-
Πού μπορώ να βρω αυθεντικό παντελόνι αγγαρείας ΠΝ τύπου υποβρυχίων, αυτό το σκούρο μπλε με τις πλαινές τσέπες ; Αυτό που έχω δε μου κάνει και είναι εξαιρετικό για διάφορες εργασίες
-
Μοναστηράκι έχει τα πάντα. Πάντως και ένα παντελόνι από την Στολή Υπ' Αρίθμ. 9 του Ε.Σ. την ίδια δουλειά θα σου κάνει.
Επειδή το ανέφερα, πήγα στο site του ΓΕΣ να δω την νέα πρόβλεψη...
'Χειμερινή στολή
- Μπερές (Αξκοί-Ανθστές)
- Πηλήκιο ασκήσεων (τζόκεϋ) παραλλαγής (Υπξκοι)
- Χιτώνιο παραλλαγής
- Εσωτερική επένδυση χιτωνίου
- Πουλόβερ εσωτερικά χιτωνίου (προαιρετικά)
- Παντελόνι παραλλαγής
- Εσωτερική επένδυση παντελονιού
- Ζώνη Αξιωματικών
- Άρβυλα
- Κάλτσες φαιοπράσινες
- Διακριτικά βαθμού - Οπλόσημο (κεντητά στα πέτα χρώματος μαύρου)
- Επενδύτης εκστρατείας (τζάκετ) (προαιρετικά)
-.Γάντια μάλλινα (προαιρετικά) - Ταινία με ονοματεπώνυμο
- Διακριτικά σήματα Ειδ. Δυνάμεων - Αερ. Στρατού κ.λπ. (οι δικαιούμενοι)'
ΥΓ: Οι παλαιοί συνάδελφοι θα καταλάβουν αμέσως το πρόβλημα.
-
με τη σμίκρυνση των 2 σωμάτων, θα είναι μάλλον καλύτερα τα πράγματα από τώρα..
λιγότερα στρατόπεδα, περισσότερα άτομα..αντε καιρός ήταν
στην ταξιαρχία που ήμουν πριν μόνο 1-2 στρατόπεδα είχαν κόσμο και τους πηγαινε καλά στις υπηρεσίες και στα υπόλοιπα 12 και 7 μέσα, 1 έξω
το κακό είναι ότι όσοι είναι μέσα θα κάνουν πολλή δουλειά λόγω μετακόμισης
ώρα να φεύγω, κατά τα μέσα Ιουλίου -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μοναστηράκι έχει τα πάντα. Πάντως και ένα παντελόνι από την Στολή Υπ' Αρίθμ. 9 του Ε.Σ. την ίδια δουλειά θα σου κάνει.Επειδή το ανέφερα, πήγα στο site του ΓΕΣ να δω την νέα πρόβλεψη...
'Χειμερινή στολή
- Μπερές (Αξκοί-Ανθστές)
- Πηλήκιο ασκήσεων (τζόκεϋ) παραλλαγής (Υπξκοι)
- Χιτώνιο παραλλαγής
- Εσωτερική επένδυση χιτωνίου
- Πουλόβερ εσωτερικά χιτωνίου (προαιρετικά)
- Παντελόνι παραλλαγής
- Εσωτερική επένδυση παντελονιού
- Ζώνη Αξιωματικών
- Άρβυλα
- Κάλτσες φαιοπράσινες
- Διακριτικά βαθμού - Οπλόσημο (κεντητά στα πέτα χρώματος μαύρου)
- Επενδύτης εκστρατείας (τζάκετ) (προαιρετικά)
-.Γάντια μάλλινα (προαιρετικά) - Ταινία με ονοματεπώνυμο
- Διακριτικά σήματα Ειδ. Δυνάμεων - Αερ. Στρατού κ.λπ. (οι δικαιούμενοι)'
ΥΓ: Οι παλαιοί συνάδελφοι θα καταλάβουν αμέσως το πρόβλημα.
what's the problem?
-
Πουλόβερ το λέγατε εσείς;
-
φουτερ παραλλαγης χωρις κουκουλα δεν χορηγει ο Ε.Σ?
εγω στην ΠΑ, το χεμωνα φορουσα φουτερ με κουκουλα! κανενας δεν καταλαβε τιποτα!
στην ΠΑ χορηγουνε 2 μπλουζακια πλεχτα-μαλλινα αλλα μετα απο 2-3 πλυσιματα χαλανε. -
Πουλόβερ το λέγατε εσείς;ειλικρινα δε θυμαμαι αν εχει αλλη ονομασια
-
Κολόμβιο.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κολόμβιο.Τωρα που το λες...
-
Πουλόβερ το λέγατε εσείς;εμεις πουλοβερ το λεγαμε και το συγκεκριμενο που μας χορηγουσαν ηταν σα χαρτονι, δε κρατουσε τιποτα
μερικοι απο προηγουμενες σειρες ειχαν ενα που ηταν ζιβαγκο (μαλιστα μερικοι τους την ελεγαν για αυτο, αλλα το βουλωναν στη συνεχεια γιατι τους το ειχαν χορηγησει στο κεντρο ) και ηταν παρα πολυ καλο και ποιοτικα η μερα με τη νυχτα με τη δικη μας βλακεια με το V που δε κρατουσε τιποτα
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κολόμβιο. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
φουτερ παραλλαγης χωρις κουκουλα δεν χορηγει ο Ε.Σ?
εγω στην ΠΑ, το χεμωνα φορουσα φουτερ με κουκουλα! κανενας δεν καταλαβε τιποτα!
στην ΠΑ χορηγουνε 2 μπλουζακια πλεχτα-μαλλινα αλλα μετα απο 2-3 πλυσιματα χαλανε.το χειμωνα ντυνεσαι
κοντομανικη παραλλαγης
μακρυμανικη παραλλαγη (προαιρετικη αν κρυωνεις)
πουλοβερ με V (οι περισσοτεροι ) πρασινο/χακι οπως θες πες το (προαιρετικο αν κρυωνεις)
χιτωνιο (παραλλαγη προφανως και υποχρεωτικο)
τζακετ (προαιρετικο με επενδυση προαιρετικη αν κρυωνεις και κουκουλα που αφαιρουταν επισης προαιρετικη αν βρεχει )στα πολυ κρυα απο μεσα εμπαιναν ισοθερμικα και αλλα πραγματα δικα σου, αρκει να μη φαινονταν
γαντια επιτρεπονταν μονο αυτα που σου παρειχε ο στρατος και επειδη δε σου παρειχαν απαγορευονταν
το ιδιο και κασκολ , μπαλακλαβες κτλ , φυσικα εμεις τους γραφαμε στα @@ μας οταν κρυωναμε και ευτυχως ειχαμε τις πλατες του διοικητη μας πανω σε αυτο αν πεφταμε σε μαλακα εποπτη που μας ελεγε να μη καλυπτουμε τα αυτια μας για να ακουμε τον εχθροπαμε!
(ειδικα ενας συγκεκριμενος που επεμενε πολυ πανω στο θεμα ειχε φαει μια κοντακια -μαλλον- στη μαπα και ειχε ενα σημαδι ΝΑ σε ολο το μηκος του προσωπου , αποδειξη οτι ηταν μεγιστος ηλιθιος και καποιον ειχε τσαντισει στο παρελθον
φυσικα δεν ξεραμε αν ειναι απο κει το σημαδι, αλλα ολοι αυτο πιστευαμε
κακο ψοφο οπου και να βρισκεται το καθικι ) -
σε εμας χορηγουνε ενα V και ενα ζιβαγκο. ειναι χαλια το υλικο τους και δεν κρατανε.
το χειμωνα εβαζα το φουτερ με κουκουλα (μπλε, μαυρο) που τα αγορασα μονος μου αλλα κανονικα
δεν επιτρεπετε και απο πανω εβαζα γκρι κοντομανικο υπηρεσιακο, για να μη φενεται το φουτερ +
το χιτωνιο παραλλαγης. κανενας δε με ειδε ποτε. κατω εβαζα τη φορμα ΠΑ και απο πανω το παντελονι
παραλλαγης. ενας βλακας ανθυπας μια φορα με ειχε πριξει γιατι το γκρι κοντομανικο που φοραγα
δεν ειχε διακριτικα πουθενα! ηταν καλοκαιρι και ειπε ο δικας να ειμαστε με τα κοντομανικα.
μολις με ειδε φωναζε σαν τρελος. ηθελα καπου 40 μερες να απολυθω. σιγα μην εψαχνα να βρω
κοντομανικα με διακριτικα. καποιοι φοραγανε κοντομανικο παραλλαγης αεροποριας.
νομιζω δεν επιτρεπεται. μονο γκρι και ασπρο φορας. -
μου ελεγε ιστορια φιλος μου αερονομος (τρελος παρταλος ) για ρουχα που φορουσε και τι προβλεποταν και τι οχι , αλλα δε τη θυμαμαι ακριβως
αυτο που θυμαμαι ειναι οτι μολις εβαλαν αλλον στρατιωτη να του κανει παρατηρηση (εκ μερους καποιου ανωτερου του στρατοπεδου ), αυτος του λεει 'ασε ξερω' , αυτο το γιδι πηγε και ειπε στους ανωτερους τους 'ο ταδε λεει οτι αυτος ξερει τι ειναι το σωστο' και μετα εγινε το ελα να δεις
το θεμα ειναι οτι δεν ειχε αδικο γιατι το συγκεκριμενο ρουχο το ειχε παρει απο το κεντρο (απλα δεν πρεπει να ειχε διακριτικα, εκει ισως ηταν το θεμα ή ηταν σε αλλο χρωμα απο το συνηθισμενο) και πηγε να βρει το μπελα του γιατι αυθαδιασε και καλα
ευτυχως επικρατησε η λογικη και τον καλυψε δικος του ανωτερος , που ηξερε οτι το συγκεκριμενο ρουχο οντως το χορηγουσαν στο κεντρο και ειπε στον ανωτερο του οτι θα εκτεθει αν τον τιμωρησει επειδη φορουσε κατι που οντως του ειχαν χορηγησει
βεβαια αυτος ο πολιτισμος στο στρατο ξηρας δεν παιζει , πχ λεει ενας φιλος μου μια φορα στον ιλαρχο:
δε φοραω μαυρο μπερε γιατι δεν ειμαι ΤΘ και δεν προβλεπεται (και βασικα δεν ηθελε να τον πληρωσει απο τη τσεπη του οπως εκαναν αλλοι που ειχαν γινει τεθωρακισμενοι, εμεις δεν ημασταν ποτε για να φοραμε μαυρο, ας μας εδινε αυτος μαυρους μπερεδες), και του λεει ο ιλαρχοςπαρε 3 μερες γιατι λες στον ιλαρχο σου τι προβλεπεται και αλλες 2 γιατι ο μπερες σου ειναι σκονισμενος
μια αλλη φορα ημουν με εναν αλλο στο γραφειο ενος ταγματαρχη και του πεταει ο αλλος , 'κυριε ταγματαρχη δεν εχετε δικιο, δεν ειναι ετσι.. ' του τραβαω κι εγω μια αγκωνια γελαει ο ταγματαρχης , ευτυχως ηταν καλος τυπος
απλα μερικοι δε σκεφτονται και πώς να μιλησουν
-
Όταν υπηρέτησα εγώ, προ αμνημονεύτων ετών, μας δίναν κολόμβιο το οποίο ήταν πολύ καλό ποιοτικά.
βαρύ και χοντρό ρούχο. σαν πλεκτό ήταν. ούτε ισοθερμικά ούτε μαλακίες. φορούσες αυτό και ήσουν άρχοντας. -
εμας ηταν χαρτινο ,τελειως της πλακας ειτε το φορουσες ειτε οχι δεν εκανε τελικα και τοση διαφορα (στο πολυ κρυο μιλαμε παντα)
μαλιστα σε εσωτερικους χωρους το φορουσα για πολυ καιρο γιατι δεν ενιωθα ποτε οτι σκαω με αυτο , τετοια ξεφτιλα
θα σου βγαζα και καμια φωτο (πιστευω και απο κει φαινεται η ποιοτητα ) , αλλα τα χω δωσει σε συμφορουμιτη ολα τα πραγματα μου
(εκτος απο το μπερε )
επισης οι καλοκαιρινες παραλλαγες ηταν τελειως χαρτινες που αν και μπηκα χειμωνα μου εδωσαν καλοκαιρινη
δηλαδη αν φτανεις στο 9μηνο να σου σκιζεται στο καβαλο (καθως ανεβαινα σε τζιπακι το επαθα και κυκλοφορουσα με τα @@ να κρεμονται και εβαζα υπογραφες ) φαντασου για τι ποιοτητα μιλαμε
το καλο ειναι οτι στο τελος βεβαια σκιστηκε για πλακα χωρις να με πολυσακατεψουν
http://i1098.photobucket.com/albums/g37 ... gsghgh.png
-
Ωραίο το σκίσιμο στο καβάλο. έπαιρνες αέρα στις πολλές ζέστες
Και εγώ είχα αγοράσει μάυρο σπέσιαλ μπερέ -
κι εμας αγοραζαν γαλλικους , αλλα εμεις ΜΠΛΕ! ετσι να χαλαμε την ομοιομορφια
ασχετο, μας ειχε πει ο υπιλαρχος στην αυλωνα (που ειχες κι εσυ ) οταν εβλεπε μερικους να χαχανιζουν που ειχε 500 ραμματα σε αυτο το σημειο
τεθωρακισμενος χωρις ραμμενη παραλλαγη σε αυτο το σημειο δε νοειται, με το καιρο θα καταλαβετε
και ειχε δικιο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κι εμας αγοραζαν γαλλικους , αλλα εμεις ΜΠΛΕ! ετσι να χαλαμε την ομοιομορφιαασχετο, μας ειχε πει ο υπιλαρχος στην αυλωνα (που ειχες κι εσυ ) οταν εβλεπε μερικους να χαχανιζουν που ειχε 500 ραμματα σε αυτο το σημειο
τεθωρακισμενος χωρις ραμμενη παραλλαγη σε αυτο το σημειο δε νοειται, με το καιρο θα καταλαβετε
και ειχε δικιο
Και μένα μου σκίστικε στο καβάλο όταν ήμουν νέος γιατί ανέβαινα σε M60 . Το πήγα για μπάλωμα όταν έπιασαν τα κρύα (2 βδομάδες αργότερα)
-
αμα το πας να στο γαζωσουν δυσκολα ξανασκιζεται
βεβαια ετσι χαρτι που γινοταν ισως σκιζοταν παραδιπλα , αλλα μια μου την ειχα γαζωσει κρατησε μεχρι τελους (μεχρι να τη σκισουν )
Περί Θητείας [#3]