-
Remarks by Naval Adm. William H. McRaven, BJ '77, ninth commander of U.S.Special Operations Command, Texas Exes Life Member, and Distinguished Alumnus.
University-Wide Commencement
The University of Texas at Austin, May 17, 2014.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
χαλαρωσε δεν εχω βαλει ποτε καταλαθος κατι αλλα αν σε ενοχλει το σβηνωΔεν είναι το θέμα ρε συ αν ενοχλεί εμένα, αλλά αν πρέπει να βγαίνουν τετοιες λεπτομέρειες παραέξω. Τεσπα, οι συγκεκριμένοι πρέπει να είναι ξεχωριστή περίπτωση, ουτε καν ναυταίοι που είπε ο Αλέξανδρος.
Απο κει και πέρα, στο θέμα επιχειρησιακό κολύμπι, αυτό που έχει σημασία είναι η αντοχή και η δύναμη, οχι η ταχύτητα. Πολλοί, πάρα πολλοί Αμερικανοί Navy Seals κι εκπαιδευτές στο BUD/s είναι ντούκια (κλασικά για τους Αμερικανούς...), οπότε δεν είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι απαραίτητα κακό, ειδικά αν μιλάμε για κορμιά σαν του δικού μας στη φωτό πιο πίσω, ο οποίος είναι μυώδης, στεγνός και πολύ δουλεμένος. Οχι απλά 'γομάρι' κοινώς, με μεγάλο ποσοστό λίπους. Οι ΟΥΚ πάντως (με τα μαύρα) της φωτό που έβαλες μετά, ειναι προφανώς παλαίμαχοι, οπότε δεν είναι ενδεικτική η σωματοδομή τους.
Επίσης, πολύ σημαντικό στο κολύμπι (επιχειρησιακό πάντα), είναι αυτό που είπε ο EDDIE....Η τεχνική....!Για τους μαραθωνοδρόμους που ειπώθηκε, δεν ξέρω αν είναι επιδίωξή τους να είναι τόσο αδύνατοι και στεγνοί. Μάλλον φυσικό κι επόμενο είναι, των πολλών προπονήσεων και θερμίδων που καταναλώνουν πριν τους αγώνες, αν και σίγουρα το μειωμένο βάρος βοηθάει στις επιδόσεις των πρωταθλητών σε μεγάλους αγώνες, με ισχυρό ανταγωνισμό και ζητούμενο σπουδαία ρεκόρ. Aυτό όμως δεν σημαίνει πως για να είναι κάποιος μαραθωνοδρόμος επιδόσεων, πρέπει απαραίτητα να είναι 'πετσί και κόκκαλό' 365 μέρες το χρόνο.
-
Δε μπορεις να εισαι γοριλλας και να αδυνατιζεις για τους αγωνες, καλλιεργεις συγκεκριμενο σωματοτυπο γιατι εχει πλεονεκτηματα για αυτο που κανεις. Μα αλλη συγκριση θα μπορουσε να γινει με τους αθλητες του στιβου. Αυτοι που θελουν μαξιμουμ αποδοση γρηγορα και για λιγο, ειναι γοριλλες, εχουν μουσκουλα, μπρατσα, ποδαρες κλπ. Οι δρομεις αντοχης ειναι κλαράκια (οχι οτι δε σε στιβουν αν θελουν).
Παλιοτερα ειχε σημειωσει και ο Διας οτι η Αμερικανικη σχολη τεινει να εχει γοριλλες, ενω η Βρετανικη σχολη λιποσαρκους, παρ' οτι κανουν την ιδια δουλεια με πολυ καλα αποτελεσματα.Τωρα για το κολυμπι που ειπωθηκε παραπανω, η ιδεα μου ειναι οτι αυτο που ζητειται ειναι να φτασεις εκει που θες, με σωστη πλοηγηση με πυξιδες κατω απο το νερο, κουβαλωντας τον όποιο βαρυ φορτο και εχοντας αποθεμα για τη δουλεια που πρεπει να κανεις μετα, οχι να φτασεις γρηγορα απλα και μονο για να πεις οτι εφτασες. Αρα το θεωρω περισσοτερο αντοχη.
-
Δεν είπα πάντως οτι μπορεί να είσαι γορίλας και να αδυνατίζεις για τους αγώνες. Είναι αστείο και μόνο να το φανταστεί κανείς.Τόνισα οτι η εικόνα 'πετσί και κόκκαλο' που βλέπουμε εμείς στους αγώνες, μάλλον δεν είναι είναι επιδίωξή τους σε μόνιμη βάση. Και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να αναπτύξει κανείς σωματοδομή κοκκαλιάρη για να έχει αντοχή. Για παράδειγμα ο παρακάτω....
...που είναι ενας εξαιρετικός αθλητής (απο κάθε άποψη), δεν είναι κοκκαλιάρης σαν κάποιους που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην TV.
Tεσπα, δεν είμαι ειδικός και δεν επιμένω.Απο κει και πέρα....
...αν είσαι ακομπλεξάριστος, στρατιωτικός με @@...
-
Όταν ασχολείσαι αποκλειστικά μα αθλήματα τεραστίων αποστάσεων (μαραθώνιοι κλπ) χρειάζεται να έχεις όσο δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Οι κτηνώδη μύες όταν δουλευτούν πολύ σφίγγουν, χάνοντας σε ελαστικότητα. Αυτό δεν σημαίνει οτι χάνεις κάπου σημαντικά, απλά κάνεις την ζωή σου πολύ πιο δύσκολη. Οι ΟΥΚαδες που ψάχνουν την βέλτιστη λύση, θαρρώ οτι δεν πρέπει να έχουν τέτοια προβλήματα....
Άσχετο, αλλά κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα για τους χοντρούς ενστόλους... Σε πληρώνει το κράτος για να είσαι στρατιωτικός, αστυνομικός κλπ και εσύ είσαι σαν ποταμογουρούνα ?? Μείωση μισθού μέχρι να στρώσεις και να καταλάβεις ποια είναι η αρμοδιότητα σου...
-
*Ο χρήστης **Spartan'
Απο κει και πέρα....
...αν είσαι ακομπλεξάριστος, στρατιωτικός με @@...
[img** έγραψε:*
http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2014/05/8-2.jpg[/img:2scrch2q]
Βλέπουν καλά τα μάτια μου??? Minimi κρατάει ο ψάρακας?
edit: άκυρο, τώρα είδα την αστεροπουλάδα, ειδ. δυναμίτης σε φυλάκιο ΠΖ?
-
@spartan η 'πληροφορια' ειναι ηδη εκει εξω αλλιως δεν θα την εβγαζα εκει ειμουν και εκει εισουν τετοια λαθη δεν κανουμε
για την φωτο
1)γιατι ο νεος κραταει πρασινο/μπλε μπερε ?
2) πρεπει να σκοτωσουμε τον corsair αυτο το κουρεμα εχει παρει μεγαλες διαστασεις..
3)Dimik και εγω περασα σαν ε.δ στον εβρο για μερικο διαστημα δεν ξερω το γιατι ομωςμικρη λεπτομερια..
γιατι το σημα των ουκ εχει γινει τοσο μεγαλο? παλια ακομη και το χρυσο ηταν λιγο μεγαλυτερο απο το ονομα τωρα εχει γινει τριπλασιο...τρισαθλιο πραγματικα
στους navy seals δεν θα δεις πλατες σαν τριγωνα πανοραματος ουτε κατι μουσκουλα σαν μπαλες ποδοσφαιρου.. αυτοι ειναι οι yepe kaye united states marine corps (βλαχικη προφορα προφανως)οι αλλοι οι σοβαροι delta/nrs/seals/g.berret ΔΕΝ ειναι ετσι
αυτο το σωμα μονο για meat shield κανει δεν υπαρχει περιπτωση να ανταγωνιστει σε τιποτα αυτα τα σωματα
ετσι ειναι και εδω βλεπεις κατι ουκαδες κοντους κοντα στο 1.68-1.174 και δεν μπορουν να στριψουν σε μια γωνια γιατι βρισκει η πλατη και το μπρατσο στην αλλη γωνια..αυτο δεν ειναι σωμα για τιποτα ουτε για combat swim ουτε για καταδρομικη ουτε για τιποτα..αυτος θα ειναι ο σπασμενος κρικος σε μια ομαδα δεν θα μπορει να τρεξει στο πυρ και κινηση δεν θα μπορει να κρυφτει γιατι εχει ιχνος αγελαδας τι μπορει να κανει?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν είπα πάντως οτι μπορεί να είσαι γορίλας και να αδυνατίζεις για τους αγώνες. Είναι αστείο και μόνο να το φανταστεί κανείς.Τόνισα οτι η εικόνα 'πετσί και κόκκαλο' που βλέπουμε εμείς στους αγώνες, μάλλον δεν είναι είναι επιδίωξή τους σε μόνιμη βάση. Και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να αναπτύξει κανείς σωματοδομή κοκκαλιάρη για να έχει αντοχή.Noμιζω οτι ειναι γονιδιακο, δεν ειναι ολοι φτιαγμενοι για τα ιδια αθληματα.
Ο μαραθωνοδρομος το μεγαλυτερο εχθρο που εχει ειναι το βαρος του. Δεν βγαινουν 42 χλμ αν εισαι 80-90 κιλα.Τωρα στο κολυμπι ελαχιστη σχεση εχει η κολυμβηση σε πισινα , με την ανοιχτη θαλασσα και την υποβρυχια που κανουν τα βατραχια.
Στην πρωτη το σωμα ειναι μεν γυμνασμενο αλλα χωρις εντονη γραμμωση γιατι δημιουργει στροβιλισμους στο νερο και χανεις σε ταχυτητα, στην δευτερη θελεις περισσοτερο υποδοριο λιπος για λογους μονωσης και η τεχνικη ερχεται σε 2η μοιρα λογω του κυματισμου του νερου, ενω στην υποβρυχια εχεις βατραχοπεδιλα, οπλισμο και το βασικοτερο πας κατω απο το νερο. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Δεν είπα πάντως οτι μπορεί να είσαι γορίλας και να αδυνατίζεις για τους αγώνες. Είναι αστείο και μόνο να το φανταστεί κανείς.Τόνισα οτι η εικόνα 'πετσί και κόκκαλο' που βλέπουμε εμείς στους αγώνες, μάλλον δεν είναι είναι επιδίωξή τους σε μόνιμη βάση. Και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να αναπτύξει κανείς σωματοδομή κοκκαλιάρη για να έχει αντοχή.
Noμιζω οτι ειναι γονιδιακο, δεν ειναι ολοι φτιαγμενοι για τα ιδια αθληματα.
Ο μαραθωνοδρομος το μεγαλυτερο εχθρο που εχει ειναι το βαρος του. Δεν βγαινουν 42 χλμ αν εισαι 80-90 κιλα.Τωρα στο κολυμπι ελαχιστη σχεση εχει η κολυμβηση σε πισινα , με την ανοιχτη θαλασσα και την υποβρυχια που κανουν τα βατραχια.
Στην πρωτη το σωμα ειναι μεν γυμνασμενο αλλα χωρις εντονη γραμμωση γιατι δημιουργει στροβιλισμους στο νερο και χανεις σε ταχυτητα, στην δευτερη θελεις περισσοτερο υποδοριο λιπος για λογους μονωσης και η τεχνικη ερχεται σε 2η μοιρα λογω του κυματισμου του νερου, ενω στην υποβρυχια εχεις βατραχοπεδιλα, οπλισμο και το βασικοτερο πας κατω απο το νερο.για κάνε μας μια ανάλυση για τους στροβιλισμούς ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν είπα πάντως οτι μπορεί να είσαι γορίλας και να αδυνατίζεις για τους αγώνες. Είναι αστείο και μόνο να το φανταστεί κανείς.Τόνισα οτι η εικόνα 'πετσί και κόκκαλο' που βλέπουμε εμείς στους αγώνες, μάλλον δεν είναι είναι επιδίωξή τους σε μόνιμη βάση. Και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να αναπτύξει κανείς σωματοδομή κοκκαλιάρη για να έχει αντοχή.
Noμιζω οτι ειναι γονιδιακο, δεν ειναι ολοι φτιαγμενοι για τα ιδια αθληματα.
Στην πρωτη το σωμα ειναι μεν γυμνασμενο αλλα χωρις εντονη γραμμωση γιατι δημιουργει στροβιλισμους στο νερο και χανεις σε ταχυτητα, στην δευτερη θελεις περισσοτερο υποδοριο λιπος για λογους μονωσης και η τεχνικη ερχεται σε 2η μοιρα λογω του κυματισμου του νερου, ενω στην υποβρυχια εχεις βατραχοπεδιλα, οπλισμο και το βασικοτερο πας κατω απο το νερο.για κάνε μας μια ανάλυση για τους στροβιλισμούς ...
Δεν μπορω να σου κανω, δεν ειμαι γυμναστης- εργοφυσιολογος κλπ. Ειναι η συζυγος γυμναστρια και θυμαμαι που το ελεγε οτι οι κολυμβητες δεν θελουν πολυ ογκο για λογους αντιστασης καθως και εντονης γραμμωσης γιατι διαταρασει την ομαλη ροη του νερου γυρω απο το σωμα.
Για τον ιδιο λογο καταργηθηκε το ολοσωμο μαγιο που φορουσαν στους αγωνες, εδινε πλεονεκτημα σε οποιον το φοραγε γιατι βελτιωνε την ροη του νερου. -
δεν μπορουν να κολυμπησουν γρηγορα για να παραξουν στροβιλισμο εδω δεν μπορεις να το κανεις με τα dolphins (aka τα υποβρυχια μηχανακια)το ολο θεμα εχει να κανει με την αντισταση αλλα οταν εισαι μεσα στο νερο με τοσο βαρος και το μονο που σου δινει ατου ειναι η στολη καταδυσης δεν εχει νοημα να μιλαμε αφου ολος ο εξοπλισμος σου δινει αντισταση φορτηγου..
-
Alex Viada:
http://www.jtsstrength.com/articles/201 ... lex-viada/
Aσχετο, δεν παρακολουθησα την κουβεντα αλλα ο τυπας ειναι φαινομενο...
-
Εχει υπηρετησει κανεις στο Στεφανοβικειο στο Βολο να μου επιβεβαιωσει την καλη εικονα που εχω και να μου πει καποιες λεπτομερειες? λογω σχολης εχω αυξημενες πιθανοτητες να βρεθω εκει μετα την εκπαιδευση.
Ναυπλιο, Μεγαρα ανετα? -
Γιωτας που πηγε εκει παλια, ακουσα οτι τον ΗΠΙΕ μονορουφι.
Η πληροφορια ομως δεν εινα ελεγχομενη μπορει να ειναι υπερβολες της μαμακας. -
Μα ξερεις πιο ειναι το θεμα.. απο τη μια ακουω για ζωαρα και απο την αλλη εχω φιλο μεσα που μου λεει οτι δεν εχουν φανταρους και τους αλλαζουν τα φωτα στην υπηρεσια.. εντωμεταξυ η ΕΣΟ του Σεπτεμβρη μαζευει λαο και απο συζητησεις του με αλλους μου λεει οτι τουλαχιστον μεχρι Ιανουαριο ειναι ζωη και κοτα, μεχρι και βδομαδα εξω και Χριστουγεννα κανα 10ημερο...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχει υπηρετησει κανεις στο Στεφανοβικειο στο Βολο να μου επιβεβαιωσει την καλη εικονα που εχω και να μου πει καποιες λεπτομερειες? λογω σχολης εχω αυξημενες πιθανοτητες να βρεθω εκει μετα την εκπαιδευση.
Ναυπλιο, Μεγαρα ανετα?Πότε μπαίνεις ψάρακα ?
Γενικά καλά λόγια ακούγονται αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα βρεθείς εκεί ? Οι κοκκινομπερέδες έχουν και άλλες βάσεις...
-
Σεπτεμβρη..
Παιρνουν αβερτα αεροναυπηγους... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μα ξερεις πιο ειναι το θεμα.. απο τη μια ακουω για ζωαρα και απο την αλλη εχω φιλο μεσα που μου λεει οτι δεν εχουν φανταρους και τους αλλαζουν τα φωτα στην υπηρεσια.. εντωμεταξυ η ΕΣΟ του Σεπτεμβρη μαζευει λαο και απο συζητησεις του με αλλους μου λεει οτι τουλαχιστον μεχρι Ιανουαριο ειναι ζωη και κοτα, μεχρι και βδομαδα εξω και Χριστουγεννα κανα 10ημερο...Η ΕΣΣΟ του Σεπτέμβρη είναι όντως η καλύτερη περίοδος ΜΑΚΡΑΝ για να μπείς... Στο λέει ο μλκς που για να μην παίξει το κεφάλι του στο γραφείο μπήκε με την ΕΣΣΟ του Μαίου
Ζωάρα μια φορά σε καμία μονάδα της ΑΣ δεν είναι... Τουλάχιστον όχι όπως το εννοούν οι περισσότεροι
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σεπτεμβρη..
Παιρνουν αβερτα αεροναυπηγους...1o Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (1o ΤΕΑΣ) - Εδρα: Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
2o Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2o ΤΕΑΣ) - Εδρα: Μέγαρα Αττικής
3o Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3o ΤΕΑΣ) - Εδρα: Αλεξάνδρεια Ημαθίας
4o Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4o ΤΕΑΣ) - Εδρα: Μέγαρα Αττικής
1o Tάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (1o ΤΕΕ) - Εδρα: Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
2o Tάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (2o ΤΕΕ) - Εδρα: Μέγαρα Αττικής
307 Τάγμα Συντηρήσεως Αεροπορικού Υλικού (307 ΤΣΥΑΥ)Εδώ είναι οι μονάδες... μπορεί κάλλιστα να βρεθείς ημαθία
-
Τα Χριστούγεννα δίνουν σε όλους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ άδεια από το ΓΕΣ ... Όσο άσχημη και να είναι η μονάδα σου (ή αντίστοιχα όσο καλή) θα την πάρεις, συνήθως είναι μεταξύ 6-8 μέρες, εκτός από τα περσινά που έδωσε ο αρχηγός 10ήμερο
Περί Θητείας [#3]