-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Άν δε κάνει κάποια χλμ ένα ελαστικό,πώς θα καταλάβεις οτι αξίζει;...καλά τα όποια reviews,αλλά μη ξεχνάμε:κάθε ελαστικό,έχει διαφορά από αμάξι σε αμάξι!!Από γνωστούς, εμπειρίες χρηστών κλπ..μόνο έτσι αν δεν υπάρχει προσωπική εμπειρία
Πάντως αν έχετε ενστάσεις όσον αφορά τα Dunlop SportMaxx RT, 'σας έδωσα' και τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 που 1ον. δεν είναι καινούρια και 2ον είναι κάργα τεσταρισμένα.
Δεν είναι πάντα καλό βέβαια να απορρίπτουμε καθετί δεν νέο, απλά επειδή είναι νέο..
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-F1-Asymmetric-2.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/SportMaxx-RT.htm -
Ο χρήστης green έγραψε:
Τώρα φοραω τα p zero Nero,τρεισήμισι χρόνια,10300 χλμ και στο μπροστινά στο πέλμα βλέπω ραγαδες και σκληρά κουτσουρο,μάλλον από τον ήλιο..
Να πάω διακοπές και να τα αλλάξω όταν γυρίσω;Aν δε τους πιεις το αιμα στις διακοπες, ειτε λογω στριψηματος, ειτε λογω υπερφορτωματος, πηγαινε, δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα. Οσο και να χουν ξεραθει, με 3,5 χρονια και 10.300 χλμ ειναι αξιοπιστα ακομα. Αλλα απο Σεπτεμβριο πεταμα ε..
-
Εσύ τα οδηγάς, εσύ ξέρεις πόσο κρατάνε, εσύ θα είσαι μέσα, εσύ αποφασίζεις.
Μάλλον όμως θα χρειαστούν αλλαγή σύντομα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλή επιλογή για Σάμο.
Το χειμώνα στα χιόνια θα πηγαίνεις πολύ καλύτερα από πριν.
(αυτά τα χαράγματα στα τακούνια κάνουν όλη τη δουλειά στα χιόνια)Πολύ καλή επιλογή τα G12 , σήμερα έβγαλαν τα χρηματά τους και απέδειξαν ότι έκανα καλα που άλλαξα ελαστικά !!! Πήγαινα με 70 χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο στη Σάμο , στην κλειστή στροφή βλέπω τελευταία στιγμή στη μέση του δρόμου ένα μεγάλο βραχο ύψους 40 εκατοστών και άλλες μικρότερες πέτρες , από την αντιθετη κατεύθυνση έρχονταν αρκετά γρήγορα ένα άλλο αμαξι . Πάτησα φρένο και κρατήθηκα στη λωρίδα μου ! Ενεργοποιηθηκε φυσικά το ΑΒS και σταματησα 20 εκατοστά από τον βράχο !!! Με τα παλιά ελαστικά θα χτυπαγα τον βράχο και θα πάθαινα μεγάλη ζημιά !!! Συμπέρασμα : Μη τσιγκουνευεστε χρήματα για ελαστικά !!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Manosk, μπορείς να γράψεις εντυπώσεις από τα PremiumContact 5 σε σχέση με τα 2;
Θα τα ξανάπαιρνα ευχαρίστως σήμερα. Άνετα, καλά στο βρεγμένο, καλό κράτημα. Σταθερή λύση για μέση χρήση.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πολύ καλή επιλογή τα G12 , σήμερα έβγαλαν τα χρηματά τους και απέδειξαν ότι έκανα καλα που άλλαξα ελαστικά !!! Πήγαινα με 70 χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο στη Σάμο , στην κλειστή στροφή βλέπω τελευταία στιγμή στη μέση του δρόμου ένα μεγάλο βραχο ύψους 40 εκατοστών και άλλες μικρότερες πέτρες , από την αντιθετη κατεύθυνση έρχονταν αρκετά γρήγορα ένα άλλο αμαξι . Πάτησα φρένο και κρατήθηκα στη λωρίδα μου ! Ενεργοποιηθηκε φυσικά το ΑΒS και σταματησα 20 εκατοστά από τον βράχο !!! Με τα παλιά ελαστικά θα χτυπαγα τον βράχο και θα πάθαινα μεγάλη ζημιά !!! Συμπέρασμα : Μη τσιγκουνευεστε χρήματα για ελαστικά !!!
Kι αν ειχες λαστιχα για δρομο θα σταματουσες 2 μετρα πριν...
-
Η Laguna GT μου χρειάζεται καινούργια ελαστικά, διαστάσεις 225/45/R18/95W. Από τα Bridgestone Potenza που φόραγε από το εργοστάσιο γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κανένα νεώτερο. Πάντως τα Potenza από ότι είδα δεν θα έλεγα πως έχουν και ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην ταμπλεα ελαστικών της EE (εκτός αν κάνω λάθος)...
-
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS έγραψε:
Η Laguna GT μου χρειάζεται καινούργια ελαστικά, διαστάσεις 225/45/R18/95W. Από τα Bridgestone Potenza που φόραγε από το εργοστάσιο γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κανένα νεώτερο. Πάντως τα Potenza από ότι είδα δεν θα έλεγα πως έχουν και ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην ταμπλεα ελαστικών της EE (εκτός αν κάνω λάθος)...Δες τα Goodyear F1 Και τα continental conti sport contact 5 . Tα Potenza δε με αφησαν ευχαριστημενο, πολυς θορυβος και πολυ σκληρο ελαστικο, αλλα φαγωθηκαν ευκολα.
Η ψηφος παει στα κοντι παντως. Δοκιμασμενα.
-
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS έγραψε:
Η Laguna GT μου χρειάζεται καινούργια ελαστικά, διαστάσεις 225/45/R18/95W. Από τα Bridgestone Potenza που φόραγε από το εργοστάσιο γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κανένα νεώτερο. Πάντως τα Potenza από ότι είδα δεν θα έλεγα πως έχουν και ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην ταμπλεα ελαστικών της EE (εκτός αν κάνω λάθος)... -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Η Laguna GT μου χρειάζεται καινούργια ελαστικά, διαστάσεις 225/45/R18/95W. Από τα Bridgestone Potenza που φόραγε από το εργοστάσιο γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κανένα νεώτερο. Πάντως τα Potenza από ότι είδα δεν θα έλεγα πως έχουν και ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην ταμπλεα ελαστικών της EE (εκτός αν κάνω λάθος)...
Δες τα Goodyear F1 Και τα continental conti sport contact 5 . Tα Potenza δε με αφησαν ευχαριστημενο, πολυς θορυβος και πολυ σκληρο ελαστικο, αλλα φαγωθηκαν ευκολα.
Η ψηφος παει στα κοντι παντως. Δοκιμασμενα.
P Zero και τελος.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
225-45-17 το λαστιχακι που βγήκε και κλυκλοφόρεισε και εξελίχθηκε μαζι μ' αυτο το αμαξι και κυκλοφορεί ακομα
Michelin Pilot Exalto 2 -
εχει βαλει κανεις τα federal 595 η 595rpm. τα t1r που εχω τωρα (3 τετραδες εχω αλλαξει) ειναι μεν καλα
για την τιμη τους αλλα μεχρι εκει. ειναι παλιο λαστιχο. διαστασεις 195/45/15. -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλησπέρα.
Μετά από 43.000 χιλιόμετρα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή ελαστικών στο 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας (opel agila 1.2, το τρέχον μοντέλο). Η διάσταση είναι 185/60/15 και από το εργοστάσιο φόραγε continental eco contact 2. Το αυτοκίνητο κινείται κατά βάση εντός και πέριξ της πόλης.
Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα ανάμεσα στα dunlop bluresponse και στα bridgestone turanza.
Για τα dunlop διάβασα καλές επιδόσεις σε διάφορα τεστ, ενώ τα εκθειάζουν για το πάτημά τους και το φρενάρισμά τους σε βρεγμένο δρόμο, γεγονός που με έκανε να τα δω θετικά. Στα ίδια τεστ τα bridgestone είναι ένα κλικ υποδεέστερα.
Απορίες:- Ποιό από τα δύο έχει σκληρότερους 'ώμου'(πλαινά); Το ρωτάω γιατί το αυτοκίνητο το οδηγεί κατά βάση η σύζυγος και δεν θα ήθελα η οποιαδήποτε επαφή του ελαστικού με το πεζοδρόμιο να δημιουργεί 'καρούμπαλο' (όπως συνέβη με τα πρώτης τοποθέτησης continental).
- 84 ή 88 (ως προς τον δείκτη βάρους);
- Ως προς τα turanza, ποιό μοντέλο από τα δύο προτείνετε (στο site βλέπω T001 και ER300); Και γιατί το ER300 έχει δύο διαφορετικούς κωδικούς (1066 και 78409) σε 185/60/15 84H;
Ευχαριστώ...
Τελικά χθες το agila φόρεσε dunlop bluresponse 185/60-15 84Η.
Πρώτες εντυπώσεις (σε σύγκριση με τα continental eco contact 2 που φόραγε):- Αρκετά αθόρυβα.
- Πολύ περισσότερα άνετα σε άσχημα οδοστρώματα (λακούβες κ.λπ.), με αποτέλεσμα η πίσω ανάρτηση να κοπανάει λιγότερο.
Αυτά τα λίγα επί του παρόντος...
-
Εβαλλα τα energy saver και η πρωτη εντυπωση μου ηταν οτι οδηγουσα αμαξι οχι με τροχος αλλα με μπαλονια!ψιλοσυνεχιζω να νοιωθω ετσι, αλλα βασικοτερο μετα απο διακοσια χιλιομετρα ειναι οτι μειωθηκε πολυ ο θορυβος! Και το καταλαβα καλα μιας και μιλαω για επαγγελματικο με ανοιχτη πισω κλουβα!
-
Προσοχή μόνο στα πεζοδρόμια!!
-
Ναι άστα να πάνε. Θάνατος.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
εχει βαλει κανεις τα federal 595 η 595rpm. τα t1r που εχω τωρα (3 τετραδες εχω αλλαξει) ειναι μεν καλα
για την τιμη τους αλλα μεχρι εκει. ειναι παλιο λαστιχο. διαστασεις 195/45/15.εχουν αντικατασταθει απο τα Τ1sport.......
-
όχι Γιώργο...βγαίνουν κανονικά!
http://www.toyotire.gr/tire/pattern/proxes-t1-r
πάτα στις διαστάσεις..... -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλησπέρα.
Μετά από 43.000 χιλιόμετρα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή ελαστικών στο 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας (opel agila 1.2, το τρέχον μοντέλο). Η διάσταση είναι 185/60/15 και από το εργοστάσιο φόραγε continental eco contact 2. Το αυτοκίνητο κινείται κατά βάση εντός και πέριξ της πόλης.
Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα ανάμεσα στα dunlop bluresponse και στα bridgestone turanza.
Για τα dunlop διάβασα καλές επιδόσεις σε διάφορα τεστ, ενώ τα εκθειάζουν για το πάτημά τους και το φρενάρισμά τους σε βρεγμένο δρόμο, γεγονός που με έκανε να τα δω θετικά. Στα ίδια τεστ τα bridgestone είναι ένα κλικ υποδεέστερα.
Απορίες:- Ποιό από τα δύο έχει σκληρότερους 'ώμου'(πλαινά); Το ρωτάω γιατί το αυτοκίνητο το οδηγεί κατά βάση η σύζυγος και δεν θα ήθελα η οποιαδήποτε επαφή του ελαστικού με το πεζοδρόμιο να δημιουργεί 'καρούμπαλο' (όπως συνέβη με τα πρώτης τοποθέτησης continental).
- 84 ή 88 (ως προς τον δείκτη βάρους);
- Ως προς τα turanza, ποιό μοντέλο από τα δύο προτείνετε (στο site βλέπω T001 και ER300); Και γιατί το ER300 έχει δύο διαφορετικούς κωδικούς (1066 και 78409) σε 185/60/15 84H;
Ευχαριστώ...
Τελικά χθες το agila φόρεσε dunlop bluresponse 185/60-15 84Η.
Πρώτες εντυπώσεις (σε σύγκριση με τα continental eco contact 2 που φόραγε):- Αρκετά αθόρυβα.
- Πολύ περισσότερα άνετα σε άσχημα οδοστρώματα (λακούβες κ.λπ.), με αποτέλεσμα η πίσω ανάρτηση να κοπανάει λιγότερο.
Αυτά τα λίγα επί του παρόντος...
Πριν κανένα μήνα άλλαξα και εγώ λάστιχα στο δεύτερο (VW Polo) και επέλεξα ακριβώς το ίδιο, πρώτη εντύπωση παρόμοια με του φίλου που παραθέτω. 330Ε, Καλογρίτσας Σταυρός. Ήμουν μεταξύ αυτού, Goodyear efficient grip performance και Conti sport contact 5
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
όχι Γιώργο...βγαίνουν κανονικά!
http://www.toyotire.gr/tire/pattern/proxes-t1-r
πάτα στις διαστάσεις.....μπορει να τα παραγει ακομη αλλα επισημα το νεοτερο μοντελο αυτης της κατηγοριας ειναι το Τ1 sport....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]