-
mx5 sporty (1800cc-146ps) 205/45/16
Σκέφτομαι για νέα ελαστικά, φοράει τα Bridgestone ER 300 TURANZA 83 w από τα οποία σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είμαι σχετικά ευχαριστιμένος σίγουρα όχι δυσαρεστιμένος, είναι μέτρια σε όλα χωρίς να υστερούνε σημαντικά σε κάποιον τομέα, θα ήθελα όμως κάποιο λάστιχο που να είναι: Πρώτον καλύτερο στο τιμόνι (άρα πιό σκληρά πλαινά) δευτερο καλύτερο στο στεγνό, τρίτο σε λογική τιμή τοποθετημένα όχι πάνω από 500Ε, αυτό που βάζω σε δεύτερη μοίρα αλλά τα λαμβάνω σοβαρά υπόψην είναι το βρεγμένο και το πόσο γρήγορα θα φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργείας, αυτά που δεν με απασχολούν ιδιαίτερα είναι η άνεση,ο θόρυβος, ή φθορά, η αντίσταση κύλησης, δλδ κάτι σαν τα Potenza 050 A που βγαίνουν όμως μόνο σε 195/45 σε 16άρα ζάντα και είναι μία από τις επιλογές μου.
Οι επιλογές μου (σκέψεις) για την μανίσια διάσταση είναι:
POTENZA Adrenalin RE002
Pirelli P Zero Nero GT
Pirelli P Zero Nero
Eagle F1 Asymmetric 2
SP SPORT MAXX TT
Τα ημισλίκ μάλλον τα αποκλείω.
Με διαφεύγει κάποιο;
Παρακαλώ θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. -
Ευχαριστημένος απο τα P Zero Nero GT της λίστας σου σε 195/45/16
-
Ωραίες επιλογές.
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου θα ξεχώριζα τα dunlop ή τα nero gt.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
mx5 sporty (1800cc-146ps) 205/45/16
Σκέφτομαι για νέα ελαστικά, φοράει τα Bridgestone ER 300 TURANZA 83 w από τα οποία σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είμαι σχετικά ευχαριστιμένος σίγουρα όχι δυσαρεστιμένος, είναι μέτρια σε όλα χωρίς να υστερούνε σημαντικά σε κάποιον τομέα, θα ήθελα όμως κάποιο λάστιχο που να είναι: Πρώτον καλύτερο στο τιμόνι (άρα πιό σκληρά πλαινά) δευτερο καλύτερο στο στεγνό, τρίτο σε λογική τιμή τοποθετημένα όχι πάνω από 500Ε, αυτό που βάζω σε δεύτερη μοίρα αλλά τα λαμβάνω σοβαρά υπόψην είναι το βρεγμένο- Πιο σκληρο πλαινο απο το Bridgestone ER300 στην βιομηχανια ελαστικων δεν παιζει να υπαρχει.
- Καλυτερο στο στεγνο βρισκεις ανετα, ολα αυτα που ανεφερεις ειναι.
- Καλυτερο στο βρεγμενο πολυ δυσκολο να βρεις καθως τα ER300 μεταμορφωνονται μολις πατησουν νερο.
Προφανως υπαρχουν καλυτερα λαστιχα εκει εξω για τη δουλεια που τα θες απο τα ER300.
Εγω ετσι για αλλαγη θα σου προτεινα τα Assymetric 2 που ειναι κορυφαια για χρονια και δοκιμασμενα γενικα.
-
Τα RE 040 και 050Α που είχα στο rx8 είχαν πιο σκληροπυρηνικά πλαινά και ήταν σαφώς καλύτερα στο στεγνό, αλλά για να βάλω το 050 Α πρέπει να πάω από 205 σε 195 /45/16.
Για το βρεγμένο συμφωνώ απόλυτα.
Από πλαινά τα goodyear τι λένε;
Το ότι βγαίνει Ν1 και παίζει πολύ σίγουρα μετράει αλλά έτσι την πάτησα μια φορά όταν έβαλα τα PE 1 και τα δώρησα σε δυό μήνες (λόγω πλαινών-τιμονιού) -
Για 165/60/14 τι λαστιχα προτεινετε; Ημουν ετοιμος για Kleber Viaxer αλλα η εταιρεια το σταματησε
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Τα RE 040 και 050Α που είχα στο rx8 είχαν πιο σκληροπυρηνικά πλαινά και ήταν σαφώς καλύτερα στο στεγνό, αλλά για να βάλω το 050 Α πρέπει να πάω από 205 σε 195 /45/16.
Για το βρεγμένο συμφωνώ απόλυτα.
Από πλαινά τα goodyear τι λένε;
Το ότι βγαίνει Ν1 και παίζει πολύ σίγουρα μετράει αλλά έτσι την πάτησα μια φορά όταν έβαλα τα PE 1 και τα δώρησα σε δυό μήνες (λόγω πλαινών-τιμονιού)Σαφώς και υπάρχουν πιο σκληρά πλαϊνά από τα ER300. Δεν είναι τίποτα το φοβερό. Αυτά τα δύο που ανέφερες, όπως και τα Yokohama S Drive έχουν σκληρότερα πλαϊνά. Το αυτό και τα Pirelli P Zero αλλά δεν νομίζω πως βγαίνουν στην διάστασή σου. Προσωπικά θα ήμουν ανάμεσα στα Yoko S και στα 002.
-
Τα f1 assymetric έχουν μαλακότερα πλαΪνά σε σχέση με τα λάστιχα που αναφέρεις. Το ότι τα er300 έχουν τα σκληρότερα πλαϊνά σαφώς και δεν ισχύει.
+10000 για τα yoko s drive σύμφωνα με τα όσα απαιτείς.
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Τα f1 assymetric έχουν μαλακότερα πλαΪνά σε σχέση με τα λάστιχα που αναφέρεις. Το ότι τα er300 έχουν τα σκληρότερα πλαϊνά σαφώς και δεν ισχύει.+10000 για τα yoko s drive σύμφωνα με τα όσα απαιτείς.
ο λόγος που δεν τα έχω σαν υποψηφια είναι ότι τα συγκεκριμένα τα έχω δοκιμάσει σε 195/45/15 σε rallye πριν έξι χρόνια μόλις είχαν βγει (310 Ε από τον Τσέτη θεσσαλονίκη) και ενώ ήταν πάρα πολύ καλά στο στεγνό (ίσως και καλύτερα από τα re 720) στο βρεγμένο ήταν απαράδεκτα ειδικά στο ψιλόβροχο με εντελώς απρόβλεπτη συμπεριφορά κάτι που είχα δει και στα προηγούμενα Α 539.
Τα f1 assymetric πόσο μαλακά πλαινά δηλαδή έχουν; συγκρινόμενα π.χ με τα SPORTCONTACT 2 ή τα PS2/3 -
Συγκρινόμενα με αυτά είναι πιο άκαμτα, όμως και πάλι είναι αρκετά μαλακότερα σε σχέση με adrenalin, nero, advan.
Η αλήθεια είναι πως το βρεγμένο δεν είναι το δυνατό σημείο των yoko.
Τα adrenalin επίσης υστερούν στο βρεγμένο. -
Σε τί διάσταση και σε τί αμάξι τα έχεις φορέσει τα 002;...
-
Οκ πειτε εσεις παιδια για ελαστικα, γιατι εγω ειμαι ασχετος δε ξερω.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Οκ πειτε εσεις παιδια για ελαστικα, γιατι εγω ειμαι ασχετος δε ξερω.Αν είμασταν ξερόλες δεν θα ρωτούσαμε. μάλλον είσαι σχετικός με τα λάστιχα οπότε η γνώμη σου μετράει πολλαπλάσια, μην τσιτώνεις.
Για τα πλαινά του er 300 αν είναι όντως ότι πιο άκαμπτό υπάρχει (ή σχεδόν ) σε πολιτικό και με δεδομένο ότι ο προηγούμενος κάτοχος το έχει κάνει κούτσουρο με κιτρινα koni hr -3 εκατοστά (δεν θα το έκανα εγώ αλλά θέλει +600 Ε για να επανέλθει στις εργ.ρυθ.) και εγώ χωρίς να είμαι οδηγάρα με παντού πίεση 29 (μαζντα 26) παραπάνω γίνεται κουδουνίστρα, σε γρήγορο στροφιλίκι με ενοχλεί έντονα η παραμόρφωση των πλαινών και η αίσθηση του τιμονιού τι μπορώ να βάλω;
Potenza 050 A σε 195/45 /16
POTENZA Adrenalin RE002 205/45/16
Pirelli P Zero Nero GT 205/45/16
Pirelli P Zero Nero 205/45/16
η να πάω σε (φτηνά όριο τα 500Ε) ημισλικ όπως π.χ
Federal 595RSR 205/45/16 -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Σε τί διάσταση και σε τί αμάξι τα έχεις φορέσει τα 002;...Εγώ όχι, αλλά τα φοράει φίλος σε προσθιοκίνητο delta. Πολλοί που τα φοράνε αναφέρουν την αδυναμία τους στο βρεγμένο, κλάιν.
Οκ πειτε εσεις παιδια για ελαστικα, γιατι εγω ειμαι ασχετος δε ξερω.
Don't get mad.
Για τα πλαινά του er 300 αν είναι όντως ότι πιο άκαμπτό υπάρχει (ή σχεδόν ) σε πολιτικό και με δεδομένο ότι ο προηγούμενος κάτοχος το έχει κάνει κούτσουρο με κιτρινα koni hr -3 εκατοστά (δεν θα το έκανα εγώ αλλά θέλει +600 Ε για να επανέλθει στις εργ.ρυθ.) και εγώ χωρίς να είμαι οδηγάρα με παντού πίεση 29 (μαζντα 26) παραπάνω γίνεται κουδουνίστρα, σε γρήγορο στροφιλίκι με ενοχλεί έντονα η παραμόρφωση των πλαινών και η αίσθηση του τιμονιού τι μπορώ να βάλω;
Potenza 050 A σε 195/45 /16
POTENZA Adrenalin RE002 205/45/16
Pirelli P Zero Nero GT 205/45/16
Pirelli P Zero Nero 205/45/16
η να πάω σε (φτηνά όριο τα 500Ε) ημισλικ όπως π.χ
Federal 595RSR 205/45/16Άποψη μου είναι ότι αν σε παίρνει οικονομικά και θες δεύτερα για td, μόνο τότε κοίτα τα federal. Σε κοινή άσφαλτο δε θα πιάσουν σχεδόν ποτέ πλήρη απόδοση και εκτός αυτού θα πέσουν συντομότερα από τα υπόλοιπα πολιτικά. Περισσότερα φιγούρα θα κάνεις παρά κάτι ουσιαστικό.
Το 050 σε 195/45/16 είναι ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά πιστεύω το 205 με σκληρό πλαϊνό θα αποδίδει καλύτερα στο αυτοκίνητο σου. Αν προβείς σε αυτή την επιλογή έλεγξε και το φάρδος της ζάντας σου. Αν είναι 7' ή 7.5' θα ήταν καλύτερα να μείνεις στο 205.
Επιλογή μου από τα παραπάνω θα ήταν τα nero gt, τα οποία δεν έχω δοκιμάσει, αλλά η pirelli λέει ότι είναι το ίδιο λάστιχο με το nero, ενώ αποδίδει περισσότερα χιλιόμετρα.
-
Εγώ όχι, αλλά τα φοράει φίλος σε προσθιοκίνητο delta. Πολλοί που τα φοράνε αναφέρουν την αδυναμία τους στο βρεγμένο, κλάιν.
O Volvozeus τα χει βαλει, δε τον εντυπωσιασαν... Πιο touring απο τα 050Α πχ... Αλλα ενταξει εχει και 200+ αλογα αυτος. Υπαρχουν καλυτερες επιλογες. Επιμενω στα Assymetric 2. Oχι 050Α σε ατμοσφαιρικο αμαξι δε θα τα ζεστανει ποτε... Εγω επιμενω να βαλει κατι πιο μαλακο... Mx5 εχει οχι evo. Αλλιως τα Pzero Nero GT ειναι πολυ καλα οπως φαινεται. Οποιο και να βαλεις θα ναι κλασσεις ανωτερα απ αυτα που ειχες. (εκτος απο τα 050Α που απλα δε κανουν για την περιπτωση σου)
-
Εγώ όχι, αλλά τα φοράει φίλος σε προσθιοκίνητο delta. Πολλοί που τα φοράνε αναφέρουν την αδυναμία τους στο βρεγμένο, κλάιν.
Σε 205/45/16 λοιπον, τα 002 δεν εχουν σκοτωσει τον οδηγο τους (που ειναι και ντιπ απροσεκτος) για την ωρα.
Αν δεν πας σε ποταμι, δεν βλεπω λογο να ανησυχεις, δεν ειναι σλικ το ελαστικο. Μπορει να μην γαμει σε βροχη, αλλα σιγα.
Δεν εχω οδηγησει το συγκεκριμενο αυτοκινητο μετα την αλλαγη των ελαστικων, αλλα απο μια συντομη βολτα που πηγα προχθες ως συνοδηγος μια χαρα φανηκαν, ουτε θορυβο τρελο εκαναν ουτε κατι περιεργο. -
Σε σχεση με τα 050Α τα 002 ειναι, πιο αθορυβα και επικοινωνουν περισσοτερα πραγματα. Στο βρεγμενο παιζει να ειναι χειροτερα απο το 050Α, ακομα δεν εχω κατασταλαξει σε αυτο...Σε γρηγορη οδηγηση επισης δεν τα εχω πιεσει σε τετοιο βαθμο για να βγαλω συμπερασμα..δεν βοηθανε και τα πεσμενα αμορτισερ..απο σεπ με νεα αμορτισερ, και λιγο χρονο τα ξαναλεμε...
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Για 165/60/14 τι λαστιχα προτεινετε; Ημουν ετοιμος για Kleber Viaxer αλλα η εταιρεια το σταματησεΓεια σου φίλε.
Μπορεί να μήν παίζουν πολύ στην 'πλύση εγκεφάλου' των διαφημήσεων....αλλά είναι καλλά
http://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Mat ... 00149.html -
Ο χρήστης belgarath έγραψε:
Καλησπέρα!Για Clio 1,2TCE ΄10 με τωρινό ελαστικό MICHELIN PREMACY 195/50/16 θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.Επειδή η διάσταση αυτή είναι σχετικά ακριβή μπορούμε να πάμε σε κάτι φθηνότερο(πχ 205/45/16)?Και πρόταση για μάρκα/μοντέλο ελαστικού?Το αυτοκίνητο κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο,οδηγούμενο ως επί το πλείστον οικονομικά,αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη την ασφάλεια.Άρα θέλουμε συνδιασμό οικονομίας με κράτημα και καλό φρενάρισμα/συμπεριφορά στο βρεγμένο γιατί βρέχει και συχνά στα Γιάννενα.Εγώ σκεφτόμουν για P7 Cinturato,Goodyear Efficient Gripp,ενώ εδώ είδα ότι γράφετα καλά λόγια και για τα Dunlop,κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.Δεν έχω βγει ακόμη στην αγορά να δω τι παίζει,είπα να ξεκινήσω πρώτα απο το φορουμ.Ευχαριστώ πολύ!Σήμερα έκανα μια βόλτα σε λαστιχάδες.Πήγε σε 6 συνολικά καταστήματα.Σε premium μάρκες θέλουμε από 500 για Pirrelli p1 εώς
560 ευρώ για Bridgestone T001.Φθηνότερες επιλογές τα Barum Bravuris 2 415euro,Maxxis 400euro και Τoyo Proxess CF2 390euro,στα οποία μάλλον καταλήγουμε.Κάποιος με εμπειρία/γνώμη για τα Τογιό?Όλα τα ανωτέρω στην διάσταση 195/50/16.Αν πηγαίναμε στην 205/45/16 έχουμε τα Pirreli P zero nero gt στα 460ευρώ και τα Dunlop SportMaxx RT στα 480ευρώ.Πιο φθηνή λύση τα Barum Bravuris 2 στα 370 ευρώ αλλά δεν μας γεμίζουν το μάτι ενώ το πέλμα τους μου θύμισε πολύ το Conti Premium Contact1 που είχα στο Clio2.Επίσης να πω ότι Nokian και hankook που προτεινε ο φίλος παραπάνω δεν τα φέρνει κανένας απο τους ανωτέρω οπότε δεν έχω και τιμές ως μέτρο σύγκρισης -
Ο χρήστης belgarath έγραψε:
Καλησπέρα!Για Clio 1,2TCE ΄10 με τωρινό ελαστικό MICHELIN PREMACY 195/50/16 θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.Επειδή η διάσταση αυτή είναι σχετικά ακριβή μπορούμε να πάμε σε κάτι φθηνότερο(πχ 205/45/16)?Και πρόταση για μάρκα/μοντέλο ελαστικού?Το αυτοκίνητο κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο,οδηγούμενο ως επί το πλείστον οικονομικά,αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη την ασφάλεια.Άρα θέλουμε συνδιασμό οικονομίας με κράτημα και καλό φρενάρισμα/συμπεριφορά στο βρεγμένο γιατί βρέχει και συχνά στα Γιάννενα.Εγώ σκεφτόμουν για P7 Cinturato,Goodyear Efficient Gripp,ενώ εδώ είδα ότι γράφετα καλά λόγια και για τα Dunlop,κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.Δεν έχω βγει ακόμη στην αγορά να δω τι παίζει,είπα να ξεκινήσω πρώτα απο το φορουμ.Ευχαριστώ πολύ!
Σήμερα έκανα μια βόλτα σε λαστιχάδες.Πήγε σε 6 συνολικά καταστήματα....
Αθηνα εισαι?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]