-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πιστευω οτι το παρακανεςδε ξερω ποσο καλοι ηταν οι συναδελφοι σου, αλλα δε νομιζω οτι αξιζαν τετοιες θυσιες
Κάποιοι ήταν καλοί, κάποιοι κακοί, και κάποιοι ήταν ντόπιοι
Κοίτα, εμένα στις καθημερινές μου υποχρεώσεις ήταν να βρίσκω κόσμο και να αναθέτω την οποιαδήποτε αγγαρεία χρειαζόταν το στρατόπεδο, γραφεία, όρχοι, αγήματα, σημαίες, καθαριότητες, δλδ οτιδήποτε.
Καταλαβαίνεις ότι υπό ΚΣ δεν θα ήμουν και τόσο αγαπητός ούτε και θα έκανα ποτέ αυτό που έπρεπε να γίνει.
Με το παραπάνω όμως δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Άντε 1-2 περιπτώσεις μόνο που συνετίστηκαν καταλλήλως. Μετά από λίγο προτιμούσαν (εκατέρωθεν) να κάνω εγώ αυτή τη δουλειά (της ανάθεσης) παρά οποιοσδήποτε άλλος. Lead by example.Εκ του αποτελέσματος, εξαργυρώθηκε κι όλας γιατί από ένα σημείο και μετά για κάθε βδομάδα που έκανα εντός στρατοπέδου, έκανα ένα μήνα σπίτι μου, και δεν μου έλεγε και κανείς τίποτα
-
Πέρσυ στο κέντρο πήραν αναγκαστικά έναν μικρό αριθμό για να περάσουν τα αθλήματα για ΥΕΑ. Ολοι παρτάλιασαν, αλλα επειδή υπήρχε έλλειψη τους στείλανε στην Ίλη ΥΕΑ. Το φύσσαγαν και δεν κρύωνε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πιστευω οτι το παρακανες
δε ξερω ποσο καλοι ηταν οι συναδελφοι σου, αλλα δε νομιζω οτι αξιζαν τετοιες θυσιες
Κάποιοι ήταν καλοί, κάποιοι κακοί, και κάποιοι ήταν ντόπιοι
Κοίτα, εμένα στις καθημερινές μου υποχρεώσεις ήταν να βρίσκω κόσμο και να αναθέτω την οποιαδήποτε αγγαρεία χρειαζόταν το στρατόπεδο, γραφεία, όρχοι, αγήματα, σημαίες, καθαριότητες, δλδ οτιδήποτε.
Καταλαβαίνεις ότι υπό ΚΣ δεν θα ήμουν και τόσο αγαπητός ούτε και θα έκανα ποτέ αυτό που έπρεπε να γίνει.
Με το παραπάνω όμως δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Άντε 1-2 περιπτώσεις μόνο που συνετίστηκαν καταλλήλως. Μετά από λίγο προτιμούσαν (εκατέρωθεν) να κάνω εγώ αυτή τη δουλειά (της ανάθεσης) παρά οποιοσδήποτε άλλος. Lead by example.Εκ του αποτελέσματος, εξαργυρώθηκε κι όλας γιατί από ένα σημείο και μετά για κάθε βδομάδα που έκανα εντός στρατοπέδου, έκανα ένα μήνα σπίτι μου, και δεν μου έλεγε και κανείς τίποτα
αρα φτιαχτηκες στο τελος, αυτο εχει σημασια
δε γινεται να μη φτιαχτεις αν μπλεξεις με αυτασου ειπα οτι ξερω τι παει να πει να τρως αυτου του ειδους το πρηξιμο (ηταν παιδι που ειχε μολις πεθανει ο πατερας του και οι αλλοι στο κοσμο τους 'βρες μου 4 να καθαρισουν τη ταξιαρχια' ) , εγω δε ξερω αν θα τα εβγαζα περα με το να μου φορτωνονται τοσοι ταυτοχρονα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ετσι ειναι Κιουση.Στην Τριπολη μονο γινονται αυτα. Μετα απλα περιμενεις το χαρτι σου. Και κατι τελευταιο. Θα δεις οτι καποιες δυσκολες ψυχολογικα καταστασεις στη ζωη σου θα σου ειναι ευκολοτερα αντιμετωπισημες οπως και μεγαλυτερη διαυγεια στις ανθρωπινες σχεσεις σου. Δεν ειμαι ψυχολογος αλλα ετσι ειναι.
Ο γιος μου δεν εχει πρεντζα στο μυαλο σαν και σενα Τερας. Αν και μικροτερος θα σε αγοραζει και θα σε πουλαει οποτε θελει. Ξυπνα γιατι μαστορια υπαρχουν πολλα. Και δεν ξερεις ποτε θα ζητας βοηθεια απο την ασχημη γλωσσα σου. Αν δεν πηγες φανταρος να μην πας με την γλωσσα που εχεις. Αν πηγες ισως φαινεται ,'την πατησες' και εχεις αποθημενα. Και μυαλο δεν εβαλες.
Λες και εχω εγω προηγουμενα με τα παιδια του κοσμου.Ετσι ειναι ο στρατος. Και λιγα ειναι. Δε σου αρρσει.Παρε τη γλωσσα σου και ξερεις.....Κακομαθημενο.μακάρι ο γιος σου να μην έχει τα μυαλά σου ...
η γλώσσα μου σε πείραξε , οι @@ριες που καυχιέσαι πιο πάνω όχι ?
Oποιος δεν καταλαβαινει κατι το λέει παπαριές. Αυτά γίνονταν , γίνονται και θα γίνονται . Ετσι είναι. Δεν φταίς εσύ όμως φταίει που πέρασες καλά με το βύσμα σου . **Λύπάμαι μόνο αυτούς που σε μεγάλωσαν που δεν σου έμαθαν ότι στη ζωή δεν ειναι όλα παντού όπως εμείς τα θέλουμε. Κρίμα! **
Α πρόσεξε γιατί ξεχνω να παρω τα χαπια της ανιας ή να στραβωγ.... και μπορεί να ξεσπάσω πάνω σου! Αντάρα!
-
δυστυχώς οι ορίζοντες σου είναι εξαιρετικά συρρικνωμένοι ...
δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση ...
χαιλαιτ η φράση 'ξύπνα γιατί μαστόρια υπάρχουν πολλά '
-
εγω πιστευω οτι αν παρεις ολη την υποθεση στο χαβαλε και να κανεις λιγο τα στραβα ματια
θα παρασεις σχετικα καλα. καποιες φορες γινονται χοντρες μαλακιες τις οποιες πρεπει να διορθωσεις,
αν μπορεις, αλλιως προσπαθεις να το ξεχασεις. εγω δεν περασα καλα για τα δεδομενα των αλλων φανταρων
της αεροποριας. εμενα μου αρεσε ομως και ποτε δεν το μετανιωσα. ειχα μαλωσει ασχημα με τον προσωπαρχη
που αν το συνεχιζε απο τη μερια του το θεμα θα πηγενε στο ΓΕΑ και τα σχετικα με δικηγορο.
αλλα εληξε εκει ομως και δεν εδωσα περισοτερη σημασια που αρκετοι στη θεση μου θα το συνεχιζανε.
δεν αξιζει να ασχοληθεις με κανεναν, να τον κανεις ανθρωπο εσυ. καποιοι θα ειναι ζωα για ολη τους τη ζωη,
δεν αλλαζουν. κοιτας να περασεις καλα με τους συναδερφους φανταρους. οτι και να περνατε,
το περνατε μαζι και αυτο ειναι καλο. υπαρχουν πολυ πιο δυσκολες καταστασεις στη ζωη.
καποιοι θα τις συναντησουν καποιοι οχι.ps: οταν περνανε ρουχα στο κεντρο ηταν ενας φανταρος και με ρωτησε ποιες αρβυλες θελω? αυτες με το 'σφουγγαρακι'
η αυτες χωρις. δεν ξερω γιατι, αλλα πηρα αυτες χωρις. αποδειχθηκαν πολυ καλες αρβυλες και δεν παρουσιασα κανενα
προβλημα στα ποδια ποτε. ακομα τις φοραω σε δουλειες. βεβαια ποτε δεν εδενα την τελευτεα τρυπα πανω
με αποτελεσμα να 'ανοιξουν' γρηγορα σε συνδιασμο με καλο βαψιμο τα βραδυα. -
στρωσε λεμεεεε......εκει δεν κρυβεσαι πισω απο την οθονη του pc και αραδιαζεις .......εκει εχει και μετα και επειτα
-
Κατασκήνωση είναι ο στρατός και τίποτα άλλο. Η πιο δύσκολη μέρα στο στρατό είναι πάντα η πρώτη. Μετά καθε μέρα θα είναι και μία καινούρια εμπειρία.
Δεν θέλει κόπο, όποιος μπαίνει ας προσπαθεί να είναι καθαρός, να φροντίζει το χώρο του και να τρώει καλά, όχι μόνο αηδίες από το ΚΨΜ και σουβλάκια, αλλά και στη κουζίνα. Θέλει την ελάχιστη υπευθυνότητα και χαλαρό πνεύμα.
Είναι μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος παιδιά που δεν θα φανταζόταν ποτέ, να συζητήσει ατελείωτα για μπάλα, γκόμενες, πολιτική, βιβλία, σκάκι και ότι σκατά κολλήσει στη παρέα. Να πει τον πόνο του σε κάποιον που ξέρει ότι θα τον ακούσει γιατί περνάει τα ίδια, να κατεδαφίσει 15 αρνιά το Πάσχα μαζί με άλλους 20 μαντράχαλους, να πειράξει τη σειρά του και να πειραχτεί, να γελάσει και να πιει μια ρετσίνα στα κρυφά στη πύλη, περιμένωντας το περίπολο για παρέα και τσιγάρο.
Η καλή διάθεση βοηθά πάντα και καθε σοβαρή περίπτωση αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και στοργή από τα στελέχη, εκτός αν είναι όλοι διεφθαρμένοι, πράγμα απίθανο.
-
Ωραία όλα αυτά μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο βύσμα και τότε όλοι οι γαμαω και δερνω ΣΟΥΖΑ
(Να μη μιλήσουμε για ειδικές κατηγορίες 'συμπατριωτών' μας )Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Οτι λεει ο stefan147 για το θεατρο και ο mjacob για τα υπολοιπα, νομιζω οτι περιγραφουν την πραγματικοτητα με τον καλυτερο τροπο. Ειδικα για το 'να εχεις δουλεψει λιγο πριν, να ξερεις τι εστι εξω κοσμος'.
Ο στρατος θελει να ομογενοποιήσει διαφορα, καθε λογης, ατομα, για να λειτουργουν με συγκεκριμενο τροπο και για συγκεκριμενο σκοπο. Εννοειται οτι οι δουλειες που ζητουνται να γινουν, ειναι φτιαγμενες για τον ελαχιστο κοινο παρονομαστη. Σιγα τη δυσκολια να καθαρισεις το οπλο, σιγα τη δυσκολια να εχεις μερικα κιλα στην πλατη και να περπατας, σιγα τη δυσκολια να ξυπνησεις το βραδυ (λαθος, να ΣΕ ξυπνησουν, ουτε εκει φερεις ευθυνη) και να μεινεις αγρυπνος φυλωντας σκοπια για 2 ωρες. Γυαλισμα αρβυλων? Μαλακα μου, ποσο δυσκολο... Ισιο κρεβατι? Μπαναγια μου, πως το κανουν τωρα αυτο? Φερτε το αλφαδολαστιχο και το λειζερ. Ποσο δυσκολο ειναι να συντονισεις τα χερια και τα ποδια και να κανεις βημα? Ελεος. Ποσους Πολ. Μηχανικους εχω δει (ελέω ΜΧ) να μη μπορουν να τα κανουν, και να τα κανουν παιδακια απο χωρια, αγράμματα, βοσκοι, να μη το πουμε, θα παρεξηγηθουμε.
Σε κανεναν δεν αρεσει. Μαλλον στους περισσοτερους δεν αρεσει.
Οποιος νομιζει οτι ειναι διαφορετικος απο τους άλλους γελιεται οικτρα. Ακομα και ο πανεπιστημονας ουαου σουπεργαματος 5 διδακτορικα 42 γλωσσες παει στο σουπερμαρκετ και αγοραζει οτι και ολοι οι άλλοι. Χεζει στην τουλετα οβιδες οπως όλοι, και βρωμαν τα αρχιδια του αν δεν πλενεται. Εσυ, ναι εσυ, που διαφερεις? και γιατι να εχεις διαφορετικη μεταχειριση? Οι αλλοι βγηκαν απο οριζοντιο μουνι?. Στο μυαλο σου ειναι η διαφορα απο τους αλλους.
Τελευταιο... οι φανταστικοι τυποι που 'δεν τους αξιζει' να τους μεταβολαρουν καραβαναδες γιατι ειναι πανεπιστημονες, πανεξυπνοι, διαφορετικοι απο τους αλλους, και 'δεν ειναι και 20 χρονων ηλιθιοι, για να κανουν αυτες τις βλακειες, αυτοι σπουδασαν' τι κανουν? ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ να παρει τηλ το θειο που ξερει το διοικητη... ΤΗ ΜΑΜΑ.
Μπραβο αρχιδατε, τριχωτε αντρακλα, ετσι, ΤΗ ΜΑΜΑ. -
πιστευω οτι οταν μεχρι τα 20 δεν εχεις μαθει να κανεις τιποτα μονος σου και δεν εχεις βγαλει ουτε 1 ευρω δικο σου,
ειναι λογικο να σου φενεται δυσκολο το κλημα του στρατου που για καποιους αλλους ειναι γελιο.
εισαι στον καναπε του σπιτιου σου και βλεπεις ταινια. αρχιζεις να διψας. περναει η μανα και λες
'μανα φερε μου ενα μπουκαλι νερο'. σαν φανταρος οσο καλα και να περνας, το μπουκαλι πρεπει να σηκωθεις
να το παρεις μονος σου. αυτο ειναι που τους χαλαει αρκετους. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τελευταιο... οι φανταστικοι τυποι που 'δεν τους αξιζει' να τους μεταβολαρουν καραβαναδες γιατι ειναι πανεπιστημονες, πανεξυπνοι, διαφορετικοι απο τους αλλους, και 'δεν ειναι και 20 χρονων ηλιθιοι, για να κανουν αυτες τις βλακειες, αυτοι σπουδασαν' τι κανουν? ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ να παρει τηλ το θειο που ξερει το διοικητη... ΤΗ ΜΑΜΑ.
Μπραβο αρχιδατε, τριχωτε αντρακλα, ετσι, ΤΗ ΜΑΜΑ.Τη μαμά τους την έβαζαν να παίρνει τηλέφωνο οι αμόρφωτοι αντρακλες κατα τα άλλα που το έπαιζαν γαμαω και δερνω
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα νεοέλληνα νεατερνταλ
Αυτοι που δε γουσταραν ηταν και οι πιο σωστοί τελικά και προκαλούσαν τα λιγότερα προβλήματα
Η red τώρα σκέφτεται πόσο μαλακια είναι να τον διατάζει ο καραβανας, όμως η μαλακια θα είναι όταν θα περνάει καλά ο παρταλος σε βάρος του
Το θέμα της αξιοκρατίας είναι χαμένο απο χέρι
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
**Αυτοι που δε γουσταραν ηταν και οι πιο σωστοί τελικά και προκαλούσαν τα λιγότερα προβλήματα
**Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
αυτο γινεται παντα. ποτε δε δημιουργισα προβλημα ουτε πηρα τηλεφωνο βησματα (δεν ειχα και τιποτα σοβαρο βεβαια, μονο κατι να μπω στην ΠΑ) τα εκανα ολα οσο καλητερα μπορουσα και ευχαριστω ακουσα μονο απο 2-3. περνανε τηλεφωνο στην μοιρα
απομα απο το COC που δεν τους ειχα δει ποτε μου και μου λεγανε 'βαγγελη εσυ εισαι'? -
Οποιος νομιζει οτι ειναι διαφορετικος απο τους άλλους γελιεται οικτρα. Ακομα και ο πανεπιστημονας ουαου σουπεργαματος 5 διδακτορικα 42 γλωσσες παει στο σουπερμαρκετ και αγοραζει οτι και ολοι οι άλλοι. Χεζει στην τουλετα οβιδες οπως όλοι, και βρωμαν τα αρχιδια του αν δεν πλενεται. Εσυ, ναι εσυ, που διαφερεις? και γιατι να εχεις διαφορετικη μεταχειριση? Οι αλλοι βγηκαν απο οριζοντιο μουνι?. Στο μυαλο σου ειναι η διαφορα απο τους αλλους.Pare ton (kathe) coupea -pou na min ksexname oti to exei gyrisei se styl saki rouva sta 50 . Kai kapaki pare opoion 'panepistimona' theleis. Mporei na min einai 100% thema mialou, alla oso na einai mia diafora metaksy ougk kai panepisthmona tha tin deis...
Sorry gia ta greeklish alla variemai na patisw shift-alt...
-
Υπάρχουν και αξιωματικοί που έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια , αλλά η νοοτροπία δε φεύγει
-
Υπάρχουν και αξιωματικοί που έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια , αλλά η νοοτροπία δε φεύγειSent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Σαφέστατα, καμία αντίρρηση σε αυτό προφανώς.
Η παρατήρησή μου είχε να κάνει μόνο με καραβανάδες/στρατολάγνους.
-
Να σου πω όμως, ο καραβανας πιθανότατα να κατέληξε εκεί από ανάγκη και να μη γουσταρει
Οι άλλοι που έβγαλαν τη σχολή τρώγοντας 4 χρόνια ξύλο είναι άλλη φάση
Και στο κάτω κάτω οι αξιωματικοί είναι αυτοι που καθορίζουν το κλίμα στο οποίο εσύ θα ζεις, έστω και αν έχεις μηδενική επαφή μαζί τους
Ο καραβανας είναι απλά αυτός με τον οποίο θα ερχεσαι συνέχεια σε επαφή, αλλά στην ουσία εκτελεί διαταγές (και μπορεί απλά να είναι πατοψαρο για αυτό να σου κάνει τη ζωή δύσκολη, μπορεί βέβαια να χάνει )
Η μόρφωση όμως δυστυχώς δε σε κάνει καλύτερο άνθρωπο
Το όλο πρόβλημα κατά την άποψη μου έχει να κάνει με το ότι τα μεγάλα κεφάλια ασχέτως με το ποσό μορφωμένοι και ικανοί είναι, ζούνε στο δικό τους παράλληλο σύμπαν και καμία φορά δε καταλαβαίνουν οτι διοικούν ανθρώπους(δε μιλάω μόνο για στρατιώτες)
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Οποιος νομιζει οτι ειναι διαφορετικος απο τους άλλους γελιεται οικτρα. Ακομα και ο πανεπιστημονας ουαου σουπεργαματος 5 διδακτορικα 42 γλωσσες παει στο σουπερμαρκετ και αγοραζει οτι και ολοι οι άλλοι. Χεζει στην τουλετα οβιδες οπως όλοι, και βρωμαν τα αρχιδια του αν δεν πλενεται. Εσυ, ναι εσυ, που διαφερεις? και γιατι να εχεις διαφορετικη μεταχειριση? Οι αλλοι βγηκαν απο οριζοντιο μουνι?. Στο μυαλο σου ειναι η διαφορα απο τους αλλους.
Pare ton (kathe) coupea -pou na min ksexname oti to exei gyrisei se styl saki rouva sta 50 . Kai kapaki pare opoion 'panepistimona' theleis. Mporei na min einai 100% thema mialou, alla oso na einai mia diafora metaksy ougk kai panepisthmona tha tin deis...
Sorry gia ta greeklish alla variemai na patisw shift-alt...
Πρεπει να σε πηξανε στο στρατο, αφου βαριεσαι να πατησεις shift + alt
Οπως ειπε ο mjacob πρεπει να εχεις δουλεψει και λιγακι για να καταλαβεις (γενικα μιλαω) πως λειτουργει το πραγμα. Οι τυποι απο τα χωρια που αναφερω, εκαναν τις δουλειες γιατι ειχαν συνηθισει να αρμεγουν και κανα γιδι, να μαζευουν καμμια ελιά κανα λεμονι κλπ απο μικροι, οποτε η 'δουλειες' του στρατου θεωρουνταν μια διαδικασια και τιποτα παραπανω. Αυτοι που ειχαν ο προβλημα το μεγαλο ηταν κατι αρκετα 'μεγαλοι' με πτυχιο, μεταπτυχιακο και phd στη μεση, που δεν ειχαν δουλεψει ποτε εξω απο το σπιτι και το εκπαιδευτικο ιδρυμα. Εκει παθαιναν την πλακα τους γιατι ουσιαστικα τους ελειπαν τα εφοδια που δινει η εργασια.
Οι αξιωματικοι, και οι υπαξ τωρα πια εχουν περασει με πανελληνιες και καλο βαθμο και βγαλανε τα αντιστοιχα ΑΕΙ ΤΕΙ. Ενας Ανθυπολοχαγος που ειχαμε ειχε γραφτει και στο Μαθηματικο. Ποσο ουγκ ειναι αυτό? Τη δουλεια τους κανουν στην τελικη, που οπως εγραψα ειναι η ομογενοποιηση διαφορετικων ανθρωπων, σαφως και θα πειραξει το μπλεντερ καποιους που δεν εχουν συνηθισει να στριμωχνονται με κανενα τροπο. Εκει παει το 'κακομαθημενοι'.
Αμα τσαντιζεσαι (για οποιοδηποτε λογο) που ο μπατσος σε σταματαει και ζηταει αδεια διπλωμα ασφαλεια (απλα κανει τη δουλεια του) ή ο υπαλληλος στην τραπεζα καθυστερει λιγο γιατι κοιταει την ταυτοτητα, βγαζει χαρτια τα υπογραφει κλπ, (απλα κανει τη δουλεια του) μεχρι να σου δωσει τα λεφτα της αναληψης, ε, εισαι λιγο μαλακας, πως να το κανουμε, και στο στρατο θα το καταλαβουν οι μονιμοι, με ανθρωπους εχουν να κανουν ολη μερα.
Τρελλοι και μαλακες υπαρχουν βεβαια παντου μπορει να εχεις και συναδελφους τετοιους. Αναγκαστικα τους ανεχεσαι.
-
Οπως ειπε ο mjacob πρεπει να εχεις δουλεψει και λιγακι για να καταλαβεις (γενικα μιλαω) πως λειτουργει το πραγμα. Οι τυποι απο τα χωρια που αναφερω, εκαναν τις δουλειες γιατι ειχαν συνηθισει να αρμεγουν και κανα γιδι, να μαζευουν καμμια ελιά κανα λεμονι κλπ απο μικροι, οποτε η 'δουλειες' του στρατου θεωρουνταν μια διαδικασια και τιποτα παραπανω.
Αυτό ίσχυε στην εποχή σου
Μια φορά μπήκαν γίδια και ούτε ένας χωριάτης δεν ήξερε να τα μαζέψειΑθήναιος τα μάζεψε (ήξερε από το χωριό του)
Αυτό που λες σήμερα ισχύει για τους αλβανούς , οι οποίοι σε κάτι τέτοια είναι μανουλες
Τρελλοι και μαλακες υπαρχουν βεβαια παντου μπορει να εχεις και συναδελφους τετοιους. Αναγκαστικα τους ανεχεσαι.
Το παντού είναι βέβαιο, αλλά δεν είναι παντού τέτοιες οι συνθήκες
Και φυσικά στο 'παντού' δε βασανιζεσαι για τη ψυχή της μάνας σου και για να κάνουν μερικοί το ψωνιο τους
-
..... Αυτό ίσχυε στην εποχή σουγιατι με πληγωνεις ?
Περί Θητείας [#3]