-
Dp
-
Πηζω στα λελε μου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Στα χαλάνε οι τύποι με τα μηχανήματα βρε νουμπάΤο ειχα ξεχασει , αλλα μια δυο φορες χαλασα καθοτι ειχα παει προετοιμασμενος
Πηζω στα λελε μου
Προβλεπομενο , μονο η 316Γ1 δεν επηξε στα ΛΕΛΕ της
Τι βαθμο εχεις τωρα στην λελετζα Υπτγος??
Ενας νεος που υπηρετει στην Ροδο σημερα εγινε Λγος (101 ΚΣ μετραει), υπομονη φιλε και θα ερθεις καποια στιγμη -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για το επάγγελμά τους αλλά δυστυχώς είναι οι εξαιρέσεις, αξκοι τύπου Δαγκλή, Παρασκευόπουλου, Πλαστήρα, Κατσιμήτρου ή Τσιγάντε δεν υπάρχουν ποια, κι αν υπάρχουν τους καταπίνει το σύστημα που θέλει οτιδήποτε σχετικό με στρατό, στολή, όπλα κλπ ως εν δυνάμει εχθρό της καταπληκτικής μας δημοκρατίας.
Ετσι πιστευετε; Εδω τρωμε τη μια φυλακη μετα την αλλη για ανυποταξια και νομιζετε πραγματικα οτι το 'συστημα' θεωρει το στρατο εχθρο της δημοκρατιας; Ποιο συστημα; Αυτο που αθωωνει τους υμνητες της χουντας της σχολης Ευελπιδων; Αυτο που επιβαλλει πολιτες να δικαζονται απο στρατοδικεια; Που εκβιαζει (παρανομως) φανταρους να πανε εκτος συνορων, στην Κυπρο;
Το εντελως αντιθετο συνεβη. Επειδη μετα την πτωση της χουντας ο κινδυνος για νεο πραξικοπημα δεν ειχε σβησει, το γερο-καραμανλη και μετα τον αντρεα, μεχρι και μουστακι τους εβαλαν να ξυρισουν οι αξιωματικοι. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για το επάγγελμά τους αλλά δυστυχώς είναι οι εξαιρέσεις, αξκοι τύπου Δαγκλή, Παρασκευόπουλου, Πλαστήρα, Κατσιμήτρου ή Τσιγάντε δεν υπάρχουν ποια, κι αν υπάρχουν τους καταπίνει το σύστημα που θέλει οτιδήποτε σχετικό με στρατό, στολή, όπλα κλπ ως εν δυνάμει εχθρό της καταπληκτικής μας δημοκρατίας.
Ετσι πιστευετε; Εδω τρωμε τη μια φυλακη μετα την αλλη για ανυποταξια και νομιζετε πραγματικα οτι το 'συστημα' θεωρει το στρατο εχθρο της δημοκρατιας; Ποιο συστημα; Αυτο που αθωωνει τους υμνητες της χουντας της σχολης Ευελπιδων; Αυτο που επιβαλλει πολιτες να δικαζονται απο στρατοδικεια; Που εκβιαζει (παρανομως) φανταρους να πανε εκτος συνορων, στην Κυπρο;
Το εντελως αντιθετο συνεβη. Επειδη μετα την πτωση της χουντας ο κινδυνος για νεο πραξικοπημα δεν ειχε σβησει, το γερο-καραμανλη και μετα τον αντρεα, μεχρι και μουστακι τους εβαλαν να ξυρισουν οι αξιωματικοι.γιατι εχω την εντυπωση οτι μετα το 70 η πολιτεια εχει κανει τα αδυνατα δυνατα για να κοψει καθε σχεση του στρατου με την αξιοκρατια?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το εντελως αντιθετο συνεβη. Επειδη μετα την πτωση της χουντας ο κινδυνος για νεο πραξικοπημα δεν ειχε σβησει, το γερο-καραμανλη και μετα τον αντρεα, μεχρι και μουστακι τους εβαλαν να ξυρισουν οι αξιωματικοι.γιατι εχω την εντυπωση οτι μετα το 70 η πολιτεια εχει κανει τα αδυνατα δυνατα για να κοψει καθε σχεση του στρατου με την αξιοκρατια?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το εντελως αντιθετο συνεβη. Επειδη μετα την πτωση της χουντας ο κινδυνος για νεο πραξικοπημα δεν ειχε σβησει, το γερο-καραμανλη και μετα τον αντρεα, μεχρι και μουστακι τους εβαλαν να ξυρισουν οι αξιωματικοι.Και φταίει ο στρατός ή οι αξιωματικοί για αυτά που ορίζουν οι νόμοι του κράτους ε?
Keep on trolling
-
@cabala
Ποτε δεν υπηρχε αξιοκρατια, ουτε στο στρατο ουτε πουθενα αλλου στη δημοσια διοικηση. Υπηρχε παντοτε ενα πελατειακο συστημα, το οποιο ενιοτε αλλαζε μορφη, ή εμφανιζοταν ενα καινουργιο και επαιρνε τη θεση καποιου παλιοτερου. Αυτα τα 'παλια ηταν αλλιως' εχουν την αξια που εχει και το 'στη χουντα ηταν ολα καλα'Δεν τρολλαρω καθολου, μιλαω απολυτως σοβαρα
Ο στρατος ειναι απ'τα πιο ισχυρα κατεστημενα του τοπου. Δεν ειναι το προβλημα μου οι νομοι του κρατους (κι εν παση περιπτωσει, το να αθωωνονται τα χουντοσκυλα ή το να ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ παρανομως φανταροι σε εκτος συνορων αποστολες ΔΕΝ ειναι νομιμο). Τους νομους τους ξερουμε, τις συνεπειες τους επισης. Το προβλημα μου ειναι σχολια οπως το παραπανω περι κρατους και 'συστηματος' εναντιον του στρατου. -
υπηρχε αξιοκρατια καποτε(οπως και σεβασμος προς αυτον..) αλλα μετα την χουντα αυτο που εγινε ηταν οτι ηθελαν να κοψουν τον δεσμο του στρατου με τον λαο για να μην ξαναγινει πραξικοπημα (γιατι μεχρι τοτε δεν εβλεπες πουθενα πολιτικοποιημενο στρατιωτικο σαν τους τωρινους οπου μονο το 1% ανεβαινει βαθμους με τα @@ του..)βεβαια ο στρατος τωρα εχει καταντησει πεδιο βολεψης κομματοσκυλων
-
Ρε συ cabala τα πιστευεις αυτα που λες, πραγματικα τωρα; Ποια αξιοκρατια; Και ποιο βολεμα; Περισσοτερο τους βολευαν τοτε που επαιρναν τον καθε αγραμματο ακροδεξιο χωριατη παρα τωρα που γινεται μεσω πανελληνιων σε εναν βαθμο. Σεβασμος και τωρα υπαρχει. Και σεβασμος και φοβος, οπως και τοτε. Και πώς ηθελαν να κοψουν τους δεσμους του στρατου με το λαο; Αν ηταν ετσι, θα ειχαν θεσπισει εναλλακτικη θητεια πριν 30 χρονια, οχι πριν 10 χρονια (και μαλιστα ουσιαστικα ανενεργη εκτος απ'τους μαρτυρες του ιεχωβα). Εδω ο γεροΚαραμανλης κοιμοταν στα καραβια για να μην τον πιασει το νεο πραξικοπημα στον υπνο. Τι να λεμε τωρα. Δεν ηταν πολιτικοποιημενοι τοτε οι στρατιωτικοι; Τωρα πλακα κανεις. Ποσοι συνδεσμοι στρατιωτικων υπηρξαν τα τελευταια 100 χρονια, χωρις τους υποτιθεμενους (ΑΣΠΙΔΑ);
-
διαβασε τι γραφεις ξανα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@cabala
Ποτε δεν υπηρχε αξιοκρατια, ουτε στο στρατο ουτε πουθενα αλλου στη δημοσια διοικηση. Υπηρχε παντοτε ενα πελατειακο συστημα, το οποιο ενιοτε αλλαζε μορφη, ή εμφανιζοταν ενα καινουργιο και επαιρνε τη θεση καποιου παλιοτερου. Αυτα τα 'παλια ηταν αλλιως' εχουν την αξια που εχει και το 'στη χουντα ηταν ολα καλα'Δεν τρολλαρω καθολου, μιλαω απολυτως σοβαρα
Ο στρατος ειναι απ'τα πιο ισχυρα κατεστημενα του τοπου. Δεν ειναι το προβλημα μου οι νομοι του κρατους (κι εν παση περιπτωσει, το να αθωωνονται τα χουντοσκυλα ή το να ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ παρανομως φανταροι σε εκτος συνορων αποστολες ΔΕΝ ειναι νομιμο). Τους νομους τους ξερουμε, τις συνεπειες τους επισης. Το προβλημα μου ειναι σχολια οπως το παραπανω περι κρατους και 'συστηματος' εναντιον του στρατου.Κατεστημένο? δηλαδή έχουν προσβάσεις παντού και δεν τους πειράζει τίποτα? μπερδεύεις τον στρατό με τις κομματικές οργανώσεις ή την εκκλησία μου φαίνεται.
Η Κύπρος εκτός συνόρων αποστολή? είναι το ίδιο με το Κόσοβο ή το Αφγανιστάν π.χ? εγώ πάντως που τους βλέπω εδώ να απολαμβάνουν τις φρεντάρες και τα γκομενάκια (τους ελλαδίτες φαντάρους) μια χαρά τους βλέπω.
Εν πάση περιπτώσει αυτό που είπα είναι ότι κάποτε οι στρατιωτικοί ήταν περήφανοι για το επάγγελμα τους ενώ μετά την χούντα υποβαθμίσθηκε τόσο ο στρατός ώστε να ντρέπονται να το αναφέρουν.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Κατεστημένο? δηλαδή έχουν προσβάσεις παντού και δεν τους πειράζει τίποτα? μπερδεύεις τον στρατό με τις κομματικές οργανώσεις ή την εκκλησία μου φαίνεται.
Ακριβως. Φανηκε οτι δεν τους αγγιζει κανεις με την υποθεση των υμνητων της χουντας της σχολης Ευελπιδων. Εχουν στησει το μαγαζακι τους ομορφα και ωραια στα αχρηστα στρατοπεδα που εξυπηρετουν ψηφαλακια των αντιπαραγωγικων ντοπιων ωστε να δουλευουν τα ξενοδοχεια, οι καφετεριες και τα σουβλατζιδικα της περιοχης με το χρημα του κληρωτου. Mεχρι και οι ντοπιοι παπαδες απειλουν με αφορισμο σε περιπτωση που κλεισει αχρηστο στρατοπεδο. Εντωμεταξυ το κρατος των στρατιωτικων συμμετεχει σε ενα απιστευτο φαγοποτι. Τρωνε εξοπλισμους, πετρελαιο, ρευμα. Παραδειγματα οπως αυτο υπαρχουν απειρα, που ξεκινουν με κλεμμενα κρουασαν τα οποια οι στρατιωτικοι πουλανε εκτος στρατου σε εμπορους μεχρι και...λαθρεμποριο καυσιμων.. Εντωμεταξυ απολαμβανουν σκανδαλωδως τσαμπα διακοπες στα ΚΑΑΥ με τις τσαμπα υπηρεσιες των δουλων-φανταρων, για να μη μιλησουμε για το σε ποια ηλικια βγαινουν στη συνταξη (και στην πορεια κανουν καποια αλλη δουλεια, λαμβανοντας ταυτοχρονα συνταξη), τις συνταξεις σε αγαμες θυγατερες, προικες και αλλα ομορφα . Γενικως ο κλαδος ειναι απ'τους πιο βρωμερους της χωρας, θα ελεγα στο ιδιο επιπεδο με αυτον των δημοσιογραφων, των αστυνομικων, των γιατρων και των δικαστων. Φυσικα δεν ειναι ολοι ετσι, παντου υπαρχουν εξαιρεσεις οπως και στους παραπανω κλαδους. Το τονιζω για να μην παρεξηγουμαι. Αλλα δε μπορω να διαβαζω οτι τους κυνηγαει κιολας το κρατος. Απ'τα πιο χαϊδεμενα παιδια του κρατους ειναι. Κι εγω δεν τα εχω με τους στρατιωτικους ως ατομο. Προφανως και φιλους στρατιωτικους εχω, οπως οι περισσοτεροι, και δε μου εχουν κανει κατι προσωπικα (αρκει να μην περιμενουν να.. υπηρετησω με 7 ευρω/μηνα οταν αυτοι μπουκαρουν στο Αμυνης στην πρωτη μειωση μισθου που τρωνε, ενω ειναι μαλιστα επιλογη τους να κανουν αυτη τη δουλεια), ή να μην περιμενουν οτι τους αναγνωριζω το δικαιωμα να με δικασουν ενω ειμαι πολιτης, εκει προφανως ειμαστε σε συγκρουση .
Η Κύπρος εκτός συνόρων αποστολή?
Εννοειται οτι ειναι εκτος συνορων αποστολη. Και ειναι σιγουρα παρανομο να εκβιαζονται κληρωτοι με υποχρεωτικη μεταθεση στην Κυπρο και να μην ενημερωνονται για τα δικαιωματα τους.
-
καλα νταξ εκτως συνορων αποστολη η κυπρος
καποτε κληρωτοι μπορουσαν να δηλωσουν κοσσοβο...αποστολη αυτοκτονιας ηταν!
-
Δηλαδη η Κυπρος ειναι εντος συνορων; Κυπρος = Ελλαδα κι ετσι ρε cabala;
Αυτο που λεω ειναι και απλο και σαφες. Υπαρχει σαφης παραβιαση νομου οσον αφορα τον εκβιασμο και εκφοβισμο των κληρωτων για την Κυπρο και την ελλειψη ενημερωσης τους. Yποχρεωτικα εθελοντης δεν υπαρχει -
αμα δεν υπηρχε τουρκος εκει δεν θα υπηρχε ο ορος εθελοντισμος..αλλο χαρτι υπογραφεις(και αλλους κανονες παραλαμβανεις)οταν πας αφγανισταν και αλλα πραγματα κανεις οταν πας κυπρο
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αμα δεν υπηρχε τουρκος εκει δεν θα υπηρχε ο ορος εθελοντισμος..αλλο χαρτι υπογραφεις(και αλλους κανονες παραλαμβανεις)οταν πας αφγανισταν και αλλα πραγματα κανεις οταν πας κυπροΨαχνεις να βρεις ακρη με τον skye περι στρατιωτικου? Ειναι σαν να προσπαθει να βρει ακρη ο manosk με τον mjcab ή ο mjacob με τον manosk αντιστροφος.....
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η Κύπρος εκτός συνόρων αποστολή? είναι το ίδιο με το Κόσοβο ή το Αφγανιστάν π.χ? εγώ πάντως που τους βλέπω εδώ να απολαμβάνουν τις φρεντάρες και τα γκομενάκια (τους ελλαδίτες φαντάρους) μια χαρά τους βλέπω.
.
Η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα , είναι ΑΛΛΗ χώρα
Ο τρόπος με τον οποίο παίρνουν στρ για ελδυκ , ωστε να προστατεύσουν ΑΛΛΗ χώρα από αυτή που παρουσιάστηκαν να υπηρετήσουν είναι γνωστός..
Όσο για το πώς περνάνε , δεν αμφιβάλλω , παρόλο που ένας συμμαθητής της κοπέλας μου τίναξε τα μυαλά του εκεί κάτω , υπηρετώντας πάντα την 'ελλάδα'
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
.
Η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα , είναι ΑΛΛΗ χώρα
Ο τρόπος με τον οποίο παίρνουν στρ για ελδυκ είναι γνωστός..
+1
Και οποιος δεν παει, απλα τον στελνουν με αγαπη σε κανα μαυρο ταγμα. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αμα δεν υπηρχε τουρκος εκει δεν θα υπηρχε ο ορος εθελοντισμος..αλλο χαρτι υπογραφεις(και αλλους κανονες παραλαμβανεις)οταν πας αφγανισταν και αλλα πραγματα κανεις οταν πας κυπροΦανταζομαι, με την ιδια λογικη, θα μου πεις οτι αν δεν υπηρχε και Τουρκος απεναντι, δε θα εκλεβαν οι στρατιωτικοι το πετρελαιο στο λινκ που εδωσα σε προηγουμενο ποστ
Τεσπα δεν προκειται να συμφωνησουμε και ουτε θελω. Προσπαθω να αποφευγω να εμπλεκομαι σε τετοιες συζητησεις στο φορουμ γιατι τα εχουμε πει απειρες φορες, διαφωνουμε, δεν καταληγουμε πουθενα. Αλλα καπου μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι εκει με το κακο ελληνικο αντιμιλιταριστικο κρατος.
Περί Θητείας [#3]