-
Για να καταλαβω.
- Απεκτησες προβλημα ορθοπεδικο στο στρατο (σεβαστο)
- Λογω του προβληματος υγειας, εγινες αοπλος ι3
- Η μοναδα που υπηρετεις, εισαι κοντα στο σπιτι σου και ΜΑΝΤΕΥΩ ... εχεις διανυκτερευση σημερα ή εισαι στη χλιδα 9 παρα το βραδυ... με ιντερνετ απο το κινητο χωρις καποια υπηρεσια και τρεχαματα. (ΖΩΑΡΑ)
- Θες να φυγεις απο 'κει επειδη στο ταγμα, ειναι ολοι ενοπλοι, μαχιμοι, κομαντα.... και εναν αοπλο δεν τον δεχονται
- Δεν κανεις καμια υπηρεσια και θες να πας καπου που θα λιωσεις ή λιωνεις αρκετα εκει και θες να το κυνηγησεις να πας καπου πιο aralique.
Ωπα ρε παικτη, αραξε λιγο που δικαιουσαι μεταθεση στο 9μηνο χωρις να πληρεις τις οριζουσες προυποθεσεις.
Αν θες τοσο πολυ ριξε βυσμα... μετα αφαιρειται το δικαιωμα σου ομως να γκρινιαζεις 'γι'αυτο το μπουρδελο' μολις εβαλες το χερι σου. -
υπηρεσίες κάνει πώς δεν κάνει; για να μην κάνεις καμιά υπηρεσία πρέπει να είσαι γιωτάς με τίποτα καρδιακά που δεν κάνει να κάθεσαι μόνος σου χωρίς εποπτεία το βράδυ γιατί μπορεί να μείνεις και θες το θαλαμοdog να σε προσέχει δε μπορείς να είσαι εσύ ο θαλαμοdog και να προσέχεις και τον εαυτό σου και τους άλλους
αλλά ακόμα και αυτοί κάνουν έστω σερβιτόροι στα εστιατόρια, δεν είναι απλό να μην κάνεις υπηρεσία , εκτός αν έχεις ψυχολογικά και το αποφεύγουν αυτοί, όχι επειδή προβλέπεται
αλλά αν όντως δε τους θέλει ο δοίκας τους άοπλους γιατί να μην πάει κάπου πιο χαλαρά όπου θα τον πηγαίνει και καλύτερα η υπηρεσία;
αυτός το πέταξε πρώτος στο κάτω κάτω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλά μην βγάλετε και τα Χωκ, ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας, χέστηκαν οι Τούρκοι για την Αττική, έχουν σημαντικότερα πράγματα να βομβαρδίσουν. Πέρα από το γεγονός ότι είναι και κομματάκι απαρχαιωμένα.
Τα παιδιά στα μεθοριακά φυλάκια (στον ΈΒρο, όχι στην Καστοριά και στην Ήπειρο) έχουν απείρως δυσκολότερο έργο, το ίδιο και οι αξκοι στις μονάδες προκαλύψεως που τριγυρνάνε την μεθόριο όλη μέρα για να επισκεφθούν τα φυλάκια που διοικούν.
Έλα βρε dimik η μεγάλη πλειοψηφία που έρχονταν με μετάθεση ακόμα και σε μας κλαιγονταν όλη μέρα και έλεγαν πόσο καλά ήταν στα σύνορα που έκαναν μια υπηρεσία το 5ήμερο
Αν τους έκλειναν σε χωκ 10+μέσα θα τρελαινόταν
Εδώ αξιωματικό είχα που ήταν εκεί χρόνια και μου έλεγε ότι εφτυνε αιμα και δεν ήθελε να ακούει για αυτά
Στο κάτω κάτω ποιος χεστηκε για τον Έβρο, η πρωτεύουσα είναι το θέμα και η υποδομή που βρίσκεται σε αυτή
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Έχεις μικρό δείγμα, στο δικό μου φυλάκιο καθόμασταν όλοι (μαζί κι εγώ) 20-30 μέρες με καθημερινή υπηρεσία=σκοπιά είτε σε παρατηρητήριο από ανατολή ηλίου μέχρι μεσημέρι και από μεσημέρι μέχρι δύση, είτε δίπλα στο ποτάμι και την γέφυρα με τους ήχους από τους λαθρομετανάστες να γεμίζουν την ατμόσφαιρα το βράδυ. Εννοείται ότι υπήρχαν αγγαρείες-καθαριότητες γιατί το φυλάκιο έπρεπε να λάμπει ανα πάσα στιγμή καθώς η εξωτερικές έφοδοι από την μεραρχία αλλά και από το τάγμα ήταν σχεδόν καθημερινές. Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα φυλάκια στον ΈΒρο καθώς όλοι ο δόκιμοι-αρχιφύλακες ήταν σειρές μου και λέγαμε τον πόνο μας καθημερινά από το υπηρεσιακό τηλ.
Ποιες υποδομές? Ξέρεις φαντάζομαι ότι π.χ με 6 βόμβες σε Πτολεμαίδα-Φλώρινα-Έδεσσα εξαφανίζεται το 70% της παραγωγής ρεύματος στην χώρα. Επίσης είναι σημαντικότερο να χτυπήσεις το Πεντάγωνο (που δύσκολα θα βρίσκονται όλοι εκεί) ή π.χ τα στρατηγεία των Μεραρχιών? Θα σταματήσεις τον ανεφοδιασμό αν χτυπήσεις τα διυλιστήρια ή τους δρόμους-γέφυρες και τις γραμμές του τρένου από Λαμία και πάνω? Στην Αθήνα εκτός από διυλιστήρια και Πεντάγωνο άντε και ναύσταθμο τι να χτυπήσουν το κλειστό του TWD για να μην μπορούν να γίνουν τα βραβεία MAD
Τέλοπάντων δεν είναι τα Α/Α που θα προστατέψουν το οτιδήποτε όσο η ΠΑ. -
Δεν καταλαβα, τι παει να πει δε θελει ο διοικητης??
Τα πραγματα απ'οσο ακουσα (δοκιμος το '09 μπηκα) ... πλεον οριζουν ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ το 9μηνο (πλην προυποθεσεων τις οποιες βεβαιως δεν πληρει!)
Οι μοναδες εχουν αοπλους και ενοπλους ολων των κλασεων... αν ο διοικητης δε γουσταρει αοπλους, τους στελνει με ΑΠΟΣΠΑΣΗ σε αλλη μοναδα! Α Π Ο Σ Π Α Σ Η. Μεταθεση ΔΕΝ. Οταν ληξει η αποσπαση ο στρατιωτης επιστρεφει στη μοναδα, εκτος και αν του ξαναδωσουν.
Εφοσον λοιπον, ο Angel, με σοβαρο ορθοπεδικο προβλημα, αρκετα σοβαρο μαλιστα δε μπορει να κανει βαριες αγγαρειες, οπως κουβαληματα, ορθοστασιες και ιστοριες ... τοτε που το προβλημα; Να σου πω εγω... κατι τον χαλαει εκει και καιγεται να παει αλλου
Πες οτι θελει να παει σπιτι του; (αν δεν ειναι κοντα ηδη;) Πες οτι θελει να τη βγαλει τουφα σε καμια αλλη μοναδα επειδη εκει τον παει λιγο τροχαδην;
-
Μορξ τι ακριβώς θες να αποδείξεις ;
Οτι κακώς ζητάει οτι του αναλογεί ;;
Στη θέση σου θα το είχα τραβήξει σαφώς χειρότερα σιγά μην αλλοιωσω την πολιτική και επαγγελματική μου ζωή για το κουκλοθεατρο των χακοφορεμενων
-
Εαν ηθελες να το τραβηξεις χειροτερα και τυγχανες σε διοικητη της δικης μου ιδεολογιας θα σε ειχε παει γαμιωντας.
Και με το δικαιο του φυσικα, αφου ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΛΕΜΕ. Τι δεν καταλαβαινεις.
ΕΑΝ υπαρχει μια ελπιδα να παρει μεταθεση εξαρταται αποκλειστικα απο ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ. That's all.
Δε μπορει στο 9μηνο να παιρνει οποιος του καβλωσει μεταθεσεις, για τον οποιοδηποτε λογο, οταν την ιδια στιγμη μας λεει πως στη μοναδα του απολυεται κοσμος και οι υπηρεσιες θα πανε γαμιωντας.Οκεικ;
-
@dimik
εντάξει στους λαθρομετανάστες απλά κάνεις το μαλάκαδε ξέρω βρε dimik, εγώ έβλεπα πολύ παράπονο σε ένα από τα καλύτερα στρατόπεδα της ελλάδας θέλω να πιστεύω από πάμπολες απόψεις
εγώ πήγα εκεί και βρήκα την υγειά μου και παραπονέθηκα ελάχιστες φορές και για μαλακίες και συγκριτικά η XXIV μου φάνηκε κολαστήριο
από την άλλη όσοι ήρθαν από έβρους , σάμους , χίους κτλ και πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που όντως περνούσαν δύσκολα έπεφτε κλάμα, κλάμα, κλάμα και στείλτε με πίσω στη πινέζα που ήμουν άρχοντας
ή ατάκες όλη μέρα 'ήμουν στην άκρη του θεού και τράβηξα τα πάνδεινα και ήρθα εδώ να κάνω λάτζα , μπιφτέκια και να σερί υπηρεσίες'
εγώ πάντα τους έλεγα 'αφού είστε μαχίμια , τι παραπονιέστε; εδώ είμαστε διακοπές'
αλλά αυτοί το χαβά τους και φουλ παρταλοστρατιώτες οι περισσότεροι
υπήρξαν και οι τεντωμένοι, το ξαναλέω , όμως γενικά έσκασε πολύ παρταλισμός από τη παραμεθώριο
ένα 10% είχε περάσει χάλια/ήταν τέντα φουλ προβλεπέ και σωστά εκπαιδευμένοικαι δεν ήταν ότι δε τους φέρθηκε κανείς με σεβασμό που είχαν φάει τη πούτσα και καλά στα σύνορα (όπως συχνά έλεγαν)
κι εγώ πέρασα το διάστημα που ήμουν 'νέος', όμως με σεβάστηκαν που δεν ήμουν από την αρχή στην Αθήνα , οπότε δε τους δίνω αυτή τη δικαιολογίααπλά ήταν κλάψες γιατί ήταν καλύτερα εκεί που ήταν πριν
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Εαν ηθελες να το τραβηξεις χειροτερα και τυγχανες σε διοικητη της δικης μου ιδεολογιας θα σε ειχε παει γαμιωντας.Οκεικ;
Και θα εβαζα/έβαζε το θρησκευτικό/πολιτικού του βυσμα και θα έκανες τουμπεκι ψιλοκομμενο
Ασε που αν είχα με διάταξη δίκιο ( γιατι για να το είπε κάπου πατάει ) θα σε έκανα δημοσίως ρεζιλακι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εαν ηθελες να το τραβηξεις χειροτερα και τυγχανες σε διοικητη της δικης μου ιδεολογιας θα σε ειχε παει γαμιωντας.
Οκεικ;
Και θα εβαζα/έβαζε το θρησκευτικό/πολιτικού του βυσμα και θα έκανες τουμπεκι ψιλοκομμενο
Ασε που αν είχα με διάταξη δίκιο ( γιατι για να το είπε κάπου πατάει ) θα σε έκανα δημοσίως ρεζιλακι...
Εκτός αν έπεφτες σε δκτη με μεγαλύτερο βύσμα, think about it
Αν έχεις δίκιο δεν το συζητάμε, αν και πρέπει να είσαι διπλα γκαντέμης και να πέσεις σε μ@λ@κα δκτη, αν και συνήθως κανένας δεν θέλει να μπλέκει.
-
μονο εαν εισαι αναπηρος κτλ κτλ περνεις μεταθεση κατα τα αλλα δεν υπαρχει διαταξη που να λεει εισαι ι3 ερχεσαι στον τοπο διαμονης σου
αλλιως αναβολη στην αναβολη και στο τελος απαλλαγη -
@dimik
εντάξει στους λαθρομετανάστες απλά κάνεις το μαλάκαδε ξέρω βρε dimik, εγώ έβλεπα πολύ παράπονο σε ένα από τα καλύτερα στρατόπεδα της ελλάδας θέλω να πιστεύω από πάμπολες απόψεις
εγώ πήγα εκεί και βρήκα την υγειά μου και παραπονέθηκα ελάχιστες φορές και για μαλακίες και συγκριτικά η XXIV μου φάνηκε κολαστήριο
από την άλλη όσοι ήρθαν από έβρους , σάμους , χίους κτλ και πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που όντως περνούσαν δύσκολα έπεφτε κλάμα, κλάμα, κλάμα και στείλτε με πίσω στη πινέζα που ήμουν άρχοντας
ή ατάκες όλη μέρα 'ήμουν στην άκρη του θεού και τράβηξα τα πάνδεινα και ήρθα εδώ να κάνω λάτζα , μπιφτέκια και να σερί υπηρεσίες'
εγώ πάντα τους έλεγα 'αφού είστε μαχίμια , τι παραπονιέστε; εδώ είμαστε διακοπές'
αλλά αυτοί το χαβά τους και φουλ παρταλοστρατιώτες οι περισσότεροι
υπήρξαν και οι τεντωμένοι, το ξαναλέω , όμως γενικά έσκασε πολύ παρταλισμός από τη παραμεθώριο
ένα 10% είχε περάσει χάλια/ήταν τέντα φουλ προβλεπέ και σωστά εκπαιδευμένοικαι δεν ήταν ότι δε τους φέρθηκε κανείς με σεβασμό που είχαν φάει τη πούτσα και καλά στα σύνορα (όπως συχνά έλεγαν)
κι εγώ πέρασα το διάστημα που ήμουν 'νέος', όμως με σεβάστηκαν που δεν ήμουν από την αρχή στην Αθήνα , οπότε δε τους δίνω αυτή τη δικαιολογίααπλά ήταν κλάψες γιατί ήταν καλύτερα εκεί που ήταν πριν
Έλα που δεν κάνεις τον μαλάκα, όταν σου σκάνε μπροστά σου μέσα στην νύχτα με εμφάνιση αγρίου, όταν ακούς παιδιά να κλαίνε, σκυλιά να γαβγίζουν κλπ κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τα παρτάλια είχαν συνηθίσει σε υπηρεσίες και κόντρα υπηρεσίες, εκπαίδευση και κόντρα εκπαίδευση ενώ τις χαμαλοαγγαρείες τις έκαναν οι Ιαδες, οπότε όταν από 'μαχίμια' βρέθηκαν να κάνουν λάντζα χαλάστηκαν.
Φαντάσου στο φυλάκιο ήταν 20-30 μέσα και δεν ήθελαν να γυρίσουν στην μονάδα, δεν τους ένοιαζε να βγουν εξοδούχοι, μου ζητούσαν να μην τους στείλω πίσω. Επίσης στην μονάδα είχε συνήθως κόσμο οπότε ήταν και λίγο αόρατοι, ενώ στην Αττική φαντάζομαι ότι είσαστε εσείς κι εσείς και έπεφτε μπιφτέκι και αγγαρεία συχνότερα. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οκεικ;
Ενα χειροκροτημα για την απυθμενη ηλιθιοτητα σου.
Θες να βγαλουμε και τα τσουτσουνια μας να τα μετρησουμε;
Like i said... κανουμε οτι μας καπνισει, βαζουμε τα βυσματα μας και μετα βγαινουμε παραπονουμενοι γι'αυτο το ατελειωτο μπαχαλο που επικρατει σε οποιαδηποτε περιπτωση ελληνικου δημοσιου.
Περαστικα σου, γιατι οπως προειπωθηκε, οι λογοι μεταθεσης πλεων για κληρωτους, ειναι συγκεκριμενοι και αν δεν υπαρχει η προυποθεση για κατι τετοιο, τοτε απλα καποιον φερνεις σε δυσκολη θεση για να περασει το δικο σου.
Βεβαιως, μετα εισαι ο πιθηκος που παραπονιεται για την ακαταστασια στη ζουγκλα του. -
ναι ήταν πολύ πιο δύσκολο να φιδιάσω στην αθήνα όπου δε μπορούσα απλά να γίνω φάντασμα σε 20-30 φαντάρους σε έψαχναν
οπότε αναγκάστηκα να αναπτύξω νέες τεχνικές (βασικά μου έκατσε καλό πόστο)στο λιτόχωρο γινόμουν καπνός πολύ πιο εύκολα
η μέγαλη διαφορά ήταν στην υπηρεσία και βασικά για μένα εκεί είναι το ζόρι, πόσο δύσκολη είναι η υπηρεσία
αθήνα βέβαια είχε πολύ χειρότερα ωράρια, αλλά ήταν πιο χαλαρή
δηλαδή να κάθομαι όρθιος στη σκοπιά δεν έπαιζε και πολύ συχνά
@morx ο διοικητής που θαυμάζεις θα γλείφει και αυτός τις κατουρημένες ποδιές του και θα κάθεται σούζα όταν σκάνε τα τηλέφωνα, πολύ δύσκολο να μην ισχύει αυτό
δεν έκαναν οι φαντάροι το στρατό όπως είναι, ούτε έχουν όρεξη να υποχρεώνονται , απλά δεν είναι το σύστημα σχεδιασμένο να δουλεύει σωστά και αυτό γίνεται επίτηδες
-
@dimikναι ήταν πολύ πιο δύσκολο να φιδιάσω στην αθήνα όπου δε μπορούσα απλά να γίνω φάντασμα σε 20-30 φαντάρους σε έψαχναν
οπότε αναγκάστηκα να αναπτύξω νέες τεχνικές (βασικά μου έκατσε καλό πόστο)στο λιτόχωρο γινόμουν καπνός πολύ πιο εύκολα
η μέγαλη διαφορά ήταν στην υπηρεσία και βασικά για μένα εκεί είναι το ζόρι, πόσο δύσκολη είναι η υπηρεσία
αθήνα βέβαια είχε πολύ χειρότερα ωράρια, αλλά ήταν πιο χαλαρή
δηλαδή να κάθομαι όρθιος στη σκοπιά δεν έπαιζε και πολύ συχνά
Οπότε αυτός που έρχεται μετά από 100δες ώρες ορθοστασίας και κρύου φαντάσου ξενέρωμα που τρώει όταν βλέπει ότι πάλι στα σκατά πέφτει, ασχέτως αν είναι χαλαρά, έτσι κι αλλιώς είχε συνηθίσει στα 'σκληρά' αλλά τουλάχιστον ήξερε ότι θα πάρει την έξοδο του ανα 2-3 μέρες, ότι θα ακολουθήσει το πρόγραμμα την μονάδας γενικά και θα περάσει η μέρα.
-
εδώ έρχονταν δεκανείς ΛΥΒ από ΕΛΔΥΚ και σκούπιζαν γύρω γύρω τα φύλλα της ταξχίας και ξεβούλωναν λούκια (όπως κάναμε κι εμείς κάποτε) κι εμείς καθόμασταν και τους βλέπαμε αραχτοί με τη φραπεδιά
θέλει τις θυσίες του το να είσαι σπίτι σου συνεχίζει όμως μέχρι σήμερα να μου κάνει εντύπωση το ότι πάρα πολλοί δε το εκτίμησαν
για μένα ήταν με διαφορά η καλύτερη μου
ΥΓ οι ΕΛΔΥΚ δεν ήταν καθόλου κλαψομούνηδες να πω και τους έφτιαξε και ο δοίκας που ήταν ξηγημένος τους έδωσε καλή άδεια και την έκαναν πολύ νωρίς
ΥΓ2 το καταλαβαίνω βρε dimik, όμως ξαναλέω αυτοί που είχαν περάσει πραγματικά άσχημα δε μιλούσαν, έσκυβαν το κεφάλι και ήταν πάντα πρόθυμοι
κι επειδή εκεί σε αντίθεση με την XXIV υπήρχε δικαιοσύνη ήταν και αυτοί που από κάποια στιγμή και μετά πέρασαν καλά
οι κλαψομούνηδες/παρταλοπακετατζήδες πύλη-λάτζα-σημαία non-stop με 4 ώρες ύπνο τη μέραάλλωστε όπως έλεγε και ο επχιας στις αναφορές , 'δε με νοιάζει πού ήσασταν και τι περάσατε, με νοιάζει τι έχετε προσφέρει και τι θα προσφέρετε σε αυτή τη μονάδα'
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Οκεικ;
Ενα χειροκροτημα για την απυθμενη ηλιθιοτητα σου.
Θες να βγαλουμε και τα τσουτσουνια μας να τα μετρησουμε;
Like i said... κανουμε οτι μας καπνισει, βαζουμε τα βυσματα μας και μετα βγαινουμε παραπονουμενοι γι'αυτο το ατελειωτο μπαχαλο που επικρατει σε οποιαδηποτε περιπτωση ελληνικου δημοσιου.
Περαστικα σου, γιατι οπως προειπωθηκε, οι λογοι μεταθεσης πλεων για κληρωτους, ειναι συγκεκριμενοι και αν δεν υπαρχει η προυποθεση για κατι τετοιο, τοτε απλα καποιον φερνεις σε δυσκολη θεση για να περασει το δικο σου.
Βεβαιως, μετα εισαι ο πιθηκος που παραπονιεται για την ακαταστασια στη ζουγκλα του.Για αυτο το ΓΕΣ εχει 2000 φαντάρους, γιατι οι λόγοι μεταθεσησ ειναι συγκεκριμένοι
Οπως ειναι γεμάτα τα ΓΕΣ απο φαντάρους βυσματα, ειναι γεμάτο και απο πυροτουβλα μονιμαδες πολυμπριζαΟύτε οι ίδιοι οι μόνιμαδες δεν παίζουν τίμια πλεον το παιχνίδι, θα το παίξει ο μέσος φαντάρος;
-
οι μονιμάδες είναι πολύ χειρότεροι από τους φαντάρους που τα ανακαλύπτουν αυτά στη πορεία ή τους τα στήνουν άλλοι
όλοι τηλεφωνάκι στο βύσμα τους, θυμάμαι στις μεταθέσεις είχαν λυσσάξει
μάλιστα ενώ υποτίθεται ότι οι ανακοινώσεις στελεχών δεν βγαίνουν πριν από τη τελευταία στιγμή για να μην αρχίζουν τα τηλέφωνα, κάποιοι ισχυρίζονταν (και μάλλον έτσι ήταν), ότι τις ήξεραν ήδη
-
εδώ έρχονταν δεκανείς ΛΥΒ από ΕΛΔΥΚ και σκούπιζαν γύρω γύρω τα φύλλα της ταξχίας και ξεβούλωναν λούκια (όπως κάναμε κι εμείς κάποτε) κι εμείς καθόμασταν και τους βλέπαμε αραχτοί με τη φραπεδιάθέλει τις θυσίες του το να είσαι σπίτι σου συνεχίζει όμως μέχρι σήμερα να μου κάνει εντύπωση το ότι πάρα πολλοί δε το εκτίμησαν
για μένα ήταν με διαφορά η καλύτερη μου
ΥΓ οι ΕΛΔΥΚ δεν ήταν καθόλου κλαψομούνηδες να πω και τους έφτιαξε και ο δοίκας που ήταν ξηγημένος τους έδωσε καλή άδεια και την έκαναν πολύ νωρίς
ΥΓ2 το καταλαβαίνω βρε dimik, όμως ξαναλέω αυτοί που είχαν περάσει πραγματικά άσχημα δε μιλούσαν, έσκυβαν το κεφάλι και ήταν πάντα πρόθυμοι
κι επειδή εκεί σε αντίθεση με την XXIV υπήρχε δικαιοσύνη ήταν και αυτοί που από κάποια στιγμή και μετά πέρασαν καλά
οι κλαψομούνηδες/παρταλοπακετατζήδες πύλη-λάτζα-σημαία non-stop με 4 ώρες ύπνοάλλωστε όπως έλεγε και ο επχιας στις αναφορές , 'δε με νοιάζει πού ήσασταν και τι περάσατε, με νοιάζει τι έχετε προσφέρει και τι θα προσφέρετε σε αυτή τη μονάδα'
Τα παρτάλια γκρίνιαζαν γιατί το ίδιο έκαναν και στην παραμεθόριο, απλά περίμεναν 'στο σπίτι' τους να είναι χαλαροί. Οι τυπικοί είναι πάντα τυπικοί και συνήθως την βγάζουν καθαρή.
Το έχω ξαναπεί νομίζω, καλύτερα 8 μήνες παραμεθόριο παρά κοντά στο σπίτι να πήζεις. Τουλάχιστον στην παραμεθόριο γίνεσαι πάλιουρας, σε γνωρίζουν οι αξκοι με το μικρό σου, ξέρεις τα κόλπα της μονάδας και την περνάς αρχοντικά τουλάχιστον για ένα 3μηνο.
-
Κουιζ για δυνατούς λυτες...
Οι μεταθέσεις στο δημόσιο εχουν παγώσει, μαντεψτε με τι ασχολούνται τα πολιτικά γραφεία ...
Και γιατι αυτο συνέπεσε με την απαξίωση των στρατιωτικών ευκολιων...Και προφανώς δεν μιλάω μόνο για τους κληρωτους...
Αντίστοιχο σκηνικό ετοιμάζεται και με τους εκπαιδευτικούς
-
οι μονιμάδες είναι πολύ χειρότεροι από τους φαντάρους που τα ανακαλύπτουν αυτά στη πορεία ή τους τα στήνουν άλλοιόλοι τηλεφωνάκι στο βύσμα τους, θυμάμαι στις μεταθέσεις είχαν λυσσάξει
μάλιστα ενώ υποτίθεται ότι οι ανακοινώσεις στελεχών δεν βγαίνουν πριν από τη τελευταία στιγμή για να μην αρχίζουν τα τηλέφωνα, κάποιοι ισχυρίζονταν (και μάλλον έτσι ήταν), ότι τις ήξεραν ήδη
Λογικό να τα μαθαίνουν πιο πριν, συνάδελφοι τους τις βγάζουν-διαχειρίζονται, όλο και κάποιον συμμαθητή, ή που υπηρέτησαν μαζί θα έχουν στο ΓΕΣ.
Για το βύσμα τώρα τα πάντα είναι σχετικά στις μεταθέσεις, δεν μπορείς να πας όπου θες γιατί πρέπει να υπάρχει θέση (εκτός από τιτανοτεράστια βύσματα που είναι ελάχιστα) που να δικαιολογεί τον βαθμό, εμπειρία κλπ κλπ. Από εκεί και πέρα μπορείς να 'διαλέξεις' που θα πας, π.χ αντι νησί σε Έβρο ή αντι Σουφλί, Κομοτηνή, αλλά και αυτά είναι σχετικά και δεν μπορείς να την γλιτώνεις πάντα. Το θέμα είναι ότι αν έχεις οικογένεια από πίσω η μετάθεση γίνεται τεράστιας σημασίας, π.χ που θα πάνε τα παιδιά σχολείο, που θα δουλέψει η σύζυγος κλπ κλπ, για αυτό και πολλές φορές καταλήγουν μόνοι στου διαόλου την μάνα με την οικογένεια πίσω να την επισκέπτονται μια φορά τον μήνα κι αν. Μετά βάζεις ή δεν βάζεις βύσμα? Γενικά οι μεταθέσεις με την συχνότητα που γίνονται είναι μαλακία και το μόνο που συντηρούν είναι την κομματοκρατία.
Περί Θητείας [#3]