-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
skye χέσε το επαγγελματικό δίπλωμα. Οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι ιδιωτικές εταιρίες ζητάνε απολυτήριο στρατού.Εμένα δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο και νομίζω είναι παράνομο να το ζητήσουν.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έτσι από περιέργεια, επειδή δεν έχω δει ποτέ τρελόχαρτο, μπορείς να το ποστάρεις;http://www.youtube.com/watch?v=eDG-33Ij ... re=related
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
skye χέσε το επαγγελματικό δίπλωμα. Οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι ιδιωτικές εταιρίες ζητάνε απολυτήριο στρατού.
Εμένα δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο και νομίζω είναι παράνομο να το ζητήσουν.
Κάνεις λάθος. Εγώ το έδειξα επειδή ήμουνα φαντάρος όταν με προσέλαβαν (έπεσα στην περίπτωση) αν και σε άλλους δεν το ζήτησαν. Άλλες (αρκετές ως πάρα πολλές) εταιρίες το ζητάνε κανονικά και με το νόμο. Ίσως τώρα τελευταία να έχει κοπάσει το θέμα με τα περί προσωπικών δεδομένων αλλά γενικά το ζητάνε.
Γι αυτό εγώ έγραψα για όποιον έχει εξασφαλισμένο το επαγγελματικό ή οικονομικό του θέμα γιατί είναι μεγάλο ρίσκο να παίζεις με τέτοιες πιθανότητες. -
πάντως δύσκολα παίρνεις χαρτί Ι5 από ψυχίατρο, τουλάχιστον αν δεν τον ξέρεις καλά.
επειδή την έχουν ψιλιαστεί και αυτοί, δεν βγάζουν Ι5 εύκολα.
παλικάρι που το στέλναμε επειδή είχε πρόβλημα όντως, δεν του το έδινε και τον πηγαινοέφερνε. την τελευταία φορά που του αρνήθηκε άρπαξε το τραπέζι, το σήκωσε και πήγε να του το σουτάρει. Εκεί ο ψυχίατρος του το έδωσε το Ι5 πανηγυρικά -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν διαφωνώ ότι πέφτει και ξύσιμο (εξαρτάται που θα είσαι όμως... στην 22 και 25 ΕΜΑ στο Πετροχώρι πάνε μαμιώντας όλη μέρα, στην Ι.Π.Β.Α.Λ. μόνο όταν έχουν βολές και σε κάτι 34 ΕΜΑ ποτέ...). Ξεχνάτε όμως τις δυσκολίες της δουλειάς. Επικινδυνότητα, συνεχείς μεταθέσεις, χωσίματα (ασκήσεις, αγήματα, αντιπροσωπείες κλπ από το πουθενά), υπηρεσίες. Σε περίοδο ειρήνης, πέραν της εκπαιδεύσεως και της συντηρήσεως ο στρατός δεν έχει άλλη αποστολή πέραν ίσως από ειρηνευτικές αποστολές και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Είναι παράλογο να περιμένετε να δουλεύει με την έννοια που δίνετε στην παραγωγική διαδικασία της πολιτικής ζωής. Ο στρατός δεν υπάρχει για να βγάζει κέρδος... Τώρα αν εκπληρώνει την αποστολή του είναι κάτι που θα φανεί μόνο αν παραστεί ανάγκη. Ελπίζω ποτέ δηλαδη!Σύμφωνοι στο ότι πρέπει να υπάρχουν και κλάδοι/μονάδες/όπλα/δεν ξέρω πως τα λένε που υπάρχει περισσότερη δουλειά από άλλα.
Και επίσης δεν είμαι υπέρμαχος του να δουλεύουν για να δουλεύουν. Δλδ αν δεν υπάρχει κάτι να γίνει, καλώς τα ξύνουν.
Αλλά αυτό σημαίνει ότι :
Δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα ότι ο οποιοσδήποτε έφεδρος θα κουράζεται περισσότερο ή θα είναι περισσότερο τυπικός από οποιονδήποτε επαγγελματία. Αν χρειάζεται ο φαντάρος να καθαρίσει μια φορά μια αποθήκη, ο επαγγελματίας θα έπρεπε να καθαρίζει 10.
Αν χρειάζεται να είναι μια φορά προβλεπέ στην υπηρεσία του ο φαντάρος, ο επαγγελματίας θα έπρεπε να είναι.. 'στρατιωτικό υπόδειγμα'.Και φυσικά : Να κόψουν τις ηθικολογίες προς τους φαντάρους, όταν οι πρώτοι που γράφουν στ@@ τους την 'στρατιωτικοποίηση' είναι οι επαγγελματίες. όχι φίλε μου, δεν γίνεται πλέον αποδεκτό κάποιος που τα ξύνει σχεδόν όλη μέρα [μέρα ... βλ. 8ωρο] να τριγυρνάει ένα μισάωρο και να ρίχνει καμπάνες επειδή κάποιος κάθεται στη σκοπιά μέρα μεσημέρι, ή να φωνάζει βλέποντας ένα φαντάρο που κάθεται και βλέπει τηλεόραση 'σε ώρα εκπαιδεύσεως'.
Προκειμένου να ηθικολογήσεις, φρόντισε πρώτα να σέβεσαι τα χρήματα που παίρνεις, που για να τα παίρνεις κάποιοι εκεί έξω έχουν φτύσει αίμα. Και sorry φίλε REALZEUS, τα αγήματα [δεν μιλάμε για ΜΛΑΤ και προεδρικές φρουρές φυσικά], οι αντιπροσωπείες και η υπηρεσία, είναι μια παπαριά και μισή. Σιγά τη φοβερή κούραση και τη δυσκολία. Μακάρι να ήταν τόσο δύσκολες όλες οι δουλειές του κόσμου.Αν γουστάρουν στρατό και στρατιωτικοποίηση κλπ κλπ, να φροντίσουν να την εφαρμόσουν πρώτα χ10 στους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, και μετά να πάνε να την εφαρμόσουν χ1 στους φαντάρους. Γιατί αυτό σημαίνει φίλε μου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.
Γιατί όταν εμένα θα με φωνάξεις να πλύνω την τάδε καναδέζα [όταν δεν είμαι ούτε οδηγός, ούτε σε κανά γρ. κινήσεως ούτε τπτ], θα σε ρωτήσω σε ποιον είναι χρεωμένη. Στο βαθμό που θα μου απαντήσεις 'στο τάδε στέλεχος' σαφώς και θα σου πω πως θα πάρεις τ@@ μου και να πάει να την πλύνει μόνος του Κι αν έχει τ@@ ας μου τραβήξει αναφορά για 'άρνηση εκτέλεσης διαταγής', να δούμε τι θα γίνει τελικά. [Φυσικά και δεν έκανε τίποτα]
Κοινώς, όπου δεν υπάρχει δουλειά να γίνει, καλώς τα ξύνουν. Καλώς τα ξύνουν και σε ζητήματα στρατιωτικοποίησης, i couldn't care less. Βλαμμένα τα θεωρώ ούτως ή άλλως.
ΑΛΛΑ, όπου η κατάσταση είναι αυτή, μην μας [των εφέδρων δλδ] πρήζετε τ@@ με ηθικολογίες της π00τσας.Βέβαια, γι' αυτό προτιμούν 18χρονα στο στρατό, που δεν έχουν ιδέα και είναι εύκολα 'μεταχειρίσιμα'... Εκεί ό,τι παπαριά και να τους πεις, είναι δύσκολο να την αντικρούσουν επί της ουσίας [συνήθως αντιδρούν με χειρότερες παπαριές].
Αυτά
-
Στο μοναδικό που διαφωνώ είναι ότι τα αγήματα δεν είναι σπαστικά... σπαστικότατο είναι να σε φέρνουν από το σπίτι σου ημέρα αργίας. Επίσης σημασία έχει ποιός σου είπε να πλύνεις το GD 290. Γιατί αν στο είπε οποιοσδήποτε στον οποίο υπάγεσαι διοικητικά, από τον Διμοιρήτη/Ουλαμαγό σου μέχρι και τον Διοικητή της Μονάδος, είσαι υποχρεωμένος να εκτελέσεις. Αν στο είπε ο Επιλοχίας του διπλανού Λόχου πολύ καλά έπραξες!
-
Μωρέ... σπαστικότατα είναι τα αγήματα σύμφωνοι. Αλλά υπάρχει και καμιά δουλειά στην οποία να μην σε φορτώνουν με μλκίες πέραν του ωραρίου; Απλώς αυτό όμως, σπαστικό. Δεν είναι και ό,τι δυσκολότερο...
Όσο για το GD290, του δικού μου λόχου μου το είπε. Απλώς επειδή το στέλεχος που το είχε χρεωμένο, εκείνη τη στιγμή καθόταν κι έπινε το καφεδάκι του γραφείο, δεν βρίσκω το λόγο να κάνω εγώ μια δουλειά που είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτός [ή μήπως δεν σημαίνει και το πλύσιμο του αυτοκινήτου το γεγονός ότι το έχει χρεωμένο].
Αν τον έβλεπα να τρέχει και να έχει δουλειές, πραγματικά μπορεί και να το έκανα. Σιγά το πράμα να πλύνεις ένα αμάξι, περνάει κι η ώρα Δεν έχω κανένα πρόβλημα να εξυπηρετώ εργατικούς ανθρώπους που συμπεριφέρονται σωστά.
Αλλά όπως σου είπα, πρώτα θα είναι εντάξει ο επαγγελματίας στις υποχρεώσεις του, και μετά θα είμαι εγώ. Πληρώνεται για τις υποχρεώσεις που έχει, και μεταξύ αυτών είναι να πλένει και το αμάξι που έχει χρεωμένο. Να κάθεται να πίνει καφέ αυτός που πληρώνεται, και να δουλεύω εγώ που δεν πληρώνομαι; Όχι φίλε μου.
Αν θέλει να πάει στο διοικητή να αναφέρει ότι αυτός τα έξυνε και έστελνε άλλους για τις δουλειές του ας το κάνει.
Διοικητικά υποχρεωμένος ήμουν και το ξέρω. Όπως επίσης ξέρω ότι εκτός από την καμπάνα που πιθανώς θα έτρωγα, θα έτρωγε κι αυτός καλά και θα τον έτσουζε περισσότερο από εμένα, γιατί και οι διοικητές ούτε μαλάκες είναι (συνήθως ) ούτε γουστάρουν να τα ξύνουν τα στελέχη. -
Βασικά το αυτοκίνητο όταν βγαίνει κίνηση το πλένει ο εκάστοτε οδηγός και όχι όποιος το έχει χρεωμένο. Φαντάζομαι ότι το στέλεχος ήταν κανένας ΕΠ.ΟΠ. ο οποίος ουσιαστικά φέρει βαθμό στρατιώτη και έτσι δεν μπορούσε να πει πολλά. Πάντως δεν χρειαζόταν να φτάσει στον Διοικητή το θέμα. Ο Διμοιρήτης ή ο Αρχιλοχίας του Λόχου μπορούσε απλά να σου γράψει 2 στερήσεις εξόδου στην ΗΚΑΛ και να έβγαινες μετά από 10 μέρες εξοδούχος πάλι...
-
Καλά, αν το στέλεχος ήταν εποπ στρατιώτης θα είχε πολύ γέλιο καθ' ότι θα ήμουν ανώτερός του
Αλλά όχι, κάτι αρχιλοχίας or smthng ήταν. Το ζήτημα είναι ότι εγώ δεν είμαι οδηγός. Στο διοικητή θα έφτανε ούτως ή άλλως το ζήτημα, καθότι θα έπρεπε να βγω στην αναφορά. Αλλά κι έτσι να μην ήταν, θα το πήγαινα από μόνος μου. Α, τι δέκα 10 μέρες; δεν προλαβαίνω λέμεεεεεεεεε -
Στην αναφορά βγαίνεις μόνο όταν είσαι αναφερόμενος ή αν είσαι παραπονούμενος/αιτούμενος. Αν δηλαδή γραφόταν η ποινή σου στην ΗΚΑΛ, θα έπρεπε να βγεις στην αναφορά Λόχου, και όχι Τάγματος, παραπονούμενος. Δεν χρειάζεται να βγεις αναφορά για να τιμωρηθείς για κάτι τέτοιο, τιμωρήσαι απευθείας. Βέβαια μετά εσύ θα έβγαινες στην αναφορά ως παραπονούμενος από ότι λες.
Ελπίζω τους ΕΠ.ΟΠ. Στρ. να μην τους χαριζόσουν βαθμοφόρε.
-
Βασικά το αυτοκίνητο όταν βγαίνει κίνηση το πλένει ο εκάστοτε οδηγός και όχι όποιος το έχει χρεωμένο. Φαντάζομαι ότι το στέλεχος ήταν κανένας ΕΠ.ΟΠ. ο οποίος ουσιαστικά φέρει βαθμό στρατιώτη και έτσι δεν μπορούσε να πει πολλά. Πάντως δεν χρειαζόταν να φτάσει στον Διοικητή το θέμα. Ο Διμοιρήτης ή ο Αρχιλοχίας του Λόχου μπορούσε απλά να σου γράψει 2 στερήσεις εξόδου στην ΗΚΑΛ και να έβγαινες μετά από 10 μέρες εξοδούχος πάλι...Πραγματι πολυ αστειο...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Βασικά το αυτοκίνητο όταν βγαίνει κίνηση το πλένει ο εκάστοτε οδηγός και όχι όποιος το έχει χρεωμένο. Φαντάζομαι ότι το στέλεχος ήταν κανένας ΕΠ.ΟΠ. ο οποίος ουσιαστικά φέρει βαθμό στρατιώτη και έτσι δεν μπορούσε να πει πολλά. Πάντως δεν χρειαζόταν να φτάσει στον Διοικητή το θέμα. Ο Διμοιρήτης ή ο Αρχιλοχίας του Λόχου μπορούσε απλά να σου γράψει 2 στερήσεις εξόδου στην ΗΚΑΛ και να έβγαινες μετά από 10 μέρες εξοδούχος πάλι...
Πραγματι πολυ αστειο...
Όταν τελειώσεις με την μάλαξη του μορίου σου πες μας τι ευχαριστήθηκε και τι βρήκες αστείο.
-
Πάντως εγώ το μοναδικό πράγμα που γούσταρα στην θητεία μου ήταν τα αγήματα.
-
Πραγματι πολυ αστειο...
Όταν τελειώσεις με την μάλαξη του μορίου σου πες μας τι ευχαριστήθηκε και τι βρήκες αστείο.
Εγω? Εσυ βρηκες αστειο το να κανει ο φανταρος 10 μερες να βγει...
-
Δεν βρίσκω καθόλου αστείο να είναι κάποιος 10 μέρες μέσα. Βέβαια δεν είναι και τραγικό, καθώς κάποιοι άτυχοι χτύπησαν και 20ήμερα και όχι λόγω ποινών αλλά έλλειψης επάνδρωσης. Για αυτό και σαν ΑΥΔΜ έδινα υπηρεσιακά σημειώματα, παίζοντας με την τύχη μου καθώς αν κάποιος πάθαινε κάτι εγώ θα έβρισκα μπελά. Το γέλιο πήγαινε στην τύχη του φίλου μας πιο πάνω που την γλυτωσε φτηνά.
-
Δεν βρίσκω καθόλου αστείο να είναι κάποιος 10 μέρες μέσα. Βέβαια δεν είναι και τραγικό, καθώς κάποιοι άτυχοι χτύπησαν και 20ήμερα και όχι λόγο ποινών αλλά έλλειψης επάνδρωσης. Για αυτό και σαν ΑΥΔΜ έδινα υπηρεσιακά σημειώματα, παίζοντας με την τύχη μου καθώς αν κάποιος πάθαινε κάτι εγώ θα έβρισκα μπελά. Το γέλιο πήγαινε στην τύχη του φίλου μας πιο πάνω που την γλυτωσε φτηνά.Μακαρι να ειναι ετσι και να μην ησουν σαν την πλειοψηφια των στελεχων που συναντησα εγω στην θητεια μου...
-
Το ότι πριν κανένα δίμηνο πέτυχα στρατιώτη μου, που δυστυχώς δεν θυμόμουν, στον δρόμο και ήρθε και με χαιρέτησε σημαίνει ότι μάλλον δεν ήμουν μεγάλο καθήκι...
-
Τοτε ανακαλω και ζητω συγνωμη για τα emoticons...
-
No worries mate.
-
έχω χάσει επικές σελίδες
μερικά στα γρήγορα
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καμπάνες για προσευχές, εκκλησίες και αγιάσματα; Από που κι ως που;Εγώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπήρχαν τέτοιες.... δραστηριότητες απαντούσα (αναλόγως κεφιών) :
Είμαι άθεοςΔεν αναγνωρίζω την εκκλησία, δεν μπαίνω μέσα, δεν αναγνωρίζω το αγίασμα κανενός παπά.
Και γω ήμουν προκλητικότατος όποτε μπορούσα και δεν είδα κανείς να έχει διάθεση να με τιμωρήσει.
Στην Άρτα θα με εξαιρούσαν απ το άγημα αν πηγαίναμε στην εκκλησία (είχα δηλώσει ότι δεν μπορώ να σταθώ ούτε στο προαύλιο), στο 424 έξυνα τα @@ μου στην πρωινή προσευχή και δεν μου πε κανείς τίποτα και επειδή υπηρετούσαμε εκεί την μεγάλη βδομάδα δεν μπήκα μέσα την μεγάλη παρασκευή/σάββατο όπως οι υπόλοιποι, ούτε καν για βοηθητική δουλειά. Τσάκωσα και μια παραπάνω μέρα άδεια δλδ.
Ο ψυχίατρος (και δη στρατιωτικός και άρα με φοβερό επιστημονικό υπόβαθρο και σημαντική νοσοκομειακή εμπειρία) μπορεί να καταλάβει αν κάποιος όντως έχει πρόβλημα ή αν πάει να κάνει τη δουλειά του.
Σταματήστε να τρώτε την παπάτζα που συντηρούν οι στρατιωτικοί γιατροί. Τελειώνουν την ίδια σχολή με τους υπόλοιπους, πάνε για 2 χρόνια σε μονάδα (φοβερή ιατρική εμπειρία, τι να σας πω) και 2 χρόνια απ την ειδικότητά τους τα κάνουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Το 424 που είδα έχει λιγότερη δουλειά και απ το τελευταίο επαρχιακό νοσοκομείο. Και το ΦΟΒΕΡΟ επιστημονικό επίπεδο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, οι στρατιωτικοί γιατροί μπορεί να είναι τόσο διαβασμένοι ή άσχετοι όσο ο οποιοσδήποτε άλλος γιατρός.
Τέχνη μπορεί να είναι, επιστήμη όμως όχι.
Τέχνη είναι, όπως και η μαλακία.
και το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ όλων που πέρασε στο ντούκου:
Αν δεν ειχα γυναικα μαλιστα, συντομα μητερα
τι θέλει να πει ο ποιητής;
Περί Θητείας [#3]