-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι. Αστείοι τύποι με δόρατα και στολές παλιάτσων. Έλεος τώρα με τους Ελβετούς δηλαδή.Υπερβάλλεις νομίζω, οι Ελβετοί έχουν γράψει αρκετές σελίδες ιστορίας της αναγεννησιακής ευρώπης σαν μισθοφόροι και ιδιαίτερα ικανοί σαρισοφόροι.
Οι παλιάτσοι αυτοί έπεσαν σχεδόν μέχρι ενός υπερασπιζόμενοι τον εργοδότη τους κατά την άλωση της Ρώμης .
Για να μην προσθέσουμε τους Ελβετούς της γαλλικής βασιλικής φρουράς κλπ κλπ.Με άλλα λόγια για να τους εμπιστεύονται τόσοι, κάτι θα ήξεραν.
Βέβαια κάτι Έλληνες stradioti τους περνούσαν από πάνω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Πάντως θα ήθελα να δω qsis, Angel και λοιπούς σε τέτοια φάση
να δω μετά τι θα σούρνανε για τον στρατό
-
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για Φρουρους Βατικανου εχει ακουσει κανεις???
ε η προεδρική φρουρά δε νομίζω ότι περνάει καλύτερα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πάντως θα ήθελα να δω qsis, Angel και λοιπούς σε τέτοια φάσηνα δω μετά τι θα σούρνανε για τον στρατό
κι εγώ θα ήθελα να τους βλέπω να σπρώχνουν 150κιλα βαρέλια νηστικοί μες στο κρύο , αλλά αντίθετα τους βλέπω να κάνουν τις δαμάλες
σιγά...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ναι. Αστείοι τύποι με δόρατα και στολές παλιάτσων. Έλεος τώρα με τους Ελβετούς δηλαδή.
Υπερβάλλεις νομίζω, οι Ελβετοί έχουν γράψει αρκετές σελίδες ιστορίας της αναγεννησιακής ευρώπης σαν μισθοφόροι και ιδιαίτερα ικανοί σαρισοφόροι.
Οι παλιάτσοι αυτοί έπεσαν σχεδόν μέχρι ενός υπερασπιζόμενοι τον εργοδότη τους κατά την άλωση της Ρώμης .
Για να μην προσθέσουμε τους Ελβετούς της γαλλικής βασιλικής φρουράς κλπ κλπ.Με άλλα λόγια για να τους εμπιστεύονται τόσοι, κάτι θα ήξεραν.
Βέβαια κάτι Έλληνες stradioti τους περνούσαν από πάνω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Θυμιζω πως ειμαστε στο 2013.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
σημείωση, ο ΕΣ πλην εξαιρέσεων είναι στα '60s , σε φάση βιετνάμ
-
Ναι. Αστείοι τύποι με δόρατα και στολές παλιάτσων. Έλεος τώρα με τους Ελβετούς δηλαδή.
Υπερβάλλεις νομίζω, οι Ελβετοί έχουν γράψει αρκετές σελίδες ιστορίας της αναγεννησιακής ευρώπης σαν μισθοφόροι και ιδιαίτερα ικανοί σαρισοφόροι.
Ναι και στηριζόμαστε σε παραδόσεις που ξεκινάνε από την Σπάρτη και καταλήγουν στο 1912. Και αυτοί έχουν τις δικές τους, μπορεί όχι τόσες πολλές αλλά έχουν κάτι να επιδείξουν δεν είναι λαός μόνιμοι πελάτες, τύπου βελγοολλανδοί
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πάντως θα ήθελα να δω qsis, Angel και λοιπούς σε τέτοια φάση
να δω μετά τι θα σούρνανε για τον στρατό
κι εγώ θα ήθελα να τους βλέπω να σπρώχνουν 150κιλα βαρέλια νηστικοί μες στο κρύο , αλλά αντίθετα τους βλέπω να κάνουν τις δαμάλες
σιγά...
Το να σπρώχνεις τα βαρέλια έχει μια ουσία, εξυπηρετεί έναν πρακτικό σκοπό, το να κάνεις την δαμάλα για να σε φωτογραφίζει η γρια όμως ???:lol:
-
τώρα που το λες, αν ήμουν ελβετός θα γκρίνιαζα για το παράλογο του πράγματος
-
Σε λιγες περιπτωσεις ισχυει αυτο απο αποψη οπλισμου. Σιγουρα παντως τα δορατα δεν αποτελουν το κυριο οπλο μας...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πάντως θα ήθελα να δω qsis, Angel και λοιπούς σε τέτοια φάσηνα δω μετά τι θα σούρνανε για τον στρατό
τι ακριβως γινεται? τους κρεμασανε κουδουνια?
-
Αη στο καλό δεν άντεξα ενα μήνα και κάτι ψιλά σε μέρες .
Ωραίος ο Ε.Σ (Ελβετικός Στρατός)
Αλλά φοράνε περίεργα τον μπερέ τους, θέλω να πώ το εθνόσημο σα να είναι πάνω απο το δεξί μάτι. Δεν μου κάθεται καλά
Μαγκιά τους πάντως που ψήφισαν υπέρ της θητείας
Πάντως δεν τους έχω δεί να κάνουν γόπινγκ
Πάντως αν κρίνω απο το 'εθνοόσημο' της σημαίας στην φωτό είναι στην Βέρνη -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Fondue το λένε εκείΓαμεί το φοντί
-
Εξαιρεσεις εννοεις τα τμηματα του στρατου που ειναι στα '90s, ε;
Τα 1890s βεβαιως.
-
Παιδια καλησπερα!
Ετοιμαζομαι σιγα σιγα και γω,και απλα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις για οσους γνωριζουν επι του θεματος.
Την αναβολη μου για το στρατο δεν την εχω κοψει ακομη (για φοιτηση σε πανεπιστημιο),αλλα θελω να την κοψω την σωστη στιγμη, ετσι ωστε να μπω τον μαρτιο συγκεκριμενα.Ποτε ειναι η σωστη στιγμη να την κοψω για να μπω τοτε?
(Πλεον η ΕΣΣΟ ειναι 6 απο οσο γνωριζω και μου εχουν πει...σεμπτεμβρη,νοεμβριο,ιανουαριο,μαρτιο,μαιο και ιουλιο)
Επισης,θα μπω στο ΑΣΑΕΔ,για οσους το γνωριζουν αυτο.Αφορα τους αθλητες αυτο,και ειναι η βασικη εκπαιδευση 20-25 μερες στο κεντρο,και μετα ειμαστε
μια φορα το μηνα υπηρεσια στο οακα,που ειναι το αντιστοιχο τμημα.Γνωριζει κανεις τι χαρτια χρειαζομαι να κανω για να ειμαι καλυμμενος και για αυτο?
Γνωριζω οτι καλο θα ηταν να παω απο το ρουφ για περισσοτερες πληροφοριες,απλα ελεγα να ειμαι λιγο προετοιμασμενος...
Ευχαριστω πολυ!
Νικος -
Για την αναβολή, δες εδώ τις ερωτήσεις υπ' αριθμόν 13-14.
-
και ενα μηνα πριν να την κοψεις δεν εχεις θεμα
-
Ο χρήστης waterspout έγραψε:
Παιδια καλησπερα!
Ετοιμαζομαι σιγα σιγα και γω,και απλα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις για οσους γνωριζουν επι του θεματος.
Την αναβολη μου για το στρατο δεν την εχω κοψει ακομη (για φοιτηση σε πανεπιστημιο),αλλα θελω να την κοψω την σωστη στιγμη, ετσι ωστε να μπω τον μαρτιο συγκεκριμενα.Ποτε ειναι η σωστη στιγμη να την κοψω για να μπω τοτε?
(Πλεον η ΕΣΣΟ ειναι 6 απο οσο γνωριζω και μου εχουν πει...σεμπτεμβρη,νοεμβριο,ιανουαριο,μαρτιο,μαιο και ιουλιο)
Επισης,θα μπω στο ΑΣΑΕΔ,για οσους το γνωριζουν αυτο.Αφορα τους αθλητες αυτο,και ειναι η βασικη εκπαιδευση 20-25 μερες στο κεντρο,και μετα ειμαστε
μια φορα το μηνα υπηρεσια στο οακα,που ειναι το αντιστοιχο τμημα.Γνωριζει κανεις τι χαρτια χρειαζομαι να κανω για να ειμαι καλυμμενος και για αυτο?
Γνωριζω οτι καλο θα ηταν να παω απο το ρουφ για περισσοτερες πληροφοριες,απλα ελεγα να ειμαι λιγο προετοιμασμενος...
Ευχαριστω πολυ!
Νικοςείσαι βέβαιος ότι θα πας ΑΣΑΕΔ;
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Βρηκα σε μεγαλο ποσοστο απαντησεις σε καποια ερωτηματα μου στο λινκ παραπανω.
@QsisVTS γνωριζω οτι προς το τελος της βασικης μας εκπαιδευσης πρεπει ισως να δωσουμε καποια χαρτια οσοι ειμαστε για το ασαεδ,και τα οποια περνανε απο καποια επιτροπη? ή τα εχουμε δωσει απο πριν, ή κατι τετοιο.
Ωστωσο το ποσοστο των πιθανοτητων που εχουμε για να μπουμε εκει,εχει να κανει με το μεγεθος της επιτυχιας που εχει πετυχει ο καθε αθλητης,καθως και μεσα απο ποιο αθλημα.Ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι θα μπω,καθοτι δεν ειμαι ο πρωτος που θα μπει με την αναλογη επιτυχια μεσα απο το συγκεκριμενο αθλημα.
Εχουν προηγηθει και αλλοι με ιδια επιτυχια,ακομη και με μικροτερη.
Αν γνωριζεις κατι παραπανω παρολαυτα που ισως δεν γνωριζω θα με βοηθουσε να μου το ανεφερες.
Περί Θητείας [#3]