-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καλο παιδι ειναι ο Κιουσης, αλλα τον κοβεις να εχει δει ξηρα τροφη? Μονο αυτη που βαζει στη γατα.
Ληγανε κατι κονσερβες ΖΑΝΑΕ φασολια-μοσχαρι σε μια φαση, και τις μοιραζαν, δυο δυο τις τρωγαμε.
Η γαλετα ειναι χρησιμη και για να καρφωνεις καρφια που προεξεχουν, εχει πυκνοτητα κεραμιδιου.
Ξέρω γω?, εκεί στην ακριτική Πιερία μπορεί να έκανε κανένα 2 ήμερο σκοινάκια με τις πολικές αρκούδες
Η γαλέτα θέλει βούτηγμα για 10-15 δεύτερα σε πιατάκι με γάλα, και μετά μέλι ή μερέντα από πάνω και τα σπάει
Έχω φάει αρκετές παραλλαγές κονσέρβας (κρεας-φασόλια, πατάτες κλπ) αλλά ήταν όλες άθλιες. Το τυρί από την άλλη το τρώγαμε καθημερινά στην ΣΕΑΠ κομμένο σε κύβους μέσα σε μαρουλοσαλάτα, έδινε στον πούστη κινέζο μια αλμυράδα που του έλειπε, παραδόξως ήταν made in Trikala
Τριημερο με το Call of Duty Black Ops εχει κανει σιγουρα, για την Πιερια δεν το κοβω.
(Κιουση εισαι συμπαθεστατος και ας μη σε εχω δει απο κοντα, σε πειραζω)Γαλετα με βουτηγμα η χωρις, το μονο που μου εσπαγε ηταν τα δοντια.
ΕΠΙΜΕΝΩ για κονσερβα μοσχαρι-φασολια, συζητουσα με φιλο πριν λιγες μερες και το μονο που θυμαται ειναι αυτοΣημερα Ερχεσαι, Αυριο Πεθαινεις για οσους δε γνωριζουν,
Το τυρι το δικο μας, ηταν απο Πορτογαλια. Που το βρηκαν δεν ξερω. Μιλαμε για το κλασικο κονσερβακι σαν του τόνου, 'χρυσου' χρωματος. Καποιοι το εβαζαν στη σομπα να ζεσταινεται. Τιποτα, παλι το ιδιο ηταν.
Δεν ξέρω πότε έφαγες τελευταία φορά αλλά το δικό μας ήταν πράσινο σκούρο (η κονσέρβα) για κάλυψη απόκρυψη
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Καλο παιδι ειναι ο Κιουσης, αλλα τον κοβεις να εχει δει ξηρα τροφη? Μονο αυτη που βαζει στη γατα.
Ληγανε κατι κονσερβες ΖΑΝΑΕ φασολια-μοσχαρι σε μια φαση, και τις μοιραζαν, δυο δυο τις τρωγαμε.
Η γαλετα ειναι χρησιμη και για να καρφωνεις καρφια που προεξεχουν, εχει πυκνοτητα κεραμιδιου.
Ξέρω γω?, εκεί στην ακριτική Πιερία μπορεί να έκανε κανένα 2 ήμερο σκοινάκια με τις πολικές αρκούδες
Η γαλέτα θέλει βούτηγμα για 10-15 δεύτερα σε πιατάκι με γάλα, και μετά μέλι ή μερέντα από πάνω και τα σπάει
Έχω φάει αρκετές παραλλαγές κονσέρβας (κρεας-φασόλια, πατάτες κλπ) αλλά ήταν όλες άθλιες. Το τυρί από την άλλη το τρώγαμε καθημερινά στην ΣΕΑΠ κομμένο σε κύβους μέσα σε μαρουλοσαλάτα, έδινε στον πούστη κινέζο μια αλμυράδα που του έλειπε, παραδόξως ήταν made in Trikala
Τριημερο με το Call of Duty Black Ops εχει κανει σιγουρα, για την Πιερια δεν το κοβω.
(Κιουση εισαι συμπαθεστατος και ας μη σε εχω δει απο κοντα, σε πειραζω)Γαλετα με βουτηγμα η χωρις, το μονο που μου εσπαγε ηταν τα δοντια.
ΕΠΙΜΕΝΩ για κονσερβα μοσχαρι-φασολια, συζητουσα με φιλο πριν λιγες μερες και το μονο που θυμαται ειναι αυτοΣημερα Ερχεσαι, Αυριο Πεθαινεις για οσους δε γνωριζουν,
Το τυρι το δικο μας, ηταν απο Πορτογαλια. Που το βρηκαν δεν ξερω. Μιλαμε για το κλασικο κονσερβακι σαν του τόνου, 'χρυσου' χρωματος. Καποιοι το εβαζαν στη σομπα να ζεσταινεται. Τιποτα, παλι το ιδιο ηταν.
Δεν ξέρω πότε έφαγες τελευταία φορά αλλά το δικό μας ήταν πράσινο σκούρο (η κονσέρβα) για κάλυψη απόκρυψη
Το 1996, καλυψη αποκρυψη δεν ειχαμε
-
Το 1996, καλυψη αποκρυψη δεν ειχαμε
α γεια σου...
το '98 - '99 που υπηρετουσα, χρυσο χρωμα ειχε... -
Μάλιστα σεβάσμιε γέροντα
-
Αν πεινάς σε 20ήμερο πάνω στο βουνό, όαση είναι και οι κονσέρβες και οι γαλέτες. Βέβαια το καλύτερο ήταν όταν έκοβες ένα καρβέλι στην μέση (κατά τον διαμήκη άξονα), έβγαζες από μέσα στην ψίχα και την κόρα που σχημάτιζε ένα δοχείο στην γέμιζε ο μάγειρας με φασολάδα από το καζάνι! Σου έμενε και η ψίχα για παπάρα ή για τον γκοτζίλα και το τυρο-βούτυρο με τα 80% λιπαρά που λέει ο Δημήτρης! Δεν λέρωνες και την καραβάνα σου έτσι! Ιδιοφυές!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν πεινάς σε 20ήμερο πάνω στο βουνό, όαση είναι και οι κονσέρβες και οι γαλέτες. Βέβαια το καλύτερο ήταν όταν έκοβες ένα καρβέλι στην μέση (κατά τον διαμήκη άξονα), έβγαζες από μέσα στην ψίχα και την κόρα που σχημάτιζε ένα δοχείο στην γέμιζε ο μάγειρας με φασολάδα από το καζάνι! Σου έμενε και η ψίχα για παπάρα ή για τον γκοτζίλα και το τυρο-βούτυρο με τα 80% λιπαρά που λέει ο Δημήτρης! Δεν λέρωνες και την καραβάνα σου έτσι! Ιδιοφυές!Μισό καρβέλι με γκοτζίλα (που παραδόξως κανείς δεν ήθελε ) και τυρί...παναιαμ παναιαμ τι θυμήθηκα, κι άντε μετά να κάνεις κατάληψη λόφου με μεταφορά τραυματιών κλπ κλπ
-
Μετά την μάχη αυτά ρε συ. Εξάλλου κρίμα είναι να ταΐσεις όλον τον κόσμο από πριν... μερικοί θα σκοτωθούν οπότε τσάμπα το συσσίτιο τους.
-
Για δόκιμος πυροβολικού τι γνώμη έχετε? Στο Μ.Πεύκο δεν γίνεται η εκπαίδευση?
-
Να πας! Στο ΚΕΠΒ στην Θήβα η εκπαίδευση. Εκτός αν άλλαξε κι αυτό.
-
O ξάδερφός μου ήταν στο Μ.Πεύκο αλλά πρέπει να τα διαβιβάσεις. Βασικά υπάρχουν διαβιβάσεις ΠΒ??
-
Mia xara yparxoun,egw hmoun sto pyrovoliko me eidikotita diavivastis kai ekana kata pliopsifia kepik
Gesendet von meinem ST25i mit Tapatalk 4 Beta
-
Στην Ν. Πέραμο είναι τελικά.
-
πληροφοριακά ρώταγα, γιατί μου έκανε εντύπωση η ετοιμότητα των αμερικανών πάνω στο θέμα
-
εμείς είχαμε κονσέρβες ωνάσης χλίδες
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Τι -18 ρε παπατζηδες !!!
Σιγα μην επηδιοντανε και οι πολικες αρκουδες διπλα σας !!-22 στη καβυλη το 2010
-5 τα πρωινα
για δυο μερες και μετα εφυγαν για ασκηση και φωναζαν οι γονεις οτι θα παθουν τιποτα τα παιδια τους..τα -18 μια φορά στη Τσεχία τα είχα πετύχει και νόμιζα ότι θα πέσουν τα αυτιά μου , έπαιξα όμως πολλή μπάλα στα -5, -7 και λίγο πριν φύγω έσκασαν τα -10 και έφυγα πάνω στα χειρότερα
αυτό που ποτέ δε θα ξεχάσω πάντως είναι το αφάνταστο κρύο στο 4-6 όπου έχανα κάθε ελπίδα και κόντευα να χάσω τα λογικά μου και το παράξενο φαινόμενο στις 6-8 όπου γινόταν η ανατολή του ήλιου , όπου με το που τον έβλεπα να βγαίνει ίσα ίσα ένιωθα ξαφνικά να ζεσταίνομαι
μάλλον ήταν ψυχολογικό το πώς γινόταν σε λίγα δευτερόλεπτα να με ζεστάνει λιγοστός ήλιος, αλλά το ένιωθαν κι άλλοι όχι μόνο εγώ
εκεί που δε μάσησα ποτέ όμως ήταν στη ζέστη, μέχρι μέσα ιουνίου κοιμόμουν σε κλειστό υπνόσακο και έκρυβα το χειριστήριο του a/c από τους υπόλοιπους γιατί δεν το ήθελα την ώρα του ύπνου (και φυσικά με έβριζαν)
επίσης τα μεσημεριανά νούμερα 3-6 και σκοπιά και ειδικά πεζά περίπολα μες στο λιοπύρι είχα ζητήσει να τα κάνω αποκλειστικά εγώ και πάντα το καλοκαίρι θα είχα υπηρεσία 3-6 το μεσημέρι , γιατί ήμουν ο πιο ανθεκτικός στη ζέστη
@trident
δεν ξέρω τι έκανες εσύ και πάχυνες, εγώ όπως έχω ξαναπεί είχα χάσει μέχρι 14 κιλά , μέρος των οποίων ξαναπήρα στην αθήνα , αλλά όπως μπήκα δε βγήκα -
Στη Ν.Πέραμο είναι εδω και πολλά χρόνια η Σχολή Πυροβολικού (απο το 1995 τουλάχιστον που υπηρετουσα εγω). Το στρατόπεδο απέχει κανα 2 χλμ απο το ΚΕΕΔ, γι΄αυτό καμμιά φορά γίνεται συγχυση οτι είναι μαζί.
Αν πεινάς σε 20ήμερο πάνω στο βουνό, όαση είναι και οι κονσέρβες και οι γαλέτες.+100...!!
Οπως λέει κι ο trident, ZANAE Ολέ...! Ειδικά το μοσχάρι με τα φασόλια! Αλλα και τη γαλέτα, αν εξαιρέσουμε τη σκληρότητά της, τη βρίσκω νόστιμη. Πολύ πιο νόστιμη πχ απο κατι crackers σε κόκκινη σακούλα που κυκλοφορούν. Ειδικά η 'συνταγή' με το γάλα και το μέλι ή μερέντα που περιέγραψε ο dimik.....!
Σημ. Και τα λιπαρά του τυριού σε περίοδο πολέμου, ό,τι πρέπει είναι..!!!
-
εγώ μια φορά είχα φάει ένα τέτοιο τυρί που ήταν χαλασμένο μάλλον (είχε πετρωμένα κομματάκια μέσα) , αλλά δεν έπαθα τίποτα από ότι φαίνεται
-
Μετά την μάχη αυτά ρε συ. Εξάλλου κρίμα είναι να ταΐσεις όλον τον κόσμο από πριν... μερικοί θα σκοτωθούν οπότε τσάμπα το συσσίτιο τους.Μα ούτε ένα τελευταίο γεύμα? μέχρι και οι μελοθάνατοι στις φυλακές τρώνε ότι θέλουν πριν το τέλος
Τι -18 ρε παπατζηδες !!!
Σιγα μην επηδιοντανε και οι πολικες αρκουδες διπλα σας !!-22 στη καβυλη το 2010
-5 τα πρωινα
για δυο μερες και μετα εφυγαν για ασκηση και φωναζαν οι γονεις οτι θα παθουν τιποτα τα παιδια τους..τα -18 μια φορά στη Τσεχία τα είχα πετύχει και νόμιζα ότι θα πέσουν τα αυτιά μου , έπαιξα όμως πολλή μπάλα στα -5, -7 και λίγο πριν φύγω έσκασαν τα -10 και έφυγα πάνω στα χειρότερα
αυτό που ποτέ δε θα ξεχάσω πάντως είναι το αφάνταστο κρύο στο 4-6 όπου έχανα κάθε ελπίδα και κόντευα να χάσω τα λογικά μου και το παράξενο φαινόμενο στις 6-8 όπου γινόταν η ανατολή του ήλιου , όπου με το που τον έβλεπα να βγαίνει ίσα ίσα ένιωθα ξαφνικά να ζεσταίνομαι
μάλλον ήταν ψυχολογικό το πώς γινόταν σε λίγα δευτερόλεπτα να με ζεστάνει λιγοστός ήλιος, αλλά το ένιωθαν κι άλλοι όχι μόνο εγώ
εκεί που δε μάσησα ποτέ όμως ήταν στη ζέστη, μέχρι μέσα ιουνίου κοιμόμουν σε κλειστό υπνόσακο και έκρυβα το χειριστήριο του a/c από τους υπόλοιπους γιατί δεν το ήθελα την ώρα του ύπνου (και φυσικά με έβριζαν)
επίσης τα μεσημεριανά νούμερα 3-6 και σκοπιά και ειδικά πεζά περίπολα μες στο λιοπύρι είχα ζητήσει να τα κάνω αποκλειστικά εγώ και πάντα το καλοκαίρι θα είχα υπηρεσία 3-6 το μεσημέρι , γιατί ήμουν ο πιο ανθεκτικός στη ζέστη
@trident
δεν ξέρω τι έκανες εσύ και πάχυνες, εγώ όπως έχω ξαναπεί είχα χάσει μέχρι 14 κιλά , μέρος των οποίων ξαναπήρα στην αθήνα , αλλά όπως μπήκα δε βγήκαΓια μένα από την άλλη που πήγαινα δημοτικό φορτωμένος με την τεράστια τσάντα και χιόνι μέχρι την μέση, ή κοιμόμουν χειμώνα με χιόνι έξω κι ανοιχτή μπαλκονόπορτα (έτρωγα βρίσιμο γιατί οι γονείς μου πάγωναν στις 5:30 που ξυπνούσαν να πάνε δουλειά), αυτά που λες μου φαίνονται παρανοικά
Στον στρατό δε άνοιξη-καλοκαίρι στην Κρήτη κόντευα να πέσω σε κατάθλιψη, χειμώνα στον Έβρο όμως ήρθα στα ίσα μου, στρατιωτικό πουλοβεράκι πάνω από το χακί μακρυμάνικο, χιτώνιο και μπερέ για να μην κρυώνει το ξυρισμένο κεφάλι και ήμουν έτοιμος, το τζάκετ το είχα μόνο για έκτακτες καταστάσεις.
tip: για το μέλλον, το ανθρώπινο σώμα καταλαβαίνει θερμοκρασία από τα μπούτια-μηρούς(οι μεγαλύτεροι μυς στο σώμα), όσο τα κρατάς ζεστά νιώθεις ζεστασιά ολόκληρος.
-
Ο Κιούσης περιέγραψε την κόλαση του Δάντη με τόση ζέστη... Το κρύο παλεύεται εύκολα, η ζέστη μόνο με air condition.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Στη Ν.Πέραμο είναι εδω και πολλά χρόνια η Σχολή Πυροβολικού (απο το 1995 τουλάχιστον που υπηρετουσα εγω). Το στρατόπεδο απέχει κανα 2 χλμ απο το ΚΕΕΔ, γι΄αυτό καμμιά φορά γίνεται συγχυση οτι είναι μαζί.Αν πεινάς σε 20ήμερο πάνω στο βουνό, όαση είναι και οι κονσέρβες και οι γαλέτες.
+100...!!
Οπως λέει κι ο trident, ZANAE Ολέ...! Ειδικά το μοσχάρι με τα φασόλια! Αλλα και τη γαλέτα, αν εξαιρέσουμε τη σκληρότητά της, τη βρίσκω νόστιμη. Πολύ πιο νόστιμη πχ απο κατι crackers σε κόκκινη σακούλα που κυκλοφορούν. Ειδικά η 'συνταγή' με το γάλα και το μέλι ή μερέντα που περιέγραψε ο dimik.....!
Σημ. Και τα λιπαρά του τυριού σε περίοδο πολέμου, ό,τι πρέπει είναι..!!!
3,5km πυροβολικό με ΚΕΕΔ
Περί Θητείας [#3]