-
Παντως σε καποια τεστ εχει αναφερθει οτι με τα Michelin Energy βεβαια, οτι λογω υπερβολικα μαλακου πλαινου, το αυτοκινητο γινεται περισσοτερο tail-happy. Τωρα με τα PS3 δε νομιζω, σπορ ελαστικο ειναι μη τα ισοπεδωνουμε ολα, πρεπει να μπορει να κρατησει το πλαινο του σε ταξη. Εκτος κι αν εχουν φθαρει πια οποτε χανεις προσφυση ετσι κι αλλιως.
Πιο πιθανο να ναι καμια λαθος πιεση, ή να φταιει κατι αλλο εκτος ελαστικων. -
Αν και με λίγη καθυστέρηση,
Καλοφόρετα και πάντα ασφαλείς διαδρομές -
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
για Focus 1.6 θελω τον Οκτωβρη να βαλω σκληρα ελαστικα που να μου δινουν πληροφορηση και να μην πηγαινει το αμαξι σαν βαρκα στις στροφες .... ειδικα στις στροφες η ουρα χορευει με τα Michelin PS3 που φοραω τωρα ....προσανατολιζομαι για Bridgestone 002 ... τι αλλο μου προτεινετε ??????
(δεν ειμαι ο οδηγος που χωνει το αμαξι σε στροφες σαν τρελος .... αλλα θελω ενα ελαστικο που να κανει το αμαξι μου απολυτο φτανοντας στο μεγιστο το ομολογουμενως κορυφαιο πατημα του Focus) ....
Ποιας γενιας Φοκους ειναι;
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα,
Ψάχνοντας γνώμες για λάστιχα για ένα Α-class 150 βρήκα αυτό το νήμα και όσο περισσότερο διαβάζω τόσο πιο πολύ δυσκολεύομαι να αποφασίσω...
Από ότι βλέπω η πλειοψηφία θεωρεί ότι- καλό είναι να αποφεύγονται ελαστικά τύπου 'eco'
- τα Michelin Energy+ δεν έχουν καλή 'φήμη'
- τα Continental PC5 είναι πολύ 'μαλακά' να πω;
Οπότε το ερώτημα είναι τι ελαστικά σε 185/65 R15 να προτιμήσω γύρω στα 300(+ -) ευρώ για χρήση 70% εθνικό-επαρχιακό δίκτυο και 30% πόλη;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Pirelli Cinturato p1 Verde.......
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Είδα επίσης ότι τα Dunlop Blueresponse έχουν καλά reviews και εγγύηση ένα χρόνο για 'κακοτοπιές'...
Ρώτησα στους λαστιχάδες της περιοχής και πήρα τιμές
Cinturato p1 Verde 185/65/r15 H -> 310
Energy saver plus 185/65/r15 H -> 320
Blueresponce 185/65/r15 H -> 290
καμιά γνώμη?
Αξίζει να πάω σε 195/60/r15 ?Ευχαριστώ...
-
Ο χρήστης antan έγραψε:
Καλησπέρα,
Ψάχνοντας γνώμες για λάστιχα για ένα Α-class 150 βρήκα αυτό το νήμα και όσο περισσότερο διαβάζω τόσο πιο πολύ δυσκολεύομαι να αποφασίσω...
Από ότι βλέπω η πλειοψηφία θεωρεί ότι- καλό είναι να αποφεύγονται ελαστικά τύπου 'eco'
- τα Michelin Energy+ δεν έχουν καλή 'φήμη'
- τα Continental PC5 είναι πολύ 'μαλακά' να πω;
Οπότε το ερώτημα είναι τι ελαστικά σε 185/65 R15 να προτιμήσω γύρω στα 300(+ -) ευρώ για χρήση 70% εθνικό-επαρχιακό δίκτυο και 30% πόλη;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Pirelli Cinturato p1 Verde.......
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Είδα επίσης ότι τα Dunlop Blueresponse έχουν καλά reviews και εγγύηση ένα χρόνο για 'κακοτοπιές'...
Ρώτησα στους λαστιχάδες της περιοχής και πήρα τιμές
Cinturato p1 Verde 185/65/r15 H -> 310
Energy saver plus 185/65/r15 H -> 320
Blueresponce 185/65/r15 H -> 290
καμιά γνώμη?
Αξίζει να πάω σε 195/60/r15 ?Ευχαριστώ...
Λίγο καλύτερο τιμόνι, λίγο πάνω η κατανάλωση και λίγο πάνω οι τιμές
Εσύ λοιπόν αποφασιζεις.. ..... -
Αν ψάξω βάζω στοίχημα ότι θα έχει απαντηθεί ξανά στο παρελθόν, ομολογώ ότι έχω τόσα πολλά νεύρα όμως που θα το εκτιμούσα αν κάποιος μου απαντούσε ξανά...
Τα AVON ZZ3 που έχω στο αυτοκίνητο με εγκατέλειψαν σήμερα μετά από μόλις 33.000 χλμ και 2 χρόνια και 2 μήνες... το εμπρός δεξί ελαστικό έκανε ένα φούσκωμα στην περιφέρειά του και χάνει αέρα από πολλά σημεία
Ψάχνω λοιπόν μια αξιόπιστη αλλά και οικονομική σχετικά λύση σε διάσταση 205/45/16 για το Cordoba. Δε θέλω δηλαδή ούτε το πιο φθηνό, ούτε όμως να ξαναδώσω 520 €, όσα είχα δώσει για τα AVON.
Προτεραιότητα το να φρενάρουν σωστά χωρίς να μπαίνει το ABS, να αντέχουν στις ανωμαλίες του δρόμου/πεζοδρομίου και να βγάλουν 3+ χρόνια ζωης και 40-45Κ χλμ.
Η εργένικη ζωή τελείωσε και μαζί με αυτή και οι όποιες καφρίλες στο δρόμο, οπότε δεν τα ταλαιπωρώ πλέον όσο στο παρελθόν. Ε αμα μπορούν να αντοποκριθούν καμια φορά και σε λίγο πιο γρήγορους ρυθμούς δε θα πω όχιΕυχαριστώ
-
@aserf
Ψυχραιμία, λίγο πολύ την έχουμε πατήσει όλοι.
Ενδεικτικά Fulda SportControl (370€) ή Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (420€)
Δες εδώ και άλλες επιλογές http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/ -
Ε ναι, ας βάλει τέτοιο λάστιχο στο Κόρντομπα.... Ρε, την παλευετε;;;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ε ναι, ας βάλει τέτοιο λάστιχο στο Κόρντομπα.... Ρε, την παλευετε;;;Αυτή είναι η απάντηση σου στην ερώτηση του; Μόνος σου τσαμπουκαλεύεσαι!!!
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@aserf
Δες εδώ και άλλες επιλογές http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/Ευχαριστώ πολύ και για την πρόταση ελαστικών και για το κατάστημα. Έχεις κάποια εμπειρία από κάποιο από τα δύο. Ομολογώ ότι έχω ακούσει και θετικά και αρνητικά σχόλια στο παρελθόν για τα Eagle F1, φοβάμαι όμως κατά πόσο θα ταιριάζουν σε ένα αυτοκίνητο με λίγα άλογα και ροπή. Θέλουν ζέσταμα; Φθείρονται εύκολα; Τα AVON ZZ3 τα είχα επιλέξει μιας και είχαν καταπληκτικό κράτημα και φρενάρισμα στη βροχή (κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη), φαίνεται όμως ότι το θερμό κλίμα τα κατέστρεψε πολύ σύντομα. Αντίθετα, στο στεγνό γλυστρούσαν εύκολα, έμπαινε το ABS και γενικότερα κινούνταν κάτω του μέσου όρου. Οπότε τώρα θέλω να κινηθώ στο μέσο όρο... στεγνού και βρεγμένου...
Που βασίζεις το σχόλιό σου; Θα μου μεταφέρεις και μένα την άποψή σου; Πρέπει να επιλέξω το συντομότερο μιας και είμαι με ρεζέρβα πλήρους διάστασης μεν, παραγωγής όμως 41ης/02...
-
@aserf
Για τα Eagle F1 ενδεικτικά ανέφερα την τιμή σχετικά με τα 520€ που είχες δώσει και σίγουρα απαιτούν περισσότερα άλογα.
Τα SportControl τώρα, έχουν πολύ καλές κριτικές σε όλα, εξαιρετική αντοχή στη φθορά συν την προστασία ζάντας. Στην θέση σου, επειδή επείγεσαι και το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό θέμα στις μέρες μας, θα συμβουλευόμουν ένα σοβαρό κατάστημα ελαστικών. Καλή επιτυχία στην επιλογή σου. -
ποιο είναι αυτό το μαγικό όριο αλόγων που απαιτούν τα eagle f1?
από πόσα και πάνω είμαστε καλυμμένοι;
-
Εγώ πάντως τα είχα σε δίλιτρο 206 (τα φόραγε από το εργοστάσιο μάλιστα) και ήταν μια χαρά. Και δεν μιλάμε για το τέρας δύναμης 140 άλογα 19,5 κιλά ροπής είχε.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
@aserf
Δες εδώ και άλλες επιλογές http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/Ευχαριστώ πολύ και για την πρόταση ελαστικών και για το κατάστημα. Έχεις κάποια εμπειρία από κάποιο από τα δύο. Ομολογώ ότι έχω ακούσει και θετικά και αρνητικά σχόλια στο παρελθόν για τα Eagle F1, φοβάμαι όμως κατά πόσο θα ταιριάζουν σε ένα αυτοκίνητο με λίγα άλογα και ροπή. Θέλουν ζέσταμα; Φθείρονται εύκολα; Τα AVON ZZ3 τα είχα επιλέξει μιας και είχαν καταπληκτικό κράτημα και φρενάρισμα στη βροχή (κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη), φαίνεται όμως ότι το θερμό κλίμα τα κατέστρεψε πολύ σύντομα. Αντίθετα, στο στεγνό γλυστρούσαν εύκολα, έμπαινε το ABS και γενικότερα κινούνταν κάτω του μέσου όρου. Οπότε τώρα θέλω να κινηθώ στο μέσο όρο... στεγνού και βρεγμένου...
Που βασίζεις το σχόλιό σου; Θα μου μεταφέρεις και μένα την άποψή σου; Πρέπει να επιλέξω το συντομότερο μιας και είμαι με ρεζέρβα πλήρους διάστασης μεν, παραγωγής όμως 41ης/02...
Αserf τα ibiza /cordoba της δικιάς σου γενιάς εχουν πολύ ευαίσθητο ABS.Eγω είχα εντοπίσει το πρόβλημα στο στεγνο.Οπότε προτείνω να πάς σε κάτι που να έχει καλο φρεναρισμα .Εγω όταν είχα βαλει τα continentalPC ειχα δει μεγάλη βελτίωση.ϊσως να μήν πρέπει να πας σε sport ελαστικό.
-
Έχει έρθει η στιγμή για αλλαγή των Continental Premium Contact 5
έφαγαν 50.000+ χλμ και το τακούνι τελειώνει ...
Το θέμα είναι τι βάζουμε τώρα , δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσαν αλλά τα dunlop και τα VREDESTEIN νομίζω ότι ταιριάζουν πιο πολύ στο αμάξι μου(fiat punto 16v 1.2 2003 Μοντέλο) σε 185/60/14
Κάθε μήνα κάνω περίπου 2500 χιλιόμετρα εγνατία κυρίως (Βέροια-Θεσ/νίκη)
Έχετε καμία πρόταση ; -
δοκιμασε τα
-
Ρε παιδια που μπορουμε να βρουμε τα vredestein ομως. Οπου και αν εχω ρωτησει κανεις δεν τα φερνει; Μιλαω για αθηνα. Και αν βρεις καπου να τα βαλεις τι γινεται με την εγγυηση καθως η εταιρεια δεν εχει αντιπροσωπο στην ελλαδα;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Ρε παιδια που μπορουμε να βρουμε τα vredestein ομως. Οπου και αν εχω ρωτησει κανεις δεν τα φερνει; Μιλαω για αθηνα. Και αν βρεις καπου να τα βαλεις τι γινεται με την εγγυηση καθως η εταιρεια δεν εχει αντιπροσωπο στην ελλαδα;Παλι δεν εχει? Πριν κατι μηνες ειχε...
-
...2105144500....Τσιαντούλης...τηλ. από Δευτέρα...
υγ...ο Ίκαρος,έχει καιρό που 'χαιρέτησε'.....
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Έχει έρθει η στιγμή για αλλαγή των Continental Premium Contact 5
έφαγαν 50.000+ χλμ και το τακούνι τελειώνει ...
Το θέμα είναι τι βάζουμε τώρα , δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσαν αλλά τα dunlop και τα VREDESTEIN νομίζω ότι ταιριάζουν πιο πολύ στο αμάξι μου(fiat punto 16v 1.2 2003 Μοντέλο) σε 185/60/14
Κάθε μήνα κάνω περίπου 2500 χιλιόμετρα εγνατία κυρίως (Βέροια-Θεσ/νίκη)
Έχετε καμία πρόταση ;goodyear efficient grip performance. Πήγα σ' αυτά μετά από αρκετές τετράδες PremiumContact2 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μιλάμε για τον ίδιο δρόμο : Εγνατία (περίπου 4000 χλμ. το μήνα).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]