-
Αν όσοι είχαν τελειώσει οικονομικό πηγαίναν στο ΚΕΥΠ, τότε θα ήταν χωρίς άνδρες τα υπόλοιπα σώματα.
Το δε Έρευνας και Πληροφορικής είναι από τα πιο βυσματικά (όχι σαν δόκιμος). Στο κέντρο παίρνουν ελάχιστους(πρέπει να έχεις minimum μεταπτυχιακό) και από αυτούς οι μισοί μένουν σαν φαντάροι με αυτήν την εκπαίδευση.
Φίλος μου με διδακτωρικό στην πληροφορική, με χίλια ζόρια μπήκε ανέμεσα σε ελάχιστους.'ΜΟΝΟ αντάλλαγμα οι 5 μήνες παραπάνω';;. Μόνο;;; . Ούτε για πλάκα, εκτός αν υπάρχει οικονομική ανάγκη.
-
Παίρνουν περίπου τους μισούς από όσους έχουν την ένδειξη ΕΠ και δεν γνωρίζω κάποιον στον κύκλο μου με Μεταπτυχιακό, χωρίς βύσμα, να μην έχει γίνει αποδεκτός. Τώρα για το οικονομικό πρόβλημα τι να σου πω...Δε νομίζω αν νοικιάζεις και θέλεις να ζεις σαν άνθρωπος ότι θα το λύσεις με το μισθό του δοκίμου. Με 650 ευρώ στην παραμεθώριο πρέπει να σου στέλνουν και λεφτά οι δικοί σου ενώ στο τέλος εννοείται ότι δεν μένει τίποτα. Από εκεί και πέρα τα ΥΕΑ του Χαϊδαρίου που περάσαμε εμείς είναί τόσο χάλια όσο μία μονάδα στην παραμεθώριο, αλλά είναι μόνο 3 μήνες. Μετά από αυτό ο ΔΕΑ ΕΠ είναι ένας κακά πληρωμένος δημόσιος υπάλληλος.
Μιλόντας για τη δική μου θητεία έχω να πω ότι η ορκομωσία αξιωματικού ήταν σαν απόλυση και τίποτα στον υπόλοιπο χρόνο θητείας μου δεν έγινε για να το αλλάξει αυτό. Δεν έφυγα ποτέ από το γραφείο μου και έκανα πάντα τις προβλεπόμενες υπηρεσίες (3 το μήνα) χωρίς χωσίματα από τους μόνιμους. Όντας χρεωμένος στην παραμεθώριο σε λόχο, ήμουν αποσπασμένος σε Ταξιαρχία, (από Ταξιαρχία και πάνω πάνε οι ΔΕΑ ΕΠ όντας χρεωμένοι συνήθως σε λόχο διαβιβάσεων) με προφανή οφέλη σε ζητήματα αδειών κλπ. Μάλιστα συνάδελφοι δόκιμοι ΕΠ ανέλαβαν τη διεύθυνση γραφείου Έρευνας Πληροφορικής του σχηματισμού τους οπότε μιλάμε για πλήρη εξίσωση με μόνιμο στέλεχος στα μάτια ανώτερων και κατώτερων, πακέτο με τις ευθύνες που αυτό συνεπάγεται. Μπορώ να σου πω μάλιστα πως αν και απολύθηκα εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, ακόμη βλέπω τους μόνιμους της τελευταίας μονάδας που υπηρέτησα σαν παλιούς συνεργάτες γιατί αφενός δεν έχω ακόμη κλείσει τόσο μεγάλο διάστημα στον εργασιακό στοίβο, αφετέρου με εκτίμησαν σαν άνθρωπο και σαν στέλεχος όντας πραγματικοί συνάδελφοι ανεξαρτήτως θέσεως και βαθμού. -
Πηγαίνω τελευταία ημέρα και ώρα να κόψω αναβολή στην Στρατολογία. Μέσα κανείς, εκτός του Δκτη. Πιάνουμε κουβεντούλα και βγαίνει συντοπίτης μου. Κοιτάει τα χαρτιά, όλα εντάξει.
- Τι μετ/κο είναι αυτό;
Εξηγώ πως είναι για ηλεκτρονική, τηλεπικοινωνίες, δίκτυα. - Ωραία, απαντάει, εσύ θα πας σίγουρα ΔΒ.
- Ναι, του απαντάω, και μετά ξύπνησα. Χωρίς βύσμα δε γίνεται τίποτε.
- Θα το κανονίσω εγώ, απαντάει.
Υπογραμμίζει με κόκκινο στυλό το μετ/κο, βάζει ένα βελάκι και γράφει 'για ΔΒ'.
Παρουσιάζομαι μαζί με 3 ακόμα άτομα από μετ/κο. Από αυτούς, Ο ΕΝΑΣ, έχει ένδειξη ΣΕΠ και οι άλλοι παρουσιαστήκαμε ως εξής:
1 Μεσολόγγι και μετά τον έστειλαν στο Τεχνικό για ηλεκτρονικά νομίζω. Είχε βύσμα και το χρησιμοποίησε. Μονάδα έκανε στο Τεχνικό στο Λαγό και τον βρήκα ξανά όταν πήγα για το 2ο σχολείο πολυβόλων στο 516 Μ/Κ ΤΠ.
3 ΔΒ με την εξής πορεία:
1 (αυτός που είχε ένδειξη ΣΕΠ) επειδή δεν είχε τόσο καλό βύσμα για αυτή τη θέση πήγε οδηγός στη Σπάρτη...!!!
1 έμεινε ΔΒ και έγινε ΕΡΜΗΣ, λόγω ξαδέλφου που ήταν Λγος στο κέντρο.
1 (εγώ) μετάταξη σε ΚΕΒΟΠ, πολυβολητής, ΕΛΔΥΚ, ΛΥΒ....!!! Ευτυχώς έκοψα Κύπρο και πήγα Έβρο, στα ακόμα χειρότερα.
Αν ναι, ξέχασα πως ήμουν Υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚΠΑ στην Πληροφορική, αλλά αυτό το θυμόντουσαν μόνο όταν ήταν να γίνει εκπαίδευση ασυρμάτων στη μονάδα.
Τι λέγαμε για βύσμα στο ΣΕΠ, λοιπόν; Δεν είναι ντροπή, όλοι το κάνουν, οπότε μπορείς άνετα να πεις ότι είχες βύσμα γιατί να πήγες έτσι, αν και έχω όλη την καλή διάθεση, δεν μπορώ να το πιστέψω.
Ευχαριστώ.
- Τι μετ/κο είναι αυτό;
-
Να πουλήσω μούρη σε άτομα που δεν ξέρω και δεν πρόκειται να γνωρίσω ποτέ? Γιατί?
Εξάλλου εγώ δόκιμος EΠ πήγα, που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκαναν κρα για να βρούνε. Το Φλεβάρη του 2007 που μπήκα στο στρατό είχα ένδειξη ΔΒ και κατατάχτηκα Καλαμάτα. Πήγα λοιπόν έχοντας διαβάσει τα χαρτιά της στρατολόγησης με αντίγραφα πτυχίου μπας και γίνει μετάταξη, αποφασισμένος για δόκιμος από την πρώτη μέρα. Φυσικά δόκιμος ΔΒ περίμενα να γίνω και όχι ΕΠ. Όταν λοιπόν είδα στο φύλλο πορείας μου για ΥΕΑ Χαϊδαρίου 20 μέρες μετά, να λέει ΣΤΡΕΠ έκανα κωλοτούμπες. Το υπόλοιπα είναι στο πιο πάνω post. Άλλωστε όταν όλοι οι Αθηναίοι ΔΕΑ ΕΠ γυρίσαμε δεύτερη μετάθεση στην Αθήνα, από τους 7 μόνο εγώ δεν πήγα ΚΕΠΥΕΣ αλλά στη 13 ΔΕΕ αν λέει κάτι για την ύπαρξη βύσματος ή όχι. Το γεγονός ότι βρήκα εκεί άριστα στελέχη δεν αναιρεί το ότι ενώ οι υπόλοιποι πήγαν σε ένα περιβάλλον όμοιο με τις εταιρίες που δουλεύουν τώρα στο πολύ χαλαρότερο, εγώ πήγαινα κάθε μέρα σε σχηματισμό διοίκησης καταδρομών με 24ωρη ετοιμότητα ημιώρου ακόμη και στο δικό μου πόστο. Από εκεί και πέρα για να μιλησουμε για στρατιώτες, από δύο φίλους μου με ένδειξη ΕΠ, ο ένας που δεν είχε μεταπτυχιακό κατέληξε ΔΒ ενώ ο άλλος με μεταπτυχιακό έμεινε ΕΠ. Και οι δύο τσεκαρισμένοι χωρίς βύσμα. Επίσης μετέπειτα στις μονάδες που υπηρέτησα οι στρατιώτες που είχα ήταν όλοι με μεταπτυχιακό τουλάχιστον, κάποιοι με και κάποιοι άνευ βύσματος. Πιστεύω ότι ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις τα βύσματα πουλούσαν υποχρέωση χωρίς καν να σηκώσουν το χεράκι τους... Ίσως τα πράγματα λοιπόν με τα χρόνια να έγιναν πιο αξιοκρατικά στην επιλογή στρατιωτών από ό,τι τα θυμάσαι εσύ που είσαι 5 έτη πιο παλιός αν δεν απατώμαι.
-
Εγώ σου λέω ότι ΑΝ έχεις βύσμα, ΔΕΝ πας για δόκιμος. Και δε με πείθεις(όχι ότι έχεις λόγο βέβαια), ότι είναι καλύτερα να κάνεις 5 μήνες παραπάνω για να είσαι δόκιμος. Εκτός από πολύ μαύρες μονάδες, που και εκεί ο δόκιμος έχει ευθύνες.
3 υπηρεσίες το μήνα; Και κάθε μέρα μέσα; Φίλε μου έκανες χειρότερη θητεία από τουλάχιστον το 1/3 τον σμηνιτών, που έκαναν μαζί με τις άγραφες λιγότερη από τη μισή δική σου.Δε έχω καμιά διάθεση ούτε να στην πω, ούτε τίποτα παρόμοιο. Απλά εδώ διαβάζουν και παιδιά που δεν πήγαν φαντάροι. Και μέσα από εδώ κρίνουν για το τι θα είναι καλύτερο για αυτούς. Η συντριπτική πλειοψηφία δοκίμων που ξέρω, μόλις τελείωσαν το μετάνοιωσαν, που κάθισαν μέσα έστων και μια μέρα παραπάνω από το προβλεπόμενο του οπλίτη.
-
Το θέμα είναι πως το βλέπει ο καθένας. Και σήμερα στη δουλειά μου κάθε μέρα μέσα είμαι. Και το δοκιμιλίκι εκείνη την περίοδο ήταν μία απλή επαγγελματική σχέση. Πήγαινα έκανα τη δουλίτσα μου και 2:30 έπαιρνα το μπερεδάκι μου και πήγαινα στο καλό. 5ήμερο κανονικό και αν τύχαινε καμία υπηρεσία σε αργία το επόμενο Σ/Κ γινόταν 3ήμερο με απαλλαγή. Και ειλικρινά μπορώ να πω ότι η προσφορά μου ήταν αντίστοιχη του πενιχρού μισθού που έπαιρνα. Αυτό σίγουρα δεν μπορούν να το πουν οι δόκιμοι ΔΒ και ΤΘ με τους οποίους συναναναστρεφόμουν στην Ξάνθη, μιας και όλοι τους ήταν τα παιδιά για όλες τις δουλειές και με αρκετά χωσίματα σε υπηρεσίες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν μιλάω μόνο για την εμπειρία μου ως δόκιμος EΠ. Αν ήμουν ΠΖ,ΤΘ,ΔΒ,ΠΒ σίγουρα θα έλεγα άλλα και θα καταριόμουν την ώρα και τη στιγμή. Το ότι κάποιοι πέρασαν καλύτερα δεν το αμφισβητώ. Αυτοί οι κάποιοι όμως δεν φοράνε χακί και γίνονται όλο και λιγότεροι. Εν κατακλείδει για αν μην το κουράζουμε πολύ, Για τα τότε δεδομένα θεωρώ ότι η επιλογή που έκανα εν αγνοία μου ήταν η καλύτερη που μπορούσε να κάνει κάποιος στον στρατο ξηράς. Με το σημερινό 9μηνο και την σιγουριά που είχα τότε (η άγνοια που προανέφερα) ότι θα κατέληγα δόκιμος ΔΒ μάλλον θα το ξανασκεφτόμουν
-
Να σας ευχαριστησω για την ανταποκριση και τις απαντησεις. Με τα δεδομενα που εχω στα χερια μου, θα κοψω την αναβολη (τρεχοντας μαλλον....) και θα ακουσω eddie και xeno ,για να μπω τετοια εποχη του χρονου (λογικα η τελευταια σειρα ε; ) και να κανω παρεα στον coupea . Για ευνοητους λογους ας μην επεκταθω παραπανω, αλλα ο ανθρωπος μου μπορει να κανει πολλα, οποτε δεν εχω λογους να τον αμφισβητησω....
@ skye
αν εγινε 9 μηνο και εκει, εμενα μου κοβουν εναν μηνα οποτε παω στους 8
@shumakos
ναι ειμαι οικονομικου τμηματος αλλα ο συνμιλανιστι ( ) kyr80 φανταζομαι εχει ενα ποιντ μιας και οι οικονομολογοι δεν ειναι και λιγοι -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εγώ σου λέω ότι ΑΝ έχεις βύσμα, ΔΕΝ πας για δόκιμος. Και δε με πείθεις(όχι ότι έχεις λόγο βέβαια), ότι είναι καλύτερα να κάνεις 5 μήνες παραπάνω για να είσαι δόκιμος. Εκτός από πολύ μαύρες μονάδες, που και εκεί ο δόκιμος έχει ευθύνες.
3 υπηρεσίες το μήνα; Και κάθε μέρα μέσα; Φίλε μου έκανες χειρότερη θητεία από τουλάχιστον το 1/3 τον σμηνιτών, που έκαναν μαζί με τις άγραφες λιγότερη από τη μισή δική σου.Δε έχω καμιά διάθεση ούτε να στην πω, ούτε τίποτα παρόμοιο. Απλά εδώ διαβάζουν και παιδιά που δεν πήγαν φαντάροι. Και μέσα από εδώ κρίνουν για το τι θα είναι καλύτερο για αυτούς. Η συντριπτική πλειοψηφία δοκίμων που ξέρω, μόλις τελείωσαν το μετάνοιωσαν, που κάθισαν μέσα έστων και μια μέρα παραπάνω από το προβλεπόμενο του οπλίτη.
Εγω ξέρω εναν στην ΠΑ που δεν το μετανοιωσε και κυνηγουσε και την μονιμοτητα. Βεβαια ηταν οικονομολογος και ψιλοχοντροβυσματιας. Τελικα μετα απο ενα χρονο εργασιας ξαναγυρισε στην στολη και ειναι στο λιμενικο. Ο συγκεκριμενος βεβαια ειχε κολλημα με την στολη...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγω ξέρω εναν στην ΠΑ που δεν το μετανοιωσε και κυνηγουσε και την μονιμοτητα. Βεβαια ηταν οικονομολογος και ψιλοχοντροβυσματιας. Τελικα μετα απο ενα χρονο εργασιας ξαναγυρισε στην στολη και ειναι στο λιμενικο. Ο συγκεκριμενος βεβαια ειχε κολλημα με την στολη...
Εντάξει δε μιλάμε για στρατόκ@υλους . Οικονομολόγος και ήθελε να γίνει ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.... Μόνο οικονομικοί λόγοι ή μειωμένο iq...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο συγκεκριμενος βεβαια ειχε κολλημα με την στολη...Και για τις γυναικες το λενε αυτο.
-
Οικονομικοι λογοι δεν υπηρχαν. Ο συγκεκριμενος εχει μεταπτυχιακο σε πολυ πρεστιζατο χωρο και δουλεψε και σε μια απο τις 2 μεγαλες εταιρειες του χωρου (παγκοσμιως) κατα την διαρκεια του μεταπτυχιακου του. Παντα γουσταρε την στολη και αυτο σε συνδυασμο με ενα σιγουρο και καλο μισθο στην Ελλαδα και οχι στο εξωτερικο τον οδηγησε στην λυση του λιμενικου. Δεν θα γινοτανε ΕΠΟΠ απο οσο ξερω αλλα με καποια διαδικασια θα μονιμοποιουνταν στο οικονομικο τμημα της ΠΑ. Δεν θυμαμαι πολλες λεπτομερειες απλα αναρωτιεμαι γιατι δεν πηγε κατευθειαν στο Οικονομικο της ΣΣΑΣ. Τεσπα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο συγκεκριμενος βεβαια ειχε κολλημα με την στολη...
Και για τις γυναικες το λενε αυτο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οικονομικοι λογοι δεν υπηρχαν. Ο συγκεκριμενος εχει μεταπτυχιακο σε πολυ πρεστιζατο χωρο και δουλεψε και σε μια απο τις 2 μεγαλες εταιρειες του χωρου (παγκοσμιως) κατα την διαρκεια του μεταπτυχιακου του. Παντα γουσταρε την στολη και αυτο σε συνδυασμο με ενα σιγουρο και καλο μισθο στην Ελλαδα και οχι στο εξωτερικο τον οδηγησε στην λυση του λιμενικου. Δεν θα γινοτανε ΕΠΟΠ απο οσο ξερω αλλα με καποια διαδικασια θα μονιμοποιουνταν στο οικονομικο τμημα της ΠΑ. Δεν θυμαμαι πολλες λεπτομερειες απλα αναρωτιεμαι γιατι δεν πηγε κατευθειαν στο Οικονομικο της ΣΣΑΣ. ΤεσπαΈτσι όπως το λες είναι σαν να παράπεσε. Φιλέτο είναι και μάλιστα εξαιρετικό. Ξεκινάει ως ανθυποπλοίαρχος και αποφεύγει δύσκολες μεταθέσεις καθώς οι οικονομικοί πάνε σε μεγάλα λιμάνια μόνο. Φαντάζομαι θα είχε δόντι ελέφαντα ε;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εντάξει δε μιλάμε για στρατόκ@υλους . Οικονομολόγος και ήθελε να γίνει ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.... Μόνο οικονομικοί λόγοι ή μειωμένο iq... [/quote
Ποσο μειωμενο ειναι απο την στιγμη που η 'ψωμόλυσα ' χτυπαει χωρις εξαιρεση .Ας ξεφυγουμε επιτελους απο την κακομοιρια .
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ποσο μειωμενο ειναι απο την στιγμη που η 'ψωμόλυσα ' χτυπαει χωρις εξαιρεση .Ας ξεφυγουμε επιτελους απο την κακομοιρια ......Οικονομικοι λογοι δεν υπηρχαν. Ο συγκεκριμενος εχει μεταπτυχιακο σε πολυ πρεστιζατο χωρο και δουλεψε και σε μια απο τις 2 μεγαλες εταιρειες του χωρου (παγκοσμιως) κατα την διαρκεια του μεταπτυχιακου του.....
Άνθρωπος με μεταπτυχιακό και προοπτικές ΧΩΡΙΣ οικονομικό πρόβλημα, ήθελε να τα παρατήσει και να γίνει καραβανάς..
Αν εσένα σου ακούγεται λογικό, τότε πάσο -
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Εξάλλου εγώ δόκιμος EΠ πήγα, που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκαναν κρα για να βρούνε.Γενικώς τους ΔΕΑ τους κυνηγούν με το δίκανο.
Την ημέρα της κατάταξης, φτάνω στον τύπο που κάνει τις καταχωρίσεις για τους ΥΕΑ. Παίρνει τα χαρτιά μου από τον διπλανό και χωρίς να κοιτάξει, ρωτάει τυπικά 'Δεν πιστεύω να θέλεις να πάς για ΥΕΑ, ε;' Με το που απάντησα 'Θέλω.', σηκώνει έκπληκτος το βλέμμα του , με κοιτάζει για μια στιγμή, ξανακοιτάζει τα χαρτιά και αναφωνεί ακόμα πιο έκπληκτος 'Και κάνεις και οχτάμηνο;!' Πλέον οι 5-6 που ήταν τριγύρω και το άκουσαν, με κοιτάνε με την ίδια απορία, ένας φωνάζει 'Νά'τος, τον βρήκαμε!' κι εγώ αρχίζω να νιώθω σαν να πήγα στη ΔΟΥ και να είπα στους τελώνες 'Ξέρετε, έχω 300.000€ από αδήλωτα εισοδήματα. Τα θέλετε;'
(δεν υπερβάλλω στην περιγραφή)
-
καλά τώρα, θες όντως να πας ΔΕΑ ή τους έκανες πλάκα?
-
Εμένα δεν με κοίταζαν τόσο περίεργα. Τους είχα δώσει το αντίγραφο πτυχίου πρώτα και την είχαν ψυλιαστεί τη δουλειά ότι πάω καρφωτός EΠ. Μόνο εγώ ήμουν ανυποψίαστος
Άπό 8μηνο κι εσύ βρε παιδί μου το πας 15μηνο (αν δεν κάνω λάθος...)? Σου εύχομαι να τα περάσεις τόσο καλά που να μην το μετανιώσεις! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ποσο μειωμενο ειναι απο την στιγμη που η 'ψωμόλυσα ' χτυπαει χωρις εξαιρεση .Ας ξεφυγουμε επιτελους απο την κακομοιρια .
.....Οικονομικοι λογοι δεν υπηρχαν. Ο συγκεκριμενος εχει μεταπτυχιακο σε πολυ πρεστιζατο χωρο και δουλεψε και σε μια απο τις 2 μεγαλες εταιρειες του χωρου (παγκοσμιως) κατα την διαρκεια του μεταπτυχιακου του.....
Άνθρωπος με μεταπτυχιακό και προοπτικές ΧΩΡΙΣ οικονομικό πρόβλημα, ήθελε να τα παρατήσει και να γίνει καραβανάς..
Αν εσένα σου ακούγεται λογικό, τότε πάσοΌσο ήμουν ακόμα φαντάρος το επιδίωξα (για Λιμενικό όχι Στρατό). Είναι από τις καλύτερες θέσεις καθώς με επιδόματα κλπ φτάνεις μισθό υπ. Οικονομικών. Και εννοείται ότι δεν έχει καμμία σχέση ούτε με στρατό, ούτε με σώματα ασφαλείας. Λες και θα είναι στο φουσκωτό να κυνηγά λαθρομετανάστες...
Και εννοείται ότι έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο για 2η δουλειά βασισμένη στο τι έχεις σπουδάσει χωρίς να έχεις το άγχος...
Αυξημένο IQ μάλλον αλλά και βαρβάτο βύσμα που χρειαζόταν και δεν είχα. -
Θυμάμαι πρόβα ορκομωσίας. Έχουν έρθει απ τους τσολιάδες και τους στρατονόμους να τσεκάρουν. περνάει ο στρατόμπατσος από μπροστά μου
-Για ένα μαζί μου εσύ...Θες να γίνεις στρατονόμος?
-Θέλω αλλά..δε γίνεται...
-Γιατί?
-Είμαι Ι2 !!Βέβαια εγώ Ι1 ήμουν αλλά...το παιξα
Θα θύμωνε και το βίσμα που θα χαλούσα τα πλάνα
Περί Θητείας [#3]