-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
και που καταλαβαν οι στρατονομοι οτι το παληκαρι ειναι φανταρος?
μπαμ εκανε. ολοι οι φανταροι ξεχωριζουν. ξυρισμενος κοντρα και πολυ κοντο μαλλι.
τζιν, αθλητικα παπουτσια και κιτρινο κολητο κοντομανικο + το σακ βουαγιαζ παραλλαγης και ενα
πολιτικο σακ βουαγιαζ. λουκανικο δεν ειχε. στη μεση τις θητειας του ακομα ψαρι ηταν το παλικαρι
και φενοταν 'αγχομενος'. ειχε παρει 10ημερη αδεια. θυμαμε αναλυτικα το περιστατικο γιατι περιμενα σχεδον
1 ωρα το πουλμαν και του επιασα κουβεντα οταν εφυγαν οι στρατονομοι (μεγαλοι βλακες αυτοι οι 2). -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
και που καταλαβαν οι στρατονομοι οτι το παληκαρι ειναι φανταρος?
μπαμ εκανε. ολοι οι φανταροι ξεχωριζουν. ξυρισμενος κοντρα και πολυ κοντο μαλλι.
τζιν, αθλητικα παπουτσια και κιτρινο κολητο κοντομανικο + το σακ βουαγιαζ παραλλαγης και ενα
πολιτικο σακ βουαγιαζ. λουκανικο δεν ειχε. στη μεση τις θητειας του ακομα ψαρι ηταν το παλικαρι
και φενοταν 'αγχομενος'. ειχε παρει 10ημερη αδεια. θυμαμε αναλυτικα το περιστατικο γιατι περιμενα σχεδον
1 ωρα το πουλμαν και του επιασα κουβεντα οταν εφυγαν οι στρατονομοι (μεγαλοι βλακες αυτοι οι 2).για το οτι κανουν μπαμ και ξεχωριζουν συμφωνω οπως ολοι μας πιστευω.
ολα αυτα ομως δεν ειναι απολυτως αποδεικτικα οτι ειναι φανταρος.
θα μπορουσε να πει οτι δεν ειναι και ετσι θα επρεπε τα καρακολια να ψαξουν αστυνομο για να ζητησουν ταυτοτητα οποτε κλαιν.
anyway... -
ηταν ακομα ψαρι ασχετα αν ειχε υπηρετησει τη μιση θητεια του μεχρι εκεινη τη στιγμη.
αυτοι ηταν τοσο βλακες που τον βαλανε να ανοιξει το στρατιωτικο σακο του. -
o φανταρος στην επαρχια ειδικα κανει μπαμ , παρολα αυτα μλκια του που καθισε και τους εδωσε σημασια
οπως και ενας αλλος μια φορα που ημουν θεσσαλονικη , του την επεσε ενας αξιωματικος που ειχε βγει εξω με την οικογενεια του (με πολιτικα_) επειδη κυκλοφορουσε ασκεπης
κακως καθισε και ασχοληθηκε μαζι του και εδωσε τα στοιχεια του σε καποιον που κυκλοφορουσε με πολιτικα εκτος υπηρεσιας και μπορουσε να ειναι ο οποιοσδηποτε
απλα οι στρατιωτες δυστυχως δεν ξερουν τα δικαιωματα τους, γιατι φροντιζουν καποιοι να μην τα ξερουν
-
Εγώ πάλι έδινα άπειρα άκυρα στους ΣΝ, μόνο για δούλεμα τους είχα .
Θυμάμαι μια φορά πήγαινα να πάρω καφεδάκια λίγο παραδίπλα παο την λέσχη και βγήκα έξω σκέτο παρτάλι (άνευ χιτωνίου και μπερέ καθότι ΛΕΛΕΣ ) και είδα κάτι ΣΝ που ψωλάρανε και μόλις με είδαν ρε ρώτησαν που πηγαίνω έτσι και τους απάντησα πως δεν προλαβαίνω -
εγω κυκλοφορουσα με χιτωνιο και all star γιατι ηταν πιο ανετα στην οδηγηση (ετσι πηγα και να ψηφισω ) και οπου και να πηγαινα εξω με την υπηρεσια δεν εβαζα ποτε στολη εξοδου , την ειχα αφημενη σπιτι μονιμα
μεχρι και με το τζοκευ πηγαινα , ο,τι εβρισκα προχειρο
αλλα δε με ενοχλησε ποτε κανεις.. μαλιστα μια φορα που πετυχα στρατονομους στο δρομο (με τζοκευ , αγυαλιστος..) τους ρωτουσα και κατι οδηγιες γιατι επρεπε να παω καπου και κυριλλε μου ειπαν (θα μου πεις αλλο οταν βγαινουν να γραψουν μαζι με αξκο εκει ειναι το 'σοβαρο', οι απλοι εμθ και στρ ειναι συνηθως παρταλλοι )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οπως και ενας αλλος μια φορα που ημουν θεσσαλονικη , του την επεσε ενας αξιωματικος που ειχε βγει εξω με την οικογενεια του (με πολιτικα_) επειδη κυκλοφορουσε ασκεπηςκακως καθισε και ασχοληθηκε μαζι του και εδωσε τα στοιχεια του σε καποιον που κυκλοφορουσε με πολιτικα εκτος υπηρεσιας και μπορουσε να ειναι ο οποιοσδηποτε
Ο Αξκος έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση βάσει του κανονισμού να ελέγχει τέτοιες συμπεριφορές ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά. Απλά έπρεπε να του δείξει την ταυτότητα του πρώτα.
-
:lol: εγω κυκλοφορουσα με χιτωνιο και all star γιατι ηταν πιο ανετα στην οδηγηση (ετσι πηγα και να ψηφισω ) και οπου και να πηγαινα εξω με την υπηρεσια δεν εβαζα ποτε στολη εξοδου , την ειχα αφημενη σπιτι μονιμαμεχρι και με το τζοκευ πηγαινα , ο,τι εβρισκα προχειρο
αλλα δε με ενοχλησε ποτε κανεις.. μαλιστα μια φορα που πετυχα στρατονομους στο δρομο (με τζοκευ , αγυαλιστος..) τους ρωτουσα και κατι οδηγιες γιατι επρεπε να παω καπου και κυριλλε μου ειπαν (θα μου πεις αλλο οταν βγαινουν να γραψουν μαζι με αξκο εκει ειναι το 'σοβαρο', οι απλοι εμθ και στρ ειναι συνηθως παρταλλοι )
Είχε πλάκα όταν ερχόντουσαν λέσχη με έναν Υπλγό ΣΜΥ (ΣΝ) για να φιδιάσουν .
Πάντως δεν είχα κανένα θέμα με τους ΣΝ, μόνο η φορά που έγραψα πάνω και έκανα την πλάκα μου. Μετά εμφανίστηκε ο Ταξχος και εξαφανιστήκαμε όλοι (πέρναγε με το 4Runner) -
:lol: εγω κυκλοφορουσα με χιτωνιο και all star γιατι ηταν πιο ανετα στην οδηγηση (ετσι πηγα και να ψηφισω ) και οπου και να πηγαινα εξω με την υπηρεσια δεν εβαζα ποτε στολη εξοδου , την ειχα αφημενη σπιτι μονιμαοσον αφορα την στολη εξοδου υπαρχει το...εγχειριδιο για το ποτε πρεπει και ποτε δεν εισαι υποχρεωμενος να την φορας.
οταν εσκαγε λαος (απο 10 εως 250 ατομα αναλογα τις μεταθεσεις) στο νησι ειχαμε σαφεις διαταγες να τους μαζευουμε οπως εβγαιναν (κουδουνια) απο το καραβι και να τους βαζουμε σε μια ακρη μεχρι να ερθουν τα steyer απο την εκαστοτε μοναδα υποδοχης. επρεπε λοιπον να φορανε ολοι την στολη αυτη. μερικοι οπως προειπα το θεωρουσαν περιττο.
προσωπικα αν καποιος φεροταν ωραια δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ειτε ηρθε με πολιτικα ρουχα ειτε με στολη κλοουν.
αν αρχιζαν οι εξυπναδες τοτε ειχαμε και τις αναλογες ομορφιες.
οταν παλι μετα το περας του 7-8μηνου εφευγαν, κανεις μα κανεις δεν τους υπεδεικνυε ποσο μαλλον να τους τσεκαρει αν θα φορανε στολη εξοδου ή οχι. θα την φορεσουν για τελευταια φορα οταν θα παρουσιαστουν στην πιθανοτατα τελευταια μοναδα μεχρι να τελειωσει η θητεια τους. και επειτα δεν θα την ξαναδουν ποτε στα ματια τους!
στην Αθηνα οπως και σε αλλες μεγαλουπολεις οπου οι ενδοξοι μας εφεδροι γυριζουν για κατασταλαξη και εσωτερικες αναζητησεις, ο ορισμος της στολης εξοδου ειναι τουλαχιστον αστειος. περαν απο πολυ συγκεκριμενες και ολιγον γραφικες περιπτωσεις, δεν τις ξαναφορα κανενας ουτε για πλακα.
το παραδειγμα που αναφερεις ειναι ο -απαραβατος για παλιο- κανονας. -
κι ομως κυκλοφουσαν κλιμακια πχ 401, συνταγμα και εγραφαν
εχω πετυχει εποπ που τον εγραψαν
απλα αν δε βγουν για συγκεκριμενο λογο (να γραψουν) δεν ασχολουνται , οπως πχ και η τροχαια
στο κεντρο στην αυλωνα εχω πετυχει στο τρενο στρατονομο με πολιτικα κιολας (εξοδουχος), να κανει πεσιμο σε νεο επειδη δεν ειχε σωστα τη στολη του
ειναι μερικοι που τη βλεπουν εξουσια, ενω δε μιλαμε καν για πραγματικη εξουσια
ενταξει οταν ημουν αορκιστος και πηγαινα στη πυλη και μου ελεγαν να ανοιξω πραγματα το καταλαβαινω και στη μοναδα ο ΑΜ αν και τον ηξερα παντα με εβαζε να ανοιγω αποσκευες γιατι ετσι του ειχαν πει (λες και αμα θελαμε δεν ειχαμε το οτιδηποτε κατω απο τα καθισματα ή στα ντουλαπακια, ή πανω μας στη τελικη )
απλα αλλο να κανεις το τυπικο και αλλο να τη βλεπεις μπατσος
-
Αξες στο στρατό = καλύτερο από phd στην ιατρική
Πάλι καλά που υπάρχει και δουλειά γραφείου και δε γίνεται το μυαλό μου σα ζελες γκαυλοστρατου
Πορειαρα και βολή με M16 ... Ολα τα λεφτά, σαν να ρίχνεις με αεροβολο...
Νυκτερινη εκπαίδευση... Λοχιας (με κλασσικά iq κουνουπιδιου και καμία επαφή με φυσική ) να προσπαθεί να εξηγήσει σε 40 νεοσυλλεκτους με iq μπαμπαλου γιατί όταν εκ/τει όπλο φτάνει πρώτα η λάμψη και μετά ο ήχος ... Απόλαυση -
ε ενταξει οταν εισαι με τετοια πλασματα δεν ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις
ριξατε με τροχιοδεικτικες ; εχουν πλακα αυτες γιατι φαινονται οι μπεκατσες στο γαμο του καραγκιοζη
θελω να μου κανεις και συγκριση αργοτερα με g3 , να μας πεις ποιο σου αρεσει περισσοτερο
παντως τι μαλακια κεντρο ειναι αυτο; σας τρεχουν και μετα εσυ συγκεκριμενα θα τα ξαναπερασεις ολα σε πολυ πιο γελοιο βαθμο στο σπεν
δε θα μπορεις να κανεις και τον ανεκπαιδευτο να τη γλιτωνεις απο αγηματα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αξες στο στρατό = καλύτερο από phd στην ιατρικήΠάλι καλά που υπάρχει και δουλειά γραφείου και δε γίνεται το μυαλό μου σα ζελες γκαυλοστρατου
Πορειαρα και βολή με M16 ... Ολα τα λεφτά, σαν να ρίχνεις με αεροβολο...
Νυκτερινη εκπαίδευση... Λοχιας (με κλασσικά iq κουνουπιδιου και καμία επαφή με φυσική ) να προσπαθεί να εξηγήσει σε 40 νεοσυλλεκτους με iq μπαμπαλου γιατί όταν εκ/τει όπλο φτάνει πρώτα η λάμψη και μετά ο ήχος ... ΑπόλαυσηΝαι γιατί εμείς που ξέραμε από φυσική και προσπαθούσαμε να τα εξηγήσουμε τα καταλάβαιναν.
Στου κουφού την πόρτα....πάρτην και φύγε
-
Το Μ16 έχει μικρά βλήματα 5,5κατι, είναι παναλαφρο και κλωτσαει όσο το αεροβολο που έχω ...
Ριξαμε 5 βολές, λογικά ήταν λίγο στραβό, γιατί η πρώτη μου έφυγε λίγο δεξιά και οι υπόλοιπες κομπλε...βέβαια είχα θέμα γιατί και το κουνουπιδι ο διπλανος μου βαραγε στον δικό μουΓενικά από ότι μαθαίνω από αλλά κέντρα, μας έχουν λίγο στην τσιτα και στο καψωνι, αλλά Οκ, καλή καρδιά
-
5.56mm ειναι το διαμετρημα του Μ16. ειναι το πιο ευχρηστο οπλο (με μικρη ταχυτητα εξοδου βληματος)
γιαυτο και χρησιμοποιοειται απο τους αμερικανους σε αποστολες του στυλ Βαγδατη.
σαν να ριχνεις με 45αρι φλομπερ ειναι. δεν εχει σε καταχρηση οπως να το βαλεις στο νερο η στο χωμα. -
Το Μ16 έχει μικρά βλήματα 5,5κατι, είναι παναλαφρο και κλωτσαει όσο το αεροβολο που έχω ...
Ριξαμε 5 βολές, λογικά ήταν λίγο στραβό, γιατί η πρώτη μου έφυγε λίγο δεξιά και οι υπόλοιπες κομπλε...βέβαια είχα θέμα γιατί και το κουνουπιδι ο διπλανος μου βαραγε στον δικό μουΓενικά από ότι μαθαίνω από αλλά κέντρα, μας έχουν λίγο στην τσιτα και στο καψωνι, αλλά Οκ, καλή καρδιά
τα g3 ειναι 'κανονια', take no prisoner φαση και ειναι απο παλιοτερες εποχες (οπως και ο περισσοτερος ΕΣ ) οπου σκεφτονταν διαφορετικα
το μ16 ειναι πιο συγχρονο οχι μονο σαν οπλο, αλλα και σαν σκεψη
απλα αν δεν εισαι ειδικες δυναμεις ή σε κεντρο τους δεν ριχνεις ποτε και με τα 2 (ασχετο , κυπρο εχουν και καλασνικωφ )
εσυ που απο ειδικοδυναμιτης θα γινεις κωλοφανταρο θα ριξεις και με τα 2 και θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σου σχετικα με το θεμα
(το g3 εχει διαμετρημα 7.62, οπως καταλαβαινεις απο αποψη δυναμης το μ16 ειναι 'φυσοκαλαμο' , το αλλο οπου και να σε πετυχει πεθανες , ομως λογικα το μ16 θα ειναι πολυ πιο ευχρηστο οπλο)ΥΓ και το φοβερο και τρομερο κλωτσημα που ακουγα για το g3 δεν ειναι και κατι σπουδαιο , βασικα τιποτα δεν ειναι
απλα επειδη ειναι νουμπαδες και χεστηδες ολοι ακολουθουσαν τις foolproof οδηγιες και το κολλαγαν στον ωμο τους..
και εκει αντε να σημαδεψειςαμα ξαπλαρεις λιγο πλαγια , αφησεις και ενα κενο απο τον ωμο σου να κλωτσησει το οπλο χωρις να απορροφας εσυ το κραδασμο και να ειναι και τα χερια σου λιγο 'ελατηριο' (και εννοειται χαιδεμα στη σκανδαλη) και πιο ευκολα σημαδευεις και πιο ευστοχος εισαι
απλα αυτοι σου δινουν οδηγιες για να ριξεις απλα τις σφαιρες και να φυγετε
-
Κανονικά πρέπει να εφάπτεται το κοντάκιο στον ώμο. Φυσικά δεν το πιέζεις πολύ πάνω σου γιατί έτσι χαλάς την σκόπευσή σου.
-
Γινεσαι μαχιμος σιγα σιγα...
-
εμας μας λεγανε να το σφυγγουμε στον ωμο και στα χερια το g3. εννοειτε δεν το εκανα ετσι.
ηταν μια επισμηνιας που εκανε δοκιμαστικη βολη 10 σφερες στα γονατα και οταν παταγε την σκανδαλη
η κανη του οπλου εφτανε στον ουρανο απο το κλοτσιμα.
ενας φανταρος επαθε εμπλοκη και γυρναει στον υπαξ που βρησκοταν απο πανω του
με την κανη να ειναι στο στηθος του υπαξ. γιωταδες δολοφονοι! -
το θεμα ειναι να γινει λουφατζης κωλοφανταρο, δεν αρχισε καλα εκει που πηγε , θα του παρουν τα μυαλα
θα παει σε καμια μοναδα καφενειο και θα ειναι τοσο ψαρακας που δε θα πιστευει αυτα που γινονται
πριν κατι μερες διαβαζα απο ενα παιδι σε αλλο φορουμ που ηταν καταδρομεας , οτι φυλανε θαλαμο με οπλο
αν ειναι ποτε δυνατον, να κανεις και το θαλαμοφυλικι σκοπια
Περί Θητείας [#3]