-
Μονο αν το οδηγησει μπορει καποιος να κρινει. Οι κατασκευαστες παντως δινουν ζωη 5 χρονια και μαλλον αρκετα συντηρητικα καθως θελουν και να πουλανε.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
5 χρονια απο την ημερομηνια παραγωγης...με καινουργιο να θεωρειται ελαστικο εως και 2 χρονια μετα την ημερομηνια παραγωγης εφοσον εχει απο8ηκευτει σε καταληλες συνθηκες και τροπο φυλαξης....
οι κατασκευαστες επισης λενε οτι αν το ελαστικο εμφανισει σημαδια απο σκισιματα η σκασιματα η χρωματικη αλλιωση πρεπει να αλλαχτει αμεσως -
Μιλαμε για λαστιχα χωρις τετοιες φθορες...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μιλαμε για λαστιχα χωρις τετοιες φθορες...Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Αν οχι στην 3ετια, στην 4ετια θα έχει σίγουρα αυτές τις φθορές.. .
Εμένα δεν μου έχει τύχει τέτοιο λαστιχο που να είναι φρέσκο μετά τόσα χρόνια, εκτός και αν εσείς παρκαρετε στο σαλόνι
Ποτέ δεν έχω αλλάξει λαστιχα λόγω φθοράς, πάντα λόγω ξηροτητας.. ... -
Προετοιμάζομαι για τα καλοκαιρινά ελαστικά κ σκέφτομαι να βάλω Dunlop. Έχω χειμερινά Dunlop και είμαι πολύ ευχαριστημένος, άκουσα κ τον highfidelity ότι είναι ευχαριστημένος... όμως ακόμη κ αυτή η εταιρία έχει 4 διαφορετικά ελαστικά κ με
Με ενδιαφέρει η άνεση, να μην είναι θορυβώδες, να έχει σπορτίφ χαρακτήρα κ φυσικά να ανταποκρίνεται καλά στο βρεγμένο οδόστρωμα... Διαστάσεις 225/45/17, αμάξι ΒMW E93 320D.
Βλέποντας την αξιολόγησή τους τείνω στο Dunlop Sport Maxx RThttp://www.dunlop.eu/dunlop_dede/tires/ ... adIndex=91
Τί προτείνετε? Δεν ξέρω πολλά για τα καλοκαιρινά Dunlop κ με μπερδεύει αυτή η εσωτερική ποικιλία. Στα χειμερινά έχω κ στα 2 αυτοκίνητα το Winter Sport 3D και είμαι ευχαριστημένος.
-
Πάντως ότι λάστιχο και να βάλετε ,σιγουρευτείτε ότι θα έχει εγγύηση.
Προσωπικά από εβδομάδα πάω να αλλάξω ένα λάστιχο με εγγύηση, γιατί όταν τα έκανα μπρος πίσω μετά από 12000 χλμ ξαφνικά το αμάξι άρχισε να τραβάει αριστερά .
Ήρθε τεχνικός έκανε κάποιες δοκιμές και μετρήσεις και ενέκρινε την αλλαγή.
Για την ιστορία το λάστιχο είναι dunlop.
Είναι δεύτερη φορά που μου χρειάζεται η εγγύηση ,παλιότερα ένα goodyear παρουσίασε αποκόλληση στο πέλμα μετά από 30000 χλμ αντικαταστάθηκε και αυτό. -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Πάντως ότι λάστιχο και να βάλετε ,σιγουρευτείτε ότι θα έχει εγγύηση.
Προσωπικά από εβδομάδα πάω να αλλάξω ένα λάστιχο με εγγύηση, γιατί όταν τα έκανα μπρος πίσω μετά από 12000 χλμ ξαφνικά το αμάξι άρχισε να τραβάει αριστερά .
Ήρθε τεχνικός έκανε κάποιες δοκιμές και μετρήσεις και ενέκρινε την αλλαγή.
Για την ιστορία το λάστιχο είναι dunlop.
Είναι δεύτερη φορά που μου χρειάζεται η εγγύηση ,παλιότερα ένα goodyear παρουσίασε αποκόλληση στο πέλμα μετά από 30000 χλμ αντικαταστάθηκε και αυτό.Κατ' αρχάς πες μας ποιό μοντέλο Dunlop είναι και σε ποιά διάσταση.
Κατά δεύτερον ΟΛΑ τα ελαστικά (όπως και όλα τα προϊόντα) έχουν εγγύηση από κατασκευαστικά ελαττώματα δυνάμει της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Πάντως ότι λάστιχο και να βάλετε ,σιγουρευτείτε ότι θα έχει εγγύηση...
Κατ' αρχάς πες μας ποιό μοντέλο Dunlop είναι και σε ποιά διάσταση.
Κατά δεύτερον ΟΛΑ τα ελαστικά (όπως και όλα τα προϊόντα) έχουν εγγύηση από κατασκευαστικά ελαττώματα δυνάμει της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας.
http://www.goodyear.eu/gr_el/tire-advic ... y-program/
Δεν καλύπτει μόνο αυτό που λες καλύπτει και πολλά άλλα!
Το Goodyear ήταν εκτός εγγύησης (30000 χλμ) αλλά μου το άλλαξαν γιατί αναγνώρισαν κατασκευαστικό πρόβλημα!
Goodyear assymetric, Dunlop maxxRT ,225/40 18 Made in germany και τα δυοευτυχώς η υπογραφή μου δε ίσχυσε για τα λάστιχα!
-
εχει βαλει κανεις λαστιχα στο φωκα στη δυρραχιου σεπολια.κανει σωστη δουλεια?
-
Μετά από έρευνα αγοράς σε 185/60/14 τα ελαστικά που έψαξα κατατάσσονται με κριτήριο την ΑΚΑΜΨΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ως εξής (πρώτα το πιο άκαμπτο):
- AVON ZT 5 (treadwear 300, traction A, temperature B) - made in .......?
- VREDESTEIN SPORTRAC 5 (treadwear 300, traction A, temperature A) - made in Holland
- DUNLOP BLUERESPONSE (treadwear 340, traction A, temperature A) - made in Poland
Τώρα κατά πόσο η ακαμψία συνεπάγεται και καλύτερη απόκριση στις στροφές (γιατί σίγουρα συνεπάγεται περισσότερο θόρυβο) είναι άλλο θέμα....
To treadwear σίγουρα δεν λέει πάντα την αλήθεια, καθώς τα DUNLOP φαίνεται να φθείρονται πιο γρήγορα, παρότι αναφέρουν μεγαλύτερο TD.
Προσωπικά με βλέπω για VREDESTEIN.... οι κριτικές στο εξωτερικό (από Ελλάδα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση) είναι εξαιρετικές χωρίς εξαίρεση!
-
Για τα vredestein υπάρχει ένα θέμα με τον εισαγωγέα
Γιατί έχεις βάλει σαν κριτήριο την ακαμψία του προφίλ ; -
Μετά από έρευνα αγοράς σε 185/60/14 τα ελαστικά που έψαξα κατατάσσονται με κριτήριο την ΑΚΑΜΨΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ως εξής (πρώτα το πιο άκαμπτο):- AVON ZT 5 (treadwear 300, traction A, temperature B) - made in .......?
- VREDESTEIN SPORTRAC 5 (treadwear 300, traction A, temperature A) - made in Holland
- DUNLOP BLUERESPONSE (treadwear 340, traction A, temperature A) - made in Poland
Τώρα κατά πόσο η ακαμψία συνεπάγεται και καλύτερη απόκριση στις στροφές (γιατί σίγουρα συνεπάγεται περισσότερο θόρυβο) είναι άλλο θέμα....
To treadwear σίγουρα δεν λέει πάντα την αλήθεια, καθώς τα DUNLOP φαίνεται να φθείρονται πιο γρήγορα, παρότι αναφέρουν μεγαλύτερο TD.
Προσωπικά με βλέπω για VREDESTEIN.... οι κριτικές στο εξωτερικό (από Ελλάδα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση) είναι εξαιρετικές χωρίς εξαίρεση!
Σε 185/60/14 ο,τι σοβαρο λαστιχο και να βαλεις μια χαρα θα ναι... επισης τα λαστιχα ειναι απο μονα τους λιγο μπαλονακια, δε θα χει μεγαλη διαφορα το σκληρο πλαινο. Στο λεω γιατι την εχω τη διασταση.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
εχει βαλει κανεις λαστιχα στο φωκα στη δυρραχιου σεπολια.κανει σωστη δουλεια?Εγω δεν ειχα κανενα παραπονο.
Μιλαμε για το 2010 βεβαια. -
http://www.zougla.gr/automoto/article/t ... niki-agora
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/article/ta-elastika-daewo-pezoun-dinata-stin-eliniki-agoraΔε τα χω δει ποτε...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/article/ta-elastika-daewo-pezoun-dinata-stin-eliniki-agora
Δε τα χω δει ποτε...
παρομοιως.......αλλα το αρθρο λεει για μεγαλη απηχηση!!!
-
Τα άρπαξε ο Μάκης για να τους κάνει διαφήμιση.
Κλασσικά εικονογραφημένα. -
Μετά από έρευνα αγοράς σε 185/60/14 τα ελαστικά που έψαξα κατατάσσονται με κριτήριο την ΑΚΑΜΨΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ως εξής (πρώτα το πιο άκαμπτο):- AVON ZT 5 (treadwear 300, traction A, temperature B) - made in .......?
Πώς μέτρησες την ακαμψία και κατέληξες σε αυτή την κατάταξη;
-
Ελα ντε, τα εχουμε πει ξανα νομιζω, για σκληρα πλαινα, yokohama, pirelli, bridgestone.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μετά από έρευνα αγοράς σε 185/60/14 τα ελαστικά που έψαξα κατατάσσονται με κριτήριο την ΑΚΑΜΨΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ως εξής (πρώτα το πιο άκαμπτο):
- AVON ZT 5 (treadwear 300, traction A, temperature B) - made in .......?
Πώς μέτρησες την ακαμψία και κατέληξες σε αυτή την κατάταξη;
Για αυτά τα 3 κοίταξα... YOKO, pirelli κλπ δεν είναι στη λίστα μου....
Προσπάθησε να λυγίσεις το προφίλ των AVON και θα καταλάβεις!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]