-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν τελικά το 9μηνο της 308 θα πάρει μετάθεση, γιατί μόνο ράδιο-αρβύλα ακούγεται...
Εδω ΔΕΝ πηρε το 10 μηνο της 307 , θα παρει το 9μηνο της 308 και ολα τα μετεπειτα ?δεν παιζει.
Μονο με βυσμα μεταθεσεις πλεον. και μαλιστα και σοβαρο βυσμα και για σοβαρο λογο.ΕΕΠ όλα τα 10μηνα της 307 πήραν κανονικότατα μετάθεση.
Από 308 και μετά εφαρμόζεται το 'μετάθεση για τους μειωμένης θητείας, αμετάθετο για τους πλήρους', το οποίο δλδ ήδη και έχει συμβεί για τους 308 (δεν είναι ζήτημα του 'αν θα' δλδ).Μ' αυτά και μ' αυτά, άλλη μια βδομάδα off...
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Ημουνα Ι2 απο την αρχη ως το τελος,οταν μια νοσηλευτρια(χαλια btw) μου ειπε να προσπαθησω να το αλλαξω σε Ι1 προς το τελος της θητειας,απλα εβαλα τα γελια.I2 ειχα βγει και γω λογω μυωπιας, 3,75 σε καθε ματι, τζαμπα το χρεωθηκα και δεν το καταλαβα γιατι
βολες εκανα κανονικα
απλως οδηγο δε θα με εκαναν
ασχετο αν σαν πολιτης εχω επαγγελματικο διπλωμα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
peterpan μην απελπίζεσαι! Ό,ΤΙ και να ακούσεις μη πιστεύεις τίποτα μέχρι να δεις ο ίδιος με τα ματάκια σου. Τα πράγματα στο στρατό αλλάζουν από μέρα σε μέρα.mango, οι περισσότεροι 'νοσηλευτές' στο στρατό είναι βαφτισμένοι στα πλαίσια 'εκπαίδευσης' και δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα.
και δε νομίζω να λείπουν βασικές ειδικότητες απ το νοσοκομείο της ξάνθης
ευχαριστώ πολύ charmakk6!
πετροχώρι πάμε 3 νέοι γιατροί, της 309, και μένει ένας από τους παλαιότερους, οπότε θα είμαστε 4 σύνολο.
Ένας κολλητός πάει στο ΤΔΒ στο Δ΄ΣΣ.
Γενικώς, ελπίζω να είναι καλά εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλλεξα προσφάτως... Στη μονάδα μου έρχεται και ένας νοσηλευτής της 309 (θεολόγος στο επάγγελμα). Επίσης θα είμαστε στα ιατρεία του στρατοπέδου, οπότε θα είμαστε καλύτερα...
Τα τεθωρακισμένα δε με πτοούν ακόμα... Ο πατέρας μου πριν μερικά χρόνια ήταν Διοικητής της 25ης Ταξιαρχίας, οπότε έχω κάποια πείρα από μαυροσκούφηδες.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τα τεθωρακισμένα δε με πτοούν ακόμα... Ο πατέρας μου πριν μερικά χρόνια ήταν Διοικητής της 25ης Ταξιαρχίας, οπότε έχω κάποια πείρα από μαυροσκούφηδες.
Πολύμπριζο?
-
Πέτρο αφού δεν κάνεις σκοπιές, θαλαμοφυλίκια και περίπολο τί το συζητάς. Φίνα θα περάσεις.
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Ποτε δεν καταλαβα γιατι καιγεται ο απλος στρατιωτης να κρατησει το Ι1.Το ειδα ακομα και σε εντελως ακαταλληλους στρατιωτες που κανονικα ηταν για Ι αοπλο,να παιρνουν Ι1 για να μη 'στιγματιστουν'.Το ακομα χειροτερο ειναι οτι το επιζητει πολλες φορες και η οικογενεια και πεφτουν βυσματικα τηλεφωνα για να ¨μη βγει το παιδι ανικανο'.ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΕΜΕ!Την ίδια ακριβώς απορία είχα και γω (κάτω από Ι3 δεν σε παίρνουν στα σώματα ασφαλείας)
Μέχρι που ένας στρατιώτης μου απάντησε πως ο πατέρας του δήλωσε 'καλύτερα νεκρός παρά γιωτάς' και σταμάτησα να ασχολούμαι με την απύθμενη βλακεία στην οποία είναι βυθισμένος ο κόσμος.peterpan, μια χαρά σας βλέπω
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πέτρο αφού δεν κάνεις σκοπιές, θαλαμοφυλίκια και περίπολο τί το συζητάς. Φίνα θα περάσεις.+00
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πέτρο αφού δεν κάνεις σκοπιές, θαλαμοφυλίκια και περίπολο τί το συζητάς. Φίνα θα περάσεις.
+00
Κακά τα ψέμματα, πολύ σπάνια θα σηκωθείς το βράδυ και γλιτώνεις το πιο ηλίθιο πράγμα της θητείας, την φρουρά.
Μεγάλα πλεονεκτήματα. -
Μέχρι που ένας στρατιώτης μου απάντησε πως ο πατέρας του δήλωσε 'καλύτερα νεκρός παρά γιωτάς' και σταμάτησα να ασχολούμαι με την απύθμενη βλακεία στην οποία είναι βυθισμένος ο κόσμος.
κάνα χάπι να τον στειρώσεις δεν είχες
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μέχρι που ένας στρατιώτης μου απάντησε πως ο πατέρας του δήλωσε 'καλύτερα νεκρός παρά γιωτάς' και σταμάτησα να ασχολούμαι με την απύθμενη βλακεία στην οποία είναι βυθισμένος ο κόσμος.
κάνα χάπι να τον στειρώσεις δεν είχες
Το πρόβλημα είναι ότι δε βρέθηκε κάποιος να στειρώσει τον πατέρα του...
-
είχαμε έναν στη σειρά όταν ήμασταν νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΠΑΛ και το παλληκάρι ήταν Ι5 και άκουσα ότι ο πατέρας του επέμενε να κάνει κανονικά θητεία σαν Ι1 ένοπλο. Πιο πολύ όμως με εκνεύρισε το γεγονός ότι τον κορόιδευαν όχι μόνο άλλοι ναύτες, αλλά και ένας κελευστής
βέβαια το χάρηκα πολύ όταν αυτός ο κελευστής έφαγε κάτι μέρες καμπάνα από τον δίκα (Παληάτσος )
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είχαμε έναν στη σειρά όταν ήμασταν νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΠΑΛ και το παλληκάρι ήταν Ι5 και άκουσα ότι ο πατέρας του επέμενε να κάνει κανονικά θητεία σαν Ι1 ένοπλο. Πιο πολύ όμως με εκνεύρισε το γεγονός ότι τον κορόιδευαν όχι μόνο άλλοι ναύτες, αλλά και ένας κελευστήςβέβαια το χάρηκα πολύ όταν αυτός ο κελευστής έφαγε κάτι μέρες καμπάνα από τον δίκα (Παληάτσος )
Είχαμε κι εμείς στο ΚΕΔΒ (Καλαμάτα) παιδί που - με λίγα λόγια - ήταν καθυστερημένο! Ο διοικητής το είχε στείλει 2-3 φορές για εκτίμηση στο νοσοκομείο και κάθε φορά γυρνούσε Ι1 (επειδή έτσι ήθελε ο μπαμπάς ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει χρεωθεί όπλο και να κάνει και κάποια περίπολα
Οι γονείς του έπρεπε να είναι φυλακή, αλλά τέσπα...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι δε βρέθηκε κάποιος να στειρώσει τον πατέρα του...
μια ζημιά όποτε και να σταματήσει καλό είναι
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Είχαμε κι εμείς στο ΚΕΔΒ (Καλαμάτα) παιδί που - με λίγα λόγια - ήταν καθυστερημένο! Ο διοικητής το είχε στείλει 2-3 φορές για εκτίμηση στο νοσοκομείο και κάθε φορά γυρνούσε Ι1 (επειδή έτσι ήθελε ο μπαμπάς ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει χρεωθεί όπλο και να κάνει και κάποια περίπολα
Οι γονείς του έπρεπε να είναι φυλακή, αλλά τέσπα...
Καλα και ο διοικητης δεν τον εβαζε σε καποιο ποστο που να μην χρειαζεται οπλο και να μην κανει περιπολιες;Να κανει καφεδες στο κυλικειο πχ;
-
Δεν ξέρω τι ακριβώς ίσχυε για το παιδί. Πάντως με όπλο το είδα 2-3 φορές συνολικά.
-
Ποτε δεν καταλαβα γιατι καιγεται ο απλος στρατιωτης να κρατησει το Ι1.Το ειδα ακομα και σε εντελως ακαταλληλους στρατιωτες που κανονικα ηταν για Ι αοπλο,να παιρνουν Ι1 για να μη 'στιγματιστουν'.Το ακομα χειροτερο ειναι οτι το επιζητει πολλες φορες και η οικογενεια και πεφτουν βυσματικα τηλεφωνα για να ¨μη βγει το παιδι ανικανο'.ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΕΜΕ!
Την ίδια ακριβώς απορία είχα και γω (κάτω από Ι3 δεν σε παίρνουν στα σώματα ασφαλείας)
Μέχρι που ένας στρατιώτης μου απάντησε πως ο πατέρας του δήλωσε 'καλύτερα νεκρός παρά γιωτάς' και σταμάτησα να ασχολούμαι με την απύθμενη βλακεία στην οποία είναι βυθισμένος ο κόσμος.Γιωτόμπαλο ο πατέρας...
-
Ο κόσμος-γονείς δεν καταλαβαίνει ότι η κρίση σωματικής ικανότητας( Το Ι) υφίσταται για να προστατεύει τον κληρωτό από καταστάσεις που μπορούν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα πάνω στην υγεία τους(σωματική και ψυχολογική).Οι παθήσεις και σε ποιό βαθμό ικανότητας αντιστοιχούν είναι δημοσιευμένες στην εφημεριδα της κυβερνησεως.Ας γίνει κατανοητό ότι Ι4 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αποκλειστικά ψυχική διαταραχή, διότι υπάρχουν αρκετές άλλες παθήσεις έξω από το πεδίο της Ψυχιατρικής που αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο βαθμό.Αν κάποιος,όπως αναφέρεται στα γραφόμενα μέσα στο Forum,ενώ θα έπρεπε να είναι Ι4 πήρε Ι1, νομικά ο Δοιηκητης μιάς μονάδας δεν έχει πολλά περιθώρια να τον προστατεύσει από δράσεις της μονάδας με το ένοπλο δυναμικό της,στην ουσία μπορεί να μπλέξει κιολας.Ας αντιλιφθούν κάποιοι ότι το Ι (ψυχιατρικο ή σωματικό) είναι προστασία για όλους.
-
Ο χρήστης Ερμής έγραψε:
Ο κόσμος-γονείς δεν καταλαβαίνει ότι η κρίση σωματικής ικανότητας( Το Ι) υφίσταται για να προστατεύει τον κληρωτό από καταστάσεις που μπορούν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα πάνω στην υγεία τους(σωματική και ψυχολογική)τοτε το 75% πρεπει να ειναι Ι5
-
....και να μην μιλησουμε για το αντιστοιχο ποσοστο για τα στελεχη!!! Εκει σχεδον αποτελουν την συντρηπτικη πλειοψηφια τα γιωτομπαλα!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ο κόσμος-γονείς δεν καταλαβαίνει ότι η κρίση σωματικής ικανότητας( Το Ι) υφίσταται για να προστατεύει τον κληρωτό από καταστάσεις που μπορούν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα πάνω στην υγεία τους(σωματική και ψυχολογική)
τοτε το 75% πρεπει να ειναι Ι5
Ίσως, πάντως τα πάντα υπάρχουν (παθήσεις) δημοσιευμένα σε Φ.Ε.Κ.(εφημερίδα της κυβερνήσεως) δεν θυμάμαι τεύχος.
Περί Θητείας [#3]