-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιας γενιας Φοκους ειναι;εχω το Focus MkII κατασκευασμενο 12/2008 το facelift ..... οταν λεω οτι χορευει η ουρα του αμαξιου μου δεν εννοω προς θεου οτι κανει σαν βαρκα το αμαξι μου ..... δεν επιτρεπεται αυτο σε ενα focus ..... απλα εννοω οτι πιεζοντας το αμαξι λιγο παραπανω σε στροφες ενω η μουρη μπαινει χωρις κανενα προβλημα η ουρα ειναι οριακη για υπερστροφη .... σε ακραιες περιπτωσεις που θα πιεσω το αμαξι το ESP δουλευει υπερωριες μαζευοντας την ουρα που εκει οντως χορευει .....
εγω παντως χωρις να εχω δοκιμασει ποτε σκληρα ελαστικα αμφιβαλλω σοβαρα κατα ποσο sport ειναι τα Michelin PS3 ..... να δοκιμασω βεβαιως και σκληρα ελαστικα και τοτε θα εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα ....
οι πιεσεις που το δουλευω ειναι 32 μπρος πισω .....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ούτε όμως να ξαναδώσω 520 €, όσα είχα δώσει για τα AVON.ο Χριστός και η Παναγία... ειχα λιποθυμησει για κανα τεταρτο οταν το διάβασα! Εδωσες το 1/4 της αξιας του αμαξιου σε λάστιχα...
Κανε μια χάρη στον εαυτό σου, και ανέβα σε κανονική διάσταση 205/55/16. Απο εκει και πέρα... βάλε ενα Michelin Energy και θα σαι μια χαρα. Δεν υπαρχει περίπτωση να τα ζορίσεις ποτε με αυτο το αμάξι... μεινε ησυχος.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ούτε όμως να ξαναδώσω 520 €, όσα είχα δώσει για τα AVON.
ο Χριστός και η Παναγία... ειχα λιποθυμησει για κανα τεταρτο οταν το διάβασα! Εδωσες το 1/4 της αξιας του αμαξιου σε λάστιχα...
Εκείνη την περίοδο της ζωής μου δεν είχα άλλα έξοδα παρά μόνο τ' αυτοκίνητο και ήθελα να βάζω το καλύτερο που μπορούσα, ειδικά σε θέματα που αφορούσαν την ασφάλειά μου... λάστιχα, αμορτισέρ (500 € επίσης), φρένα (500 € επίσης)...
Επίσης, η εμπορική αξία του αυτοκινήτου μικρή σημασία έχει... αν ένα αυτοκίνητο δε σκοπεύεις να το πουλήσεις σύντομα και το έχεις κρατημένο σε πολύ καλή κατάσταση του συμπεριφέρεσαι όπως θα του συμπεριφερόσουν αν ήταν καινούργιοΚανε μια χάρη στον εαυτό σου, και ανέβα σε κανονική διάσταση 205/55/16. Απο εκει και πέρα... βάλε ενα Michelin Energy και θα σαι μια χαρα. Δεν υπαρχει περίπτωση να τα ζορίσεις ποτε με αυτο το αμάξι... μεινε ησυχος.
Η μεταβολή στη διάσταση που αναφέρεις είναι 6,5%. Ιδιαίτερα μεγάλη και θα οδηγήσει σε μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Άσε που θα ψηλώσει 2 εκατοστά το αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν και 2 εκατοστά διαθέσιμα στο θόλο, ειδικά για τους εμπρός τροχούς όταν είναι στριμμένοι. Μακάρι η διαφορά να ήταν μικρότερη και να το σήκωνε...
-
Δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει σήμερα μια τετράδα 205/45/16, πάντως μπορείς να πας και σε 195/50/16 (έμπαιναν στα Clio III, ενώ πλέον υπάρχουν αρκετές επιλογές), με μικρή βέβαια διαφορά προς τα κάτω σε σχέση με τα χρήματα που είχες δώσει τότε, ενώ τώρα βλέπω πως σου ταιριάζει 'γάντι' η ...185/50 (μην βρίσετε παρακαλώ ...).
-
Την πρόταση του 195/50 16' θα την έκανα και γω, είναι κοντά στο 205/45. Σε αυτές τις διαστάσεις όλες οι γνωστές μάρκες περίπου 450-500+ ευρώ έχουν . Απ' ότι κατάλαβα ο φίλος το θέλει λίγο το πλατύ πέλμα, άρα το 185/50 είναι υπερβολή, άσε που έχει την ίδια τιμή σχεδόν με τα παραπάνω.
-
Να κάνω κι εγω δυο προτασεις. Οικογειακότατο Hankook Ventus Prime 2 ή κανα Turanza T001 .
Βγαίνουν και τα δύο σε 205-45-16 Με δείκτη 83 -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Hankook Ventus Prime 2
Βγαίνουν και τα δύο σε 205-45-16 Με δείκτη 83Not!
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Hankook Ventus Prime 2
Βγαίνουν και τα δύο σε 205-45-16 Με δείκτη 83Not!
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Ελα ενταξει ολος ο κοσμος ειναι ευχαριστημενος και γω τα χω δει και τα εχω οδηγησει μια χαρα ελαστικο ειναι σε φιλοσοφια PC2. Επειδη σε σενα εχουν ταλαιπωρηθει για τον χ,ψ λογο δε σημαινει οτι ειναι για πεταμα το λαστιχο!
-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
εχω το Focus MkII κατασκευασμενο 12/2008 το facelift ..... οταν λεω οτι χορευει η ουρα του αμαξιου μου δεν εννοω προς θεου οτι κανει σαν βαρκα το αμαξι μου ..... δεν επιτρεπεται αυτο σε ενα focus ..... απλα εννοω οτι πιεζοντας το αμαξι λιγο παραπανω σε στροφες ενω η μουρη μπαινει χωρις κανενα προβλημα η ουρα ειναι οριακη για υπερστροφη .... σε ακραιες περιπτωσεις που θα πιεσω το αμαξι το ESP δουλευει υπερωριες μαζευοντας την ουρα που εκει οντως χορευει .....Μια από τις ομορφιές των Φόκους είναι η συμμετοχική ουρά. Δεν είναι bug, είναι feature. Μπορεί να πάει και με γραμμές αλλά σε γενικές πολλές φορές θα προτιμήσει στο όριο να διώξει κώλο παρά μούρη. Μπορείς να βάλεις πολύ επιθετικά λάστιχα που θα αυξήσουν την πρόσφυση αλλά όταν αυτή χαθεί, πάλι την ίδια συμπεριφορά θα έχει το αυτοκίνητο. Για τον έμπειρο οδηγό, αυτό είναι προτιμότερο από τα 'μούτρα'...
Κανε μια χάρη στον εαυτό σου, και ανέβα σε κανονική διάσταση 205/55/16. Απο εκει και πέρα... βάλε ενα Michelin Energy και θα σαι μια χαρα. Δεν υπαρχει περίπτωση να τα ζορίσεις ποτε με αυτο το αμάξι... μεινε ησυχος.
Σοβαρέψου Κορσέ. Δεν κάνουν για ελληνική άσφαλτο αυτά, ειδικά στη βροχή.
Η μεταβολή στη διάσταση που αναφέρεις είναι 6,5%.
Προς θεού, μην κάνει τίποτα τέτοιο. Ο Κορσεδάκος ξέρει από αυτοκίνητα, όσα ξέρω εγώ από Android...
-
Προς θεού, μην κάνει τίποτα τέτοιο. Ο Κορσεδάκος ξέρει από αυτοκίνητα, όσα ξέρω εγώ από Android...
Δε θα πήγαινα σε Energy για κανένα λόγο, ακόμα και αν έπρεπε να βγω στη Συγγρού για να βρω τα υπόλοιπα χρήματα
Επίσης, ούτε σκοπεύω να πάω σε 55άρι προφίλ... μάλλον με βλέπω τελικώς να πηγαίνω σε δοκιμασμένες λύσεις τύπου Continental Premium Contact 2 με 440 €.
-
Γιατί δε θα πήγαινες σε energy saver;
-
εχω το Focus MkII κατασκευασμενο 12/2008 το facelift ..... οταν λεω οτι χορευει η ουρα του αμαξιου μου δεν εννοω προς θεου οτι κανει σαν βαρκα το αμαξι μου ..... δεν επιτρεπεται αυτο σε ενα focus ..... απλα εννοω οτι πιεζοντας το αμαξι λιγο παραπανω σε στροφες ενω η μουρη μπαινει χωρις κανενα προβλημα η ουρα ειναι οριακη για υπερστροφη .... σε ακραιες περιπτωσεις που θα πιεσω το αμαξι το ESP δουλευει υπερωριες μαζευοντας την ουρα που εκει οντως χορευει .....
Μια από τις ομορφιές των Φόκους είναι η συμμετοχική ουρά. Δεν είναι bug, είναι feature. Μπορεί να πάει και με γραμμές αλλά σε γενικές πολλές φορές θα προτιμήσει στο όριο να διώξει κώλο παρά μούρη. Μπορείς να βάλεις πολύ επιθετικά λάστιχα που θα αυξήσουν την πρόσφυση αλλά όταν αυτή χαθεί, πάλι την ίδια συμπεριφορά θα έχει το αυτοκίνητο. Για τον έμπειρο οδηγό, αυτό είναι προτιμότερο από τα 'μούτρα'...
ναι σωστα, αλλωστε μιλαμε για Cordoba οποτε καλυτερα να βάλει κανα P Zero με 7καστοσταρικα... και φυσικα ας μην πάμε σε στανταρ διασταση γιατι θα μας κλεψει στα χλμ και θα μαγουλιάζει το λάστιχο οταν θα μπαίνει με τα οσα στα λιμανάκια... θα χάλνάσει την αίσθηση.
Τεσπα...
-
Όχι, να βάλει την μαμά διάσταση, ή το πολύ +-3% σε διάμετρο για να μην χαλάσει το βήμα και να δουλεύουν οι ρυθμίσεις της ανάρτησης που έκανε το εργοστάσιο. Δεν φτάνει που μπρικάρεις κινητά, τώρα θέλεις να μπρικάρεις και αυτοκίνητα;
-
Μια από τις ομορφιές των Φόκους είναι η συμμετοχική ουρά. Δεν είναι bug, είναι feature. Μπορεί να πάει και με γραμμές αλλά σε γενικές πολλές φορές θα προτιμήσει στο όριο να διώξει κώλο παρά μούρη. Μπορείς να βάλεις πολύ επιθετικά λάστιχα που θα αυξήσουν την πρόσφυση αλλά όταν αυτή χαθεί, πάλι την ίδια συμπεριφορά θα έχει το αυτοκίνητο. Για τον έμπειρο οδηγό, αυτό είναι προτιμότερο από τα 'μούτρα'...οντως απιστευτη συμπεριφορα το Focus ...... μπαινει με τα μουτρα πολυ δυνατα και απλα δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις υποστροφη με τιποτα .... αλλα οπως προειπα θελω να βαλω ελαστικο που να μην πεταει κωλο με το παραμκρο ....
για αυτο σκεφτομαι τα Bridgestone 002 .... απο αυτα που εχω διαβασει για τα ελαστικα αυτα μαλλον δεν θα απογοητευτω .... μενει βεβαβιως να το δω και στην πραξη .... γιατι η πραξη ειναι η καλυτερη θεωρια ...
-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
αλλα οπως προειπα θελω να βαλω ελαστικο που να μην πεταει κωλο με το παραμκρο ....Θα αλλάξεις μόνο τα 2 πίσω ή τετράδα;
-
εγω λεω να βαλεις μεγαλυτερη διασταση πισω
-
τετραδα θα αλλαξω ....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εγω λεω να βαλεις μεγαλυτερη διασταση πισωδεν οδηγω τρακτερ ....
-
μα γιατι;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ναι σωστα, αλλωστε μιλαμε για Cordoba οποτε καλυτερα να βάλει κανα P Zero με 7καστοσταρικα... και φυσικα ας μην πάμε σε στανταρ διασταση γιατι θα μας κλεψει στα χλμ και θα μαγουλιάζει το λάστιχο οταν θα μπαίνει με τα οσα στα λιμανάκια... θα χάλνάσει την αίσθηση.Τεσπα...
Ναι σίγουρα, είναι ένα Cordoba... φοράει όμως ρυθμιζόμενα Koni Sport με H&R ελατήρια και βελτιωμένα φρένα με Zimmermann δισκόπλακες και Ferodo τακάκια. Μάλλον υπερβολικά όλα για τον τρόπο που οδηγείται πλέον το αυτοκίνητο, κάποτε όμως με έσεωσαν από πολλά απρόοπτα
Τεσπα, είμαι πολύ πιο λογικός απ' ότι ήμουν κάποτε και έχω σταματήσει τις ακρότητες αναφορικά με το αυτοκίνητο, αυτό δε σημαίνει όμως ότι αναφορικά με τα ελαστικά θα βάλω απλά κάτι απλό και φτηνό. Θέλω να έχει καλή σχέση τιμής και απόδοσης και από άποψη απόδοσης να κινείται άνω του μέσου όρου. Δε θα το χρειαστώ συχνά, όταν το χρειαστώ όμως θέλω να είναι ικανό να ανταποκριθεί. Με +2 πόντους στο ύψος, άλλη κατανομή βάρους, κτλ σίγουρα θα επηρεαστεί αρνητικά το αυτοκίνητο.Το λέω αυτό παρότι είμαι υπέρ των αλλαγών... στο Fiat 500 της γυναίκας μου από 185-55-15 πήγαμε σε 195-50-15 για λόγους κόστους, οι αναλογίες όμως το επέτρεπαν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]