνε ότι υπάρχει και σε 16άρα; -
έκανα μαλακία sorry
οι διαστάσεις που φαίνονται είναι εικόνα και όχι κείμενο με αποτέλεσμα όταν έκανα search για 16 να μην βγάλει τίποτα
-
Αυτοί την έκαναν τη μλκ...
Που βγάλαν για 16άρα μόνο μια διάσταση..
Δεν ξέρω σε τι θα εξυπηρετήσει τις πωλήσεις τους -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Καταρχας πρεπει να μαθουν ιντερνέτ και αγγλικα. Ποιος μου ελεγε στη συναντηση προχτες για ενα λαστιχα που του προτεινε τα σάβερ;
ακομα να φανει ο αντωνης
Εγώ. Και για την ακρίβεια, ήταν δυο οι λαστιχάδες που μου τα πρότειναν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, απλά για άλλο λόγο. O ένας γιατί το Exalto 'πάει να καταργηθεί πια-τώρα βάζουμε το καινούριο το σάβερ' και ο άλλος γιατί την τετράδα Εξάλτο μου την άφηνε 600+ €
Σάβερ rules λέμε...
-
Το Saver, όπως και το παλιότερο Energy έχει δυνατά σημεία (αθόρυβο, χαμηλή αντίσταση κύλισης, αντοχή στο χρόνο) που για πολλούς δεν είναι καθόλου αμελητέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θάβονται με τόσο πάθος εδώ μέσα. Όσο για τη σύγκριση με το Exalto... είναι τουλάχιστον ανόητη, αφού πρόκειται για λάστιχα διαφορετικής κατηγορίας και διαφορετικών απαιτήσεων.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Το Saver, όπως και το παλιότερο Energy έχει δυνατά σημεία (αθόρυβο, χαμηλή αντίσταση κύλισης, αντοχή στο χρόνο) που για πολλούς δεν είναι καθόλου αμελητέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θάβονται με τόσο πάθος εδώ μέσα. Όσο για τη σύγκριση με το Exalto... είναι τουλάχιστον ανόητη, αφού πρόκειται για λάστιχα διαφορετικής κατηγορίας και διαφορετικών απαιτήσεων.από εμένα θάβονται γιατί τα energy (saver δεν έχω οδηγήσει) δεν κάνουν για τους Ελληνικούς δρόμους, πλην της Α.Ο. Αυτά τα λίγα μέτρα διαφορά+ στο φρενάρισμα που έχουν ... ειδικά στο βρεγμένο, μπορεί να κάνουν την διαφορά ζωντανός /νεκρός.
-
Ακριβώς, όπως τα λέει ο Γιάννης!
Καλύτερα να θάβονται τα Ένεργυ (και τα όμοιά τους) και να γλιτώνουν οι συνάνθρωποί μας τα χρήματα, τα αυτοκίνητα και τις ζωές τους, παρά να δίνουμε feedback ανυπόστατο.
Υπερβολές? -Δεν το νομίζω...
-
Τα Energy σε σχετικά βαρύ αυτοκίνητο (1200 κιλά και πάνω), αν έχει νερά κάτω απλά ΔΕΝ φρενάρουν τελεία και παύλα .-
Πήγα κυριολεκτικά να σκοτωθώ με λίγα χλμ σε σημείο που ήταν απαράδεκτο να φύγει καινούριο αμάξι έτσι για πλάκα Φυσικά τα Energy πήραν τον πούλο μέσα σε 1800χλμ τα σιχάθηκα τόσο που δεν ασχολήθηκα καλά καλά να τα πουλήσω και τα χάρισα, και αντικαταστάθηκαν από λάστιχα της προκοπής για να νιώσω ότι πήρα αμάξι και όχι τριμπούρδελο.
Φυσικά κράζω ανελέητα τη VW που μου έστειλε το αμάξι με τέτοια σκατολάστιχα.
Τα μισώ -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σάβερ rules λέμε...
Σάβερ ή Σαβούρ;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
(αθόρυβο, χαμηλή αντίσταση κύλισης, αντοχή στο χρόνο)Γι' αυτό το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος. Ναι, έχω ακούσει για περίπτωση ανθρώπου που έκανε 80.000 χλμ με αυτά, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εμένα όμως από τις 18.000-20.000 χλμ άρχισαν να δείχνουν τη φθορά τους ενώ στις 30.000 είχαν γίνει επικίνδυνα...
-
ξερετε τι διαφορα εχουν τα pirelli p6 και cinturato p6 (σε Η ) και τι συμπεριφορα εχουν στο δρομο? (σε 185-60-14 Η) επισης τι αλλο προτεινετε σ αυτη την διασταση?
-
Τα παλιά saver έχω και όντως:
είναι αθόρυβα
βγάζουν πολλά χιλιόμετραστην ελλάδα τα οδήγαγα όταν ήταν φρέσκα, χωρίς να είναι λάστιχο αξιώσεων, στο βρεγμένο ήταν καλό, εκεί που είχε πρόβλημα ήταν στην υδρολίσθηση.
Τα saver έχουν φορεθεί απο αρκετά παιδιά εδω μέσα και λένε ότι δνε έχουν καμία σχέση με τα παλιά.
Περιττό να πώ ότι εδώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με δαύτα, κι έχουν στην πλάτη τους ήδη 50κ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]