-
3μηνο κάνουν συγκεκριμένες ηλικίες, πρέπει να έχουν γεννηθεί σε κομμουνιστικό κράτος ή κάτι τέτοιο, αυτός που γεννήθηκε Ελλάδα θα κάνει 9μηνο
Όσο μεγαλώνουν οι 30αρηδες θα μειωθούν τα τρίμηνα λογικά
-
είναι λίγο περίεργο για το ποιοι κάνουν 3μηνό... είχα αλβαναράδες που κάναν 3μηνο και αλβαναράδες που κάναν 9μηνό... κανένας δεν ήξερε τον σαφή διαχωρισμό... κάτι παίζει με αλβανικό βύσμα και στον τρόπο που δηλώνεσαι
-
Μα κι εμενα Αλβανος μου το ανεφερε το ολο θεμα και οτι δεν ισχυει πλεον.
-
Έχει να κάνει με την ηλικία , αυτό που λέω
Ένας στην ηλικία μου που γεννήθηκε και έζησε , έστω και λίγο για να θυμάται, σε κομμουνιστική τρώγλη έχει και καλά δικαιολογία ότι μεγάλωσε σε δύσκολο περιβάλλον και κατά πάσα πιθανότητα πάει και μεγάλη ηλικία αφήνοντας πίσω δουλειά και οικογένια (όχι ότι αυτά είναι δικαιολογία βέβαια, αν θέλουν υπηκοότητα να κάνουν θητεία όπως και Έλληνες)
Ένας πιτσιρικάς που θα πάει τώρα θα κάνει φουλ θητεία όπως ένας Έλληνας
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είναι λίγο περίεργο για το ποιοι κάνουν 3μηνό... είχα αλβαναράδες που κάναν 3μηνο και αλβαναράδες που κάναν 9μηνό... κανένας δεν ήξερε τον σαφή διαχωρισμό... κάτι παίζει με αλβανικό βύσμα και στον τρόπο που δηλώνεσαιείχα έναν 20χρονο που έκανε 3μηνο.
βορειοηπειρώτης δήλωσε και στα δικαιολογητικά του έγραφε χώρες πρώην ανατολικού μπλοκ.
-
Ποια χρόνια λες; Όχι 20χρόνος σήμερα υποθέτω
-
Oχι. Κάπου στο 2007-8.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για κάτι αναφορές που είχα διαβάσει (νομίζω από τον skye) για το πόσο εύκολη είναι η άρνηση στράτευσης κλπ κλπ
http://olikiarnisi.espivblogs.net/
για φυλάκα πάει ο σύντροφος
8 μηνες με αναστολη εμενα δε μου μοιαζει για φυλακα
Καλα του κανουν σε καθε περιπτωση.τι ηθελαν δηλαδή?
να του πουν 'αγορι μου αφου δεν θες να πας στρατο, να μην σε πιεζουμε κιολας, ας μην πας'
να δημιουργηθεί και δεδικασμενο και να ξεκινησουν να αρνουνται την στρατευση ολοι. -
Περι μειωμενης θητειας:
στην εποχη μου, 18μηνο ολοι, 12μηνο προστατες, 6μηνο λιγο καιρο αργοτερα απο εμενα εκανε ενας συμμαθητης που ειχε γεννηθει Αμερικη και ειχε νομιζω και διπλη υπηκοοτητα, και ειχα 'συμπολεμιστη' ΕλληνοΓαλλο που εκανε 6μηνο επειδη ειχε κανει 1 ετος στο Γαλλικο στρατο.
Ποντιος γεννημενος Ρωσια συμπολεμιστης εκανε 18μηνο εδω, για καποιο καιρο παλιοτερα δεν πηγαιναν καθολου, μετα ξανααλλαξε το πραγμα, ξερω περιπτωση ξαδερφια ιδια ηλικια, γεννημενα στην ιδια πολη στην ΕΣΣΔ, ο ενας πηγε κανονικοτατα, ο αλλος επειδη ειχε παρει αναβολη, οταν την εκοψε ισχυε ενας νομος (πιθανα φωτογραφικος) και δεν πατησε το ποδι του...
Τρελλο μπερδεμα -
από οτι μου είχε πει ένας κοκορόμυαλος πιτσιρικάς αν έχεις αλβανικό βύσμα δηλώνεσαι κάτι και υπηρετείς 3μηνο...
είχα πιτσιρικάδες της ίδιας ηλικίας που ο ένας έκανε 3μηνο και ο άλλος 9μηνο -
-
από οτι μου είχε πει ένας κοκορόμυαλος πιτσιρικάς αν έχεις αλβανικό βύσμα δηλώνεσαι κάτι και υπηρετείς 3μηνο...
είχα πιτσιρικάδες της ίδιας ηλικίας που ο ένας έκανε 3μηνο και ο άλλος 9μηνοΜεχρι και το Αλβανικο βυσμα περναει στον Ελληνικο στρατο... που καταντησαμε λοχία
-
Φίλε αλβανός βύσμα στον Άγιο Στέφανο καλύτερα και από Έλληνες
Ήρθε μια βδομάδα κι έφυγε το αρχιδι
Η θητεία του ήταν 1 μήνας κέντρο, 1 μήνας σπεν και λίγες μέρες σε ένα από τα πιο χαλαρά στρατόπεδα της Αττικής
Μία υπηρεσία έκανε, πήγε να βγει αναφερόμενος γιατί είχε το κινητό σκουλαρίκι στη πυλη και μετά από αυτό μάλλον αποφάσισε ότι πολύ τον κούρασαν και εξαφανίστηκε.
Ήρθε ξανά για το απολυτήριο -
για το 3 μηνο πάντως δε χρειαζεσε βύσμα, 1 μηνα κεντρο + 2 μηνες καπου κοντά κ τέλος, για τοσο καιρο κ οι υπηρεσίες να μην πηγαίνουν καλα κλαιν μαιν!
-
Ένα μήνα πας σε μονάδα, γιατί έχεις κι ένα μήνα σπεν
Εκτός αν πας σε πιο μάχιμο στρατόπεδο όπου κάνουν εκεί το σπεν
-
http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/46955*Απ’ ο,τι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πόλεμου θα ‘μαι ο κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο, χωρίς να μάθουμε καν το όνομά του.
**Αν πεις «να ‘χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ’ έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους. *
Σ’ ένα παράλληλο, αθώο και σουρεαλιστικό σύμπαν μπουκάρουμε στην Τουρκιά, ξεστρώνουμε τα κρεβάτια τους και γεμίζουμε γόπες το προαύλιό τους...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ένα μήνα πας σε μονάδα, γιατί έχεις κι ένα μήνα σπενΕκτός αν πας σε πιο μάχιμο στρατόπεδο όπου κάνουν εκεί το σπεν
2010 παντως ουτε σπεν ουτε μεν, μετα το ΚΕΝ έφευγες κατευθείαν για μοναδα!
-
ειτε εκανες σπεν στο κεντρο ειτε στην μοναδα το ιδιο ειναι
-
Το '10 δεν πρέπει να υπήρχε σπεν
-
νομίζω οτι οι 3μηνοι δικαιούνται δια νόμου την τοποθέτηση στην πόλη διαμονής τους... ΣΠΕΝ περνάνε όλοι, απλά κατά κανόνα δεν τους δίνεται ειδικότητα ΕΣ που να προϋποθέτει έξτρα 'εκπαίδευση'
σόρυ παίδες αλλά όποτε βάζω την λέξη εκπαίδευση στην ίδια πρόταση με τον ΕΣ με πιάνει γέλωτας
Περί Θητείας [#3]