-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νόμιζα ότι τσολιάς είναι ειδικές δυνάμεις άρα αν θέλεις πας.οχι βεβαια , δεν ειναι ειδικες δυναμεις (παιρνεις ομως κι απο κει μορια για σωματα ασφαλειας)
και σιγουρα ειναι προαιρετικο στα χαρτια (οπως και η ΕΛΔΥΚ ) , αλλα αμα δεν παει κανεις παιρνουν με το ζορι τι να κανουν?
ουτε καν οι ΤΕΝΞ δεν ειναι ειδικες δυναμεις , που κανουν οντως καποια εκπαιδευση και πολλη θεωρια (εχουν και γραπτες εξετασεις) και ασχολουνται (υποτιθεται οι κληρωτοι) με πολυ σοβαρα και επικινδυνα πραγματα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τσολια σιγουρα σε παιρνουν με το ζοριειχαμε εναν ψηλο στην ιλη και του ελεγα ολη μερα :που σαι ρε τσολια !τελικα τον πηραν τσολια και με εβριζε για τη γρουσουζια μου
αλλα εκανε μπαμ , προεξειχε αναμεσα σε ολη την ιλη
και το κακο ειναι οτι ακομα και αν σε κοψουν την εκπαιδευση πρεπει να τη περασεις
για στρατονομους ειχα την εντυπωση οτι ισχυει το ιδιο
εχουν αθληματα ? (εκει μπορεις ευκολα να κοπεις )
τσολιας παντως σιγουρα πας με το ζορι
μεχρι και στη Κατερινη ειχα πετυχει ενα σερβιτορο που μας ελεγε οτι τον πηραν αθηνα τσολια με το ζορι και ειχε ξενερωσει τη ζωη του
(δεν ηξερε κανενα , δεν ειχε που να μεινει , δε μιλουσε κατα την εκπαιδευση και με τους υπολοιπους και οταν εβγαινε εξω δεν ειχε παρεα)
μετα απο καποιο καιρο ομως περνας κι εκει καλα
αυτος που ειχα Αυλωνα παει και λεει στο διοικητη του οτι δε τη παλευει και ας τον στειλουν εβρο κατευθειαν , ομως αυτοι δε τον αφηναν να φυγει
τελικα επαιξε βυσμα και ανεβηκε λοχο διοικησεως (καμια εκπαιδευση, καμια υπηρεσια σαν τσολιας) και ουσιαστικα καπου εκει τελειωσε η θητεια του
αλλα ακομα και εκει ηταν πολυ προβλεπεμια μερα που ηρθε στη δικη μου μοναδα (γιατι ειχαμε τα πλυντηρια για ολη την αθηνα και ερχονταν διαφοροι να παρουν και να δωσουν πραγματα ) αρχισε τα σχολια περι γυαλισματος/ξυρισματος /χαιρετουρας
(μονο τον ταξιαρχο χαιρετουσαμε παντα, οι αλλοι ηταν προαιρετικοι )Για στρατονομία μετράει ηλικία-σπουδές, ύψος-διάπλαση και φυσικά η επιθυμία να πας και να είσαι Ι1.
Αθλήματα δεν νομίζω να έχει -
ε τοτε μπορει και να παιρνουν με το ζορι αν εχουν ελλειψη
ακομα και σε ειδικες δυναμεις παιρνουν καποιους με το ζορι να περασουν τα αθληματα (και μετα μπορει απλα να σερνονται και να κοπουν)
μονο αλεξιπτωτα και ΥΕΑ πας με 100% δικη σου θεληση
ΕΛΔΥΚ (οπου και καλα υπογραφεις στο τελος οτι πας με τη θεληση σου) και τσολιαδες παντως το εχω δει live το δραμα
ΥΓ σπουδες οχι απαραιτητα , ξερω ατομο που πηγε με απολυτηριο λυκειο
επισης και το βαφτιστηρι μου ειναι ΥΕΑ μηχανικου (οπως ησουν εσυ) σε ηλικια 17-18 (πηγε εθελοντης πριν ληξει η αναβολη του)
σιγουρα τα προσοντα αυτα που λες παιζουν ρολο, αλλα δε νομιζω οτι παιζουν καθοριστικο ρολο
-
ε τοτε μπορει και να παιρνουν με το ζορι αν εχουν ελλειψηακομα και σε ειδικες δυναμεις παιρνουν καποιους με το ζορι να περασουν τα αθληματα (και μετα μπορει απλα να σερνονται και να κοπουν)
μονο αλεξιπτωτα και ΥΕΑ πας με 100% δικη σου θεληση
ΕΛΔΥΚ (οπου και καλα υπογραφεις στο τελος οτι πας με τη θεληση σου) και τσολιαδες παντως το εχω δει live το δραμα
YEA όχι και τόσο....στο κέντρο τσιμπήσανε και άσχετους να δώσουν αθλήματα, αυτοί σερνόντουσαν αλλά παρόλα αυτά τους πέρασαν, έκαναν το ταξιδάκι στην Κρήτη και σε μια εβδομάδα παραιτήθηκαν.
Πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος minimun προτεινόμενων που πρέπει να στείλει το ΚΕΝ για κάθε τέτοια κατάσταση (ΥΕΑ, ειδ.δυν, τσολιάδες, ΕΛΔΥΚ)
-
ναι βρε παιδι μου , αλλα επειδη τελικα κανεις και παραπανω θητεια (η σειρα μου ΥΕΑ ειναι ακομα μεσα ) δε μπορουν να σε κρατησουν ντε και καλα.. καπως θα τη γλιτωσεις
ΥΓ εκανα και καποια εντιτ πιο πισω σχετικα με τα προσοντα, δε ξερω αν τα ειδες
(προφανως η ελλειψη ατομων αλλαζει τα δεδομενα και οποιος πραγματικα θελει να παει καπου παει τελικα) -
τι λετε ρε??τι τσολιας??οι τσολιαδες τι κανουν?ειναι αυτοι που καθονται στη βουλη ακινητοι κτλ?ρε σεις,1.9μ ειμαι.δεν ειμαι 2.1μ!!με καποιον γυρω στο 1.8-1.85 δεν εχω την μεγαλη διαφορα!
στιβο μαχης εχουν ολα τα ταγματα(η οπως λεγονται αυτα τεσπα)?επειδη μου φαινεται πολυ διασκεδαστικο κ ενδιαφερον!!οταν λετε για για κανενα διμηνο στην αρχη (στρατονομια) αναφερεστε στην αρχικη βασικη εκπαιδευση που κανονικα ειναι γυρω στις 25 μερες?στην στρατονομια κραταει 2 μηνες?
νασσ,μπορει να τελειωσα μολις φαρμακοτριφτικη(οχι,υγειονομικο δεν το σκεφτομαι καν θελω κατι διαφορετικο απο την εμπειρια μου στο στρατο ),αλλα απο εκτελεση εντολων,καποια μικρη(?) ιδεα πιστευω την εχω,μετα απο τοσα χρονια μπασκετ με προπονητη..οκ,η τιμωρια μπορει να μην ειναι ιδια αλλα δεν πιστευω να εχω μεγαλο προβλημα..
οπως το φανταζομαι στο μυαλο μου,θα καιω εγκεφαλικα κυτταρα,θα κανω οτι μου λενε οι ανωτεροι,θα σημειωνω ονοματα απο παιδακια που μου την μπαινουν(για να τα περιποιηθω μετα βγαινοντας ),θα κανω την γυμναστικουλα(?) μου κ θα τελειωσει η θητεια..
-
Τότε θα είσαι άρχοντας Οπως σωστά είπε παραπάνω ο mjacob, είναι θέμα attitude, αν έχεις αποφασίσει να περάσεις καλά, θα περάσεις, αν έχεις αποφασίσει ότι θα είναι δραματικό χάσιμο χρόνου, αυτό θα συμβεί (και τα δύο με εξαιρέσεις φυσικά).
-
Το οτι ήσουν επιλοχας είχε τα θετικά και τα αρνητικά του (και ξέρω τα αρνητικα απο πρωτο χέρι και δε θα ήθελα αυτό το ποστο για κανένα λόγο )
Εγώ δε πιστεύω ότι ποτέ δεν εφτιαξες τον εαυτό σουΓίνεται να το κανείς αυτό χωρίς να είσαι άδικος
Είχες βέβαια και την ευχέρεια να γίνεις μέγιστος παρτάκιας και μπράβο σου που δε το έκανεςΔεν ήμουν επιλοχάδικο, 2ο ήμουν.
Σε συγκερκιμένες περιόδους (όποτε ζόριζαν τα πράγματα) με έβαζαν και έβγαζα και τις υπηρεσίες (γιατί αλλιώς γινόταν μπάχαλο)Κοίτα, όταν ήμουν ο μοναδικός που έκανε διπλοϋπηρεσία για να βγαίνει κάποιος εξοδούχος (που δεν ήμουν εγώ) και πάντα έβαζα και το 'χειρότερο' νούμερο στον εαυτό μου, πόσο φτιάξιμο το λες;
Μέχρι που το ανακάλυψαν και έβαλαν ΕΠΟΠ να κάνει καμιά υπηρεσία -
θα κανεις ενα μηνα κεντρο, ενα μηνα ΣΠΕΝ (αυτα τα κανουν ολοι, εκτος αν εισαι ταλαντουχο φιδι ) και θα κανεις και κανα μηνα εκπαιδευση στρατονομου (ετσι κι αλλιως κανεις απο 2 βδομαδες εως ενα μηνα καποια ειδικοτητα) και τους υπολοιπους 6 μηνες θα αραζεις
βεβαια μπορει να σου κατσει και καμια στραβη, αλλα συνηθως οχι
στην εκπαιδευση στρατονομου τον ενα μηνα θα ειναι ζορικα , ισως ειναι ζορικο και το σπεν σου (αν το κανεις με αυτους και με τη προπτικη να γινεις τετοιος)
οσο για το στιβο μαχης αν εισαι απλος φανταρος δε θα το πλησιασεις γιατι μαλλον θα τραυματιστεις και φοβουνται
πορεια και κανα πυρ και κινηση κανει ο απλος φανταρος και αντε πολλες ωρες οπλοασκησεις για αγηματα για το φαινεσθαι που λεγαμε
(εκτος αν εχεις κανα μουρλο διοικητη και σε ταραξει στη σοβαρη εκπαιδευση ) -
απο τη στιγμη που δεν εχω παιδια,σκυλια,γατια,δουλεια κτλ,δε νομιζω να ειναι κατι ιδιαιτερο.οπως ειπε ο στεφανος χτες,σαν κατασκηνωση θα ειναι!ασε που αν θα ξυριζομαι καθε μερα,θα βγαλω επιτελους μουσια-γενια!!
υ.γ.
σας χαιρετω προς το παρον,παω για προπονηση σε λιγο,μη φυγετε,θα ξαναρθω! -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
τι λετε ρε??τι τσολιας??οι τσολιαδες τι κανουν?ειναι αυτοι που καθονται στη βουλη ακινητοι κτλ?ρε σεις,1.9μ ειμαι.δεν ειμαι 2.1μ!!με καποιον γυρω στο 1.8-1.85 δεν εχω την μεγαλη διαφορα!
στιβο μαχης εχουν ολα τα ταγματα(η οπως λεγονται αυτα τεσπα)?επειδη μου φαινεται πολυ διασκεδαστικο κ ενδιαφερον!!οταν λετε για για κανενα διμηνο στην αρχη (στρατονομια) αναφερεστε στην αρχικη βασικη εκπαιδευση που κανονικα ειναι γυρω στις 25 μερες?στην στρατονομια κραταει 2 μηνες?
νασσ,μπορει να τελειωσα μολις φαρμακοτριφτικη(οχι,υγειονομικο δεν το σκεφτομαι καν θελω κατι διαφορετικο απο την εμπειρια μου στο στρατο ),αλλα απο εκτελεση εντολων,καποια μικρη(?) ιδεα πιστευω την εχω,μετα απο τοσα χρονια μπασκετ με προπονητη..οκ,η τιμωρια μπορει να μην ειναι ιδια αλλα δεν πιστευω να εχω μεγαλο προβλημα..
οπως το φανταζομαι στο μυαλο μου,θα καιω εγκεφαλικα κυτταρα,θα κανω οτι μου λενε οι ανωτεροι,θα σημειωνω ονοματα απο παιδακια που μου την μπαινουν(για να τα περιποιηθω μετα βγαινοντας ),θα κανω την γυμναστικουλα(?) μου κ θα τελειωσει η θητεια..
Μετά το κέντρο πηγαίνεις στο Κέντρο Εκπάιδευσης Στρατονομίας (ΚΕΣΝ) στην Καρδίτσα για περίπου 5-6 εβδομάδες πλεον, εκεί εκπαιδεύεσαι και γίνεσαι στρατονόμος με τον βαθμό του δεκανέα (παλαιότερα γινόντουσαν λοχίες). Οι εγκαταστάσεις εκεί είναι ολοκαίνουριές, το φαγητό πάρα πολύ καλό αλλά έχει σχετικό τρέξιμο και αυστηρή πειθαρχία κυρίως σε ότι αφορά εμφάνιση και χαιρετούρες κλπ.
Μετά αφού ονομαστείς στρατονόμος παίρνεις μετάθεση για κάποια μονάδα στρατονομίας, αρχικά κοντά στο σπίτι για την μισή θητεία (ακόμα και Αθήνα) και μετά μακριά (Έβρο ή Νησί) μέχρι να απολυθείς. Στην μονάδα θα κάνεις περίπολα στην πόλη, τον πορτιέρη-μπράβο στην λέσχη αξιωματικών, κανένα μπλόκο για να γράφεις στρατιωτικά οχήματα, καμιά σύλληψη ή μεταγωγή αν είσαι τυχερός τέτοια πράγματα, αν έχει κόσμο η μονάδα μπορεί να είσαι και 5-6 φορές την εβδομάδα εξοδούχος. Μέσα στην μονάδα θα είναι σχετικά χαλαρό το κλίμα με τα στελέχη να μην σας ζαλίζουν πολύ αφού και για αυτούς η μετάθεση στην στρατονομία είναι ευκαιρία χαλάρωσης.
Στίβο μάχης κανονικά έχουν όλα τα στρατόπεδα, στα περισσότερα όμως και να είναι καλά συντηρημένος απλά δεν χρησιμοποιείται για να μην μαζεύουν τα φαντάρια με το κουταλάκι Γενικά μόνο σε φάση αρχικής εκπαίδευσης θα τον δεις τον στίβο.
edit: στην στρατονομία επίσης θα έχεις καταπληκτικούς αξκους 1ου γραφείου άρτι προαχθέντες σε ανθυπολοχαγούς
-
Η εκπαίδευση των τσολιάδων είναι ιδιαίτερα απαιτητική μιας και είναι και ψυχολογική. Δε γίνεται κάποιος που δεν το γουστάρει να τα καταφέρει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Thomas_C200K
Ελεος ρε συ με τα emoticons, πιο πολλά από τα γράμματα είναι!ΑΜΗΝ.
-
τσολιας δεν νομιζω να αντεξω.αν πρεπει να καθομαι ακινητος για 2-3 ωρες ενω μου σπανε τα αρχιδια,δεν ξερω πως θα αντιδρασω..
οποτε κατα πασα πιθανοτητα δεν το επιλεγω(αν εχω το δικαιωμα εν τελει)
εβρο επισης δεν εχω κανενα προβλημα,αλλα νησι δεν θελω!! να κανει ''καιρο'' κ να μη μπορω να φυγω απτο νησι θα ειναι πικρα!!σας χαιρετω ψαρακες!! τα λεμε σε κανενα 2ωρο!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν ήμουν επιλοχάδικο, 2ο ήμουν.
Σε συγκερκιμένες περιόδους (όποτε ζόριζαν τα πράγματα) με έβαζαν και έβγαζα και τις υπηρεσίες (γιατί αλλιώς γινόταν μπάχαλο)Κοίτα, όταν ήμουν ο μοναδικός που έκανε διπλοϋπηρεσία για να βγαίνει κάποιος εξοδούχος (που δεν ήμουν εγώ) και πάντα έβαζα και το 'χειρότερο' νούμερο στον εαυτό μου, πόσο φτιάξιμο το λες;
Μέχρι που το ανακάλυψαν και έβαλαν ΕΠΟΠ να κάνει καμιά υπηρεσίαπιστευω οτι το παρακανες
δε ξερω ποσο καλοι ηταν οι συναδελφοι σου, αλλα δε νομιζω οτι αξιζαν τετοιες θυσιες
εγω εχω τις εξης 2 εμπειριες
- επιλοχας στο λιτοχωρο απο τη κατερινη (ηταν σπιτι του δηλαδη).. καθε σαββατοκυριακο εξω και ποτε του ενοπλη υπηρεσια
ακομα και οταν υπηρχε προβλημα εχωνε τις σειρες του ποτε τον εαυτο του
(εννοειται χριστουγεννα και πρωτοχρονια εξω και οι υπολοιποι 3-4 μεσα)
γενικα υπηρχε μια κλικα , οι προστατευομενοι του επιλοχια που δεν επιαναν ποτε οπλο και δεν εφαγαν καθολου κρυο και τους πηγαινε πολυ καλυτερα απο τους υπολοιπους
ετσι απλα και προκλητικα..
υπηρχαν αξιωματικοι και υπαξιωματικοι που δε γουσταραν αυτη τη φαση , ομως για καποιο λογο δε γινοταν τιποτα
ο επιλοχιας ελυνε και εδενε εκει μεσα με τις πλατες του διοικητη- επιλοχαδες στην αθηνα
απο τα πιο σωστα παλικαρια, εκαναν δικαιες μοιρασιες , εφτιαχναν οσους ηταν σωστοι , εκαναν κανονικα υπηρεσιες απλα εκαναν τα καλυτερα νουμερα
εγω επειδη στην αρχη δε μιλουσα και δε παραπονεθηκα επειδη με εχωναν σα καινουριο στη μοναδα , μετα απο 1.5-2 μηνες περνουσα πολυ καλα σχεδον εξισου καλα με αυτους
(ο πιο νεος επιλοχας, γιατι προλαβα 3 στο συνολο, ηταν σαν κι εσενα και εγω προσωπικα του την ελεγα γιατι εχωνε τον εαυτο του γιατι προσπαθουσε να τους φτιαξει ολους , ακομα και αυτους που δε θα πρεπε)
το πρηξιμο που ετρωγαν ηταν απιστευτο, επρεπε να βγαλουν υπηρεσιες σε ενα χαμο με βυσματα, γιωταδες, επαγγελματιες ελευθερους υπηρεσιας , ατομα που επρεπε για χιλιους 2 λογους να παρουν αδεια κτλ..
οι ανωτεροι δεν ασχολουνταν, πρακτικα ειχαν απεριοριστη ελευθερια αλλα και πολλη ευθυνηοσοι ηταν παρτακηδες, δεν εκαναν αγγαρειες, εχωναν αλλους , εβαζαν τα βυσματα να παρουν τηλεφωνο , εβαζαν τη μαμα τους να παρει τηλεφωνο τους επηζαν
οσο μπορουσαν βεβαια, γιατι τους ελεχε χυμα ο διοικητης 'αυτον βγαλτον εξω, με εχουν πρηξει στα τηλεφωνα'εγω απο ενα σημειο και μετα απλα ηξερα απο τις 8 το πρωι τι υπηρεσια θα κανω , με ποιον θα τη κανω και τι νουμερο θα κανω
δυστυχως εκανα παρα πολλες ενοπλες γιατι δεν εφταναν οι αοπλες , ειχαμε πολλους γιωταδες που τους πηγαινε καλυτερα.
ομως τις εκανα με στρατιωτες ή εμθ που ηθελα (συνηθως) , εκανα πολλες φορες υπηρεσιες που δεν ηθελαν αλλοι γιατι μου αρεσαν (κατι πεζοπορα περιπολα 3-6 το μεσημερι μες στον ηλιο γιατι γουσταρω τη ζεστη) , ειχα κατα καποιο τροπο το προγραμμα μουκαι πιο πολυ αυτο ηθελα εγω, να ξερω τι θα μου ξημερωσει, εστω και αυτη τη 'ψευδαισθηση' οτι εχω τον ελεγχο
δεν αντεχα ποτε να μη ξερω τι θα μου σκασει καθε μεραεπισης προς το τελος αρχισα να κοιμαμαι ενα 5ωρο κανονικα καθε βραδυ , πραγμα πολυ σημαντικο γιατι ειχα φαει φρικες με τα γερμανικα και τα 3-6 ενοπλη υπηρεσια μες στα ξημερωματα
απο ενα σημειο και μετα θες να περνας καπως ανθρωπινα , καλως ή κακως αμα σου δοθει η ευκαιρια να το κανεις δυσκολα θα αντισταθεις να μην το κανεις
ΥΓ και κατι που θα σου αρεσει
οσοι ψηφισαν ΧΑ και το φωναζαν με τη ντουντουκα τους επηζαν 3ο πυλη-λατζα/3ο πυλη-λατζα/3ο πυλη-λατζα
αοπλη υπηρεσια ουτε για αστειο
αλλα περα απο τις πολιτικες πεποιθησεις οι συγκεκριμενοι (με εξαιρεση ενα καλο παιδι), ηταν και οι πιο τεμπεληδες/παρτακηδεςΗ εκπαίδευση των τσολιάδων είναι ιδιαίτερα απαιτητική μιας και είναι και ψυχολογική. Δε γίνεται κάποιος που δεν το γουστάρει να τα καταφέρει.
οπως ειπα ακομα και αν σε κοψουν , τον ενα μηνα εκπαιδευση θα τον περασεις
εννοειται οτι οποιος δε γουσταρει δε θα τα καταφερει, ομως το μεγαλυτερο ζορι του να εισαι τσολιας θα το περασει
- επιλοχας στο λιτοχωρο απο τη κατερινη (ηταν σπιτι του δηλαδη).. καθε σαββατοκυριακο εξω και ποτε του ενοπλη υπηρεσια
-
οπως ειπα ακομα και αν σε κοψουν , τον ενα μηνα εκπαιδευση θα τον περασεις
εννοειται οτι οποιος δε γουσταρει δε θα τα καταφερει, ομως το μεγαλυτερο ζορι του να εισαι τσολιας θα το περασει
Είχα την εντύπωση πως το επιλέγεις εσύ όπως τις Ε.Δ. Ευτυχώς δηλαδή που δεν είμαι ψηλός.
-
Εμείς είχαμε αρχιλοχάδικο και ήταν με διαφορά το ποιό μπουρδέλο γραφείο που μπορούσε να υπάρχει στην μοναδα. Qsis έσταξες στο ΣΠΕΝ??
Πάντως στην Ορεστιάδα πάνω δεν είχαμε πολλούς ΣΝ , βασικά 2 φορές έτυχε να δώ μόνο. Οχι οτι άλλαζε κάτι -
Φίλε C.L.A.B.,κατά την γνώμη μου ο μόνος λόγος να πας καταδρομέας είναι αν θέλεις να έχεις μόρια σε μελλοντική σου αίτηση ως ειδικός φρουρός,συνοριοφύλακας κλπ...Έχοντας υπηρετήσει το '98/'99 στο φυλάκιο 'Κορυφής' στη Σαμοθράκη που το επάνδρωναν καταδρομείς απο την Δ' Μ/Κ της Δράμας καθώς και μερικοί πεζικάριοι από το Τάγμα όπως μάγειρας,πυροβολητές,οδηγός είχα καθημερινή επαφή με τους ΛΟΚ ατζήδες αφού συμβίωνα μαζί τους..Υπήρχε πειθαρχεία στον Ανθυπολοχαγό και τον ΔΈΑ τους και στους 2 ΕΠΥ που έιχαν αλλά όλα τα άλλα ας τα πόυμε ήταν 'καψώνια'..Όμαδικα κατα κύριο λόγο..Τρέξιμο...κάμψεις...Και μερικές φορές ξύπνημα την νύχτα για αναφορα...Γυμναστική με την σοβαρή έννοια της λέξης δεν υπήρχε...Φυσικά στο στρατιωτικό πρόγραμμα υπάρχει η βελτιωση φυσικής καταστασης και οι αθλοπαιδιες...
Τ'ωρα επειδή είσαι μορφωμένος,αν και οι περισσότεροι φαντάροι στις μέρες μας έχουν κάποιο είδος πτυχίου,μπορεί να σε πάρουν για ΔΕΑ παρά την θέλησή σου...Για τσολιάς και ΣΝ δηλώνεις στο ΚΕΝ... -
Πάλι το πήγατε πολύ μακριά ρε παιδιά. Τα χουμε ξαναπεί. Ένα ωραίο θεατράκι είναι εν έτη 2012 ο ΕΣ, με σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Αν παίξεις καλά το ρόλο θα πάρεις τα εύσημα και θα περάσεις ζάχαρη. Κατά τα άλλα θα αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι την ερώτηση 'γιατί' και η ψυχική σου υγεία θα παραμείνει αρίστη. Υπηρεσίες, αγγαρείες και λοιπά ακατανόητα θα γίνονται με το μεγαλύτερο βαθμό παρταλίασης που υπάρχει και στο όριο των κανονισμών ώστε να αποφεύγονται καμπάνες. Τώρα και καμιά 10αρια Φ να μαζέψεις δεν έγινε και τίποτα. Να χαμε να λέγαμε.
Στο μόνο θέμα που απαιτείται πραγματική στρατιωτική πειθαρχεία είναι η καθαριότητα, γιατί όταν δεις ότι έχεις μεταφέρει κοριούς στις αποσκευές σου μέσα στο σπίτι σου τότε μπορεί και να σου στρίψει λιγάκι!
-
Όλοι με το το που μπαίνουν θεωρούνται ΥΕΑ. Από κει και πέρα και να έχεις πτυχίο αν δεν θες δεν πάς. Το κλασσικό κόψιμο αν σε πάρουν με το ζόρι είναι να κοπείς επίτηδες στα αθλήματα.
Περί Θητείας [#3]