-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Κάποιοι στο κέντρο μας τραγουδούσαν την 'Μακεδονία'.
Επιτρέπεται να λέμε το κομμάτι ξένης χώρας; Εγώ δε θα το δεχόμουν, αν και δεν είμαι εθνικιστής.Επειδη εισαι εθνικιστης θες να πεις δε θα το δεχοσουν...δεν επρεπε να κανεις τη κοτα!
Χμ αν και ισως εχεις δικιο, δε ξερω καμια Μακεδονια, υπαρχει μια χωρα που ονομαζεται fyrom, ισως εχει καποια σχεσηΕσύ μπορεί να μην ξέρεις, αλλά 133 χώρες ξέρουν επίσημα ποια είναι.
Ακόμη και στην Ελλάδα πολλοί την ξέρουμε.Τελικα διαμαρτυρηθηκες για το 'Μακεδονια' που δε τραγουδησες η οχι?χμ
Γιατί να διαμαρτυρηθώ; χμμ
Μόνο τον ελληνικό εθνικό ύμνο θα τραγουδούσα. -
Melos, να εύχεσαι να μην βρεθείς ποτέ σε πραγματικές επιχειρήσεις γιατί τότε τα ενάμιση εκατομμύρια και οι άλλες παπαριές που τσαμπουνάς θα πάνε περίπατο. Χέστηκε ο διμοιρίτης σου για την οικονομική σου κατάσταση και το τι κάνεις εκεί έξω! Με αυτή την συμπεριφορά το καλύτερο που σε περιμένει είναι στρατοδικείο... Ο καθένας έχει τον ρόλο του εκεί μέσα και δημοκρατία δεν νοείται σε κανένα στράτευμα!
-
συγκρινουμε αμερικανικο με ελληνικο στρατο?
-
το βίντεο που ποστάρατε χλρ πάει στα funniest
-
το παραπανω βιντεο, εμενα μου φαινεται απολυτα λογικο αν μιλαμε για σοβαρο επαγγελματικο στρατο (στον οποιο φυσικα δε θα πηγαινα ποτε)
ακομα και στο δικο μας οσοι τρωνε το λουκι (ευελπιδων, υεα, εδ , στρατονομοι κτλ.. ) υποτιθεται οτι πηγαν με τη θεληση τους , αρα ας τα λουστουν , καλα να παθουν , στα @@ μας στη τελικη
ομως απο τον απλο φανταρο που πηγε με το ζορι δεν γινεται να περιμενουν τετοια συμπεριφορα , αν και στα θεματα οργανωσης/αποτελεσματικοτητας ο απλος φανταρος ειναι ο τελευταιος που φταιει κι ας τα ακουει στο τελος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το παραπανω βιντεο, εμενα μου φαινεται απολυτα λογικο αν μιλαμε για σοβαρο επαγγελματικο στρατο (στον οποιο φυσικα δε θα πηγαινα ποτε)ακομα και στο δικο μας οσοι τρωνε το λουκι (ευελπιδων, υεα, εδ , στρατονομοι κτλ.. ) υποτιθεται οτι πηγαν με τη θεληση τους , αρα ας τα λουστουν , καλα να παθουν , στα @@ μας στη τελικη
ομως απο τον απλο φανταρο που πηγε με το ζορι δεν γινεται να περιμενουν τετοια συμπεριφορα , αν και στα θεματα οργανωσης/αποτελεσματικοτητας ο απλος φανταρος ειναι ο τελευταιος που φταιει κι ας τα ακουει στο τελος
+InFiNiTy
Ο απλός φαντάρος που πήγε ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ του (σχεδόν όλοι δλδ πλην στρατόκαυλους ) είναι απόλυτα κατανοητό να λουφάρει, να φιδιάζει και γενικά αν μπορεί να μην κάνει απολύτως τίποτα.
Τους ΕΠΟΠ πάλι πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω όταν φέρονται σαν φαντάροι. Φίλος πήγες εκεί να δουλέψεις, το επέλεξες! Προσπάθησε να είσαι τουλάχιστον τυπικός -
μωρε ας λουφαρουν, τουλαχιστον να μη μας χωνουν
γιατι υπαρχουν αυτοι που λουφαρουν και τα φορτωνουν στους φανταρους, υπαρχουν αυτοι που την εχουν δει κομαντα και δε σε αφηνουν να κοιμηθεις ενω ξερουν οτι 2-4 εχεις γερμανικο και υπαρχουν και οι θεοι που σε αφηνουν στην ησυχια λουφαρουν αυτοι, λουφαρεις εσυ και περνατε ζωη και κοτακαι φυσικα υπαρχουν και αυτοι που οντως δουλευουν , αλλα οταν θα εχουν το φανταρο στο ελεος τους, δε θα τον ξεκωλιασουν
αυτοι ειναι οι πιο σωστοι για μενα
το να σε τεντωνουν στο κατω κατω μονο καλο για αυτους δεν ειναι , γιατι αρχιζει να σε ποναει η μεση σου και αρχιζεις να κουβαλας μια κουτα λιγων κιλων μαζι με 2ο ή 3ο ατομοεμενα οσοι με εχουν παρει με το καλο σκιζομαι να τους εξυπηρετησω, τους υπολοιπους τους γραφω στα @@ μου με τη πρωτη ευκαιρια
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δείτε προσεκτικά....
Στην Ελλάδα έχουμε τα εξής.....
α) χαζογελάκια για την ομιλία, το ντύσιμο, τις κινήσεις και γενικά οτιδήποτε μας φαίνεται αστείο στον εκπαιδευτή
β) ξύσιμο κεφαλιού, @@ και άσκοπες κινήσεις γενικά
γ) χαζές ερωτήσεις τύπου 'η μαμά μου μου έδωσε κεφτεδάκια, υπάρχει κανένα ψυγείο να τα βάλω?' ή 'πότε θα πάρουμε μετάθεση?'
δ) δηλώσεις τύπου 'δεν βρίσκω τις κάλτσες μου', το στυλό δεν γράφει κ.α ωραία που σου έρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι στον τοίχο.
Βέβαια επειδή είμαστε μάγκες, μορφωμένοι και γαμήκουλες το θεωρούμε νορμάλ και αρχίζουμε να μιλάμε για συνταγματικά δικαιώματα κλπ κλπ αν σκληρύνουν τα πράγματα
Το θέμα είναι ότι με την μέθοδο που παρουσιάζεται στο βίντεο όλα γίνονται οργανωμένα και χωρίς λάθη + ότι πολύ βασικό για τον στρατιώτη κι όχι μόνο είναι ότι μαθαίνει να μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση πανικού και αναπροσανατολισμένος λαμβάνοντας πολλές εντολές ταυτόχρονα.
Θα μου πείτε αυτοί είναι επαγγελματίες και πληρώνονται ενώ εμείς πάμε αναγκαστικά.....σωστά, η συμπεριφορά στον στρατό όμως δεν είναι όπως το βίντεο εκτός κι εαν το επιλέξεις, οπότε κάντε αυτό που έχετε να κάνετε και κοιτάξτε το εαν εφαρμόζονται οι νόμοι και το σύνταγμα έξω που μας πηδ@νε καθημερινά, ο στρατός είναι ίσως το μοναδικό μέρος που η εφαρμογή τους γίνεται σε ποσοστό άνω του 80-90%.
Όσο για τα συνθήματα, ναι έκαναν μεγάλη μ@λ@κι@ που τα είπαν δημόσια, καλά κάνουν και τα λένε εντός μονάδας για λόγους ηθικού, μιας και αυτοί είναι που παίζουν πόλεμο (με αληθινές σφαίρες) με τα φουσκωτά στα ανοιχτά τη Κέρκυρας με κάθε λογής Αλβανό μαφιόζο, κι όταν ο άλλος σου ρίχνει του γ@μ@ς ότι έχει δεν αρκείσαι σε συνθήματα.
Σε τέτοιου είδους μονάδες όμως δεν υπάρχει περίπτωση δημόσιας διαβούλευσης περι συνταγματικότητας, Σ.Κ κλπ, είναι τέτοιο το πνεύμα μονάδας που ότι πει ο αξκός εκτελείται από το σύνολο άμεσα. Γι αυτό και είναι αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί.
Και μια προσωπική ιστορία για να δείτε πόσο πρόβατα είμαστε....
μετά από άσκηση έλαβα εντολή από τον δκτη να φροντίσω να φορτωθούν οι στρατιώτες στα steyer για να φύγουμε, μπήκε λοιπόν το τάγμα σε παράταξη και ενώ προσπαθούσα να τους εξηγήσω ήρεμα κι ωραία ότι πρέπει να αρχίσουν κατά στοίχο να ανεβαίνουν στα παρατεταγμένα οχήματα αυτοί χαζογελούσαν, μιλούσαν και γενικά με έγραφαν....όταν άρχισα να ουρλιάζω όμως και με άκουσε όλο το βουνό έπεσε άκρα του τάφου σιωπή και όλοι επιβιβάστηκαν σε 10 λεπτά. Έλληνας και βούρδουλας πάνε πακέτο τελικά....
-
Στον ΕΣ δεν υπαρχει στελεχος με την νοητικη ικανοτητα να εκτελεσει τη συγκεκριμενη διαδικασια που εκτελει το παλικαρι με τα βελακια στο μπρατσο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων...
-
Εξακολουθει να ειναι εξαιρετικα γελοιος ο τυπος! Απλα εκει εχει να κανει με ανθρωπους που αν δεν ακολουθησουν τις εντολες του θα χασουν το ψωμι τους... Εγω που πηγα εφεδρος τα ειχα γραμμενα στα @@ μου τα στελεχη!
-
Ειμαι ιδιοκτητης μιας εταιριας με ετησιο τζιρο που αγγιζει το 1.500.000€ ετησιως! Πιστεψε με, εγω οπως και πολλοι αλλοι που βρισκονται στην ιδια θεση με εμενα, δεν εχουμε αναγκη κανενα καραγκιοζη να φωναζει επειδη ετσι εμαθε να κανει στα γιδια που ειχε πριν καταταχθει για να επιτελεσω συγκεκριμενες δραστηριοτητες υπο πιεση...
-
Αυτο που δεν εχει καταλαβει κανενα στελεχος του ΕΣ και αυτο συμβαινει μαλλον γιατι αρνειστε πεισματικα να το καταλαβετε, ειναι οτι ο σεβασμος ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ με βελακια, κανονακια, φλογιτσες και γραμμουλες στα μπρατσα η το πετο! Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο οταν γκαριζετε ολοι γελανε και ξυνουν τα παπαρια τους...
Κατάλαβες λάθος, λέω ότι σε όσους υπηρετούν ως μισθωτοί ή έφεδροι οι οποίοι έχουν επιλέξει κάποια ιδιαίτερη ειδικότητα-θέση όπως Ειδ. Δυν, ΔΕΑ κλπ αυτή είναι η σωστή πρακτική....
γιατί? γιατί όταν σε συνθήκες μάχης θα έχουν έναν στρατιώτη νεκρό, 2 τραυματίες, τον ασύρματο να δίνει συνέχεια εντολές, μερικούς στρατιώτες σε πανικό, εκρήξεις και σφαίρες γύρω τους πρέπει να μπορούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την σκέψη τους συγκροτημένη.Δεν είναι εταιρεία που χτυπάει το τηλέφωνο από πελάτη για παράπονα, το λογιστήριο λέει ότι έσκασε επιταγή, το φορτηγό για τις παραδόσεις έμεινε στον Μπράλο, πλημμύρισε η αποθήκη και η γραμματέας λείπει σε άδεια εγκυμοσύνης.....εκεί παίζεται η ζωή σου και η ζωή πιθανότατα μερικών 10δων ακόμα, άμεσα.
Το όλο θέμα πήγαινε για απάντηση γιατί χρειάζονται και τα ουρλιαχτά και να δρουν σαν κανίβαλοι. Στην πραγματικότητα παίζουν έναν ρόλο....γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.
Ξέρεις πολλούς συμπατριώτες μας που να καταλαβαίνουν περί σεβασμού? Σέβονται π.χ διαβάσεις ΑΜΕΑ? τον γείτονα τους ή το αφεντικό τους νομίζεις
-
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
το παραπανω βιντεο, εμενα μου φαινεται απολυτα λογικο αν μιλαμε για σοβαρο επαγγελματικο στρατο (στον οποιο φυσικα δε θα πηγαινα ποτε)
ακομα και στο δικο μας οσοι τρωνε το λουκι (ευελπιδων, υεα, εδ , στρατονομοι κτλ.. ) υποτιθεται οτι πηγαν με τη θεληση τους , αρα ας τα λουστουν , καλα να παθουν , στα @@ μας στη τελικη
+InFiNiTy
Ο απλός φαντάρος που πήγε ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ του (σχεδόν όλοι δλδ πλην στρατόκαυλους ) είναι απόλυτα κατανοητό να λουφάρει, να φιδιάζει και γενικά αν μπορεί να μην κάνει απολύτως τίποτα.
Τους ΕΠΟΠ πάλι πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω όταν φέρονται σαν φαντάροι. Φίλος πήγες εκεί να δουλέψεις, το επέλεξες! Προσπάθησε να είσαι τουλάχιστον τυπικόςΆλλο να λουφάρει που είναι λογικό κι άλλο να μην μπορεί να εφαρμόσει απλούς κανόνες πειθαρχίας...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
@dimik
Ελπίζω να μην περιμένεις να υιοθετήσει ο ΕΣ τέτοιες συμπεριφορές στα κέντρα νεοσυλλέκτων.
Θα είχαμε τραγικές συνέπειες !Δεν περιμένω κάτι τέτοιο...και δεν θέλω κιόλας....θα ήθελα όμως να δίνει οδηγίες ο επιλοχίας ήρεμα κι ωραία και να ακολουθούνται χωρίς ειρωνείες, γελάκια και ψευτομαγκιές επειδή είναι 'καραβανάς' και οι στρατιώτες 'ανώτεροι' άνθρωποι είτε γιατί έχουν πτυχία που νομίζουν ότι τους καθιστούν 'μορφωμένους' τρομάρα τους, είτε γιατί έχουν GLX 50cc φτιαγμένο στα 72cc και έχουν πάρει όλα τα πο@τ@νακια της γειτονιάς.
Γενικά η σήψη της κοινωνίας έχει περάσει και στον στρατό και γι αυτό φταίει πέρα από την 'ελληνική' νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 40 χρόνια που λαδώθηκε το αντεράκι του Έλληνα και την είδε κάπως, οι πολιτικοί που μετά την χούντα υποβάθμισαν τον στρατό ως υπεύθυνο για όλα τα κακά της χώρας.
Μέχρι τη δεκαετία του 60 (εκτός χούντας) οι αξκοί και οι στρατιώτες ήταν περήφανοι για τον ρόλο τους, μετά ντρέπονταν να κυκλοφορήσουν με στολή λες και ο κόσμος θα τους κοιτάει σαν μιάσματα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Κατάλαβες λάθος, λέω ότι σε όσους υπηρετούν ως μισθωτοί ή έφεδροι οι οποίοι έχουν επιλέξει κάποια ιδιαίτερη ειδικότητα-θέση όπως Ειδ. Δυν, ΔΕΑ κλπ αυτή είναι η σωστή πρακτική....
γιατί? γιατί όταν σε συνθήκες μάχης θα έχουν έναν στρατιώτη νεκρό, 2 τραυματίες, τον ασύρματο να δίνει συνέχεια εντολές, μερικούς στρατιώτες σε πανικό, εκρήξεις και σφαίρες γύρω τους πρέπει να μπορούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την σκέψη τους συγκροτημένη.Δεν είναι εταιρεία που χτυπάει το τηλέφωνο από πελάτη για παράπονα, το λογιστήριο λέει ότι έσκασε επιταγή, το φορτηγό για τις παραδόσεις έμεινε στον Μπράλο, πλημμύρισε η αποθήκη και η γραμματέας λείπει σε άδεια εγκυμοσύνης.....εκεί παίζεται η ζωή σου και η ζωή πιθανότατα μερικών 10δων ακόμα, άμεσα.
Το όλο θέμα πήγαινε για απάντηση γιατί χρειάζονται και τα ουρλιαχτά και να δρουν σαν κανίβαλοι. Στην πραγματικότητα παίζουν έναν ρόλο....γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.
Ξέρεις πολλούς συμπατριώτες μας που να καταλαβαίνουν περί σεβασμού? Σέβονται π.χ διαβάσεις ΑΜΕΑ? τον γείτονα τους ή το αφεντικό τους νομίζεις
dimik θες να πεις οτι οσοι εχουν περασει την ταδε εκπαιδευση εχουν σεβασμο χαρακτηρα κτλ ?
οχι (απαραιτητα) , απλα τους αρχιζουν σαν ζωα με το βουρδουλα για να ερθουν στα ισα τους γιατι μπορει να προκειται για ζωα , η πλειοψηφια των ελληνων στο κατω κατω ειναι ζωα
ακομα και στον αμερικανικο στρατο πανε οι περιθωριακοι της αμερικανικης κοινωνιαςομως αυτη η πρακτικη δεν εχει απαραιτητα νοημα σε καποιους αλλους ανθρωπους, ισα ισα μπορει να φερει αντιθετα αποτελεσματα
το τι ψυχραιμια θα εχεις σε μια πραγματικη μαχη , δεν μπορεις να το ξερεις αν δε βρεθεις οντως σε πραγματικη μαχη
με ασκησεις και εκπαιδευση προσπαθεις να προσομοιωσεις συνθηκες πανικου, ομως δεν εχει σχεση με το να δεις τον φιλο/γνωστο σου να πεθαινει πραγματικα διπλα σου και να απειλειται πραγματικα η ζωη σουΥΓ ψευτομαγκιες και λοιπες μαλακιες πεφτουν απο καποιους, αλλα μπορει να την πληρωσουν ολοι.. φοβερη λογικη
οταν ομως προκειται για μαλακιες τις οποιες πρεπει να εκτελεσεις (πχ ξανακανε καθαριοτητες, στα ηδη καθαρα για να μην καθεσαι) , θα τις εκτελεσεις φυσικα , αλλα το ματι θα γυαλιζει , ο τονος της φωνης θα ανεβει και το 'μαλιστα' θα ακουσει μεχρι τον απεναντι λοχο , τι να κανουμε..εχουμε κι εμεις προβληματα και θεματα που εχουμε αφησει πισω , στα οποια καποιοι δεν δειχνουν καμια κατανοηση και δε βλεπουμε την αγγαρεια ως διακοπες
-
dimik θες να πεις οτι οσοι εχουν περασει την ταδε εκπαιδευση εχουν σεβασμο χαρακτηρα κτλ ?
οχι (απαραιτητα) , απλα τους αρχιζουν σαν ζωα με το βουρδουλα για να ερθουν στα ισα τους γιατι μπορει να προκειται για ζωα , η πλειοψηφια των ελληνων στο κατω κατω ειναι ζωα
ακομα και στον αμερικανικο στρατο πανε οι περιθωριακοι της αμερικανικης κοινωνιαςομως αυτη η πρακτικη δεν εχει απαραιτητα νοημα σε καποιους αλλους ανθρωπους, ισα ισα μπορει να φερει αντιθετα αποτελεσματα
το τι ψυχραιμια θα εχεις σε μια πραγματικη μαχη , δεν μπορεις να το ξερεις αν δε βρεθεις οντως σε πραγματικη μαχη
με ασκησεις και εκπαιδευση προσπαθεις να προσομοιωσεις συνθηκες πανικου, ομως δεν εχει σχεση με το να δεις τον φιλο/γνωστο σου να πεθαινει πραγματικα διπλα σου και να απειλειται πραγματικα η ζωη σουΌχι, ο σεβασμός μαθαίνεται από το σπίτι, δεν θα σε κάνει κανείς να σέβεσαι εαν δεν το έχεις σαν αρχή από την οικογένεια σου.
Αυτό που λέω είναι ότι σαν εκπαίδευση είναι ΟΚ, αν και το βίντεο δείχνει ένα πολύ ιδιαίτερο σώμα όπως του Πεζοναύτες, στο ΠΖ δεν είναι τόσο σκληρά τα πράγματα αλλά και πάλι οι φωνές χρειάζονται, όχι για σένα π.χ που νιώθεις αλλά για τα 'ζώα' δίπλα σου. Αυτό που περιμένω όμως είναι από ανθρώπους σαν εσένα να καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά είναι μια παράσταση και ότι κανείς δεν έχει όρεξη να ουρλιάζει και να χώνει, εκτός εαν πρόκειται για μ@λ@κα σαν αυτούς που υπάρχουν παντού και στο Δημόσιο και στον ΙΤ.
Η ψυχραιμία στην μάχη είναι άλλο πράγμα και οφείλεται στον χαρακτήρα, εδώ μιλάμε για γρήγορες αποφάσεις και πράξεις.
Εαν για να φτιάξεις τα πράγματα σου όπως π.χ στο βίντεο θες 20 λεπτά ή χάνεις την μπάλα επειδή σου ουρλιάζουν, σε συνθήκες που θα πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου γιατί ο άλλος κομματιάστηκε δίπλα σου αλλά και να κάνεις 20 ακόμα πράγματα τι θα κάνεις? θα ζητήσεις time out για να συγκροτήσεις την σκέψη σου?ΥΓ ψευτομαγκιες και λοιπες μαλακιες πεφτουν απο καποιους, αλλα μπορει να την πληρωσουν ολοι.. φοβερη λογικη
οταν ομως προκειται για μαλακιες τις οποιες πρεπει να εκτελεσεις (πχ ξανακανε καθαριοτητες, στα ηδη καθαρα για να μην καθεσαι) , θα τις εκτελεσεις φυσικα , αλλα το ματι θα γυαλιζει , ο τονος της φωνης θα ανεβει και το 'μαλιστα' θα ακουσει μεχρι τον απεναντι λοχο , τι να κανουμε..εχουμε κι εμεις προβληματα και θεματα που εχουμε αφησει πισω , στα οποια καποιοι δεν δειχνουν καμια κατανοηση και δε βλεπουμε την αγγαρεια ως διακοπες
Δες το αλλιώς, εσύ τελείωσες γιατί είσαι συνειδητοποιημένος ενώ οι υπόλοιποι όχι....δεν γίνεται να κάθεσαι εσύ και οι άλλοι να δουλεύουν ακόμα, είναι που είναι παρτάλια θα απογίνουν μετά. Οπότε take your time άλλη φορά εκτός εαν διαταχθείς διαφορετικά....πολλές φορές στον στρατό γίνονται πράγματα απλώς για να γεμίζει η μέρα, ξέχνα το θα τελειώσω και θα την πέσω...δεν υπάρχει περίπτωση. Κάντο καλά αλλά ακολούθα τους ρυθμούς των υπολοίπων.
Όλοι έχουν προβλήματα, από τον αξκό που έχει την οικογένεια σε άλλη πόλη και νοικιάζει 2 σπίτια μέχρι τον στρατιώτη που είναι προστάτης οικογενείας και θα έπρεπε να δουλεύει για να την ζήσει, όμως είπαμε όλοι έχουν έναν ρόλο και μια δουλειά να κάνουν στον στρατό όσο ανούσια και χαζή κι αν φαίνεται. Είναι μια μεγάλη θεατρική παράσταση, παίξε τον ρόλο σου σωστά για την συνείδηση σου πρώτα, και ίσως λάβεις και χειροκρότημα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
σε συνθήκες που θα πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου γιατί ο άλλος κομματιάστηκε δίπλα σου αλλά και να κάνεις 20 ακόμα πράγματα τι θα κάνεις? θα ζητήσεις time out για να συγκροτήσεις την σκέψη σου?δεν ξερω τι θα κανω και ευχομαι να μη χρειαστει να μαθω, το δικο μου προβλημα ειναι οτι πανικοβαλλομαι με το παραμικρο και μονο σε συνθηκες πανικου λειτουργω στην εντελεια , για αυτο δε θελω περιττο αγχος στη ζωη μου
πχ εγω αγχωνομαι για να μη μπιφτεκωσω τον συναδελφο μου στη σκοπια και ξυπναω μονος μου χωρις ξυπνητηρι με αποτελεσμα να κανω σκατα υπνο επι μερες , αλλοι στα @@ τους κοιμουνται , ζωαρα και αν δε φροντισεις να τους ξυπνησεις εσυ φταις
αυτο δεν εχει καμια σημασια για τον ανωτερο μου που θα τρεξει και εμενα και αυτον το ιδιο και θα μου φορτωσει επιπλεον αγχος γιατι εχουμε και ζωα και πρεπει να καταλαβουν και αυτοι που βρισκονται , ομως εγω που ειμαι τυπικος στα τυπικα δε γουσταρω να ειμαι στην ιδια μοιρα με τα ζωα , αλλα ειμαι
με τον καιρο ομως διαπιστωνω , οτι το μυαλο ακομα και εκει καποια στιγμη θα σε παει μπροστα.. θα δειξει
ηδη εμενα και μερικους αλλους καποιοι 'παλιοι' εχουν αρχισει να μας βαζουν στο ματι και προσπαθουν να μας γ@μησουν γιατι καποιοι ανθρωποι εκει μεσα που χρειαζονται ατομα με μυαλο λιγο παραπανω απο ενος πιθηκου ( δε μιλαω καν για πολυ εξυπνους, δεν ειμαι πολυ εξυπνος) για να γινουν καποια πραγματα , μας φτιαχνουν σιγα σιγα και αυτο ερχεται σε αντιθεση με το δογμα 'παλιος-ψαρακας' -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όλοι έχουν προβλήματα, από τον αξκό που έχει την οικογένεια σε άλλη πόλη και νοικιάζει 2 σπίτια μέχρι τον στρατιώτη που είναι προστάτης οικογενείας και θα έπρεπε να δουλεύει για να την ζήσει, όμως είπαμε όλοι έχουν έναν ρόλο και μια δουλειά να κάνουν στον στρατό όσο ανούσια και χαζή κι αν φαίνεται. Είναι μια μεγάλη θεατρική παράσταση, παίξε τον ρόλο σου σωστά για την συνείδηση σου πρώτα, και ίσως λάβεις και χειροκρότημα
Όλοι έχουν προβλήματα αλλά δεν επέλεξαν όλοι να είναι εκεί... ο προστάτης οικογενείας απλά αναγκάστηκε να βρίσκεται εκεί και δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος σε έναν enforced σεβασμό ειδικά προς άτομα που δεν το αξίζουν άσχετα αν 'έτσι είναι ο στρατός' και 'εκεί που αρχίζει ο στρατός, σταματάει η λογική'. Δεν ενδιαφέρουν αυτά τον άνθρωπο που βρίσκεται παρά την θέλησή του εκεί και κατά την γνώμη μου καλώς δεν τον ενδιαφέρουν.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ναι αλλα ο αξιωματικος ή το στελεχος , στο τελος της μερας θα παει σπιτι του στην οικογενεια του και αν κανει τη φοβερα κουραστικη υπηρεσια του , την επομενη θα ειναι ΕΥ
ο στρ θα πρεπει να ειναι και αυριο στη θεση του να φαει το κρυο, θα πρεπει να κοιμηθει μεσα και να κανει μπανιο σε χρονο dt για να μην μεινει απο νερο και μετα ξεβρακωτος να τρεξει μεχρι το θαλαμο και να τη βγαλει με το φοβερο φαι..
το οτι ειναι παρασταση το κανει χειροτερο για μενα.. οταν κανω δουλειες που πρεπει να γινουν γιατι θα μας ωφελησουν ολους ή γιατι οντως πρεπει για να λειτουργησει το συστημα να το καταλαβω.. το να καθομαι να αδειαζω το λουκανικο για να βαζω χαρτονι ωστε να παρει ωραιο σχημα πχ , δε μπορω να το καταλαβω
το κανω βεβαια, αλλα δεν παυω να το θεωρω χαζο
ή το να ρχεται η εφοδος και να σου λεει γιατι δεν καθεσαι μες στη βροχη να κοβεις βολτες , ενω ηδη τρως τη πουτσα να καθεσαι στο ψωλοκρυο (ενω δεν εισαι μαθημενος, εγω προσωπικα δεν ειμαι, τι να κανω) και κοβεις τον λιγοστο υπνο σου στη μεση , σε κανει μονο να θυμωνεις
δεν ειπα να μην κανω σκοπετο , αλλα μη μου ζαλιζετε τα @@ κι απο πανω χωρις λογο -
σε συνθήκες που θα πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου γιατί ο άλλος κομματιάστηκε δίπλα σου αλλά και να κάνεις 20 ακόμα πράγματα τι θα κάνεις? θα ζητήσεις time out για να συγκροτήσεις την σκέψη σου?
δεν ξερω τι θα κανω και ευχομαι να μη χρειαστει να μαθω, το δικο μου προβλημα ειναι οτι πανικοβαλλομαι με το παραμικρο και μονο σε συνθηκες πανικου λειτουργω στην εντελεια , για αυτο δε θελω περιττο αγχος στη ζωη μου
πχ εγω αγχωνομαι για να μη μπιφτεκωσω τον συναδελφο μου στη σκοπια και ξυπναω μονος μου χωρις ξυπνητηρι με αποτελεσμα να κανω σκατα υπνο επι μερες , αλλοι στα @@ τους κοιμουνται , ζωαρα και αν δε φροντισεις να τους ξυπνησεις εσυ φταις
**αυτο δεν εχει καμια σημασια για τον ανωτερο μου που θα τρεξει και εμενα και αυτον το ιδιο και θα μου φορτωσει επιπλεον αγχος γιατι εχουμε και ζωα και πρεπει να καταλαβουν και αυτοι που βρισκονται , ομως εγω που ειμαι τυπικος στα τυπικα δε γουσταρω να ειμαι στην ιδια μοιρα με τα ζωα , αλλα ειμαι **
με τον καιρο ομως διαπιστωνω , οτι το μυαλο ακομα και εκει καποια στιγμη θα σε παει μπροστα.. θα δειξει
ηδη εμενα και μερικους αλλους καποιοι 'παλιοι' εχουν αρχισει να μας βαζουν στο ματι και προσπαθουν να μας γ@μησουν γιατι καποιοι ανθρωποι εκει μεσα που χρειαζονται ατομα με μυαλο λιγο παραπανω απο ενος πιθηκου ( δε μιλαω καν για πολυ εξυπνους, δεν ειμαι πολυ εξυπνος) για να γινουν καποια πραγματα , μας φτιαχνουν σιγα σιγα και αυτο ερχεται σε αντιθεση με το δογμα 'παλιος-ψαρακας'Μα αυτή δεν είναι η δημοκρατία? μπορεί το 51% να είναι ζώα όμως θα γ@μήσουν κι εσένα....
Αυτό ήταν κάτι που μου την έδινε και εμένα στον στρατό, αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις, αν ο ανώτερος σου είτε αξος είτε παλιός είναι βλάκας θα το υποστείς, το καλό είναι όμως ότι σε προετοιμάζει για μετά.
Ήμουν αρκετά άτυχος να έχω βλάκες αφεντικά στην επαγγελματική μου ζωή μετά τον στρατό και πίστεψε με η υπομονή που έμαθα να κάνω εκεί μου φάνηκε πολύ χρήσιμη, αλλιώς θα ήμουν ακόμα ένας άνεργος.
Το τελευταίο που λες είναι πολύ σημαντικό, αργά η γρήγορα θα ξεχωρίσεις αν το αξίζεις και τότε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Όλοι έχουν προβλήματα αλλά δεν επέλεξαν όλοι να είναι εκεί... ο προστάτης οικογενείας απλά αναγκάστηκε να βρίσκεται εκεί και δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος σε έναν enforced σεβασμό ειδικά προς άτομα που δεν το αξίζουν άσχετα αν 'έτσι είναι ο στρατός' και 'εκεί που αρχίζει ο στρατός, σταματάει η λογική'. Δεν ενδιαφέρουν αυτά τον άνθρωπο που βρίσκεται παρά την θέλησή του εκεί και κατά την γνώμη μου καλώς δεν τον ενδιαφέρουν.
Ούτε ο αξκός επέλεξε να είναι με μετάθεση σε νησί ενώ κατάγεται από την Ήπειρο π.χ αλλά εφόσον οι νόμοι λένε ότι κάθε 2-4 χρόνια πρέπει να μετατίθεται το κάνει.
Ο στρ κάνει επίσης ότι λένε οι νόμοι και ο Σ.Κ....
Αν χρειάζονται αλλαγή μπορούν να ψηφίσουν τις κατάλληλες κυβερνήσεις ώστε να του αλλάξουν...το κάνουν? μερικοί μπορεί, όμως πέφτουν θύματα των 'ζώων' που κουνούσαν σημαιάκια στις εκλογές.
Συμπέρασμα, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία, ο νόμος της πλειοψηφίας, αλλά αν οι γονείς σου ή εσύ ψήφισαν έστω και μια φορά τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, το τρως και δροσίζεσαι....
Το ξεναλέω, δεν φταίει ο στρατός, η εφορία, ο δήμος η κάποιος άλλος, φταίει η μαλακία που μας δέρνει ως έθνος....αλλιώς θα ήμασταν Σουηδία
-
-edit-
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ούτε ο αξκός επέλεξε να είναι με μετάθεση σε νησί ενώ κατάγεται από την Ήπειρο π.χ αλλά εφόσον οι νόμοι λένε ότι κάθε 2-4 χρόνια πρέπει να μετατίθεται το κάνει.
Ο αξιωματικός (παρολίγον και γω ένας...) ΕΠΕΛΕΞΕ να κάνει μια δουλειά για την οποία ήξερε από πριν για μεταθέσεις, τρόπο ζωής, pros/cons κλπ. Ο στρατιώτης που ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ πρέπει να χάσει 9 μήνες από την ζωή του τι σκατά επέλεξε;
Αν χρειάζονται αλλαγή μπορούν να ψηφίσουν τις κατάλληλες κυβερνήσεις ώστε να του αλλάξουν...το κάνουν? μερικοί μπορεί, όμως πέφτουν θύματα των 'ζώων' που κουνούσαν σημαιάκια στις εκλογές.
Άνετα θα ψήφιζα κάποιον που θα καταργούσε την στρατιωτική θητεία και θα είχε να προτείνει ένα στρατιωτικό δόγμα που δεν θα χρειάζεται στρατιώτες πλύστρες καψωνοδέκτες επειδή πολλά μόνιμα στελέχη τον παίζουν με δυο χέρια μαζί. Αν και με την καμία δεν θα ήταν αυτό βασικό κριτήριο ψήφου (υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα).
Συμπέρασμα, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία, ο νόμος της πλειοψηφίας, αλλά αν οι γονείς σου ή εσύ ψήφισαν έστω και μια φορά τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, το τρως και δροσίζεσαι....
Είμαι κηδεμόνας των γονέων μου και δεν δικαιούμαι να ομιλώ;
Το ξεναλέω, δεν φταίει ο στρατός, η εφορία, ο δήμος η κάποιος άλλος, φταίει η μαλακία που μας δέρνει ως έθνος....αλλιώς θα ήμασταν Σουηδία
Συμφωνώ απόλυτα όμως εδώ είμαστε λίγο offtopic. Μιλάμε για περι θητείας όχι περί ελληνικής μ@λακίας γενικοτερα Η οποία έχει επηρρεάσει τόσο τους στρατιώτες όσο και τους μόνιμους...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Ο αξιωματικός (παρολίγον και γω ένας...) ΕΠΕΛΕΞΕ να κάνει μια δουλειά για την οποία ήξερε από πριν για μεταθέσεις, τρόπο ζωής, pros/cons κλπ. Ο στρατιώτης που ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ πρέπει να χάσει 9 μήνες από την ζωή του τι σκατά επέλεξε;
Άνετα θα ψήφιζα κάποιον που θα καταργούσε την στρατιωτική θητεία και θα είχε να προτείνει ένα στρατιωτικό δόγμα που δεν θα χρειάζεται στρατιώτες πλύστρες καψωνοδέκτες επειδή πολλά μόνιμα στελέχη τον παίζουν με δυο χέρια μαζί. Αν και με την καμία δεν θα ήταν αυτό βασικό κριτήριο ψήφου (υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα).
Είμαι κηδεμόνας των γονέων μου και δεν δικαιούμαι να ομιλώ;
Αλεξη μου επετρεψε μου να διαφωνισω σε ολα. Για τον μεν αξκο λιγο με νοιαζει τι ισχυει (αν και το βιωσα εντονα ως τα 18 μου) απο την στιγμη που και οι μεταθεσεις ειναι ... στο πακετο του επαγγελματος. Στο θεμα των φανταρων παλι μια ολιγομηνη απουσια απο το σπιτι τους δεν βλαπτει δα και τοσο. Ενηλικες πηγαινουν, το μεγαλυτερο ποσοστο με ανωτατο μορφωτικο επιπεδο και το πιο απλο ... ο μισος πληθυσμος ειναι κατοικοι Αθηνας και η Ακροπολη δεν νομιζω να χρειαζεται στρατιωτικη φυλαξη. Εξαλλου υπαρχουν νομοι που καλυπτουν ειδικες περιπτωσεις.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Περί Θητείας [#3]