-
xenos, νόμιζα ότι ήδη μερικές σελίδες πριν (809) με όσα παράθεσε ο Costas Athan και ακολούθησαν και άλλοι με την ίδια άποψη που είναι και δική μου, είχες καταλήξει στα Maxx RT.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
xenos, νόμιζα ότι ήδη μερικές σελίδες πριν (809) με όσα παράθεσε ο Costas Athan και ακολούθησαν και άλλοι με την ίδια άποψη που είναι και δική μου, είχες καταλήξει στα Maxx RT.Εχω καταληξει σχετικα, απλα δυσκολευομαι να δωσω τοσα χρηματα για dunlop που οπως και να το κανουμε δεν ειναι απο τις πρωτες εταιριες που σου ερχονται στο μυαλο. Παντως μαλλον προς τα κει παω.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
xenos, νόμιζα ότι ήδη μερικές σελίδες πριν (809) με όσα παράθεσε ο Costas Athan και ακολούθησαν και άλλοι με την ίδια άποψη που είναι και δική μου, είχες καταλήξει στα Maxx RT.
Εχω καταληξει σχετικα, απλα δυσκολευομαι να δωσω τοσα χρηματα για dunlop που οπως και να το κανουμε δεν ειναι απο τις πρωτες εταιριες που σου ερχονται στο μυαλο. Παντως μαλλον προς τα κει παω.
Με τις μάρκες δεν βγάζεις άκρη. Μια δεκαετία πριν όταν έβαλα τα Continental ένοιωθα σαν τον Κολόμβο και τα Toyo μου φέρναν σε σοκολατούχο… τώρα για την Dunlop δεν την λες και δεύτερη. Ανέβα (205x55) , είναι μεγάλη η διαφορά.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μετά από δυοτρείς χιλιάδες χιλιόμετρα, ένα μικρό review των Michelin Pilot Sport 3. Η άμεση σύγκριση είναι Bridgestone S001 που φορούσα πριν, το αυτοκίνητο Impreza WRX. Τα γραφόμενα με μια επιφύλαξη ως προς λίγο πειραματισμό με τις πιέσεις που θέλω να κάνω ακόμα.
Τι διασταση αν επιτρεπεται...? Με τι δεικτες φορτιου και ταχυτητας κλπ...
Σε ζεστο οδοστρωμα τα δοκιμασες καθολου?
Είναι 225/45/17 με δείκτη 91Υ αν δεν απατώμαι... Όσο για ζεστό δρόμο μέχρι πριν καμμιά βδομάδα είχαμε και 25αρια στην περιοχή μου.
Ζήτησα στον λαστιχά τα RE002 αλλά μου είπε έιχε έλλειψη/δεν είχαν έρθει ακόμα/δεν τα έβλεπε στο σύστημα, κάτι τέτοιο τεσπά, οπότε είπα να δοκιμάσω τα PS3. Τζάαααμπα έουρος, καλύτερα να έβαζα turanza!
Πάντως δεν αξίζει τον κόπο για rain-biased λάστιχα εδώ, σε άλλο μέρος ίσως.
Παρεμπιπτόντως, μια εντελώς αντιεπιστημονική και προβοκατόρικη παρατήρηση: Στροφή (συγκεκριμένη), ταχύτητα που αισθάνομαι άνετα:
S001 : 130
PS3 : 110
Turanza T001 105 (Σε astra του '02)Λέω να τα 'δωρίσω' τώρα που είναι ακόμα καινούρια στη Giulietta που έχει την ίδια διάσταση και να βάλω τίποτα της προκοπής... ρε πως την πατήσαμε έτσι...
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
. Ανέβα (205x55) , είναι μεγάλη η διαφορά.Τα 205/50 πανε 450€, τα 205/55 αντιστοιχα 350€. Φοβαμαι μην κοψει αρκετα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που βρέχει έντονα, απλά μειώνεις ταχύτητα (η μόνη λύση απέναντι στην υδρολίσθηση), αποφεύγεις τις λιμνούλες και αφήνεις πάντα αποστάσεις από άλλα αυτοκίνητα, μπαριέρες κλπ ούτως ώστε ακόμα και αν υδρολισθήσει το αυτοκίνητο να υπάρχει περιθώριο να ξαναβρεί πρόσφυση πριν χτυπήσει κάπου. Τις υπόλοιπες 340 μέρες του χρόνου απολαμβάνεις ένα πολύ καλύτερο λάστιχο στο στεγνό!!!To κακό με την υδρολίσθηση είναι οτι δεν την προβλέπεις,
και ακόμα και να είσαι 100% όλη την ώρα στην οδήγηση, δεν ξεχαστείς παντού και
πουθενά (yeah, right...) , το που θα σου κάτσει και για πόσο είναι τελείως άγνωστοι παράγοντεςΠροφανώς δεν εννούμε να πάρει Uniroyal extra βρόχινο αλλά μην το αποκλείσεις καθόλου
τον παράγοντα βροχή.
(απο τα χειρότερα σκηνικά στη ζωή μου δεν θεωρώ τα χιόνια χωρίς αλυσίδα,
με νεκρό κινητό τηλέφωνο και με βενζίνη στη ρεζέρβα στην Καλλιπεύκη 2 η ώρα το βράδυ
αλλά την απίστευτη νεροποντή , σε δρόμους σκέτο χάσιμο , χωρίς τον παραμικρό φωτισμό
και τις ατέλειωτες λιμνούλες δεξιά κι αριστερά στους Δελφούς κοντά, ορεινά πάνω,
σε παράκαμψη λόγω αγροτών πριν απο κανα 3 χρόνια). -
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Είναι 225/45/17 με δείκτη 91Υ αν δεν απατώμαι... Όσο για ζεστό δρόμο μέχρι πριν καμμιά βδομάδα είχαμε και 25αρια στην περιοχή μου.
Ζήτησα στον λαστιχά τα RE002 αλλά μου είπε έιχε έλλειψη/δεν είχαν έρθει ακόμα/δεν τα έβλεπε στο σύστημα, κάτι τέτοιο τεσπά, οπότε είπα να δοκιμάσω τα PS3. Τζάαααμπα έουρος, καλύτερα να έβαζα turanza!
Πάντως δεν αξίζει τον κόπο για rain-biased λάστιχα εδώ, σε άλλο μέρος ίσως.
Παρεμπιπτόντως, μια εντελώς αντιεπιστημονική και προβοκατόρικη παρατήρηση: Στροφή (συγκεκριμένη), ταχύτητα που αισθάνομαι άνετα:
S001 : 130
PS3 : 110
Turanza T001 105 (Σε astra του '02)Λέω να τα 'δωρίσω' τώρα που είναι ακόμα καινούρια στη Giulietta που έχει την ίδια διάσταση και να βάλω τίποτα της προκοπής... ρε πως την πατήσαμε έτσι...
Zεστο εννοω 40αρια το καλοκαιρι με δρομο να τον καιει το λιοπυρι ολη μερα... Εκει απ' ο,τι εχω δει αποτυγχανουν παταγωδως τα Bridgestone...
Τελος παντων, αυτα που λες για τη στροφη, μια χαρα δειγμα μετρησης ειναι, το δικο σου 'ανετα' ειναι λιγο αμφιλεγομενο γιατι εξαρταται απο υποκειμενικους παραγοντες. Μπορει πχ τα PS3 επειδη εχουν πιο μαλακο πλαινο να σου δινουν την εντυπωση οτι πανε να γλιστρησουν και να σε φοβιζουν, ενω στην ουσια μπορει να κρατανε καλυτερα απο καποια αλλα, ή επειδη τα Bridgestone ειχαν πιο κοφτερο τιμονι και τσιμπαγε το αμαξι πιο αποτομα, να σου εδινε περισσοτερη σιγουρια... Αυτο που αναφερω γενικα ισχυει απο λαστιχο σε λαστιχο. Ειναι και που εχεις συνηθισει. Και προφανως ειναι και τι ταιριαζει σε ενα αυτοκινητο, εχω ακουσει ακραιες κριτικες για το ιδιο λαστιχο στην ιδια διασταση, και φταιει το πως δουλευει ενα αυτοκινητο τα λαστιχα του. Αλλα 20 χλμ διαφορα σε μια στροφη ειναι παρα μα παρα πολλα, σιγουρα ειναι θεμα αισθησης παρα απολυτου grip.Παντως για μενα ολα τα Michelin εχουν μια τεχνοτροπια που ταιριαζει με την ελληνικη ασφαλτο. Αντιθετα απ' οτι εχω δει απο τα Bridgestone, μαλλον δε κανουν για Ελλαδα, ειδικα τους θερινους μηνες...
-
Πολυ χρησιμο τοπικ για παναντολ εξτρα.
Σε πιστες οδηγειτε καποιοι κ καταλαβαινεται τις διαφορες στα ελαστικα;
Σοβαρα τωρα...εχει πολλες χρησιμες πληροφοριες για να μαθει καποιος που δεν το πολυψαχνει το πραγμα.
Προσωπικα εχω fiesta 1,6 του 09 με 195/50/15,απο τη ''μανα'' του ειχε Michelin Pilot EXALTO PE2 195/50 R15 82H οταν το αγορασα αν τα θυμαμαι καλα.
Αφου τα κρατησα 40000 στα 2,5 χρονια του εβαλα 195/50/15 ContiPremiumContact 2 82H.τοτε ο λαστιχας μου προτεινε το continental σαν ελαφρως καλυτερο ελαστικο σε σχεση με το Michelin -κατι που πολλοι υποστηριζαν κ εδω μεσα αφου διαβαζα το φορουμ- αλλα με κοινο χαρακτηριστικο οτι κ τα 2 ειναι για 30000-35000 κ αυτο εβαλα τελικα.
οι διαφορες που διεκρινα σαν ασχετος ηταν
- οτι εβγαινε πιο σπανια το μονιμα ενεργοποιημενο esp.
- ελαφρως καλυτερη καταναλωση κατα 0.2-0,3
- πιο σπανια στα φρεναρισματα εβγαινε το abs κ γενικα το αυτοκινητο φρεναρε λιγο καλυτερα.
- στο βρεγμενο κ τα 2 πολυ καλα με το Conti ομως πιθανοτατα να υπερτερει κ εκει.
- οταν οδηγουσα σε στροφιλικια μου φανηκαν παρομοια οπως κ στον θορυβο.
αυταααα!!! αν κ μπορει καποια γεγονοτα να ειναι τυχαια ή να μου...φανηκαν ετσι.
τωρα ειμαι στα 67000χλμ κ οταν ειναι να ξαναλαξω πιθανοτατα τα conti θα ξαναβαλω αν κ διαβαζω καλα λογια για τα Yokohama s.drive κ απο καποιους για αυτα τα οικολογικα (?) Michelin που λενε πως εχουν καλη καταναλωση κ ψιλοτρωγομαι να τα δοκιμασω
καθε αποψη σεβαστη σε αλλη προτιμηση αν εχει καποιος φιλος να παραθεσει.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
To κακό με την υδρολίσθηση είναι οτι δεν την προβλέπεις,
και ακόμα και να είσαι 100% όλη την ώρα στην οδήγηση, δεν ξεχαστείς παντού και
πουθενά (yeah, right...) , το που θα σου κάτσει και για πόσο είναι τελείως άγνωστοι παράγοντεςΕννοείται ότι πρέπει να είσαι στην τσίτα πάντα, ειδικά όταν ρίχνει καρέκλες!!!
Από εκεί και πέρα περισσότερο με τρομάζει η έλλειψη πρόσφυση στο βρεγμένο, παρά η υδρολίσθηση που είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο.Παντως για μενα ολα τα Michelin εχουν μια τεχνοτροπια που ταιριαζει με την ελληνικη ασφαλτο. Αντιθετα απ' οτι εχω δει απο τα Bridgestone, μαλλον δε κανουν για Ελλαδα, ειδικα τους θερινους μηνες...
Εξαρτάται από το μοντέλο. Τα Bridge 720 ήταν καταπληκτικά στην ζέστη! Αντιθέτως όλα τα Michelin που έχω οδηγήσει σαπουνιάζουν αμέσως.
Το πρόβλημα είναι πως μάλλον συνέκρινες καινούρια Conti με τελειωμένα Michelin. Αν είσαι αγωνιάρης πάντως, βάλε τα S.Drive. Αν όχι, ξέχνα τα. Είναι σκληρά και θέλουν ζέσταμα για να αποδώσουν. Επίσης δεν αγαπάνε την βροχή.
-
σύντροφοι...
πριν αρχίσω τα τηλέφωνα και τις καταρες, λέω να ρωτήσω εδώ μπας και βγάλω ακρη.
πήρα που λετε απο το νετ μια 4άδα λαστιχάκια χειμερινά και μόνο στο 1 ζεύγος αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής (41 13).
στο άλλο οχι
βέβαια από οσο ξερω το λαστιχάκι ειναι καινούριο μοντελο (άραγε υπάρχει σάιτ με τις ημερομηνίες παραγωγής των ελαστικών γενικά;;), ωστόσο να ανησυχώ για κάτι;
και τα 4 είναι μέιδ ιν φρανς παντως.
μηπως να βάλω το αγέννητο ζεύγος στον πισινό άξονα;
Bridgestone Blizzak LM-32 S
θενξ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το πρόβλημα είναι πως μάλλον συνέκρινες καινούρια Conti με τελειωμένα Michelin. Αν είσαι αγωνιάρης πάντως, βάλε τα S.Drive. Αν όχι, ξέχνα τα. Είναι σκληρά και θέλουν ζέσταμα για να αποδώσουν. Επίσης δεν αγαπάνε την βροχή.
thanksss...κι αυτο παιζει...
μαλλον με βλεπω με τα Conti ξανα,απλα ειναι η φαγουρα να δω κατι καινουριο.
απο την αλλη ''καλλιο 5 κ στο χερι''.υγ καποιος μου κλεψε λιγες δημοσιευσεις...helppp
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
σύντροφοι...πριν αρχίσω τα τηλέφωνα και τις καταρες, λέω να ρωτήσω εδώ μπας και βγάλω ακρη.
πήρα που λετε απο το νετ μια 4άδα λαστιχάκια χειμερινά και μόνο στο 1 ζεύγος αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής (41 13).
στο άλλο οχι
βέβαια από οσο ξερω το λαστιχάκι ειναι καινούριο μοντελο (άραγε υπάρχει σάιτ με τις ημερομηνίες παραγωγής των ελαστικών γενικά;;), ωστόσο να ανησυχώ για κάτι;
και τα 4 είναι μέιδ ιν φρανς παντως.
μηπως να βάλω το αγέννητο ζεύγος στον πισινό άξονα;
Bridgestone Blizzak LM-32 S
θενξ
πηγες για μαλλι και βγηκες κουρεμενος..........εγω δεν θα τα εβαζα ουτε πισω!
-
πήρα που λετε απο το νετ μια 4άδα λαστιχάκια χειμερινά και μόνο στο 1 ζεύγος αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής (41 13).Δε μπορεί. Κοίτα καλύτερα και στις δυο πλευρές του ελαστικού.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Δε μπορεί. Κοίτα καλύτερα και στις δυο πλευρές του ελαστικού.
Ωχ αυτό δεν το είχα σκεφτεί
Θα το κοιτάξω
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης satsok79 έγραψε:
Πολυ χρησιμο τοπικ για παναντολ εξτρα.
Σε πιστες οδηγειτε καποιοι κ καταλαβαινεται τις διαφορες στα ελαστικα;
Σοβαρα τωρα...εχει πολλες χρησιμες πληροφοριες για να μαθει καποιος που δεν το πολυψαχνει το πραγμα.
Προσωπικα εχω fiesta 1,6 του 09 με 195/50/15,απο τη ''μανα'' του ειχε Michelin Pilot EXALTO PE2 195/50 R15 82H οταν το αγορασα αν τα θυμαμαι καλα.
Αφου τα κρατησα 40000 στα 2,5 χρονια του εβαλα 195/50/15 ContiPremiumContact 2 82H.τοτε ο λαστιχας μου προτεινε το continental σαν ελαφρως καλυτερο ελαστικο σε σχεση με το Michelin -κατι που πολλοι υποστηριζαν κ εδω μεσα αφου διαβαζα το φορουμ- αλλα με κοινο χαρακτηριστικο οτι κ τα 2 ειναι για 30000-35000 κ αυτο εβαλα τελικα.
οι διαφορες που διεκρινα σαν ασχετος ηταν
- οτι εβγαινε πιο σπανια το μονιμα ενεργοποιημενο esp.
- ελαφρως καλυτερη καταναλωση κατα 0.2-0,3
- πιο σπανια στα φρεναρισματα εβγαινε το abs κ γενικα το αυτοκινητο φρεναρε λιγο καλυτερα.
- στο βρεγμενο κ τα 2 πολυ καλα με το Conti ομως πιθανοτατα να υπερτερει κ εκει.
- οταν οδηγουσα σε στροφιλικια μου φανηκαν παρομοια οπως κ στον θορυβο.
τωρα ειμαι στα 67000χλμ κ οταν ειναι να ξαναλαξω πιθανοτατα τα conti θα ξαναβαλω αν κ διαβαζω καλα λογια για τα Yokohama s.drive κ απο καποιους για αυτα τα οικολογικα (?) Michelin που λενε πως εχουν καλη καταναλωση κ ψιλοτρωγομαι να τα δοκιμασω
καθε αποψη σεβαστη σε αλλη προτιμηση αν εχει καποιος φιλος να παραθεσει.
Εξαρτάται ποιες είναι οι προτεραιότητες σου.
-> για πιο πολύ βρεγμένο, πόλη και χαλαρή σπορ : Michelin PS3
-> πιο πολύ σπορ, πιο καλό κράτημα και περισσότερο θόρυβο : Pirelli Nero GT
-> περισσότερο στρίψιμο, συμπαθητικό βρεγμένο : Hankook S1 EvoΤα 3 παραπάνω σε Fiesta 1.6 Sport με 30Κ το καθένα , τουλάχιστον.
ΥΓ εκτός απο το Pirelli, που μετρά 10Κ
-
Δε μπορεί. Κοίτα καλύτερα και στις δυο πλευρές του ελαστικού.
Ωχ αυτό δεν το είχα σκεφτεί
Θα το κοιτάξω
Ευχαριστώ
-
-
γιατί ρε Μπιλ κουτουλιέσαι;;
ποτέ δεν μου έτυχε τέτοιο πράμα.
κάτσε δλδ να είναι αυτο και χαλάλι η καζούρα
-
γιατί ρε Μπιλ κουτουλιέσαι;;ποτέ δεν μου έτυχε τέτοιο πράμα.
κάτσε δλδ να είναι αυτο και χαλάλι η καζούρα
Τα έχεις βάλει στο αμάξι;Μου έχει τύχει και εμένα μόνο τα πχ αριστερά να γράφουν ημερομηνία απο την εξωτερική πλευρά,τα δεξια την έγραφαν απο την εσωτερική.
Ελεγξε καλά μην την έχουν σβήσει με σβουράκι .
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Υλικο για μελετη...Αμα εχεις Ford Focus ST και οδοστρωμα πιστας βαλε τα PS3...
Εγω με το Auris σε ελληνικη ασφαλτο προτιμω τα RE002 !
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]