-
Steyr
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
πραγματικα ποσο καλυτερα μπορει να εχεις το οπλο με αορτηρα 3 σημειων ?
κι εγω οταν εκανα πυλη πανω ετσι το ειχα κρεμασμενο
κανονικα το εχεις οπως ο πρωτος αριστερα οπως βλεπεις (και ειναι και πολυ καλυτερο για τα χερια σου)
το g3 δεν ειναι οπλο που μπορεις να το κρατησεις με τετοιο τροπο καθοτι ειναι μαρκουτσι αμα παραπατησεις με αυτο θα σου ερθει με την μια στο δοξα πατρι (για να μην πω οτι μπορει να εκπυρσοκροτησει μιας που οπλιζει ακομη και αμα χτυπησεις το κοντακι δυνατα)Ο πρώτος από αριστερά ήταν ΟΒΑ εκ ειδικών δυνάμεων και είχε ιμάντα από αυτόν που έχουν πίσω τα Steyer με ορειβατικό κρίκο και μπορούσε να πιάσει το Α4 από το πίσω σημείο που αγκιστρώνει ο αορτήρας....ο δίπλα του επειδή είχε μερικούς βαθμούς μειον και φορούσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε κάτω από τζάκετ με επένδυση δεν μπορούσε να το πιάσει από εκεί με τον στάνταρ αορτήρα οπότε βρήκε την ευκολότερη λύση, εγώ κατάφερα να το πιάσω από το πίσω σημείο πρόσδεσης οριακά περνώντας το σημείο που ο αορτήρας είναι διπλός για να αυξομειώνεις το μήκος σαν θηλιά γύρω από το σώμα μου.
edit: ο μεσαίος είναι συνάδελφος ΔΕΑ χειριστής A/T Milan του Λόχου Υποστηρίξεως.... πού να ξέρει από τουφέκια
ετσι κουβαλαει και τα βληματα?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
κανονικα το εχεις οπως ο πρωτος αριστερα οπως βλεπεις (και ειναι και πολυ καλυτερο για τα χερια σου)
το g3 δεν ειναι οπλο που μπορεις να το κρατησεις με τετοιο τροπο καθοτι ειναι μαρκουτσι αμα παραπατησεις με αυτο θα σου ερθει με την μια στο δοξα πατρι (για να μην πω οτι μπορει να εκπυρσοκροτησει μιας που οπλιζει ακομη και αμα χτυπησεις το κοντακι δυνατα)Ο πρώτος από αριστερά ήταν ΟΒΑ εκ ειδικών δυνάμεων και είχε ιμάντα από αυτόν που έχουν πίσω τα Steyer με ορειβατικό κρίκο και μπορούσε να πιάσει το Α4 από το πίσω σημείο που αγκιστρώνει ο αορτήρας....ο δίπλα του επειδή είχε μερικούς βαθμούς μειον και φορούσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε κάτω από τζάκετ με επένδυση δεν μπορούσε να το πιάσει από εκεί με τον στάνταρ αορτήρα οπότε βρήκε την ευκολότερη λύση, εγώ κατάφερα να το πιάσω από το πίσω σημείο πρόσδεσης οριακά περνώντας το σημείο που ο αορτήρας είναι διπλός για να αυξομειώνεις το μήκος σαν θηλιά γύρω από το σώμα μου.
edit: ο μεσαίος είναι συνάδελφος ΔΕΑ χειριστής A/T Milan του Λόχου Υποστηρίξεως.... πού να ξέρει από τουφέκια
Ο υπολοχαγός τους χρησιμοποιούσε τα θερμικά σκοπευτικά στις νυχτερινές για να βρίσκει τα λημέρια των λαγών...ως δεινός κυνηγός....έσκαγε μύτη το πρωί με ελληνικό καφέ και το Κυνήγι παραμάσχαλα ζωάρα ο ΛΥΤ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Steyrαδικαιολόγητος...... εμπερδεύθην από τον τρόπο που προφέρεται στα ελληνικά (σταγιερ)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ο υπολοχαγός τους χρησιμοποιούσε τα θερμικά σκοπευτικά στις νυχτερινές για να βρίσκει τα λημέρια των λαγών...ως δεινός κυνηγός....έσκαγε μύτη το πρωί με ελληνικό καφέ και το Κυνήγι παραμάσχαλα ζωάρα ο ΛΥΤ
τελικα ολοι μας ειχαμε τις κλασσικες καμμενες στιγμες εκει μεσα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
με αυτα και με αυτα ομως οι στρ στη παραμεθοριο κανουν συνολικα κανα τριμηνο αδειες2 μέρες για κάθε μήνα παραμεθορίου (αν θυμάμαι καλά μετά τόσα χρόνια ) δεν είναι η ΕΤΑΠ;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Steyr
αδικαιολόγητος...... εμπερδεύθην από τον τρόπο που προφέρεται στα ελληνικά (σταγιερ)
Κι ο θείος μου έτσι τα λέει
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
με αυτα και με αυτα ομως οι στρ στη παραμεθοριο κανουν συνολικα κανα τριμηνο αδειες
2 μέρες για κάθε μήνα παραμεθορίου (αν θυμάμαι καλά μετά τόσα χρόνια ) δεν είναι η ΕΤΑΠ;
Ακριβως
-
εχουν τρελαθει στην αδεια λεμε..
θωμα για πες ποσες μερες αδεια εχεις παρει -
εχουν τρελαθει στην αδεια λεμε..
θωμα για πες ποσες μερες αδεια εχεις παρειΕγω ειμαι ατυχες παραδειγμα γιατι δεν προλαβα να τις παρω ολες
Εχουμε και λεμε απο αυτες που κραταγα, 15 ΚΑ (δεν εσβησαν καμια στο κεντρο λογω τιμιτικης, στην ορκωμοσια μας ηταν ο τοτε Α/ΓΕΣ Φραγκος και ο υφ.ΥΠΕΘΑ Σπηλιοπουλος) 16 (14)* ΕΤΑΠ, συνολο 31 μερες . 10 γκρουπ Πασχα, 11 γκρουπ Χριστουγεννων, 5 Τιμιτικη. Και αν εμενα 9μηνος θα ειχα και μπολικες αγραφες απο τον Δκτη μου λογω θανατου
Ειναι αλλοι ποιο τυχεροι ή σε καλυτερα ποστα, οπως οδηγος Υπδκτη Ταξχιας, η μιση θητεια σε αδεια και ο φιλος δεν ηταν βυσμα, απλα ο Υπδκτης δινει κανα μηνα και παραπανω σε τιμιτικες. Ουλαμος συντηρησης, Ουλαμος μισθοτροφοδοσιας, Ορχος, ΚΕΠΙΚ, καποιο γραφειο. Τελος παντων η σειρα μου για Αδεια Απολυσεως ειχε το λιγοτερο 30 μερες.
*14 ΕΤΑΠ για τους 8μηνους.
Εντιτ: Εγω προλαβα μονο τις 23 μερες αδεια λογω της μεταβολης μου απο 9μηνος σε 8μηνος και οπως ανεφερα παραπανω θα ειχα τουλαχιστον 41 μερες που θα ηταν ΚΑ και γκρουπ Πασχα και μετα θα κολλαγα οτι αγραφη αδεια υπηρχε Ψυχαρα ο Δκτης μου γιατι με βοηθησε ο ανθρωπος στο τελος. -
εγω μεχρι τωρα φτανω τις 29 και πες το πολυ καμια 20αρια ολα μαζι αδεια απολυσεως (μαζι με bonus που εχω απο ποστο, γιατι ο δικας κανονικα δινει μολις 4) θα μου κανει συνολο κατι λιγοτερο απο 50 μερες
κατι τυπακια που μας εσκασαν απο εβρο βαρανε 80 ηδη και τους χαλαει που εδω κανουν 1-1 και 2-1
βεβαια και λιτοχωρο στη μοναδα μου επεφτε πολλη αγραφη επειδη δεν ησουν σπιτι σου (και ας μην ειχες εταπ) , αλλα επειδη εμενα με λατρευαν ειμαι ισως το μονο ατομο που δεν πηρα ουτε μια μερα αδεια απο τη συγκεκριμενη μοναδα
επισης ημουν ο μονος απο μια τριαδα που εφυγε ταυτοχρονα ( στο ιδιο διαβιβαστικο ηταν οι μεταθεσεις μας) που εκανε μεχρι τη τελευταια μερα υπηρεσια (3-5 εκανα τελευταιο νουμερο , επειδη σε λιγες ωρες ταξιδευα )
οι αλλοι 2 μολις ηρθε η μεταθεση πηραν αδεια και γυρισαν απλα για το φυλλο πορειας , εμενα με ενημερωσαν σχεδον τη τελευταια στιγμη (και ειχαν πει σε οσους το ηξεραν απο το 1ο γραφειο να μη μου πουν κουβεντα , δηλαδη με πουλησαν ακομα και 'φιλοι' μου)εζησα βυσματικες στιγμες λεμε
-
εγω μεχρι τωρα φτανω τις 29 και πες το πολυ καμια 20αρια ολα μαζι αδεια απολυσεως (μαζι με bonus που εχω απο ποστο, γιατι ο δικας κανονικα δινει μολις 4) θα μου κανει συνολο κατι λιγοτερο απο 50 μερεςκατι τυπακια που μας εσκασαν απο εβρο βαρανε 80 ηδη και τους χαλαει που εδω κανουν 1-1 και 2-1
Ανεπαναληπτες στιγμες στον Εβρο τον Δεκεμβρη που ηταν και ο καλυτερος μηνας λογω της ανοδου ολης της Δ Εσσο (ειχε ερθει και η Δ2 τοτε και ηταν πραγματικα πολλοι) 1-10 πηγε στην πλειοψηφια τω μοναδων πανω, μετα οσο περναγε ο καιρος κατι οι μεταθεσεις, κατι το ΣΠΕΝ που τραβαγε τα πουστονεα επεσαν οι εξοδοι στο1-3, 1-4 και σε καποιες περιπτωσεις 1-7. Ενω πριν την Δ' Εσσο ηταν απογοητευτηκα τα νουμερα, ειδικα γαι τους ενοπλους . Εμενα προσωπικα στην μοναδα με πηγε 3-1 (στις 3 ημερες Υπηρεσιακο καθοτι ετσι ηταν σε ολους) και 1-3 επειδη με ξεχναγαν και δεν με εβαζαν στις υπηρεσιες .
-
καλα οι ενοπλοι γενικα τον πινουν, γιατι οι αοπλοι παραειναι πολλοι θα ελεγα και οι αοπλες υπηρεσιες ειναι εξ'ορισμου λιγοτερες
παντως οπως εχω ξαναπει ημουν τυχερος που ανηκα στη Δ ΕΣΣΟ , γιατι μπορει μεν να μη με πηγε πουθενα φοβερα (κυριως γιατι δε το επετρεπαν οι στρατοπεδαρχες που μου ετυχαν , οι οποιοι εφευρισκαν και εφευρισκουν συνεχως ακυρες και αχρηστες υπηρεσιες ) , αλλα εμπλοκη με τη κυριολεκτικη εννοια δεν εφαγα
-
καλα οι ενοπλοι γενικα τον πινουν, γιατι οι αοπλοι παραειναι πολλοι θα ελεγα και οι αοπλες υπηρεσιες ειναι εξ'ορισμου λιγοτερεςπαντως οπως εχω ξαναπει ημουν τυχερος που ανηκα στη Δ ΕΣΣΟ , γιατι μπορει μεν να μη με πηγε πουθενα φοβερα (κυριως γιατι δε το επετρεπαν οι στρατοπεδαρχες που μου ετυχαν) , αλλα εμπλοκη με τη κυριολεκτικη εννοια δεν εφαγα
Η εμπλοκη στους αοπλους στην μοναδα μου τους πηγε και 18 μεσα σε μερικους και 22 μερουλες. Οι Ενοπλοι απλα στις εμπλοκες πηγαιναν απο 30-1 εως 45-1.
-
αν καταλαβα καλα εσεις περιμενατε με λυσσα τη Δ ΕΣΣΟ για να τη πηδηξετε, επειδη πηξατε (για μολις 1-2 μηνες παραπανω )
φυσικα το πηδημα κρατησε πολυ παραπανω απο τους 1-2 μηνες διαφορα, αλλα 'δεν ξερουν αυτοι τι περασατε εσεις'
βρε ουστ
μλκα ηθελα να σκοτωσω πολλους απο τη Γ, ειδικα τη Γ2 που ηταν μολις ενα μηνα παλιοτεροι απο μενα
-
αν καταλαβα καλα εσεις περιμενατε με λυσσα τη Δ ΕΣΣΟ για να τη πηδηξετε, επειδη πηξατε (για μολις 1-2 μηνες παραπανω )φυσικα το πηδημα κρατησε πολυ παραπανω απο τους 1-2 μηνες διαφορα, αλλα 'δεν ξερουν αυτοι τι περασατε εσεις'
βρε ουστ
Φυσικα και η Δ Εσσο καραεπηξε μετα μεχρι να ερθει η 318 . Κριμα και εχανα αυτες τις ωραιες μερες εβρισκομενος στην ΛΑΦ, αλλα πηδαγα ενα βυσματακι Δ1 , μετα μου φερανε ενα αλλο βυσμαται Δ2, μετα ενα γκατζολοβυσματακι Γ2 και στο τελος εναν 318 . βρεθηκα να παιζω με 4 βυσματα (ω τι ευτυχια ) στο τελος. Τα σκισα τα μουνακια και μετα σαν Αλχιας επηξαν ποιο πολυ. Επειδη ειμαι και δημοκρατικος τυπος λειτουργησαν ολα υπερ οσων ειμασταν μεσα χωρις βυσμα
-
εγω στα βυσματα δε μπορεσα ποτε να κανω τιποτα και οποτε καποιος πηγαινε να θιξει το ζητημα εβγαινε χαμενος (δηλαδη ειναι τρελος, τα φανταζεται ή ετρωγε και καμια αποσπαση στου διαολου το κωλο )
το μονο που επρεπε να κανω ειναι να τους καρπαζωσω ισως προλαβαινω ακομα
παντως στη Δ2 εγω δε πηγα να το παιξω ποτε παλιος, οχι γιατι ειμαστε σειρα, αλλα γιατι ο ενας μολις μηνας διαφορα δεν ειναι τιποτα
-
εγω στα βυσματα δε μπορεσα ποτε να κανω τιποτα και οποτε καποιος πηγαινε να θιξει το ζητημα εβγαινε χαμενος (δηλαδη ειναι τρελος, τα φανταζεται ή ετρωγε και καμια αποσπαση στου διαολου το κωλο )το μονο που επρεπε να κανω ειναι να τους καρπαζωσω ισως προλαβαινω ακομα
παντως στη Δ2 εγω δε πηγα να το παιξω ποτε παλιος, οχι γιατι ειμαστε σειρα, αλλα γιατι ο ενας μολις μηνας διαφορα δεν ειναι τιποτα
Μα δεν το παιξα παλιος , απλα εχω μια λατρεια στα βυσματα και απο την στιγμη που δουλευα και τα βυσματα φιδιαζανε απλα τους εβαζα να φιδιασουν κανοντας λιγη λαντζα, λιγες καθαριοτητες, κλπ
-
σε τετοια καθημερινα χωσιματα εγω δεν ειχα προβλημα και συνηθως στα ποστα μου ημουν με στελεχη , τα οποια ετσι κι αλλιως με εχωναν
στις υπολοιπες δουλειες αν με εριχναν , απλα εξαφανιζομουν δεν ειχα ντροπες
επισης ειμαι κι εγω φοβερος στο να κανω οτι δουλευω , ενω δεν κανω τιποτατο προβλημα μου ηταν και ειναι οι υπηρεσιες και οι αδειες..
-
Mετά από παρέμβαση θείου ταξιάρχου
Περί Θητείας [#3]