-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και ναι και οχι, εχω την εντυπωση πως για να μπορεσεις να μοιρασεις φαγητο πρεπει να το ελεγξει πρωτα εκπροσωπος νομαρχιας με ειδικοτητα υγειας (ας το πει καποιος καλυτερα) δε μπορεις να δωσεις φαγητο ετσι χυμα. Οχι νομιμα τουλαχιστον
αυτό πού κολλάει;
Στο 'οοουυυυυυυυυυυυ πετανε φαι τσαμπα να το εδιναν και αλλου ρε γαμωτο' κλπ.
Δεν ειναι τοσο ευκολο, αν το δωσουν και παθει ενας μια γαστρεντεριτιδα, τους εσκισε τον πατο και ας ηταν δωρεαν.
ΝΟΜΙΖΩ. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
και ναι και οχι, εχω την εντυπωση πως για να μπορεσεις να μοιρασεις φαγητο πρεπει να το ελεγξει πρωτα εκπροσωπος νομαρχιας με ειδικοτητα υγειας (ας το πει καποιος καλυτερα) δε μπορεις να δωσεις φαγητο ετσι χυμα. Οχι νομιμα τουλαχιστον
αυτό πού κολλάει;
Δεν ειναι τοσο ευκολο, αν το δωσουν και παθει ενας μια γαστρεντεριτιδα, τους εσκισε τον πατο και ας ηταν δωρεαν.
ΝΟΜΙΖΩ.Οχι δεν ισχυει. Διναμε φαγητο στον Εβρο συνεχεια.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
ΝΟΜΙΖΩ.πάντως trident στα στρατόπεδα που ήμουν εγώ φαγητό δεν πολυπετάγαμε.. (με εξαιρέσεις όπως μαγειρεμένα (ξανά ) ντολμαδάκια κονσέρβα τα οποία δεν έτρωγαν ούτε τα αδέσποτα στη συνέχεια)
τις περισσότερες φορές δεν έφτανε κιόλας
θα ξεχάσω εγώ εκείνο το μεσημέρι που έγραφα έγραφα έγραφα όλη μέρα στο pc και μένω μέχρι τις 2:30 να τελειώσω τη δουλειά που έιχα τότε σαν τίμιος στρ..
πάω καθυστερημένος και αρχίζω τη λάτζα που μου αναλογούσε (οι άλλοι έιχαν τελειώσει) δε προλαβαίνω να φάω γιατί 3 είχαμε φρουράβάζω στο θερμοθάλαμο το φαγάκι μου (το τελευταίο κωλυώμενο που είχε μείνει) και πάω στη φρουρά να ακούσω τις παπαριές
γυρνάω 3:30 να φάω ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΥΠΟΛΟΧΑΓΙΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΙ
ειλικρινά ήθελα να της ρίξω όλες τις παναγίες που μπορώ να σκεφτώ, αλλά την είδα που ένιωσε άσχημα για 30' (γιατί και αυτή πειναλέα ήταν) , την έβλεπα γενικά που ήταν σα συλφίδα η συγκεκριμένη(τι διάλο δεν είχε φαΐ να φάει γενικά; ).. κάτι 'ράγισε' μέσα μου και της λέω: 'δε πειράζει, δε πειράζει..' πάλι όμως νυστικός ο μαλάκας να τρέχει στις σκοπιές
ΥΓ για να καταλάβεις πώς δεν έφτανε το φαΐ ειδικά όταν πλάκωσε κόσμος, είχαμε ένα σκατόγυφτο στρατηγό που είχε παρκάρει τα σκυλιά του μες στη ταξιαρχία και απαιτούσε από το διοικητή μας να τα ταΐζουν και να τα ποτίζουν οι μάγειρες (τροφή δεν είχε φέρει, γιατί ήταν γύφτος)
τα κακόμοιρα τα σκυλιά διψούσαν και πεινούσαν, αλλά μόλις αυξήθηκε πολύ η δύναμη της μονάδας (είχα και εκλογές και γίναμε 3πλάσιοι ) τα σκυλιά έτρωγαν κάθε 3-4 μέρες και να βρίζει ο στρατηγός (και πάλι όμως φαΐ δεν έφερε) , να βρίζει ο διοικητής και να λέει ότι οι μάγειρες προτιμούν να δίνουν τα αποφάγια στα αδέσποτα
και οι μάγειρες να λένε: ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ? με το ζόρι τρώμε εμείς
-
Επρεπε να σου αγορασει φαγητο Γιωργο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επρεπε να σου αγορασει φαγητο Γιωργο.Sent from my Neo V using Tapatalk.
βρε Αλέξανδρε, η συγκεκριμένη γενικά δε πρέπει να τη πάλευε πολύ από οικονομική άποψη (εκτός αν ήταν τόσο καρμίρισσα, αλλά γενικά έβλεπα μια ταλαιπωρία στη φάτσα της) γιατί ήταν μάλλον η μόνη αξκος που όταν είχε υπηρεσία είχε μόνιμη παρουσία στα μαγειρεία να φάει το κωλοφαγητό μας ό,τι κι αν ήταν αυτό, όσο χάλια μαγειρεμένο και αν ήταν
μια σταλίτσα κοπελίτσα ήταν, ήταν μάλλον και πιο πιτσιρίκα από μένα ουσιαστικά.. κλάιν..
ας φάει να πάρει κάνα κιλό γιατί δε μπορούσα να τη βλέπω έτσι..
-
Περιεργο φιλε μου...
-
εγώ απορώ πώς έβγαλε ευελπίδων ή στις γυναίκες είναι πολύ πιο light? γιατί στους άντρες βρε παιδί μου έβλεπα ότι ήταν γεροί τύποι , ακόμα και οι μεγάλοι σε ηλικία
δηλαδή έναν μπούλη υπολοχαγό σε ΥΠ είχα δει και έναν σούπερ παχύσαρκο ΠΖ , όλοι οι άλλοι ήταν κωτσονάτοι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Επρεπε να σου αγορασει φαγητο Γιωργο.
βρε Αλέξανδρε, η συγκεκριμένη γενικά δε πρέπει να τη πάλευε πολύ από οικονομική άποψη (εκτός αν ήταν τόσο καρμίρισσα, αλλά γενικά έβλεπα μια ταλαιπωρία στη φάτσα της) γιατί ήταν μάλλον η μόνη αξκος που όταν είχε υπηρεσία είχε μόνιμη παρουσία στα μαγειρεία να φάει το κωλοφαγητό μας ό,τι κι αν ήταν αυτό, όσο χάλια μαγειρεμένο και αν ήταν
μια σταλίτσα κοπελίτσα ήταν, ήταν μάλλον και πιο πιτσιρίκα από μένα ουσιαστικά.. κλάιν..
ας φάει να πάρει κάνα κιλό γιατί δε μπορούσα να τη βλέπω έτσι..
Απο τα συχνοτερα κουσουρια των στελεχών.
Οι εν υπηρεσια στο στρατοπεδο νομιζω δικαιουνται να τρωνε απο τα μαγειρια, τη μεριδα ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ και ειδικα οχι του στρατιωτη, που δεν εχει μισθο. Θα την εστελνα ΚΨΜ* να μου παρει σαντουιτς (εγραψα απο πανω τη σχεση μου με το φαγητο)
*Δεν ειμαι τοσο μαγκιτης. Αντλω τη μαγκια μου απο την προσωπικη μου εμπειρια εκει μεσα, που το φαγητο ηταν ΙΕΡΟ γιατι τρεχαμε. Αν εβγαινες παραπονουμενος διοτι 'με ταραξανε στην υπηρεσια' μπορει να ετρωγες εσυ καμπανα γιατι τους σκοτισες τα αρχιδια, αλλα αμα ελεγες 'ο εστιατορας δεν κρατησε κωλυομενα' τον πηδουσαν με αμμο και logo. 'Που 'ναι αυτοοοοοοοοοοοοοος, φερτε τον αμεσως' και τετοια, με υφος σαν τον τυπο στο βιντεο που εβαλες.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
γιατι οι φανταροι εστιατορες οταν σερβιρανε φαγητο τσιγκουνευοταν τις μεριδες δεν καταλαβα ποτε.
πεταγαμε στα σκουπιδια τονους φαγητο που δεν το ετρωγε κανεις. αληθεια ποσο δυσκολο ειναι να βγενει μια καναδεζα
μια φορα τη μερα και να δινει το φαγητο στο δημο, πχ να το δωσει στα συσσιτια (αν υπαρχουν ακομα αυτα)?
ενα μικρο δρομολογιο θα εκανε οπως ολα τα αλλα.Τέτοια εντολή είχαν. Σιγά μην είχε καμιά σκοτούρα ο φαντάρος να μαλώνει για μια μερίδα φαΐ. Απλά οι μερίδες μαγειρεύονται σύμφωνα με τη δύναμη που έχουν οι μονάδες του στρατοπέδου. Δεν κάνουν χύμα όση ποσότητα τους κατέβει.
Απλά στο 99% των περιπτώσεων δεν έρχονται όλοι να φάνε (είτε γιατί δεν τους αρέσει το φαγητό είτε γιατί είναι εξοδούχοι και θα βγούνε έξω να φάνε είτε είτε είτε) και μένει ποσότητα στο τέλος που καταλήγει στα σκουπίδια.
Σε μας, και στα 4 στρατόπεδα που υπηρέτησα, έτρωγες τη μερίδα σου, έφερνε χαρτάκι η κάθε μονάδα για να βγουν οι μερίδες για τους κωλυόμενους στη μπάντα, και στο τέλος αν έμενε φαγητό μπορούσες να πας να πάρεις περίσσευμα.Όσο για το περιστατικό με τον Qsis που έμεινε νηστικός: ότι είπε ο trident. Έπρεπε να βγεις παραπονούμενος στην αναφορά την άλλη μέρα.
Πάντα γινόταν μεγάλο θέμα αν έμενε κάποιος φαντάρος νηστικός, θεωρούταν μείζον θέμα.
Και έπεφτε το σχετικό σκίσιμο από τον Διοικητή σε εστιάτορα, αξιωματικό σίτισης και επιλοχία (που έδινε τα κωλυόμενα στον εστιάτορα).
Ακόμα και για τα προγεύματα. Όταν ήσουν εστιάτορας έπαιρνες τα προγεύματα και γυρνούσες το στρατόπεδο, όπου έκαναν εκπαίδευση οι φαντάροι της μονάδας για να τα μοιράσεις (κεπικ, όρχους κλπ). Είχαμε ρητή εντολή από τον Διοικητή ότι τα στελέχη δεν θα παίρνουν ούτε μισό σάντουιτς-κρουασάν κλπ αν δεν είχαν πάρει πρώτα όλοι οι φαντάροι. Είχα ρίξει άκυρα σε πολλά στελέχη που ήθελαν να τσιμπήσουν πρόγευμα προτού περάσω πρώτα απ' όλα τα σημεία που γινόταν η εκπαίδευση. Ένας μάλιστα πήγε να το παίξει και τσαμπουκά του στυλ 'είναι διαταγή' , του λέω 'βγάλτε με αναφερόμενο στην αναφορά του τάγματος' και πήρε τα @@ μου. Ουστ πεινάλες. -
-
Απο τα συχνοτερα κουσουρια των στελεχών.
Οι εν υπηρεσια στο στρατοπεδο νομιζω δικαιουνται να τρωνε απο τα μαγειρια, τη μεριδα ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ και ειδικα οχι του στρατιωτη, που δεν εχει μισθο. Θα την εστελνα ΚΨΜ* να μου παρει σαντουιτς (εγραψα απο πανω τη σχεση μου με το φαγητο)
*Δεν ειμαι τοσο μαγκιτης. Αντλω τη μαγκια μου απο την προσωπικη μου εμπειρια εκει μεσα, που το φαγητο ηταν ΙΕΡΟ γιατι τρεχαμε. Αν εβγαινες παραπονουμενος διοτι 'με ταραξανε στην υπηρεσια' μπορει να ετρωγες εσυ καμπανα γιατι τους σκοτισες τα αρχιδια, αλλα αμα ελεγες 'ο εστιατορας δεν κρατησε κωλυομενα' τον πηδουσαν με αμμο και logo. 'Που 'ναι αυτοοοοοοοοοοοοοος, φερτε τον αμεσως' και τετοια, με υφος σαν τον τυπο στο βιντεο που εβαλες.
ναι όταν έχουν υπηρεσία τρώνε τσάμπα από μαγειρεία, αλλίως πληρώνουν ένα μικρό ποσό στο μάγειρα (αυτό είναι νέο κόλπο πρόσφατο) και τρώνε και ας μην έχουν
στη προκειμένη περίπτωση τα κωλυώμενα έιχαν κρατηθεί σωστά, η συγκεκριμένη δεν ειδοποίησε να της κρατήσουν και κακώς δεν πήγε την ώρα που λειτουργούσαν κανονικά τα μαγειρεία να φάει (δεν ξέρω τι δουλειές μπορεί να είχε, αλλά όφειλε να πάρει το μάγειρα/σερβιτόρο να ζητήσει να της κρατήσουν) και πήγε την ώρα της φρουράς να φάει και έφαγε το ένα και μοναδικό που βρήκε
ΥΓ θυμήθηκα τώρα Ανχη να σκάει στα μαγειρεία μια μέρα που είχε υπηρεσία (επόπτης) και να περιμένει να τον σερβίρουν λες και είναι σε καμιά ταβέρνα, αντί να σηκωθεί να πάρει το δίσκο του όπως οι υπόλοιποι
βέβαια υπήρχαν άλλοι που ήθελαν το δίσκο στο εποπτείοτο πρόβλημα πάντως δεν ήταν το ποιος ορμούσε να φάει ο,τι προλάβει, αλλά το ότι δεν έπαιζε πολύ φαγητό γενικά
πουθενά όπου ήμουν δεν είχαμε πολύ φαγητό -
Ας μιλησει και ενας chef του ΕΣ
Κανονικά οι μάγειρες έχουν την υποχρέωση να φτιάξουν τόσες μερίδες όση και η δύναμη της μονάδας. (+ μερίδες για τα στελέχη που έχουν υπηρεσία).
Το ξέρετε οτι μπορεί να φάει φυλακή ο μάγειρας αν βγεί κάποιος και πει οτι δεν έφαγε επειδή δεν έφτασε? Μια φορά στη μοναδα (ευτηχώς ελειπα σε άδεια) δεν εφτασε το φαι για ολους, και έφαγαν απο 10 μερες Φ ολοι οι μάγειρες.
Σχεδόν πάντα περίσσευε φαγητό, ειδικά όταν είχαμε κονσέρβα αρακά , όσπρια κτλ Και όταν ειχαμε περίσσευμα παντα δίναμε σε όποιον ήθελε να φάει κι αλλο.
Καβάτζες πάντα ειχα( έτσι για να δικαιολογήσω τον Παγκαλο μαζι τα φάγαμε κτλ ). Πάντα ειχα καβάτζα 5-6 κοτόπουλα, μερικες μπριζολες, πατάτες τηγανητές, ώστε τις δυσκολες μέρες ( που ειχε φασολάδα, κονσερβα αρακά, βοδινό υπηρεσιας και αλλες τετοιες gourmet φασεις) να μπορώ εγω (και οι έμπιστοι συναδελφοι βεβαιως βεβαιως) να φάμε κατι της προκοπής
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Καβάτζες πάντα ειχα( έτσι για να δικαιολογήσω τον Παγκαλο μαζι τα φάγαμε κτλ ). Πάντα ειχα καβάτζα 5-6 κοτόπουλα, μερικες μπριζολες, πατάτες τηγανητές, ώστε τις δυσκολες μέρες ( που ειχε φασολάδα, κονσερβα αρακά, βοδινό υπηρεσιας και αλλες τετοιες gourmet φασεις) να μπορώ εγω (και οι έμπιστοι συναδελφοι βεβαιως βεβαιως) να φάμε κατι της προκοπήςΓι αυτό και οι μάγειρες ήταν πάντα οι πιο μισητοί φαντάροι.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Καβάτζες πάντα ειχα( έτσι για να δικαιολογήσω τον Παγκαλο μαζι τα φάγαμε κτλ ). Πάντα ειχα καβάτζα 5-6 κοτόπουλα, μερικες μπριζολες, πατάτες τηγανητές, ώστε τις δυσκολες μέρες ( που ειχε φασολάδα, κονσερβα αρακά, βοδινό υπηρεσιας και αλλες τετοιες gourmet φασεις) να μπορώ εγω (και οι έμπιστοι συναδελφοι βεβαιως βεβαιως) να φάμε κατι της προκοπής
Γι αυτό και οι μάγειρες ήταν πάντα οι πιο μισητοί φαντάροι.
Να τα λέμε αυτα
-
ο μαγειρας και τα 3 παιδια των μαγειριων που εκανα παρεα ηταν πολυ ξυγημενα ατομα. οσο καιρο ημασταν
μαζι στη μοναδα καναμε ζωαρα. η μοναδα ειχε αρακα για βραδυνο, εμεις οι 5 τρωγαμε 1 ταψι με πατατες
και λουκανικα φρανκφουρτης στο φουρνο. κανενας δεν ειχε παραπονο απο αυτους. καθε μερα
γραφανε ποση δυναμη εχει η μοναδα και βγενανε σωστες μεριδες. παντα πεταγανε φαγητο στα σκουπιδια
οτιδηποτε και αν ηταν. ισως να πεζει ρολο και οτι ηταν μαχημη μοναδα αλλα ηταν και ετος 2009. -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Ας μιλησει και ενας chef του ΕΣ**Κανονικά οι μάγειρες έχουν την υποχρέωση να φτιάξουν τόσες μερίδες όση και η δύναμη της μονάδας. (+ μερίδες για τα στελέχη που έχουν υπηρεσία).
Το ξέρετε οτι μπορεί να φάει φυλακή ο μάγειρας αν βγεί κάποιος και πει οτι δεν έφαγε επειδή δεν έφτασε? Μια φορά στη μοναδα (ευτηχώς ελειπα σε άδεια) [b]δεν εφτασε το φαι για ολους, και έφαγαν απο 10 μερες Φ ολοι οι μάγειρες**.[/b]
Σχεδόν πάντα περίσσευε φαγητό, ειδικά όταν είχαμε κονσέρβα αρακά , όσπρια κτλ Και όταν ειχαμε περίσσευμα παντα δίναμε σε όποιον ήθελε να φάει κι αλλο.
Τετοια μεγαλεια εζησα...
το φαγητο συνηθως το πηγαινε το οργανο ή άλλος στο γραφειο ΑΥΔΜ, σπανια ετρωγαν με τους προλεταριους. Οταν συνεβαινε αυτο, το εστιατοριο ειχε ησυχια...και μας ζαλιζαν τα παπαρια 'γιατι δεν το εφαγες ολο'.
@πρωην και νυν αποφοιτοι ΣΣΕ
Κυκλοφορουσαν τη φημη οτι στα τραπεζια ΣΣΕ καθονταν ενας απο καθε χρονια, και υποχρεωση του 'άσσου' ηταν να φαει ΟΛΟ το φαγητο που αφηναν οι αλλοι + το δικο του, ωστε να μν περισσεψει τιποτα, ισχυει?ΥΓ Bonus ιστορια απο φιλο, εφαγε καμποσα Φ ο βρωμομαγειρας γιατι τον επιασαν να πλενει τα σωβρακα του στη χύτρα.
ΥΓ2, οποιος δεν εχει παιξει μπαλα στα μαγειρια με κοτοπουλο παγωμενο, να σηκωσει το χερι του.
-
Ας μιλησει και ενας chef του ΕΣ
**Κανονικά οι μάγειρες έχουν την υποχρέωση να φτιάξουν τόσες μερίδες όση και η δύναμη της μονάδας. (+ μερίδες για τα στελέχη που έχουν υπηρεσία).
Το ξέρετε οτι μπορεί να φάει φυλακή ο μάγειρας αν βγεί κάποιος και πει οτι δεν έφαγε επειδή δεν έφτασε? Μια φορά στη μοναδα (ευτηχώς ελειπα σε άδεια) [b]δεν εφτασε το φαι για ολους, και έφαγαν απο 10 μερες Φ ολοι οι μάγειρες**.[/b]
Τετοια μεγαλεια εζησα...
το φαγητο συνηθως το πηγαινε το οργανο ή άλλος στο γραφειο ΑΥΔΜ, σπανια ετρωγαν με τους προλεταριους. Οταν συνεβαινε αυτο, το εστιατοριο ειχε ησυχια...και μας ζαλιζαν τα παπαρια 'γιατι δεν το εφαγες ολο'.
@πρωην και νυν αποφοιτοι ΣΣΕ
Κυκλοφορουσαν τη φημη οτι στα τραπεζια ΣΣΕ καθονταν ενας απο καθε χρονια, και υποχρεωση του 'άσσου' ηταν να φαει ΟΛΟ το φαγητο που αφηναν οι αλλοι + το δικο του, ωστε να μν περισσεψει τιποτα, ισχυει?ΥΓ Bonus ιστορια απο φιλο, εφαγε καμποσα Φ ο βρωμομαγειρας γιατι τον επιασαν να πλενει τα σωβρακα του στη χύτρα.
ΥΓ2, οποιος δεν εχει παιξει μπαλα στα μαγειρια με κοτοπουλο παγωμενο, να σηκωσει το χερι του.
Το όργανο όφειλε να βρει 'εθελοντές' και μετά το φαγητό στα εστιατόρια να κουβαλήσουν δίσκους για Ελεύθερους Υπηρεσίας στους θαλάμους, ΑΥΔΜ και ΒΑΥΔΜ στα γραφεία τους.
Με τους 'προλετάριους' τρώγαμε επιδόρπιο ή και σουβλάκια στο ΚΨΜ το βράδυΝομίζω ότι όντως κάθεται ένας από κάθε χρονιά στα τραπέζια (όπως και στον θάλαμο άλλωστε) και ότι δεν πρέπει να μένει φαγητό γενικά.
Η αλήθεια είναι ότι στην ΣΕΑΠ (που προσπαθούσε να λειτουργήσει με όρους ΣΣΕ) υπήρχε ο κανόνας-διαταγή από τον δκτη να μην μένει τίποτα και οι Βάδες μας έβαζαν να τρώμε όλο το φαγητό μας με το ζόρι, αλλά όχι και το δικό τους.
-
ποσοι τονοι φαγητου εχουν πεταχθει επι ποσα χρονια σε καθε στρατιωτικη μοναδα!!!!
δεν υπαρχει τροπος να τα διανεμουν σε απορες οικογενειες,χωρις να σταυρωσουν τον διοικητη;;;;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ποσοι τονοι φαγητου εχουν πεταχθει επι ποσα χρονια σε καθε στρατιωτικη μοναδα!!!!
δεν υπαρχει τροπος να τα διανεμουν σε απορες οικογενειες,χωρις να σταυρωσουν τον διοικητη;;;;;;Ξεκινάμε τον γολγοθά με το ότι κάθε μονάδα έχει δικά της εστιατόρια,
το πόσο φαγητό θα μείνει το ξέρουμε το βράδυ.
Έστω ότι υπάρχει διαταγή όλες οι μονάδες να διαθέτουν ότι περισσεύει σε άπορους.
Θα πρέπει
α) να φυλαχθεί το φαγητό για ένα βράδυ
β)την άλλη μέρα να βγει κίνηση ώστε να μεταφερθεί το φαγητό σε κάποιο μέρος γιατί προφανώς δεν μπορούν να μπαίνουν στο στρατόπεδο και να το παίρνουν οι άποροι
γ) το μέρος θα πρέπει να το καθορίσει κάποιος εκτός στρατού για προφανείς λόγους
δ)το μοίρασμα θα πρέπει επίσης να γίνει από κάποιον 3ο για προφανείς λόγους
ε) η ποσότητα δεν θα είναι ποτέ σταθερή (ανάλογα αν αρέσει το φαγητό στους στρατιώτες ή όχι)
στ) ακόμα κι αν ο στρατός έμπαινε στην διαδικασία θα έπρεπε κάποιος 3ος (κρατικός φορέας, φιλανθρωπική οργάνωση) να κανονίζει όλες τις λεπτομέρειες εκτός στρατοπέδου.Στο τέλος καταλήγουμε ότι θα πρέπει να μάθουν όλοι να τρώνε το φαγητό του στρατοπέδου αντί πιτόγυρα και να γκρινιάζουν για τα έξοδα που δημιουργεί ο στρατός. Αν τα έχουν και τα ξοδεύουν μαγκιά τους, αλλά να μπει ένα σύστημα και να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να τρώνε μέσα ώστε να μαγειρεύονται οι ανάλογες ποσότητες.
-
2 πράγματα
- στο καποτά είχε διοργανωθεί συσσίτιο για άπορους μεσα στο στρατόπεδο (το ότι βέβαια έιχα πάει να στήσουν και κάτι πάγκους για επισήμους δε μου ακούστηκε καλό, αλλά δεν έδωσα σημασία δεν είχα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο event, παρέμεινα κλεισμένος στη τρύπα μου εκείνη τη περίοδο)
παρόλα αυτά ο άπορος δε μπορεί να βασιστεί στο τι θα ξεμείνει και αν θα ξεμείνει, απλά δεν είναι εφικτό
- στο 424 για να φάμε το βράδυ έπρεπε να το δηλώσουμε, αλλιώς νηστικοί
Περί Θητείας [#3]