-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εχει βαλει κανεις τα federal 595 η 595rpm. τα t1r που εχω τωρα (3 τετραδες εχω αλλαξει) ειναι μεν καλα
για την τιμη τους αλλα μεχρι εκει. ειναι παλιο λαστιχο. διαστασεις 195/45/15.εχουν αντικατασταθει απο τα Τ1sport.......
μόνο που δεν βγαίνουν σε διάσταση 195/45/15, αρχίζουν λέει από R17 και πάνω.
-
Ψάχνω να αντικαστήσω τα Conti PremiumContact 2 σε διάσταση 195/65/15. Μου κάνει εντύπωση πως στο site της Continental δεν εμφανίζει ακόμη τα PremiumContact 5. Εντωμεταξύ διάβασα καλά λόγια και για τα EcoContact 5 και δεν ξέρω ανάμεσα στα δύο πιο να επιλέξω (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-5.htm). Τα αντίστοιχα reviews για το PremiumContact δεν ήταν τόσο καλά... (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-5.htm)
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ψάχνω να αντικαστήσω τα Conti PremiumContact 2 σε διάσταση 195/65/15. Μου κάνει εντύπωση πως στο site της Continental δεν εμφανίζει ακόμη τα PremiumContact 5. Εντωμεταξύ διάβασα καλά λόγια και για τα EcoContact 5 και δεν ξέρω ανάμεσα στα δύο πιο να επιλέξω (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-5.htm). Τα αντίστοιχα reviews για το PremiumContact δεν ήταν τόσο καλά... (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-5.htm)Mια χαρα ειναι... Απλα ειναι μαλακα 'μπαλονια' και εχουν σχετικα μικρη διαρκεια ζωης οπως τα 2.
Για τα EcoContact δε ξερω να σου πω... Αν ψαχνεις οικονομικο ελαστικο δε νομιζω να υπαρχει καλυτερο απο το Michelin Energy Saver. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ψάχνω να αντικαστήσω τα Conti PremiumContact 2 σε διάσταση 195/65/15. Μου κάνει εντύπωση πως στο site της Continental δεν εμφανίζει ακόμη τα Εντωμεταξύ διάβασα καλά λόγια και για τα EcoContact 5 και δεν ξέρω ανάμεσα στα δύο πιο να επιλέξω (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-5.htm). Τα αντίστοιχα reviews για το PremiumContact δεν ήταν τόσο καλά... (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-5.htm)Υπάρχουν. Τα έχω (σε w201) τα PremiumContact 5 στις ίδιες διαστάσεις που ψάχνεις και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συνολική τους απόδοση (τιμή 270ε η 4αδα, με ζυγοστάθμιση).
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον για αυτά θα πάω, μιας και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τα PremiumContact 2.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μπορει να τα παραγει ακομη αλλα επισημα το νεοτερο μοντελο αυτης της κατηγοριας ειναι το Τ1 sport....
μαρεσει η χαραξη του Τ1 sport. ψαχνω ενα λαστιχο με αυτη τη χαραξη σε καλη τιμη γιατι τα michelin
pilot που ειχα βαλει ηταν χαλια. εχω ρωτησει σε 5-6 λαστιχαδες για τα t1r και που ειπαμε οτι δεν τα φερνουν γιατι
δεν εχουν ζητηση και ισως σταματησε να τα βγαζει η εταιρεια.για τα federal καμια γνωμη καποιος?
-
Περί Pilot Sport 3 ο λόγος. Γνώμες, εντυπώσεις κιανείς που τά'χει τοποθετήσει/οδηγήσει?
Σε Suzuki Swift ZC11s Type 2 (MY 2006), 195/50/R15 φυσικά κι έπειτα από τρεις (3) τετράδες Pilot Exalto 2.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εβαλλα τα energy saver και η πρωτη εντυπωση μου ηταν οτι οδηγουσα αμαξι οχι με τροχος αλλα με μπαλονια!ψιλοσυνεχιζω να νοιωθω ετσι, αλλα βασικοτερο μετα απο διακοσια χιλιομετρα ειναι οτι μειωθηκε πολυ ο θορυβος! Και το καταλαβα καλα μιας και μιλαω για επαγγελματικο με ανοιχτη πισω κλουβα!Ίσως απλά είναι πιο μαλακά τα πλαινά. Αλλιώς μπορεί να φταίει το ότι τα καινούργια είναι πιο μαλακά από τα παλιά λάστιχα. Κάτι άλλο πιο ακραίο που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν φορούσες Μισελέν πριν ίσως αυτή να είναι μια διαφορά που προκαλείται από το γενικό στυλ της μάρκας να λειτουργεί με μεγαλύτερες γωνίες ολίσθησης. Αν είναι αυτό ή το συνηθίζεις ή όχι και την επόμενη φορά αλλάζεις μάρκα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Περί Pilot Sport 3 ο λόγος. Γνώμες, εντυπώσεις κιανείς που τά'χει τοποθετήσει/οδηγήσει?Σε Suzuki Swift ZC11s Type 2 (MY 2006), 195/50/R15 φυσικά κι έπειτα από τρεις (3) τετράδες Pilot Exalto 2.
Επειδη με ενδιαφερουν και μενα, τα χω ψαξει πολυ, και εχω ρωτησει εντυπωσεις απο παιδια που τα εχουν οδηγησει...
Πολυ καλα ειναι και στο στεγνο και στο βρεγμενο. Προοδευτικα, αλλα εχουν ενα κακο. Εχουν σχετικα μαλακο πλαινο κι αν στριβεις εντονα συνεχεια το πλαινο τους τρωγεται σχετικα γρηγορα και γινονται.. οβαλ!!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εβαλλα τα energy saver και η πρωτη εντυπωση μου ηταν οτι οδηγουσα αμαξι οχι με τροχος αλλα με μπαλονια!ψιλοσυνεχιζω να νοιωθω ετσι, αλλα βασικοτερο μετα απο διακοσια χιλιομετρα ειναι οτι μειωθηκε πολυ ο θορυβος! Και το καταλαβα καλα μιας και μιλαω για επαγγελματικο με ανοιχτη πισω κλουβα!
Ίσως απλά είναι πιο μαλακά τα πλαινά. Αλλιώς μπορεί να φταίει το ότι τα καινούργια είναι πιο μαλακά από τα παλιά λάστιχα. Κάτι άλλο πιο ακραίο που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν φορούσες Μισελέν πριν ίσως αυτή να είναι μια διαφορά που προκαλείται από το γενικό στυλ της μάρκας να λειτουργεί με μεγαλύτερες γωνίες ολίσθησης. Αν είναι αυτό ή το συνηθίζεις ή όχι και την επόμενη φορά αλλάζεις μάρκα.
Τα ιδια φοραγα, προηγουμενο μοντελο ομως εργοστασιακη τοποθετηση. Τα εχω συνηθισει τα λαστιχα και γουσταρω πολυ την υσηχια τους. Τα ακρα τους δεν εχω βρει ακομη...
Παιζει ρολο μηπως η κατηγορια ομως? τα προηγουμενα ηταν 88Η ενω αυτα 84Τ αν δεν κανω λαθος. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τα ιδια φοραγα, προηγουμενο μοντελο ομως εργοστασιακη τοποθετηση. Τα εχω συνηθισει τα λαστιχα και γουσταρω πολυ την υσηχια τους. Τα ακρα τους δεν εχω βρει ακομη...
Παιζει ρολο μηπως η κατηγορια ομως? τα προηγουμενα ηταν 88Η ενω αυτα 84Τ αν δεν κανω λαθος.Λαστιχα με δεικτη Τ κανουν μονο για ντοκους... Και κανα 2CV...
-
Πολλα αυτοκινητα εχουν τελικη κατω απο 190 οποτε μια χαρα κανει το Τ για αυτα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Παιζει ρολο μηπως η κατηγορια ομως? τα προηγουμενα ηταν 88Η ενω αυτα 84Τ αν δεν κανω λαθος.Λαστιχα με δεικτη Τ κανουν μονο για ντοκους... Και κανα 2CV...
Κακε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολλα αυτοκινητα εχουν τελικη κατω απο 190 οποτε μια χαρα κανει το Τ για αυτα.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Σωστό αυτό και θα το πάω και λίγο παραπέρα. Και 200 να έχει τελική ένα αμάξι, αν το πάρει κάποιος που ποτέ του δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 170 (για να μην πω 140-150), γιατί να μην πάρει λάστιχα με δείκτη Τ που θα λειτουργούν και καλύτερα στις ταχύτητες που παίζει εκείνος;
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Δεν λειτουργούν καλύτερα σε χαμηλότερες ταχύτητες. Απλά έχουν λιγότερο ισχυρό σκελετό που δεν αντέχει υψηλότερες ταχύτητες. Ο μόνος πραγματικός λόγος να βάλεις Τ, αντί για Η για παράδειγμα, είναι αν τα βρεις πιο φτηνά. Είναι και κάτι γραμμάρια πιο ελαφριά αλλά δεν κάνει καμιά διαφορά στην πράξη αυτό.
-
Δε παίζουμε με τους δείκτες....από κουβέντες και συζητήσεις άλλο τίποτα.....αυτά είναι μπακαλίστικα!!!!!!Ό,ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ!!!!
-
Ο κατασκευαστής λέει ότι ο δείκτης πρέπει να καλύπτει την μέγιστη ταχύτητα του οχήματος. Δεν λέει τίποτα άλλο!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν λειτουργούν καλύτερα σε χαμηλότερες ταχύτητες. Απλά έχουν λιγότερο ισχυρό σκελετό που δεν αντέχει υψηλότερες ταχύτητες. Ο μόνος πραγματικός λόγος να βάλεις Τ, αντί για Η για παράδειγμα, είναι αν τα βρεις πιο φτηνά. Είναι και κάτι γραμμάρια πιο ελαφριά αλλά δεν κάνει καμιά διαφορά στην πράξη αυτό.Ο δεικτης πρακτικα δειχνει το φορτιο ανα τροχο που μπορει να αντεξει το λαστιχο. Ετσι το δινουν οι κατασκευαστες. Πχ το Τ ειναι περιπου 50 κιλα λιγοτερα απο το Η. Εγω Η ηθελα να βαλω, αλλα δεν τπηρχε ετοιμοπαραδοτο, νομιζω επρεπε να περιμενουμε παραγγελια. Και το αμαξι πανω απο 150 δεν παει, οπως και το φορτιο σπανια περναει τους δυο τονους μικτο, εβαλα τα Τ. Για τιμη δεν θυμαμαι να μου ειπε διαφορα σε ευρο.
-
Δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλεις Τ εκτος κι αν εχεις αμαξι με 50-60 αλογα μαξιμουμ...
Τα περισσοτερα αμαξια του 90' στα 1400 πιανανε με το ζορι 190, επρεπε να φορανε ολα Τ δηλαδη???
Επειδη εχω δοκιμασει το ιδιο λαστιχο σε Τ και Η με διαφορα 6 μηνων, η διαφορα ειναι χαωδης...Εκτος βεβαια αν δε σε ενδιαφερει να χεις κατι ποιοτικο κι απλα εχεις το αμαξι για να κανεις γυρω γυρω στην πολη.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Περί Pilot Sport 3 ο λόγος. Γνώμες, εντυπώσεις κιανείς που τά'χει τοποθετήσει/οδηγήσει?
Σε Suzuki Swift ZC11s Type 2 (MY 2006), 195/50/R15 φυσικά κι έπειτα από τρεις (3) τετράδες Pilot Exalto 2.
Επειδη με ενδιαφερουν και μενα, τα χω ψαξει πολυ, και εχω ρωτησει εντυπωσεις απο παιδια που τα εχουν οδηγησει...
Πολυ καλα ειναι και στο στεγνο και στο βρεγμενο. Προοδευτικα, αλλα εχουν ενα κακο. Εχουν σχετικα μαλακο πλαινο κι αν στριβεις εντονα συνεχεια το πλαινο τους τρωγεται σχετικα γρηγορα και γινονται.. οβαλ!!!Τι σε ενδιαφέρουν βρε συ?! Άμα δε βγούνε σε Turanza edition απλά δεν πρόκειται!
Στράμπουλερ... δεν είμαι!
Κι εν πάση περιπτώσει αντικατέστησαν τα PE2, οπότε και προσδοκώ -και περιμένω όσοι τα έχουν τοποθετήσει να με επαληθεύσουν απλώς- παρόμοια συμπεριφορά με αυτά.
82V δείκτη έχουν στην τελική όπως τα PE2 στην 195/50/r15, οπότε μια από τα ίδια να είναι και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!Και πίστεψέ με, τρεις τετράδες PE2 τώρα (περί τα 115Κ χλμ), πιο ομαλή και ομοιόμορφη φθορά σε ελαστικό δεν έχω ματαδεί. Υπέροχη προσφορά σε άνεση (που μετριάζεται μετά τα 30-35Κ χλμ, όσο γερνάει δηλαδή), πρόσφυση δύο κλάσεις πάνω από όσοι μπορούν να σπάσουν τα 92 μου άλογα, turn-in πολύ άμεσο, κάτι που ίσως υποβοηθείται και από το πανάκριβο, όσο και επώνυμα αναβαθμισμένο στήσιμο που φέρει το αυτοκίνητό μου.
Γι'αυτό και δε ρισκάρω να πάω σε άλλη εταιρία/τύπο ελαστικού. Πώς να το κάνω αυτό!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]