-
Δεν ξέρω τι παίζει με τα λεφτά.
Γενικότερη σπατάλη δεν έχουμε πάντως. -
μπορεί να μου πει κάποιος στρατιωτικός αν προβλέπεται σε κρύα μέρα το καλοκαίρι να φοράς σε σκοπιά ας πούμε τζάκετ και από κάτω να έχεις (λόγω εποχής) χιτώνιο με σηκωμένα μανίκια;
-
προβλεπεται,οπως και σε περιπτωση βροχης η νιτσεραδα......
στο τζακετ θα πρεπει να φαινονται τα διακριτικα ομως
εχει αλλαξει εκτακτα καποιες χρονιες η ημερομηνια αλλαγης στολων,καθως επιασαν νωρις οι ζεστες η' το κρυο αντιστοιχα...... -
βεβαια καλοκαιρι και κρυα νυχτα ειναι καπως αλλα οκ..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μπορεί να μου πει κάποιος στρατιωτικός αν προβλέπεται σε κρύα μέρα το καλοκαίρι να φοράς σε σκοπιά ας πούμε τζάκετ και από κάτω να έχεις (λόγω εποχής) χιτώνιο με σηκωμένα μανίκια;Αν θυμάμαι καλά μόνο με διαταγή από τον σχηματισμό (ταξιαρχία-μεραρχία-σώμα) που θα ισχύει για όλες τις μονάδες του ή/και για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή με πολύ 'ειδικές' καιρικές συνθήκες.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
βεβαια καλοκαιρι και κρυα νυχτα ειναι καπως αλλα οκ..Οι στολές αλλάζουν κάθε πρώτη Δευτέρα μετά τις 15/ 10 και 15/5,οπότε παίζει κρύο τοῦ καλοκαίρι και ζέστη τοῦ χειμώνα.. ...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
βεβαια καλοκαιρι και κρυα νυχτα ειναι καπως αλλα οκ..
Οι στολές αλλάζουν κάθε πρώτη Δευτέρα μετά τις 15/ 10 και 15/5,οπότε παίζει κρύο τοῦ καλοκαίρι και ζέστη τοῦ χειμώνα.. ...
η καλοκαιρινη με την χειμερινη στολη εχουν 2mm διαφορα μεγαλη διαφορα δεν λεω αλλα αμα ηταν σοβαρη στολη θα ειχε νοημα καθοτι θα μπορουσες να γεμισεις με οτιδηποτε αλλα στο ελλαντισταν στολη ειναι απλα υφασμα διαφορα πρακτικα δεν θα δεις και το τζακετ μετα απο καποια θερμοκρασια (-2 -4)απλα δεν κανει δουλεια ουτε για προσχηματα
-
Το τζάκετ είναι κοροϊδία
Εγώ κυρίως αναφερόμουν σε ανοιξιάτικο κρύο ή βροχή
Πχ μια φορά που έβρεχε ενώ είχαμε σηκωμένα μανίκια το έβαλα μαζί με τη κουκούλα κυρίως γιατί δροσισε κιόλας αλλά και για να μη βραχω
-
To A και το Ω στο στρατό είναι να τύχεις σε καλό μάγειρα. Άμα είσαι χορτάτος και ευχαριστιέσαι το φαΐ, όλα σου φαίνονται πιο εύκολα.
Εγώ είχα αυτή την τύχη, το παιδί έχει ταβέρνα στην Εύβοια, και όχι μόνο μαγείρευε καλά, αλλά ήταν και μερακλής, πάντα στο τέλος ρωτούσε αν μας άρεσε το φαγητό και αν θέλουμε κι άλλο. Τη φασολάδα την έκανε καλύτερα και από τη μάνα μου! Σπανιότατα έτρωγα έξω, ακόμα και το κοτόπουλο με ρύζι το έκανε άλλοτε κοκκινιστό, άλλοτε λεμονάτο για να έχουμε ποικιλία! Και νοστιμότατα όλα!
Να 'σαι καλά ρε φίλε κι ας μη θυμάμαι το όνομά σου!
Υ.Γ. Εμάς η καλοκαιρινή στολή με τη χειμερινή δεν είχε καμία διαφορά, απλά σήκωνες τα μανίκια!
Υ.Γ.2 Το τζάκετ έκανε τρελή δουλειά, ειδικά αν έβαζες και την επένδυση από μέσα. Αλλά να το φορέσεις καλοκαίρι στη σκοπιά νομίζω δεν προβλεπόταν. Δεν το είχα δοκιμάσει βέβαια καλοκαίρι, αλλά θυμάμαι μια φορά το χειμώνα σε έφοδο που μας την είπε ο ΑΥΔΜ ότι 'να ξέρετε ότι το τζάκετ κανονικά δεν προβλέπεται στη σκοπιά'. Τώρα αν έλεγε μούφες δεν ξέρω, ή αν όντως χρειάζεται άδεια από τον ταξίαρχο. Είναι και θέμα διοικητή αυτά, αν δεν είναι κολλημένος δεν πρόκειται να σε τιμωρήσει για κάτι τέτοιο ακόμα και αν δεν 'προβλέπεται'. -
Κάτω του 0,η υπηρεσία ωφειλει να δώσει ισχυροψυχια στους εχοντες βαρδια:-)
-
Αν έχει πολύ κρύο έχω ακούσει ότι τα νούμερα στις σκοπιές αλλάζουν κάθε 1 ώρα αντί για 2. Επίσης γενικά να ξέρετε ότι το παν είναι να μην πάθετε κάτι και βρουν τον μπελά τους οι μόνιμοι, οπότε αν έχει πραγματικά κρύο θα λάβουν τα μέτρα που πρέπει.
Ο ξάδερφός μου φύλαγε σκοπιά σε απίστευτο κρύο (πάνε 4-5 χρόνια), και εκτός του ότι τους άλλαζαν κάθε μία ώρα, έπαιρνε τηλέφωνο ο μόνιμος κάθε τέταρτο να ρωτήσει αν είναι καλά και αν θέλουν να τους αλλάξει, και στην έφοδο όχι απλά δεν ήθελε αναγνώριση κλπ, αλλά τους πήγε να πιουν ζεστό τσάι. Και εννοείται τους είχαν δώσει full face και τέτοια για το κρύο. -
Ο χρήστης farenight έγραψε:
. Επίσης γενικά να ξέρετε ότι το παν είναι να μην πάθετε κάτι και βρουν τον μπελά τους οι μόνιμοι..Λολ
Στα παπαρια τους ότι κι αν πάθεις, ακόμα και να τινάξεις τα μυαλά σου δε θα βρει κανείς κανένα μπελά
Επίσης οι 1ωρες αλλαγές σου γαμανε τον ύπνο (3 ώρες ύπνος μαξ στα 4 νούμερα, 2 στα 3 ) , όλοι θα προτιμούσαν το κρύο
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κάτω του 0,η υπηρεσία ωφειλει να δώσει ισχυροψυχια στους εχοντες βαρδια:-)Η αλήθεια είναι ότι η κάπα που δίνουν κρατάει πολύ κρύο, το θέμα είναι ποιος τολμάει να φορέσει αυτή τη βρώμα
-
@QsisVTS στη σειρα μου ηταν γνωστο ως 'χλενη'. ποτε δεν το φορεσα γιατι ηταν πολυυυυ βρωμικο,
οπως και το αδιαβροχο. τοσο δυσκολο ηταν να τα βαζουν 1 φορα το μηνα στα πλυντηρια? ο φανταρος
στα πλυντηρια ολη μερα τα εξυνε. με δικα μας πρωτοβουλια ειχαμε βγαλει τα καλυματα απο τους καναπεδες
να τα πλυνουμε γιατι ειχανε να πλυθουνε 10 ΕΣΣΟ και οποιος μονιμος τα εβλεπε αρχιζε τα καντηλια γιατι
φενοντε ασχημα οι καναπεδες λες και θα ηταν για 1 αιωνα ετσι. -
. Επίσης γενικά να ξέρετε ότι το παν είναι να μην πάθετε κάτι και βρουν τον μπελά τους οι μόνιμοι..
Λολ
Στα παπαρια τους ότι κι αν πάθεις, ακόμα και να τινάξεις τα μυαλά σου δε θα βρει κανείς κανένα μπελά
Επίσης οι 1ωρες αλλαγές σου γαμανε τον ύπνο (3 ώρες ύπνος μαξ στα 4 νούμερα, 2 στα 3 ) , όλοι θα προτιμούσαν το κρύο
Λάθος συμπέρασμα έχεις βγάλει ίσα ίσα πού παίζουν την καριέρα τους θα έλεγα σε τυχόν στραβη
-
Η αλήθεια είναι ότι η κάπα που δίνουν κρατάει πολύ κρύο, το θέμα είναι ποιος τολμάει να φορέσει αυτή τη βρώμα
την είχα βάλει 3 φορές, δεν χωρούσε να βγει η κεφάλα μου έξω
είχε σκάσει στα γέλια και ο λοχαγός όταν με είχε δει -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
. Επίσης γενικά να ξέρετε ότι το παν είναι να μην πάθετε κάτι και βρουν τον μπελά τους οι μόνιμοι..
Λολ
Λάθος συμπέρασμα έχεις βγάλει ίσα ίσα πού παίζουν την καριέρα τους θα έλεγα σε τυχόν στραβη
+1
@qsis
Προφανώς μιλάμε για τους καριερίστες αξιωματικούς από ΣΣΕ, κυρίως τους διοικητές δλδ.
Ναι ο ΕΜΘ αρχι/επι-λοχίας στα @@ του ήταν. Αλλά τον καριερίστα διοικητή αντι/συνταγματάρχη διοικητή της μονάδας σου μια χαρά τον έκαιγε. Ακόμα και για αναβολές. Πόσο μάλλον αν 'τίναζες τα μυαλά σου'. -
o Ανχης δε θα είναι εκεί όταν γίνει η στραβή και όταν το μάθει το μεγάλο κακό θα είναι πολύ αργά
επίσης πόσοι φαντάροι σε ένα τάγμα έρχονται σε επαφή με τον Ανχη τους;
καμιά καριέρα δεν παίζεται. έχει αποστρατευτεί κανείς ή εννοείτε ότι δε θα γίνει ταξχος όταν έρθει η ώρα του;
αυτή είναι η καριέρα που παίζεται;τέσπα αυτό το πράγμα που άκουγα πριν μπω, ότι φοβούνται μη τους πάθει κανείς κατί απλά δεν υφίσταται και εχώ δει πολύ κοσμό να παθαίνει και κατί και να το γράφουν
μόνο τίποτα καραγιωτάδες πρόσεχαν να μην τους πάθουν κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν γινόταν να πάθουν κάτι από το τίποτα
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι η κάπα που δίνουν κρατάει πολύ κρύο, το θέμα είναι ποιος τολμάει να φορέσει αυτή τη βρώμα
την είχα βάλει 3 φορές, δεν χωρούσε να βγει η κεφάλα μου έξω
είχε σκάσει στα γέλια και ο λοχαγός όταν με είχε δειμιλάς για το αδιάβροχο που είναι ακόμα πιο βρώμικο
αυτό με είχαν εξαναγκάσει να το βάλω κάμποσες φορές όταν έριχνε καρεκλοπόδαρα αλλά και αυτό κράταγε αρκετό κρύο παραδόξως
-
αυτό με είχαν εξαναγκάσει να το βάλω κάμποσες φορές όταν έριχνε καρεκλοπόδαρα αλλά και αυτό κράταγε αρκετό κρύο παραδόξως
το αδιαβροχο κραταει κρυο παντα.
Περί Θητείας [#3]