-
Κι εμένα, όπως διάβασα σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα, δε με ενδιαφέρει αν κάποιος,-α θέλει να πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να καταπίνει καρκίνο. Ούτε αν θέλει να κάνει τη Marlboro πλουσιότερη, ούτε με ενοχλεί αν κάποιος πιστεύει ότι το κάπνισμα δεν επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ποιότητα ζωής.
Με ενοχλεί όμως να μη σέβονται οι καπνιστές τη νομοθεσία και την κοινή λογική και ευγένεια. Π.χ. δεν μπορείς σε φοιτητική λέσχη όπου τρώνε οι συμφοιτητές σου να καπνίζεις κάτω από την πινακίδα απαγόρευσης του καπνίσματος, ούτε σε αίθουσα αναμονής παιδίατρου να περιμένεις να σου κάνουν παρατήρηση για να το σβήσεις 'στραβώνοντας' κιόλας ...
Με ευχαριστεί που 1-2 άτομα έχουν κόψει το κάπνισμα, μακάρι να μην ξαναρχίσουν. Δεν κάπνιζαν, βέβαια, ποτέ σε κλειστό χώρο (αναφέρομαι σε χώρο εργασίας), και σέβονταν τους άλλους. Βέβαια, από τη μπόχα που είχε ποτίσει από τα μαλλιά τους έως τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν καταλάβαινες πότε πλησίαζαν. Τώρα όμως χίλια μπράβο, οι ακρίβεια και οι οικογενειακές πιέσεις είχαν αποτέλεσμα.
Jacob
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
[citation needed]
What for?
Το άρθρο που παρέθεσες υποστηρίζει πως οι μελέτες είναι αναξιόπιστες και πως, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, δικαστήριο έκρινε ανάλογη μελέτη πλαστή.
Παρόλα αυτά ο συγγραφέας δεν αναφέρει πηγές, συνεπώς η αξιοπιστία του είναι αμφισβητούμενη - το λιγότερο που μπορώ να πω.Όταν κατατίθεται η άποψη πως το κάπνισμα (παθητικό και μη) δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία ή πως η επίδραση του είναι μικρότερη από όσο αφήνεται να εννοηθεί, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την τρέχουσα επιστημονική γνώση, περιμένω να δω στοιχεία, έρευνες, δεδομένα, *οτιδήποτε *που να την υποστηρίζει.
Σε διαφορετική περίπτωση η αξιοπιστία των φέροντων των απόψεων αυτών δέχεται (και πιστεύω θα συμφωνείς μαζί μου) τεράστιο πλήγμα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
...
Απο την αλλη, βλεπω πως οι περισσοτεροι μη καπνιστες αγγιζουν τα ορια υστεριας. Μου θυμιζουν τον πανικο που επικρατησε με την 'γριπη' (και εκει ειχαν γινει μελετες & στατιστικες ) κατα τη διαρκεια του οποιου ολοι επλεναν-απολυμαιναν τα χερια τους καθε 5'. Εγω παντως δε γνωρισα καποιον που να ειχε κολλησει τη γριππη...(ασχετα εαν βασει μελετων και στατιστικων επρεπε οι μισοι να εχουν πεθανει)...[citation needed] - για τα υπογεγραμμένα
Έχω την εντύπωση ότι συγχέεις επιστημονικές μελέτες με την υστερία των ΜΜΕ.
Όποιος έκανε τον κόπο να διαβάσει ορισμένες έρευνες εκείνη την περίοδο εύκολα καταλάβαινε πως τα ΜΜΕ είχαν επιδοθεί σε εκστρατεία υπερβολής και τρομολαγνείας, μάλλον για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.Ο πανικός και η καταστροφολογία που επικρατούσε, ωθούσε στη συνέχεια τις κυβερνήσεις σε βλακώδη μέτρα (θερμικές κάμερες σε αεροδρόμια π.χ.), που αντί να καθησυχάσουν το (ελαφρώς καθυστερημένο) κοινό, ενίσχυαν την πεποίθηση πως η γρίπη είναι όντως εξαιρετικά επικίνδυνη - φαύλος κύκλος.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Είναι φορές που θέλεις να βάλεις το τσιγγαρο στον κ@λο του αλλού...Στο μάτι...
Αν είναι να το κάνεις κάν'το σωστά...
-
Πρέπει να είσαι το λιγότερο κουτος για να πιστεύεις η να θες να πιστεύεις ότι το κάπνισμα δεν επηρεάζει τι ΖΩΗ σου...
Είναι δεδομένο ότι είναι επιβλαβες για καπνιστη και περιβάλλον.-προσωπικά καπνιζω με έλεγχο και μόνο όταν βγαίνω...
Η νικοτίνη δεν μου δημιουργεί κανένα αίσθημα...
Μόνο βάρος στους πνεύμονες όταν προπονουμε...Τώρα όταν ακούω 20-30 χρόνων παιδιά να λένε ότι δεν γυμνάζονται και καπνίζουν ...
Κάτι με πιάνει... -
ενταξει ειπαμε το καπνισμα κανει κακο στην υγεια αλλα το παθητικο οχι και τοσο πολυ.
οι υπολοιποι που δεν εχετε καπνισει ποτε, μην γραφετε γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ενταξει ειπαμε το καπνισμα κανει κακο στην υγεια αλλα το παθητικο οχι και τοσο πολυ.
οι υπολοιποι που δεν καπνιζετε, μην γραφετε γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε.Με το σκεπτικό αυτό, κι εσύ που καπνίζεις μη γράφεις γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο μπορεί να ενοχλεί ο καπνός σου.
-
ενταξει ειπαμε το καπνισμα κανει κακο στην υγεια αλλα το παθητικο οχι και τοσο πολυ.οι υπολοιποι που δεν καπνιζετε, μην γραφετε γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε.
Πειραζει που τσουζουν τα ματια μας;Πειραζει που βρωμανε τα ρουχα μας;Πειραζει που μπορει να παθω καρκινο ;
Καπνισε οσο θελεις αλλα μην επιβαρυνεις και εμενα που δεν θελω.Δεν σου φταιω τιποτα. -
ενταξει ειπαμε το καπνισμα κανει κακο στην υγεια αλλα το παθητικο οχι και τοσο πολυ.οι υπολοιποι που δεν καπνιζετε, μην γραφετε γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε.
τι παει να πει όχι και τόσο Πολυ;;;
Γιατί να έχει παρενέργειες και ο μη καπνιστης;;
Άμα σου δώσω να φας το τσιγγαρο όταν γίνεσαι ενοχλητικός θα έχεις μόνο ΕΣΥ παρενέργειες... -
δεν εχω καμια διαθεση να επιβαρυνω τον διπλανο μου με τον καπνο μου.
ο νομος ομως περι καπνισματος ειναι φασιστικος οπως και οι εκφρασεις μερικων . -
Quiz: βρείτε ποιοι πνεύμονες είναι του καπνιστή.
Σαν πρώην βαρύς καπνιστής μπορώ να καταλάβω τι αισθάνεται ένα καπνιστής. Η νικοτίνη είναι η δεύτερη πιο εξαρτησιογόνος ουσία μετά την ηρωίνη. Είναι σκληρό ναρκωτικό πιο απλά. Το ότι πωλείται νόμιμα στα περίπτερα είναι μια μεγάλη συζήτηση.
Εγώ δεν είμαι 'αντίπαλος' αυτών που καπνίζουν για τον απλούστατο λόγο ότι πέρασα από αυτήν την 'πρέζα'. Το θέμα είναι ότι τα 'κακά' του καπνίσματος δεν φαίνονται αμέσως. Ειδικά πριν τα 30 είναι αμελητέα γιατί ο οργανισμός είναι στον κολοφώνα της δυναμης του.
Μετά τα 30 όμως αρχίζουν τα όργανα. Πόνοι και τσιμπήματα στους πνεύμονες και στην καρδιά. Αμάξι που βρωμάει σα κοτέτσι και ντρέπεσαι να βάλεις κόσμο. 250 ευρώ το μήνα, 3000 το χρόνο (με 2 πακέτα τη μέρα). Χαμένη όσφρηση και γεύση (όλα τα φαγητά αρχίζουν και μοιάζουν ίδια). Βρωμερά δάχτυλα και ρούχα. Στόμα που βρωμάει σα βόθρος ακόμα και μετά από τσίχλα. Το πουλί σηκώνεται αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε (η διαφορά είναι μικρή αλλά εμφανής), μετά τα 40 αρχίζει και κάποιες φορές να μη σηκώνεται. Και άλλα πολλά !
Θα πρότεινα είτε σας αρέσει να καπνίζετε είτε καπνίζετε με τσαντίλα προς τον εαυτό σας, να κάνετε το εξής:
πάρτε μια λευκή κόλλα χαρτί και κάντε 2 στήλες. Η αριστερή θα είναι τις σας στερεί το κάπνισμα και η δεξιά τις σας προσφέρει. Αριστερά θα γράψετε καμιά 20αριά πράγματα και δεξιά το πολύ 1-2. Η λίστα μπορεί να σας πάρει και μέρες αλλά θα είναι ένα πρώτο βήμα... -
Το παθητικό όχι και τόσο πολύ?
Πριν από λίγα χρόνια κοντινό μου πρόσωπο έπρεπε να υπομένει για αρκετές ώρες σε χώρο εργασίας τον καπνό ανωτέρων του, και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει παρατήρηση, γιατί θα είχε φύγει από την εργασία του την επόμενη ημέρα.
Παρότι έβηχε συνέχεια στην εργασία από τον καπνό, κανενός το αυτί δεν ίδρωνε. Γύριζε ζαλισμένος και κουρασμένος, εννοείται έπρεπε να λουστεί γιατί τα μαλλιά του έβγαζαν μπόχα, και τα ρούχα κατευθείαν έξω.
Οι καπνιστές που σε προηγούμενο μήνυμα ανέφερα ότι έκοψαν το κάπνισμα, τώρα που είδαν βελτίωση στην αναπνοή, αντοχή κλπ, λένε 'τι λαλακίες έλεγα όταν ήμουν καπνιστής ότι το κάπνισμα δε μου έκανε κακό'.
Jacob
-
ο νομος ομως περι καπνισματος ειναι φασιστικος οπως και οι εκφρασεις μερικων .Φασιστικό το να είναι ο αέρας καθαρός στο χώρο που τρώμε/πίνουμε/διασκεδάζουμε/δουλεύουμε; :
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ο νομος ομως περι καπνισματος ειναι φασιστικος οπως και οι εκφρασεις μερικων .
Φασιστικό το να είναι ο αέρας καθαρός στο χώρο που τρώμε/πίνουμε/διασκεδάζουμε/δουλεύουμε; :
ε τι να κανουμε ρε φιλαρα
αμα θες καθαρο αερα βγες οξω στην φυση.θα επιβληθει το 20%(μη καπνιστες) στο 80%(καπνιστες) σε ενα μαγαζι ;
ας φτιαξουν μαγαζια για μη καπνιστες να δουμε ποσο κοσμο θα εχουν μεσα
-
ο νομος ομως περι καπνισματος ειναι φασιστικος οπως και οι εκφρασεις μερικων .
Φασιστικό το να είναι ο αέρας καθαρός στο χώρο που τρώμε/πίνουμε/διασκεδάζουμε/δουλεύουμε; :
ε τι να κανουμε ρε φιλαρα
αμα θες καθαρο αερα βγες οξω στην φυση.
θα επιβληθει το 20%(μη καπνιστες) στο 80%(καπνιστες) σε ενα μαγαζι ;
ας φτιαξουν μαγαζια για μη καπνιστες να δουμε ποσο κοσμο θα εχουν μεσαΚαι μετά απορείς με τις εκφράσεις μερικών....
-
Ρε ιταλακια νιωθεις ρε φιλε..?Τι αλλη μαλακια θα διαβασω σημερα..
Η φυση σε εφτιαξε μη καπνιστη το να προσπαθεις να επιβαλλεις το προβλημα σου σε ολους τους υγιεις ανθρωπους δε μπορω να καταλαβω πως το σκεφτεσαι..
Ακου βγες στο καθαρο αερα... Εσυ μη το αναψεις που δε σεβεσαι ουτε τα παιδακια που ειναι σε μια καφετερια με τους γονεις τους..
Καλα μας κανουν και και τα πηγαν 4e..Ετσι μπας και γλιτωσουμε τις επομενες γενιες..
Υποψιν οτι καπνιζω αλλα με ρεγουλα και οποτε το θελω..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε ιταλακια νιωθεις ρε φιλε..?Τι αλλη μαλακια θα διαβασω σημερα..Η φυση σε εφτιαξε μη καπνιστη το να προσπαθεις να επιβαλλεις το προβλημα σου σε ολους τους υγιεις ανθρωπους δε μπορω να καταλαβω πως το σκεφτεσαι..
Ακου βγες στο καθαρο αερα... Εσυ μη το αναψεις που δε σεβεσαι ουτε τα παιδακια που ειναι σε μια καφετερια με τους γονεις τους..
Καλα μας κανουν και και τα πηγαν 4e..Ετσι μπας και γλιτωσουμε τις επομενες γενιες..
και εγώ καπνιζω οπότε θέλω... Μπορεί να περάσουν και 2 βδομάδες και να μην καπνιςω καθόλου...
Μπορεί να κάνω και 10 τσιγγαρα σε ένα βράδυ...Βέβαια με τιμή 4 €/ πακέτο μάλλον ήρθε η ώρα να το κόψουμε τελείως...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε ιταλακια νιωθεις ρε φιλε..?Τι αλλη μαλακια θα διαβασω σημερα..Η φυση σε εφτιαξε μη καπνιστη το να προσπαθεις να επιβαλλεις το προβλημα σου σε ολους τους υγιεις ανθρωπους δε μπορω να καταλαβω πως το σκεφτεσαι..
ρε ,διαβασες τι εγραψα πιο πριν;
ειπα οτι δεν θελω να επιβαλω τον καπνο μου σε κανεναν.
εχω ομως καθε δικαιωμα να καπνιζω ιδιαιτερα απτην στιγμη που τα τσιγαρα πωλουνται νομιμα.αυτα τα φασισταρια που βγαζουν τους νομους περι απαγορευσης του καπνισματος θα πρεπει πρωτα να βρουν τον τροπο να κοψουμε το καπνισμα στα σιγουρα η να τα βαλουν με τις εταιριες παραγωγης καπνου και οχι με τους καπνιστες.
ας φτιαξουν μαγαζια δλδ κεντρα ,εστιατορια,μπαρ ,καφε για μη καπνιστες να λυθει το προβλημα ΑΛΛΑ ο φασισμος δεν θα περασει.
-
...
εχω ομως καθε δικαιωμα να καπνιζω ιδιαιτερα απτην στιγμη που τα τσιγαρα πωλουνται νομιμα.
...Ίσως να είναι μάταιο, αλλά θα το προσπαθήσω:
Δηλαδή επειδή το αλκοόλ πωλείται νόμιμα, αυτό συνεπάγεται πως κάποιος μπορεί να πίνει και να οδηγεί;Η απάντηση εδώ είναι πως όχι, γιατί παρότι μπορεί να έχει δικαίωμα να καταστρέψει το ήπαρ του, δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές ή την υγεία των συνανθρώπων του.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον καπνό. Έχεις δικαίωμα να καπνίσεις, αλλά η αντίληψη 'είναι νόμιμο, άρα επιτρέπεται παντού' είναι λογικά ανακόλουθη.
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Ίσως να είναι μάταιο, αλλά θα το προσπαθήσω:
Δηλαδή επειδή το αλκοόλ πωλείται νόμιμα, αυτό συνεπάγεται πως κάποιος μπορεί να πίνει και να οδηγεί;[citation needed]
O αλκοολικος μπορει να πιει οσο θελει, αρκει να μην οδηγαει
Ο καπνιστης μπορει να καπνιζει οσο θελει αρκει να μην οδηγαει.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]