-
corsair,επιτρεψέ μου να διαφωνήσω...Ο στρατός δεν είναι κατασκήνωση..Το 1998 στη Σαμοθράκη πέρασα χάλια..Κάποιοι που είχαν καθήκοντα π.χ γραφέα ή είχαν την εύνοια στρατιωτικών ή πολιτικών βισμάτων πέρασαν καλά και ενδεχ'ωμενα για αυτούς να ήταν κατασκήνωση και να απολάμβαναν και το κατσικάκι και την άγρια ομορφιά του όρους Σάος...
-
Αν εσένα σου αρέσει αυτό το σάπιο πράγμα που ονομάζουνε ΕΣ τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω
για πες μας για την σαπιλα λοιπον,που την ειδες,πως,ποτε;;;;;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
νομίζω οτι η λύση είναι να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά... στο λένε, το κάνεις, τέλος... λογική δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στον ελ. στρατο... όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις κάποιο καλό βύσμα... γιατί αν έχεις...
Πολύ σωστά εκτός από το κομμάτι της λογικής.
Λογική υπάρχει αλλά πρέπει να ασχοληθείς λίγο ή να το ψάξεις για να την καταλάβεις, αν επαναπαυθείς στο είμαι μηχανολόγος-ουρολόγος-επιστήμονας τεσπα και τι δουλειά έχω εγώ εδώ κλπ, ένα είναι το σίγουρο, ότι ΔΕΝ θα περάσεις καλά.Η ευκολότερη λύση όμως για όποιον δεν θέλει να παιδέψει το μυαλό του να καταλάβει γιατί γίνονται όλα, είναι να παίξει το θεατράκι και να ξεμπερδεύει.
γενικά σαφώς και υπάρχει λογική, πόση από αυτή έχει μείνει στο θεσμό που ονομάζεται ΕΣ είναι ένα θέμα...
γενικά βλέπω οτι δύσκολα ανθρωπος που έχει εκπαιδευτή στην σχέση αιτίου-αποτελέσματος μπορείς να πιάσει την λογική του ελληνικού μπουρδέλοστρατου... για αυτό ίσως να έχει νόημα η στράτευση στα 18...
Τα bold είναι το πρόβλημα, ότι το αποτέλεσμα μόνο σε δύσκολες καταστάσεις (πόλεμο κλπ) μπορεί να φανεί, πράγμα που κάνει την κατανόηση φαινομενικά άσχετων κανόνων και διαταγών δύσκολη.
νομίζω οτι η λύση είναι να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά... στο λένε, το κάνεις, τέλος... λογική δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στον ελ. στρατο... όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις κάποιο καλό βύσμα... γιατί αν έχεις...
Πολύ σωστά εκτός από το κομμάτι της λογικής.
Λογική υπάρχει αλλά πρέπει να ασχοληθείς λίγο ή να το ψάξεις για να την καταλάβεις, αν επαναπαυθείς στο είμαι μηχανολόγος-ουρολόγος-επιστήμονας τεσπα και τι δουλειά έχω εγώ εδώ κλπ, ένα είναι το σίγουρο, ότι ΔΕΝ θα περάσεις καλά.Η ευκολότερη λύση όμως για όποιον δεν θέλει να παιδέψει το μυαλό του να καταλάβει γιατί γίνονται όλα, είναι να παίξει το θεατράκι και να ξεμπερδεύει.
Δημήτρη όντως έχει και μερικές χαζές διαταγές για το φαίνεσθαι και μόνο. Όμως έχει πολλές σωστές τις οποίες οι Στρ απλά δεν νιώθουν. Δηλαδή αν εξηγήσω για ποιόν λόγο πρέπει να καθαριστεί το παρακείμενο δάσος από τις πευκοβελόνες, θα το καταλάβουν;
Φυσικά και υπάρχουν διαταγές καθαρά λόγω καρεκλοκένταυρων που θέλουν να ανεβάσουν το prestige τους όπως και παντού σε ιδ. και δημόσιο τομέα, είναι θέμα του αξκου μετά να κατανοεί τη θέση των στρ και να τους δίνει να καταλαβαίνουν ότι ξέρει μεν το άχρηστο του πράγματος αλλά πρέπει να γίνει και θα υπάρξει και σχετική ανταμοιβή ή ανταπόδοση όταν χρειαστεί.
Προσωπικά πάντα εξηγούσα τι και πως σε φάση 'μάγκες τώρα πρέπει να τον πιούμε ή να τον πιείτε αλλά κάντε το σωστά να ξεμπερδεύουμε και μετά θα προσπαθήσω να σας καβατζώσω όπου και όπως μπορώ', στις περισσότερες περιπτώσεις οι στρ έδειχναν κατανόηση εκτός από πολύ λίγους φανερά κακομαθημένους ή κουτοπόνηρους οι οποίοι βέβαια το πλήρωναν μετά, όχι με τιμωρίες αλλά βλέποντας τους συνεργάσιμους να περνούν καλύτερα ενώ αυτοί έπηζαν. Στην συνέχεια οι έχοντες νοημοσύνη συνεργάζονταν και έμπαιναν στο γρουπάκι των εκλεκτών, οι υπόλοιποι απολύονταν βρίζοντας τον στρατό και τα κατα φαντασία βύσματα.
Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένας αξκός να το κάνει αυτό επί χρόνια καθώς είναι λίγο κουραστικό να χρειάζεται να φέρεσαι σε υποτίθεται άντρες λες και είναι 10χρονα, αλλά κατ εμε είναι απαραίτητο.
-
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν εσένα σου αρέσει αυτό το σάπιο πράγμα που ονομάζουνε ΕΣ τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω
Μπορω να ανοιξω εγω το στοματακι μου για την σαπιλα?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένας αξκός να το κάνει αυτό επί χρόνια καθώς είναι λίγο κουραστικό να χρειάζεται να φέρεσαι σε υποτίθεται άντρες λες και είναι 10χρονα, αλλά κατ εμε είναι απαραίτητο.Το λες με καλό τρόπο εξηγώντας και τον λόγο. Αλλά δεν μπορείς να νταντεύεις τα παιδιά αν τους πέσει βαρύ...
-
για αυτο υπαρχει η αναβολη και το i5
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Μπορω να ανοιξω εγω το στοματακι μου για την σαπιλα?
δωσε πονο......
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένας αξκός να το κάνει αυτό επί χρόνια καθώς είναι λίγο κουραστικό να χρειάζεται να φέρεσαι σε υποτίθεται άντρες λες και είναι 10χρονα, αλλά κατ εμε είναι απαραίτητο.
Το λες με καλό τρόπο εξηγώντας και τον λόγο. Αλλά δεν μπορείς να νταντεύεις τα παιδιά αν τους πέσει βαρύ...
Φυσικά, αν δεν νιώσουν ούτε έτσι μετά πέφτει πέλεκυς, και μάλιστα βαρύτερος καθώς νιώθεις και μ@λ@κας που προσπάθησες να εξηγήσεις.
-
Έτσι έτσι!!!
-
προσπαθείς να εξηγήσεις σε ένα διδακτορικό μηχανικό του ΜΙΤ οτι πρέπει να μαζέψεις τις πευκοβελόνες με τα χέρια και όχι με εξοπλισμό γιατί έτσι... ο άνθρωπος αυτός ήρθε να εκλπηρώσει την θητεία του από χρέος προς την πατρίδα ενώ θα μπορούσε να τους γράψει όλους... έχει δουλέψει περισσότερο από όσο μπορεί να φανταστεί ο νους του στρατιωτικού και παρόλα αυτά ο ανώτερος τον αποκαλούσε μαλθακό κομπιουτερα...
όλα αυτά στον αγιο ανδρέα πριν μερικά χρόνια... σαπίλα παίδες...
-
Ο PhD από ΜΙΤ έπρεπε να το περιμένει αυτό Κώστα. Δεν τον κάνουν ανώτερο τα πτυχία του. Άλλωστε πολλοί Αξκοί έχουν MA, MSc, PhD κλπ.
Εξόπλισμος αν υπήρχε θα χρησιμοποιούνταν. Όταν δεν υπάρχει όμως, το δάσος πρέπει να καθαριστεί για να μην καείτε ζωντανοί ένα βράδυ. Δεν είναι τόσο δύσκολο ρε γμτ να το κατανοήσει ο PhD ή ο Post Doc...
-
Εχει εργαλεια ο υποτιθεμενος Phd , λεγονται χερια, με αυτα τρωει, ξυνει το καβλι του ,χουφτωνει τη γκομενα και σκουπιζει τον κωλο του, εδω και χιλιαδες χρονια. Εκτος αν για να γαμησει θελει και εκει εργαλεια. Ακου εργαλεια για μαζεμα πευκοβελονες. Αν δουλευε το μυαλο οσο επρεπε δε θα χριεαζοταν να το εξηγησεις.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
προσπαθείς να εξηγήσεις σε ένα διδακτορικό μηχανικό του ΜΙΤ οτι πρέπει να μαζέψεις τις πευκοβελόνες με τα χέρια και όχι με εξοπλισμό γιατί έτσι... ο άνθρωπος αυτός ήρθε να εκλπηρώσει την θητεία του από χρέος προς την πατρίδα ενώ θα μπορούσε να τους γράψει όλους... έχει δουλέψει περισσότερο από όσο μπορεί να φανταστεί ο νους του στρατιωτικού και παρόλα αυτά ο ανώτερος τον αποκαλούσε μαλθακό κομπιουτερα...όλα αυτά στον αγιο ανδρέα πριν μερικά χρόνια... σαπίλα παίδες...
Ο PhD από ΜΙΤ έπρεπε να το περιμένει αυτό Κώστα. Δεν τον κάνουν ανώτερο τα πτυχία του. Άλλωστε πολλοί Αξκοί έχουν MA, MSc, PhD κλπ.
Εξόπλισμος αν υπήρχε θα χρησιμοποιούνταν.** Όταν δεν υπάρχει όμως, το δάσος πρέπει να καθαριστεί για να μην καείτε ζωντανοί ένα βράδυ**. Δεν είναι τόσο δύσκολο ρε γμτ να το κατανοήσει ο PhD ή ο Post Doc...
Να χέσω τα PhD, MSc και όλα τα πτυχία του κόσμου αν μεγάλος άντρας (30ρης σίγουρα) δεν μπορεί να καταλάβει κάτι τόσο απλό, ή αν του φαίνεται δύσκολο να μαζεύει πευκοβελόνες με τα χέρια του γιατί φοβάται μην τον τρυπήσουν.
Πέρα από το γεγονός ότι προφανώς ήταν βύσμα και την είχε βολέψει στον Αγ. Ανδρέα την ώρα που άλλοι ξεσκιζόντουσαν σε ασκήσεις κλπ στα σύνορα, το παραπάνω είναι δείγμα καλομαθημένου, έχουμε συνηθίσει στα λούσα, στον εξοπλισμό ή ακόμα καλύτερα να τα κάνει άλλος για εμάς. Δεν λέω κι εγώ γουστάρω έτσι, αλλά αν κάνουμε και κάτι χειρονακτικό ή 'βρώμικο' μερικές φορές στην ζωή μας δεν θα πάθουμε τίποτα, ίσα ίσα θα εκτιμήσουμε αυτά που απολαμβάνουμε. -
ναι ρε παιδι μου αλλα ειχε σπουδασει και ηταν ανωτερος απο τους αλλους, ετσι του ειπε η μαμα του, τι θες τωρα εσυ, ισα και ομοια όλοι?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
1 μέρα μέσα και 3,5,7 αντίστοιχα έξω.
Τεράστια έλλειψη.Ψάξε να δεις ποιες έχουν. Δεν είναι δύσκολο. Ένα google search χρειάζεται. Προφανώς αυτές δεν έχουν εχθρούς.
Ας κάνουν τη δουλειά των ΕΠΟΠ τότε αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Δεν θα τους πέσει ο κώλος.
Ευτυχώς τώρα με εμάς δουλεύει το μαγαζί τέλεια.Από τους φόρους υποτίθεται υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Εγώ από τη θητεία μου μέχρι τώρα έχω κερδίσει μια ουρολοίμωξη, μια λοίμωξη αναπνευστικού, πρόβλημα στα πόδια και 2 κύστες στη μέση. Επίσης έχασα τη δουλειά μου, έχω φάει όλα μου τα λεφτά και πρέπει να με συντηρούν οι γονείς μου και έχω καταστρέψει την κοινωνική μου ζωή.
Α, ναι. Έμαθα και πως να κάνω ότι δουλεύω χωρίς να κάνω τίποτα και πως να αποφεύγω πράγματα.Μαλακά και νόμιζα ότι μόνο εγώ βγήκα από το στρατό ερείπιο με κουσούρια
Αλλά τα 1-7 που λες πού παίζουν; Δεν υπάρχουν αυτά πέρα λίγων εξαιρέσεων
Δεν έχει κόσμο ο στρατός
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ναι ρε παιδι μου αλλα ειχε σπουδασει και ηταν ανωτερος απο τους αλλους, ετσι του ειπε η μαμα του, τι θες τωρα εσυ, ισα και ομοια όλοι?Άντε πάλι... Κάθε χρόνο τα ίδια;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι ρε παιδι μου αλλα ειχε σπουδασει και ηταν ανωτερος απο τους αλλους, ετσι του ειπε η μαμα του, τι θες τωρα εσυ, ισα και ομοια όλοι?
Άντε πάλι... Κάθε χρόνο τα ίδια;
αφου ετσι ειναι, δεν μπορει να εχω βγαλει πολυτεχνειο και να μου λεει ο καθε καραβανας τι να κανω.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
προσπαθείς να εξηγήσεις σε ένα διδακτορικό μηχανικό του ΜΙΤ οτι πρέπει να μαζέψεις τις πευκοβελόνες με τα χέρια και όχι με εξοπλισμό γιατί έτσι... ο άνθρωπος αυτός ήρθε να εκλπηρώσει την θητεία του από χρέος προς την πατρίδα ενώ θα μπορούσε να τους γράψει όλους... έχει δουλέψει περισσότερο από όσο μπορεί να φανταστεί ο νους του στρατιωτικού και παρόλα αυτά ο ανώτερος τον αποκαλούσε μαλθακό κομπιουτερα...
όλα αυτά στον αγιο ανδρέα πριν μερικά χρόνια... σαπίλα παίδες...
Εξόπλισμος αν υπήρχε θα χρησιμοποιούνταν.** Όταν δεν υπάρχει όμως, το δάσος πρέπει να καθαριστεί για να μην καείτε ζωντανοί ένα βράδυ**. Δεν είναι τόσο δύσκολο ρε γμτ να το κατανοήσει ο PhD ή ο Post Doc...
Να χέσω τα PhD, MSc και όλα τα πτυχία του κόσμου αν μεγάλος άντρας (30ρης σίγουρα) δεν μπορεί να καταλάβει κάτι τόσο απλό, ή αν του φαίνεται δύσκολο να μαζεύει πευκοβελόνες με τα χέρια του γιατί φοβάται μην τον τρυπήσουν.
Πέρα από το γεγονός ότι προφανώς ήταν βύσμα και την είχε βολέψει στον Αγ. Ανδρέα την ώρα που άλλοι ξεσκιζόντουσαν σε ασκήσεις κλπ στα σύνορα, το παραπάνω είναι δείγμα καλομαθημένου, έχουμε συνηθίσει στα λούσα, στον εξοπλισμό ή ακόμα καλύτερα να τα κάνει άλλος για εμάς. Δεν λέω κι εγώ γουστάρω έτσι, αλλά αν κάνουμε και κάτι χειρονακτικό ή 'βρώμικο' μερικές φορές στην ζωή μας δεν θα πάθουμε τίποτα, ίσα ίσα θα εκτιμήσουμε αυτά που απολαμβάνουμε.Πευκοβελόνες μαζεύεις πιο εύκολα με τα χέρια, μην είστε νουμπαδες
5 steyr γεμίσαμε , ξέρουμε
Απλά επειδή όντως τσιμπάνε σαν έξυπνος έπαιρνα το φτυάρι και τις συμπιεζα πάνω στο φορτηγό, δεν καθόμουν κάτω να μαζεύω να μπουν παντού μαζί με τα ζουζούνια
Δε θέλει κόπο ή λούφα, θέλει τρόπο
Άμα θέτετε σας φτιάχνω έναν οδηγό για τις αγγαρείες
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Άντε πάλι... Κάθε χρόνο τα ίδια;
αφου ετσι ειναι, δεν μπορει να εχω βγαλει πολυτεχνειο και να μου λεει ο καθε καραβανας τι να κανω.
Κανονικά όχι, στη πράξη όμως σου λέει γιατί εκείνη τη στιγμή είσαι σκουλήκι
Περί Θητείας [#3]