-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
............. στο Φωκά.
Με στεναχωρησε ο Φωκάς είναι και Ατρομητακιας........
220 ευρω το 2010 και τώρα μου είπε 240...... αυξηση 20 ευρω ενώ έχει μειωθει ο μισθός 700...........Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η παγκόσμια τιμή των ελαστικών έχει μειωθεί επειδή μειώθηκαν οι μισθοί στο δημόσιο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
............. στο Φωκά.
220 ευρω το 2010 και τώρα μου είπε 240...... αυξηση 20 ευρω ενώ έχει μειωθει ο μισθός 700...........Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η παγκόσμια τιμή των ελαστικών έχει μειωθεί επειδή μειώθηκαν οι μισθοί στο δημόσιο;
Εχω την εντυπωση ότι έαν η τιμη των ελαστικων δεν προσαρμοστεί στην Ελληνικη πραγματικότητα τα ελαστικά δεν θα τοποθετούνται στις ζάντες των αυτοκινητων αλλά στα οπίσθια των εμπόρων τους
-
Παιδια εχουν και τα dunlop εγγυηση 1 χρονο οπως τα goodyear?
-
KUMHO - KH17
Ακούω γνώμες -
kumho αγόρι μου, kumho
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
............. στο Φωκά.
Εχω την εντυπωση ότι έαν η τιμη των ελαστικων δεν προσαρμοστεί στην Ελληνικη πραγματικότητα τα ελαστικά δεν θα τοποθετούνται στις ζάντες των αυτοκινητων αλλά στα οπίσθια των εμπόρων τους
Ένα δίκιο το έχεις. Αλλά αν ο Ιταλός (Pirelli), Άγγλος (Dunlop), Αμερικάνος (Good Year), Γάλλος (Michelin), Ιάπωνας (Bridgestone) μεγαλοβιομήχανος δεν χαμηλώσει την τιμή του, ο εδώ αντιπρόσωπος/έμπορος δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι ασχέτως της μισθοδοσίας μας.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Παιδια εχουν και τα dunlop εγγυηση 1 χρονο οπως τα goodyear?Ναι, για ένα χρόνο ή 20.000χλμ, γραπτή εγγύηση.
(Nexus + Tapatalk)
-
Επειδή έχω λίγο καιρό να ασχοληθώ με το θέμα κι έχω 'μείνει πίσω', ποιος είναι ο διάδοχος των PremiumContact2 σε διάσταση 175/65-14; Π.χ. στο site του Κυριαζή δεν τα βρίσκω, αλλά βρίσκω τα PremiumContact5. Από την άλλη, μήπως να άλλαζε και η διάσταση σε 185/60-14 (Citroen Xsara 1.4);;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επειδή έχω λίγο καιρό να ασχοληθώ με το θέμα κι έχω 'μείνει πίσω', ποιος είναι ο διάδοχος των PremiumContact2 σε διάσταση 175/65-14; Π.χ. στο site του Κυριαζή δεν τα βρίσκω, αλλά βρίσκω τα PremiumContact5. Από την άλλη, μήπως να άλλαζε και η διάσταση σε 185/60-14 (Citroen Xsara 1.4);;;πανε αφοβα σε 185-60-14
-
Για Fiesta MK7 1.4 '09 με διάσταση 195/50-15 τι προτείνετε;
Από το εργοστάσιο φοράει Michelin Pilot Exalto 82H (έχει 38.000km μεικτή χρήση).
Γυναίκα οδηγός, ήπιων τόνων, εγώ μόνο το πιέζω αραιά και πού.
Της είπα ότι θα κοστίσουν κάνα 400άρι (δεν το έψαξα) και της φάνηκαν πολλά...Και για Audi 80 1.3 '86 με διάσταση 165/80-13.
χρήση: χώματα, πέτρες, χωράφια, λάσπες, βαρύ φόρτωμα κλπ και σπίτι-σχολή/χαλαρές βόλτες/λίγο στρίψιμο( )
τώρα φοράει Goodyear Duragrip, αντέξανε 4,5 χρόνια
τα βρίσκω στα ~240 τελική
Να τα βάλω; Ή να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό;
(μου είπανε 2 λαστιχάδες να βάλω 175/70-13 'που είναι η κανονική διάσταση του αμαξιού' το manual 165/80 λέει...) -
Τα 195/50/15 σε καλή μάρκα θα πάνε γύρω στα 250 σε καλό έμπορο.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
-
Ετσι, πανω απο 300 δεν πιστευω να πανε σε καμια περιπτωση. Δες τα dunlop bluresponse για το φιεστα ή continental premium contact 5.
Για την αουνταρα αφου σε καλυψαν αυτα που εχεις προς τι τα πειραματα?? Μια χαρα εισαι. Για τη διασταση, παρομοιες ειναι αν και αυτη που εχεις λιγο ασυνηθιστη, και στο 175- ισως βρεις φθηνοτερα λαστιχα. Αλλα γιατι να επιβαρυνεις τις επιδοσεις του αυτοκινητου, αστο οπως ειναι αν φυσικα δε σου φαινονται πολλα τα 240. -
πριν λιγες μερες ειχαν προταθει καποιοι λαστιχαδες και καποιο φορουμιτες λεγανε 'ναι ειναι καλος κλπ'
τους ξαναλετε γιατι δεν το βρισκω το ποστ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
help ...
Στο τελευταίο service, πριν από δύο βδομάδες, με 'έκραξε' ο μηχανικός (της αντιπροσωπεία) γιατί δεν έχω αλλάξει ακόμα λάστιχα.
Το αυτοκίνητο είναι 5πορτο KIA CEED (109 HP), κυκλοφορεί από το ΝΟΕ του 2007 (τα ελαστικά είναι από 17 βδομάδα του 2007), φορά Michelin energy saver 205/55/R16 91V (και εμένα μου φαίνονται λίγο 'μεγάλα'), κάνω καθημερινά περίπου 40 km εκτός πόλης, δεν 'ζητάω πολλά' από τα ελαστικά και το αυτοκίνητο.
Μήπως πρέπει να περιμένω το ΣΕΠΤ για να τα αλλάξω ;
Σκέφτομαι να βάλω Dunlop SP Sport FastResponse ; αξίζουν τα λεφτά τους ;Μην ξαναβάλεις Michelin Energy/Energy Saver.
Είμαι απολύτως ικανοποιημένος με τα Continental Premium Contact 2, βγήκαν τώρα τα 5, τα έβαλα προχθές, ήσυχα, άνετα, καλό κράτημα, αν δεν ξεραίνονται σχετικά γρήγορα (όπως άντεξαν τα '2', σε αντίθεση με τα Michelin που γίνονταν πέτρα κι ήθελαν στα 3 χρόνια πέταμα, ανεξαρτήτως φθοράς), τότε αξίζουν τα λεφτά τους.
Για καθημερινή, 'κανονική' χρήση.Dunlop φόραγε το αυτοκίνητο όταν αγοράστηκε. ΟΚ, έκαναν τη δουλειά τους, αλλά στην τριετία είχαν φύγει.
Θα ταλαιπωρηθεί λίγο το λάστιχο το καλοκαίρι.
Αν όμως έχεις κανένα ταξίδι σε στροφές, κατηφόρες κλπ (διακοπές στην επαρχία), στη θέση σου δεν θα το διακινδύνευα. Γι' αυτό άλλαξα τα conti 2 με καινούρια (στην τετραετία) τώρα αντί το Σεπτέμβρη, γιατί έχω διαδρομές και δεν το ρισκάρω.Manosk, μπορείς να γράψεις εντυπώσεις από τα PremiumContact 5 σε σχέση με τα 2;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πω ρε κόλλημα με τον θόρυβο. Τα ημισλίκ κάνουν φασαρία. Τα άλλα πάνω κάτω στα ίδια είναι. Βάλτε ραδιόφωνο αν σας ενοχλεί τόσο.Σε αμαξι για touring ο θορυβος ειναι το 1ο, και η καταναλωση το 2ο.
Προφανως στο Ibiza μου χεστηκα για το θορυβο, με νοιαζει η αποδοση μονο.
Παντως ολα ιδια ΔΕΝ ειναι, τα 67 db απο τα 72 db εχουν τεραστια διαφορα. Οπως επισης και η χροια του ηχου...Επειδή έχω λίγο καιρό να ασχοληθώ με το θέμα κι έχω 'μείνει πίσω', ποιος είναι ο διάδοχος των PremiumContact2 σε διάσταση 175/65-14; Π.χ. στο site του Κυριαζή δεν τα βρίσκω, αλλά βρίσκω τα PremiumContact5. Από την άλλη, μήπως να άλλαζε και η διάσταση σε 185/60-14 (Citroen Xsara 1.4);;;
+1 πανε αφοβα σε 185/60/14
Τα Premium Contact 5 ειναι ο διαδοχος ναι. Αν σ αρεσανε τα 2 θα σ αρεσουν και τα 5.
Απλα οπως και τα 2 φθειρονται σχετικα γρηγορα.Για Fiesta MK7 1.4 '09 με διάσταση 195/50-15 τι προτείνετε;
Από το εργοστάσιο φοράει Michelin Pilot Exalto 82H (έχει 38.000km μεικτή χρήση).
Γυναίκα οδηγός, ήπιων τόνων, εγώ μόνο το πιέζω αραιά και πού.
Της είπα ότι θα κοστίσουν κάνα 400άρι (δεν το έψαξα) και της φάνηκαν πολλά...Πανε βαλε καλα DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE ή κανα CONTI PREMIUM-CONTACT 5.
Και για Audi 80 1.3 '86 με διάσταση 165/80-13.
χρήση: χώματα, πέτρες, χωράφια, λάσπες, βαρύ φόρτωμα κλπ και σπίτι-σχολή/χαλαρές βόλτες/λίγο στρίψιμο( )
τώρα φοράει Goodyear Duragrip, αντέξανε 4,5 χρόνια
τα βρίσκω στα ~240 τελική
Να τα βάλω; Ή να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό;
(μου είπανε 2 λαστιχάδες να βάλω 175/70-13 'που είναι η κανονική διάσταση του αμαξιού' το manual 165/80 λέει...)Αλλαξε σε 175/70/13 και βαλε παλι τα Duragrip δεν υπαρχει κανενα αλλο λαστιχο καταλληλο για τη δουλεια που τα θες...
Θα σου λεγα για τα ER300 αλλα δε βγαινουν σε τοσο μικρη διασταση... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Επειδή έχω λίγο καιρό να ασχοληθώ με το θέμα κι έχω 'μείνει πίσω', ποιος είναι ο διάδοχος των PremiumContact2 σε διάσταση 175/65-14; Π.χ. στο site του Κυριαζή δεν τα βρίσκω, αλλά βρίσκω τα PremiumContact5. Από την άλλη, μήπως να άλλαζε και η διάσταση σε 185/60-14 (Citroen Xsara 1.4);;;
+1 πανε αφοβα σε 185/60/14
Τα Premium Contact 5 ειναι ο διαδοχος ναι. Αν σ αρεσανε τα 2 θα σ αρεσουν και τα 5.
Απλα οπως και τα 2 φθειρονται σχετικα γρηγορα.Φθείρονται γρήγορα από πλευράς διανυθέντων χιλιομέτρων ή χρονικού διαστήματος; Το αυτοκίνητο κάνει σχετικά λίγα χιλιόμετρα (λιγότερα των 10000χλμ/έτος).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Φθείρονται γρήγορα από πλευράς διανυθέντων χιλιομέτρων ή χρονικού διαστήματος; Το αυτοκίνητο κάνει σχετικά λίγα χιλιόμετρα (λιγότερα των 10000χλμ/έτος).
Απο πλευρας χιλιομετρων. Αν κανεις λιγα χλμ τοτε εισαι μια χαρα... Θα τα κρατησεις αρκετα χρονια!
-
Καλησπέρα σε ολους,
Ειμαι για αλλαγή σε Peugeot 308 Gti,πρώτη τοποθέτηση Pirelli Zero Nero 225/40/18.
Εχω μονο 1000 χλμ σε τρισημιση χρονια αλλα εχουν ξεραθει..
Σκεφτομαι να βαλω τα Rosso σε ιδια διασταση,τα εχω βρει στον Κουμπάρο 620,ποια ειναι η γνώμη σας?
Ευχαριστώ -
Βάλε ή το Zero(σκέτο) ή το F1 Assymetric 2.....
-
Ο χρήστης greenking έγραψε:
Καλησπέρα σε ολους,Ειμαι για αλλαγή σε Peugeot 308 Gti,πρώτη τοποθέτηση Pirelli Zero Nero 225/40/18.
Εχω μονο 1000 χλμ σε τρισημιση χρονια αλλα εχουν ξεραθει..
Σκεφτομαι να βαλω τα Rosso σε ιδια διασταση,τα εχω βρει στον Κουμπάρο 620,ποια ειναι η γνώμη σας?
ΕυχαριστώΤι χρηση κανεις? Σε ενδιαφερει το στριψημο ή κατι πιο all-around?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]