-
Λες να τα ξέρω λάθος; Μπορεί...
Χαιρετώ παίδες. Αύριο δουλεύω...
-
Καποτε μου ανεθεσαν να φτιαξω ομαδα μπασκετ αλλα δυστιχως λογο υπηρεσιακων αναγκων εφυγα για ακρητικο νησι.Προσωρινα .
Γυμναστηριο παντως πηγαινα οπου υπηρχε.Βαρακια διαδρομο μονοζυγο.
Τα περι βαθμων και εντυπωσεων αυτων δεν μπορω ουτε θελω να σχολιασω. Αυτο που θα πω ειναι οτι πολλοι εποπ αλλα και εμθ ηρθαν ντουβαρια και εγιναν ανθρωποι σοβαροι μετρημενοι και πολυ χρησιμοι. Θα ελεγα οτι εγιναν αναπαντεχα χρησιμοι. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αξκος μεν, αλλα μονο απο σμυ γινεσαι ανθυπας... οι αλλοι βγαινουν στα 21-22 κατευθειαν ανθλγοιναι, αλλά και ο τύπος από τη σμυ μόλις γίνει ανθυπασπιστής και μετά θεωρείται κανονικά αξιωματικός
μάλιστα παρακολουθεί και σχολεία αξιωματικών , πχ ο λοχαγός μου θα πήγαινε στα γεράματα σε σχολείο που θα μάθαινε να διοικεί λόχο μπας και ξεμείνει κάνας λόχος με φαντάρους να διοικήσει
(διακοπούλες ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Η ΣΜΥ πάει λίγο πιο γρήγορα επειδή είναι διετής. Η ανέλιξη όμως είναι ίδια. Στα 29 Αλχίας γίνεσαι. Στα 36 Ανθυπασπιστής και στα 40 Ανθυπολοχαγός.
κι όμως μου φαίνεται ότι έχεις άδικο, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι γίνεσαι πιο μικρός αλχίας και ανθυπασπιστής
εκτός αν μου έκρυβαν χρόνια οι σμυτες που πέτυχα αλλά φαίνονταν πιο πιτσιρίκια από μένα και στη συμπεριφορά
αρχιλοχιες ειναι σιγουρα πανω απο 30 ετων και ανθυπες late 30's
τα πιτσιρικια λοχιες, φαινοντουσανυποψη, η ΣΜΥ ειναι 2 χρονια, και βγαινεις στα 19 ετοιμος με μισθουλακο κλπ... οι αλλοι ειναι μεσα αλλα 2 χρονια.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αυτο που θα πω ειναι οτι πολλοι εποπ αλλα και εμθ ηρθαν ντουβαρια και εγιναν ανθρωποι σοβαροι μετρημενοι και πολυ χρησιμοι. Θα ελεγα οτι εγιναν αναπαντεχα χρησιμοι.αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι οι εποπ είναι πολύ πιο εκπαιδευμένοι και είναι αυτό που λέει το όνομά τους, ενώ οι εμθ βρήκαν τρύπα και χώθηκαν απολαμβάνοντας το δημόσιο στα καλύτερά του
μου έλεγε ένας πάντως μια μέρα ότι έτσι αργά που ανεβαίνουν σκέφτονται μήπως στο μέλλον λόγω βαθμού έχουν πρόβλημα
και για υπηρεσίες (που θα προβλέπει ο βαθμός τους) και σε σχέση με μικρότερους σμυ από σχολές
άλλο να είσαι πάλιουρας αλχίας και να μπορείς να ψιλογράφεις τον πιτσιρικά επχια σμυ (και να κάνεις μόνο αυδμ και συνοδηγός σε περίπολο ) και άλλο να είσαι τόσα χρόνια στο στρατό και να είσαι ακόμα λοχίας και λίγο πριν τη σύνταξη να έχεις γίνει επχιας (και αν χρειαστεί να κάνεις και σκοπέτα)
μούφα οι επόπ
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Καποτε μου ανεθεσαν να φτιαξω ομαδα μπασκετ αλλα δυστιχως λογο υπηρεσιακων αναγκων εφυγα για ακρητικο νησι.Προσωρινα .
Γυμναστηριο παντως πηγαινα οπου υπηρχε.Βαρακια διαδρομο μονοζυγο.
Τα περι βαθμων και εντυπωσεων αυτων δεν μπορω ουτε θελω να σχολιασω. Αυτο που θα πω ειναι οτι πολλοι εποπ αλλα και εμθ ηρθαν ντουβαρια και εγιναν ανθρωποι σοβαροι μετρημενοι και πολυ χρησιμοι. Θα ελεγα οτι εγιναν αναπαντεχα χρησιμοι.Σωστα αυτα. Αν και αλλοι τούβλα μπαινουν, κεραμιδια βγαινουν...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε μας ίσχυαν τα εξής:- 3 χρόνια Ανθυπολοχαγός. Στα 25 γινόσουν Υπολοχαγός κατ' αρχαιότητα. Στα 24 κατ' επιλογήν αλλά σπάνιο.
- 4 χρόνια Υπολοχαγός. Στα 30 γινόσουν Λοχαγός κατ' αρχαιότητα. Στα 29 κατ' επιλογήν αλλά σπάνιο.
- 5 χρόνια Λοχαγός. Στα 35 γινόσουν Ταγματάρχης κατ' αρχαιότητα.
Στους Υπαξ ήταν κάτι αντίστοιχο.
ναι αμε ειδικα οταν εκοβαν βαθμους σε μη βυσματιες με διαφορα προσχηματα εκει να δεις γλεντια
-
Τελικά καμπαλα περνάνε η οχι βάρκα τα αλεξίπτωτα;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η ΣΜΥ πάει λίγο πιο γρήγορα επειδή είναι διετής. Η ανέλιξη όμως είναι ίδια. Στα 29 Αλχίας γίνεσαι. Στα 36 Ανθυπασπιστής και στα 40 Ανθυπολοχαγός.
κι όμως μου φαίνεται ότι έχεις άδικο, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι γίνεσαι πιο μικρός αλχίας και ανθυπασπιστής
εκτός αν μου έκρυβαν χρόνια οι σμυτες που πέτυχα αλλά φαίνονταν πιο πιτσιρίκια από μένα και στη συμπεριφορά
αρχιλοχιες ειναι σιγουρα πανω απο 30 ετων και ανθυπες late 30's
τα πιτσιρικια λοχιες, φαινοντουσανυποψη, η ΣΜΥ ειναι 2 χρονια, και βγαινεις στα 19 ετοιμος με μισθουλακο κλπ... οι αλλοι ειναι μεσα αλλα 2 χρονια.
πριν γινεσαι αν ολα πανε καλα και δεν βαριεσαι να παρακολουθεις σχολεια αλλιως πας σαν τον παο για το πρωταθλημα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τελικά καμπαλα περνάνε η οχι βάρκα τα αλεξίπτωτα;βρες μου εναν αλεξιπτωτιστη που εκανε ασκηση σε λεμβο
το να τους πανε βολτα χαιρω πολυ ασκηση ομως δεν κανει κανεις τους
εκτως και εαν ειδες τιποτα ετα η βατραχια μετα απο πηδημα -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
βρες μου εναν αλεξιπτωτιστη που εκανε ασκηση σε λεμβο
εκτως και εαν ειδες τιποτα ετα η βατραχια μετα απο πηδημαβρε καμπάλα μου, ΠΡΙΝ γίνουν αλ/τες γίνονται ΠΡΩΤΑ ΛΟΚατζίδες... Τουτέστιν, περνάνε τα ΠΕΝ των ΛΟΚ, πέρνουν πράσινο μπερέ, και μετά ακολουθεί το σχολείο αλ/των...
-
Καλώς σας βρήκα.Η όλη συζήτηση περί ανέλιξης βαθμών μου θύμισε μια απόρια που είχα απο όταν υπηρέτησα σε τάγμα προκάλυψεως το 2006.Ο τότε υποδκτης του τάγματος είχε ΑΣΜ πολιτικό και όχι στρατιωτικό και ρωτώντας κάποιος μου είχε πει οτι προέρχονταν απο ΔΕΑ και είχε μείνει μόνιμος.Είχε τότε το βαθμό ταγματάρχη αν θύμαμαι καλά(όχι λοχαγός πάντως).Ισχυε/ισχύει αυτο?
-
μήπως είχε ξεμείνει από κάνα πόλεμο;
είχε στην εποχή του ο πατέρας μου τέτοιο τύπο που τους είχε μείνει από τον πόλεμο της κορέας
-
εκτως και εαν ειδες τιποτα ετα η βατραχια μετα απο πηδημαβρε καμπάλα μου, ΠΡΙΝ γίνουν αλ/τες γίνονται ΠΡΩΤΑ ΛΟΚατζίδες... Τουτέστιν, περνάνε τα ΠΕΝ των ΛΟΚ, πέρνουν πράσινο μπερέ, και μετά ακολουθεί το σχολείο αλ/των...
ναι σωστό αυτό, αλλά κι εσύ έβγαλες αλεξιπτωτιστή κάποιον που δεν έβγαλε ακόμα τα λοκ
κάτσε πρώτα να μην κοπει στα λοκ , κάτσε μετά να μην κοπεί στα αλεξιπτώτα και αφού πάρει τη πουλάδα πες τον αλεξιπτωτιστή
προς το παρόν είναι κάποιος που θέλει να γίνει αλεξιπτωτιστής από ότι καταλαβαίνω και μακάρι να τα καταφέρει το παιδί αφού το θέλει τόσο να βγάλει και κάνα καλό ευρώ
-
Ο χρήστης belgarath έγραψε:
Καλώς σας βρήκα.Η όλη συζήτηση περί ανέλιξης βαθμών μου θύμισε μια απόρια που είχα απο όταν υπηρέτησα σε τάγμα προκάλυψεως το 2006.Ο τότε υποδκτης του τάγματος είχε ΑΣΜ πολιτικό και όχι στρατιωτικό και ρωτώντας κάποιος μου είχε πει οτι προέρχονταν απο ΔΕΑ και είχε μείνει μόνιμος.Είχε τότε το βαθμό ταγματάρχη αν θύμαμαι καλά(όχι λοχαγός πάντως).Ισχυε/ισχύει αυτο?Aν δεν κάνω λάθος μέχρι το 96 υπήρχε νόμος που επέτρεπε στους ΔΕΑ να μονιμοποιηθούν. Πρακτικά ήταν ανενεργός για αρκετά χρόνια, οι τελευταίοι που έμειναν στον στρατό πρέπει να ήταν κάπου στα 80s.
-
Αν θύμαμαι καλά αυτός πρέπει να είχε ΑΣΜ που τελείωνε σε 79 οποτε κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 80 πρέπει να μονιμοποιήθηκε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι σωστό αυτό, αλλά κι εσύ έβγαλες αλεξιπτωτιστή κάποιον που δεν έβγαλε ακόμα τα λοκ
κάτσε πρώτα να μην κοπει στα λοκ , κάτσε μετά να μην κοπεί στα αλεξιπτώτα και αφού πάρει τη πουλάδα πες τον αλεξιπτωτιστή
προς το παρόν είναι κάποιος που θέλει να γίνει αλεξιπτωτιστής από ότι καταλαβαίνω και μακάρι να τα καταφέρει το παιδί αφού το θέλει τόσο να βγάλει και κάνα καλό ευρώ
έχει βύσμα παιδί μου... πες πως είναι ήδη εκπ/της στη 2τερη ΜΑΛ...
-
Μιλησες για αλεξιπτωτιστες οχι φανταρους
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
για να φτάσει o φαντάρος να γίνει αλ/της περνάει και από εκπαίδευση ΛΟΚ που έχει και βάρκες...
-
για να φτάσει o φαντάρος να γίνει αλ/της περνάει και από εκπαίδευση ΛΟΚ που έχει και βάρκες...
ειπες για αλεξιπτωτιστη 2ης μαλ στο πρωτο ποστ σου
αρα μιλησες για καποιον που ειναι ηδη και οχι στο μ.πευκο η ρεντινα..
και για να γινεις αλεξιπτωτιστης πρεπει να περασεις πολλα ακομη οχι απλα την βολτουλα στα μεγαρα με τς λεμβους..
Περί Θητείας [#3]