-
@dimik
μπερές το χειμώνα είναι must
αυτό με τα πόδια δε το ήξερα (επίσης οι αρβύλες δε κρατάνε καθόλου κρύο) , αν και δεν υπήρχαν και πολλά να κάνω.. ισοθερμικό, φορμα και απο πάνω το ψευτοπαντελόνι και κρύο είχα ξεπαγιάσει χαμηλάπάντως ο μπερές στo κρύο είναι must πολύ καλός, αλλά το καλοκαίρι τζόκα
ΥΓ για να καταλάβεις πάντως πόσο πολύ δε μπορούσα το κρύο, έρχομαι το φλεβάρη μετάθεση άγιο στέφανο και είχε κι εκεί το χιονάκι εκείνη τη περίοδο, αλλά εντάξε μέχρι -2 πήγαινε και το χίονι ούτε 5 πόντους, κλαιν μπροστά στο λιτοχώρο
δεν έβαλα ποτέ ισοθερμικά ξανά και σύντομα έκοψα και το πουλόβερόμως όποτε ξεκινούσα να πάω σπίτι, με το που κατέβαινα την εθνική και έφτανα παραλιακή ένιωθα σαν να ξεπροβάλλει ένα ουράνιο τόξο και όλα να γίνονταν πιο όμορφα
εδώ κάτω είχε 3-5 βαθμούς τα βράδια και κυκλοφορούσα μόνο με μακρυμάνικο φούτερ όταν ήμουν έξοδο
ακόμα πάντως αντέχω αρκετά το κρύο για γλυφαδιώτης, αυτό το χειμώνα που ήταν και πολύ ήπιος έβγαινα συνεχώς με το βρακί στο μπαλκόνι για τσιγάρο
γενικά πλέον όποτε πάω να νιώσω κρύο θυμάμαι τις σκοπιές στο φυλάκιο πυρομαχικών και στη πύλη μηχανικού και μου περνάει -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Κιούσης περιέγραψε την κόλαση του Δάντη με τόση ζέστη... Το κρύο παλεύεται εύκολα, η ζέστη μόνο με air condition.Ανάποδα για εμένα
Κιουση ταιριαζουμε
-
Ο Κιούσης περιέγραψε την κόλαση του Δάντη με τόση ζέστη... Το κρύο παλεύεται εύκολα, η ζέστη μόνο με air condition.ανάλογα τι έχεις συνηθίσει , σου ξαναλέω βάλε με σε όση ζέστη θες δε μασάω
αλλά όπως λέω και παραπάνω έμαθα τελικά να αντέχω και το κρύο, έστω και με ζόρικο τρόπο
και στη θεσσαλονίκη πάντως είχε κρύο (βασικά υγρασία, ενώ στον όλυμπο είχε πιο πολύ κρύο, αλλά συνήθως ξηρό που παλευόταν, όταν έκανε κι εκεί υγρασία , έκλαιγα κυριολεκτικά )
αλλά θεσσαλονίκη δεν το έφαγα πολύ στη μάπα
μόνο για να πάω από το μπάνιο στο θάλαμο , λίγο πύλη και σε μια υπηρεσία που έχει στο 424 να φυλάς ένα ρέμα (άοπλη σκοπιά)
την έξοδο δε τη μετράω , ούτε φυσικά το 424 καθημερινά που είχε ζεστό κλιματισμό και στον πιο απίθανο διάδρομο και στο πιο απίθανο υπόγειο
εκεί μέσα έσκαγες βασικά , μόνο για την αναφορά έβαζα τζάκετ και μετά το κλείδωνα
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Στη Ν.Πέραμο είναι εδω και πολλά χρόνια η Σχολή Πυροβολικού (απο το 1995 τουλάχιστον που υπηρετουσα εγω). Το στρατόπεδο απέχει κανα 2 χλμ απο το ΚΕΕΔ, γι΄αυτό καμμιά φορά γίνεται συγχυση οτι είναι μαζί.Αν πεινάς σε 20ήμερο πάνω στο βουνό, όαση είναι και οι κονσέρβες και οι γαλέτες.
+100...!!
Οπως λέει κι ο trident, ZANAE Ολέ...! Ειδικά το μοσχάρι με τα φασόλια! Αλλα και τη γαλέτα, αν εξαιρέσουμε τη σκληρότητά της, τη βρίσκω νόστιμη. Πολύ πιο νόστιμη πχ απο κατι crackers σε κόκκινη σακούλα που κυκλοφορούν. Ειδικά η 'συνταγή' με το γάλα και το μέλι ή μερέντα που περιέγραψε ο dimik.....!
Σημ. Και τα λιπαρά του τυριού σε περίοδο πολέμου, ό,τι πρέπει είναι..!!!
ειδικα το τυρι αμα το πεταξεις στον εχθρο παιζει να σε πανε μεσα γιατι κατειχες οπλο μαζικης καταστροφης
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ο Κιούσης περιέγραψε την κόλαση του Δάντη με τόση ζέστη... Το κρύο παλεύεται εύκολα, η ζέστη μόνο με air condition.
Ανάποδα για εμένα
Κιουση ταιριαζουμε
εσύ έχεις μεν το κακό ότι θα χάσεις το καλοκαίρι σου μέσα, αλλά λόγω της εποχής που μπήκες θα έχεις το καλό ότι μάλλον (εκτός αν είσαι άτυχος και πέσεις σε καμιά μαλακισμένη μονάδα) , ότι δε θα φας ποτέ κρύο γιατί θα είσαι πάλιουρας μόλις πάνε να αρχίσουν τα κρύα
το κρύο το τρώνε κυρίως αυτοί που μπαίνουν τέλος καλοκαιριού και φθινόπωρο(κυρίως οι 2οι) , από την άλλη αυτοί καλοκαιράκι πάνε διακοπούλες άφοβα, όχι το χαζογκρουπ που θα πάρετε εσείς
-
Μιας και μιλήσαμε για κιλά εγώ μέχρι τώρα έχω χάσει 10 χωρίς καμιά σοβαρή εκπαίδευση.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ο Κιούσης περιέγραψε την κόλαση του Δάντη με τόση ζέστη... Το κρύο παλεύεται εύκολα, η ζέστη μόνο με air condition.
Ανάποδα για εμένα
Κιουση ταιριαζουμε
εσύ έχεις μεν το κακό ότι θα χάσεις το καλοκαίρι σου μέσα, αλλά λόγω της εποχής που μπήκες θα έχεις το καλό ότι μάλλον (εκτός αν είσαι άτυχος και πέσεις σε καμιά μαλακισμένη μονάδα) , ότι δε θα φας ποτέ κρύο γιατί θα είσαι πάλιουρας μόλις πάνε να αρχίσουν τα κρύα
το κρύο το τρώνε κυρίως αυτοί που μπαίνουν τέλος καλοκαιριού και φθινόπωρο(κυρίως οι 2οι) , από την άλλη αυτοί καλοκαιράκι πάνε διακοπούλες άφοβα, όχι το χαζογκρουπ που θα πάρετε εσείς
Ερώτηση, το γκρουπ του καλοκαιριού καθορίζεται απο τον εκάστοτε διοικητή η ειναι γενική οδηγία για ολα τα στρατόπεδα; Γιατι αν ειναι το 1το, τον ηπιαμε
-
σου έχουν τεντώσει το κορμάκι
αφού δε σε ταΐζουν και σε ταλαιπωρούν, τώρα πώς μερικοί κατάφεραν και πήραν πραγματικά απορώ
(βασικά δεν απορώ, αλλά βαριέμαι να αναλύω.. )
-
Ερώτηση, το γκρουπ του καλοκαιριού καθορίζεται απο τον εκάστοτε διοικητή η ειναι γενική οδηγία για ολα τα στρατόπεδα; Γιατι αν ειναι το 1το, τον ηπιαμε
απάντηση, το group καθορίζεται από υπουργείο, ΓΕΣ ή κάτι τέτοιο και ο διοικητής καθορίζει μόνο ποιο από τα 2 θα πάρει ο καθένας
οι ημερομηνίες είναι φιξ
τώρα κάτι άλλο που γενικά είδα να παίζει εγώ και θα ήθελα και τη γνώμη των πιο έμπειρων..
τι γίνεται όταν δίνονται εξτρά μέρες
να ξέρεις red ότι ο διοικητής σας αν θέλει δίνει εξτρά μέρες πριν και για το πρώτο γκρουπ, μετά για τό δεύτερο
μετά το διοικητή αν θέλει δίνει ο ταξίαρχος ή στρατηγός τι έχετε εκεί στη μονάδα σου και ο διοικητής σου λογικά υπακούει και τις δίνει
όμως μπορεί να δώσει και ο υπουργός άμυνας και εκεί υποπτεύομαι ότι πρέπει να τις δώσουν όλοι
όταν λοιπόν είμασταν στο γραφικό λιτόχωρο, είχαμε μάθει από γνωστούς ότι σε όλη την ελλάδα ο υπουργός είχε δώσει 2 ή 3 μέρες επιπλέον τιμητική και σε όλη την ελλάδα από όσο έμαθα τις έδωσαν
(και στον αγιο στέφανο που πήγα μετά μου επιβαβαίωσαν ότι τις είχαν δώσει παρόλο που εκεί ο ταξχος ήταν λίγο τσίπης με τις άδειες, δε μοίραζε ποτέ τίποτα σε σχέση με το προηγούμενο που χάριζε η ομάδα)στο λιτόχωρο όμως δεν τις έδωσαν και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι ραδιοαρβύλα
και ερωτώ.. προφανώς ο εκεί ταξίαρχος δε γούσταρε να τις δώσει, όμως είναι δυνατό να μη δώσει άδεια υπουργού ένας ταξίαρχος;επειδή τα γκρουπ αφορούν και τα στελέχη μου κάνει εντύπωση πώς κι αυτοί δεν τα πήραν κρανίο, εκτός αν είχαν φάει και αυτοί το παραμύθι
όμως αυτά κυκλοφορούν σε διαβιβαστικά και τα βλέπει αρκετός κόσμος, δε γίνεται να μη το είχαν μάθει..
ποτέ δεν έλυσα αυτή την απορία και έχασα και 2-3 μέρες άδεια
βέβαια η πουστιά είναι ότι επρόκειτο για τιμητική και αυτές ίσως αν θέλει κάποιος δε τις δίνει, αλλά από υπουργό;
ελπίζω να τον έστειλαν (μάλλον ξάνα) στον έβρο αυτό το ταξίαρχο ή ακόμα καλύτερα σπίτι του μιας και είχε πίασει ηλικία -
Τι -18 ρε παπατζηδες !!!
Σιγα μην επηδιοντανε και οι πολικες αρκουδες διπλα σας !!-22 στη καβυλη το 2010
-5 τα πρωινα
για δυο μερες και μετα εφυγαν για ασκηση και φωναζαν οι γονεις οτι θα παθουν τιποτα τα παιδια τους..τα -18 μια φορά στη Τσεχία τα είχα πετύχει και νόμιζα ότι θα πέσουν τα αυτιά μου , έπαιξα όμως πολλή μπάλα στα -5, -7 και λίγο πριν φύγω έσκασαν τα -10 και έφυγα πάνω στα χειρότερα
αυτό που ποτέ δε θα ξεχάσω πάντως είναι το αφάνταστο κρύο στο 4-6 όπου έχανα κάθε ελπίδα και κόντευα να χάσω τα λογικά μου και το παράξενο φαινόμενο στις 6-8 όπου γινόταν η ανατολή του ήλιου , όπου με το που τον έβλεπα να βγαίνει ίσα ίσα ένιωθα ξαφνικά να ζεσταίνομαι
μάλλον ήταν ψυχολογικό το πώς γινόταν σε λίγα δευτερόλεπτα να με ζεστάνει λιγοστός ήλιος, αλλά το ένιωθαν κι άλλοι όχι μόνο εγώ
εκεί που δε μάσησα ποτέ όμως ήταν στη ζέστη, μέχρι μέσα ιουνίου κοιμόμουν σε κλειστό υπνόσακο και έκρυβα το χειριστήριο του a/c από τους υπόλοιπους γιατί δεν το ήθελα την ώρα του ύπνου (και φυσικά με έβριζαν)
επίσης τα μεσημεριανά νούμερα 3-6 και σκοπιά και ειδικά πεζά περίπολα μες στο λιοπύρι είχα ζητήσει να τα κάνω αποκλειστικά εγώ και πάντα το καλοκαίρι θα είχα υπηρεσία 3-6 το μεσημέρι , γιατί ήμουν ο πιο ανθεκτικός στη ζέστη
@trident
δεν ξέρω τι έκανες εσύ και πάχυνες, εγώ όπως έχω ξαναπεί είχα χάσει μέχρι 14 κιλά , μέρος των οποίων ξαναπήρα στην αθήνα , αλλά όπως μπήκα δε βγήκανα σε πω την αληθεια εγω ποτε δεν δεχτηκα γκρουπ και βλακειες εκατσα μεσα με υπηρεσιακα και στους τελευταιους δυο μηνες πηρα συνολικα 27 μερες + την αδεια απολυσεως 13(τιμητικες μεσα κτλ κτλ)
αυτο βασικα πρεπει να ηταν το χειροτερο λαθος μου καθοτι καθομουν ολη μερα και τα σουβλακια ερχοντουσαν με κλαρκ μερικες φορες πρεπει να ειχα παραγγελει απο 3 διαφορετικα σουβλατζιδικα -
Αν δω οτι δεν μου δίνει τίποτα (και καθώς θα κατέβει η αδερφη μου απο Γερμανία που έχω να δω κάτι αιώνες) θα δώσω αιμοπεταλια που παει φιξ 4 μέρες + προαναχωρηση...
Οποίος εχει αντίλογος (μιας και ειμαι νουμπας στις στρατολαμογιες) ας μιλήσει
-
Υπάρχουν γκρουπάκια καλοκαιριού;
Κολλέγιο ο στρατός..... -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Κολλέγιο ο στρατός.....Στην χάλασε ε;
-
επειδή τα γκρουπ αφορούν και τα στελέχηΝΟΤ!
Όσο για τα λοιπά... λόγω υπηρεσιακών αναγκών κλπ κλπ κλπ
-
Κολλέγιο ο στρατός.....Στην χάλασε ε;
Πρώτη φορά το ακούω και ομολογώ πως μου έκανε τρομερή εντύπωση.
Και τι νόημα έχει δλδ αυτό; Να πάει ο φαντάρος να κάνει τα μπάνια του; ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ; -
επειδή τα γκρουπ αφορούν και τα στελέχη
ΝΟΤ!
Όσο για τα λοιπά... λόγω υπηρεσιακών αναγκών κλπ κλπ κλπ
Μπορεί μα κόψει ο διοικητής τα γκρουπακια λόγο υπηρεσιακών αναγκών ;
Κιουση, τουλάχιστον τις προβλεπόμενες τις πήρες; (Πόσες περίπου; )
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
να σε πω την αληθεια εγω ποτε δεν δεχτηκα γκρουπ και βλακειες εκατσα μεσα με υπηρεσιακα και στους τελευταιους δυο μηνες πηρα συνολικα 27 μερες + την αδεια απολυσεως 13(τιμητικες μεσα κτλ κτλ)
αυτο βασικα πρεπει να ηταν το χειροτερο λαθος μου καθοτι καθομουν ολη μερα και τα σουβλακια ερχοντουσαν με κλαρκ μερικες φορες πρεπει να ειχα παραγγελει απο 3 διαφορετικα σουβλατζιδικακι εγώ έλεγα να κρατήσω, αλλά ήταν μέγα λάθος στη μονάδα μου μιας και οι τεράστιες άδειες στο τέλος δεν έπαιζαν γιατί είχαν θέμα τα μπετά του ΚΕΥ
αν έτρωγα λίγες λίγες μέρες στο τέλος θα μπορούσα να κλαφτώ και να πάρω τιμητική μόνο, αλλά εγώ κρατούσα καλού κακού δικές μου και πήρα τα 3
άρα έχουμε και λέμε στη ίδια μονάδα..
ξάδερφος orestiensen: 99 μέρες άδεια στο 8μηνο και ταξιδάκια σε όλη την ελλάδα
qsisvts: 40 μέρες άδεια στο 9μηνο και φουλ στην ένοπληεπειδή τα γκρουπ αφορούν και τα στελέχη
ΝΟΤ!
αλήθεια
νόμιζα ότι πήγαιναν μαζί
-
Είχαμε και 'μεις κάτι περιπτώσεις με 130 μέρες άδεια στο 9μηνο...
-
άμα είχατε ξάδερφο ορέστη τότε θα έπαιζε στη 200αρα, ήταν pro
απλά και μόνο που ανέπνεε ήθελε τιμητική
-
νόμιζα ότι πήγαιναν μαζίΌχι βρε. Τα Στελέχη έχουν 40 μέρες άδεια τον χρόνο. 30 Κανονική και 10 ΑΜΔ. Κανονίζεις με τον Δκτη του Λόχου σου τις ημερομηνίες που θες να λείψεις και μετά κάνεις Μη Υπηρεσιακή Αναφορά προς τον Δκτη της Μονάδος αιτούμενος αδείας λέγοντας και που σκοπεύεις να πας. Αν εγκριθεί, έφυγες!
Περί Θητείας [#3]