-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οπως ανεφερε και ο kingtonian, το μεγαλυτερο προβλημα στην θητεια του καθενος ειναι ο χαρακτηρας του και πιο συγκεκριμενα ο εγωισμος του. απ' αυτον εχουμε ολοι μας σε φυσικα-λογικα πλαισια απλα καποιοι εχουν παραπανω επειδη καποιοι λανθασμενα τους εχουν πει οτι μπορουν να τον εχουν.
εκει λοιπον ξεκινανε οι δυσανασχετισμοι ορισμενων που νομιζουν οτι ντε και καλα πρεπει να περασουν στην θητεια τους ζαχαρη!δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο, ούτε θέμα 'εξουσιας'
είναι αρκετά πιο πολυσύνθετοsorry, αλλα για μενα δεν ειναι καθολου πολυσυνθετο.
απο εγωισμο και κομπλεξ να φαν και οι κοτες...
απλα οσοι εχουν λιγοτερο... φαινονται! και αυτο ειναι πολυ πιο σημαντικο στην ζωη μετα (απο την απολυση) οπου εκει δεν περνανε αυτα.
τωρα αν αυτοι που ξεχωριζουν (με την καλη εννοια) δεχονται και το αναλογο χωσιμο, δειχνει και γιατι ο στρατος δεν κανει τελικα και τοσο σωστα την δουλεια του... -
οπως ανεφερε και ο kingtonian, το μεγαλυτερο προβλημα στην θητεια του καθενος ειναι ο χαρακτηρας του και πιο συγκεκριμενα ο εγωισμος του. απ' αυτον εχουμε ολοι μας σε φυσικα-λογικα πλαισια απλα καποιοι εχουν παραπανω επειδη καποιοι λανθασμενα τους εχουν πει οτι μπορουν να τον εχουν.
εκει λοιπον ξεκινανε οι δυσανασχετισμοι ορισμενων που νομιζουν οτι ντε και καλα πρεπει να περασουν στην θητεια τους ζαχαρη!δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο, ούτε θέμα 'εξουσιας'
είναι αρκετά πιο πολυσύνθετοαμα βγαλεις οσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εχουν προβλημα (αντε βαζω και τους παθολογικα αρρωστους που θελουν την μανα τους)
που ακριβως ειναι το πολυσυνθετο?
βαριεμαι και να αραδιαζω περιπτωσεις που εβλεπα απο δηθεν χτυπημενους/με διαρροια που δεν γουσταραν να κανουν περιπολια για να χωσουν αλλους η δηθεν πισωγλεντηδες τσιρακια που τα εκαναν πλακακια με τον επυ
ασε τωρα καθολου πολυσυνθετο δεν ειναι αμα εχεις προβλημα οκ σπιτακι σου να το φτιαξεις
αν οχι σκασε μεινε μεσα και κανε το σκατο σου παξιμαδι οπως πολλοι αλλοι -
λιγο-πολυ ολοι εχουν περιστατικα να διηγηθουμε και καποιοι περασανε καλα-μετρια-χαλια.
ο στρατος οπως ειναι σημερα (ποιος τον εκανε ετσι ειναι αλλο θεμα) ειναι κατι αναγκαιο
και πρεπει να το περασουν οι ανδρες αυτης της χωρας οποιος δεν θελει υπαρχουν εναλακτικες
και μπορει να διαλεξει. ειναι λαθος να θεωρειτε 'μαγκια' η οτι 'γινεσαι ανδρας οταν πας στρατο'.
αυτα ειναι αποψεις του 1970. θα μου πειτε μιλας εσυ που υπηρετησες στη ΠΑ. αν ηταν ολα δικαια
για ολους πολυ ευχαριστως να υπηρετουσα μαζι με τους αλλους. μου δωθηκε η ευκαιρια και την εκμεταλευτηκα
οπως θα κανανε οι περισσοτεροι. σε σχεση με τη γενικη θητεια στην αεροπορια ημουν στο 4-5 με καλυτερο το 10.
δε μετανιωσα για τιποτα και θα τα κρατησω στο μυαλο μου ολα για ολη μου τη ζωη (φωτο δε μου εχει μεινει καμια
γιατι χαλασε η καρτα μνημης που ειχε μεσα το κινητο και δε μπορεσα να τη φτιαξω). σε καμια φαση της ζωης μου
δεν υπηρχε περιπτωση να δω-μαθω αυτα που ειδα-εμαθα εκει, λεξεις οπως scrable, iff, rediness και πολλα αλλα.
οσο μπορειτε εκμεταλευτειτε αυτο που λεγεται στρατος. δε μπορει κατι θα μαθεις ας εισαι στη χειροτερη μοναδα.ps. το σημαντηκοτερο απο ολα ειναι το οτι εμαθα να εκτιμαω και τα πιο μικρα πραγματα που πριν
φενοταν ασημαντα. πχ, οταν πεινας τρως οτιδηποτε και δεν πρεπει αναγκαστικα να φας μπριζολα στα καρβουνα.
οταν θες να πιεις νερο σηκωνεσαι να πιεις μονος σου και σου φερνει το μπουκαλι η μαμακα. καθε φορα που ξυπναω
δε μπορω να βγω απο το δωματιο αν δε φτιαξω τα σκεπασματα. μου εγινε συνηθεια απο τη θητεια.οταν υπηρετεις πρεπει να εχεις λιγα λεφτα γιατι δε θα μπορεις να βγεις εξω οταν ολοι οι συναδερφοι
βγενουν. δε λεω να βγενεις και να πινεις τον κολο σου στα ποτα, αλλα να εχεις για ενα καφε, ενα
πιτογυρο και 2 ωρες στο internet cafe. γι'αυτους που δεν εχουν αρκετα λεφτα ειναι μεγαλο προβλημα. -
Ρε γαμωτο τα ιδια λεγαμε και μεις και τα ιδια αντιλεγαμε τον καιρο που υπηρετουσα*.....Πολυ φοβαμαι οτι τα ιδια θα λενε και μετα απο 50 χρονια .......(αν υπαρχει η ιδια δομη της κοινωνιας).
- Ασε το ποτε.....εισαστε ακομα αγεννητοι οι περισσοτεροι.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
λιγο-πολυ ολοι εχουν περιστατικα να διηγηθουμε και καποιοι περασανε καλα-μετρια-χαλια.
ο στρατος οπως ειναι σημερα (ποιος τον εκανε ετσι ειναι αλλο θεμα) ειναι κατι αναγκαιο
και πρεπει να το περασουν οι ανδρες αυτης της χωρας οποιος δεν θελει υπαρχουν εναλακτικες
και μπορει να διαλεξει. ειναι λαθος να θεωρειτε 'μαγκια' η οτι 'γινεσαι ανδρας οταν πας στρατο'.
αυτα ειναι αποψεις του 1970. θα μου πειτε μιλας εσυ που υπηρετησες στη ΠΑ. αν ηταν ολα δικαια
για ολους πολυ ευχαριστως να υπηρετουσα μαζι με τους αλλους. μου δωθηκε η ευκαιρια και την εκμεταλευτηκα
οπως θα κανανε οι περισσοτεροι. σε σχεση με τη γενικη θητεια στην αεροπορια ημουν στο 4-5 με καλυτερο το 10.
δε μετανιωσα για τιποτα και θα τα κρατησω στο μυαλο μου ολα για ολη μου τη ζωη (φωτο δε μου εχει μεινει καμια
γιατι χαλασε η καρτα μνημης που ειχε μεσα το κινητο και δε μπορεσα να τη φτιαξω).** σε καμια φαση της ζωης μου
δεν υπηρχε περιπτωση να δω-μαθω αυτα που ειδα-εμαθα εκει, λεξεις οπως scrable, iff, rediness και πολλα αλλα.
οσο μπορειτε εκμεταλευτειτε αυτο που λεγεται στρατος. δε μπορει κατι θα μαθεις ας εισαι στη χειροτερη μοναδα.**ps. το σημαντηκοτερο απο ολα ειναι το οτι εμαθα να εκτιμαω και τα πιο μικρα πραγματα που πριν
φενοταν ασημαντα. πχ, οταν πεινας τρως οτιδηποτε και δεν πρεπει αναγκαστικα να φας μπριζολα στα καρβουνα.
οταν θες να πιεις νερο σηκωνεσαι να πιεις μονος σου και σου φερνει το μπουκαλι η μαμακα. καθε φορα που ξυπναω
δε μπορω να βγω απο το δωματιο αν δε φτιαξω τα σκεπασματα. μου εγινε συνηθεια απο τη θητεια.οταν υπηρετεις πρεπει να εχεις λιγα λεφτα γιατι δε θα μπορεις να βγεις εξω οταν ολοι οι συναδερφοι
βγενουν. δε λεω να βγενεις και να πινεις τον κολο σου στα ποτα, αλλα να εχεις για ενα καφε, ενα
πιτογυρο και 2 ωρες στο internet cafe. γι'αυτους που δεν εχουν αρκετα λεφτα ειναι μεγαλο προβλημα.
ειδες που αθελα σου βεβαιωνεις αυτα που ελεγα περι ΑΝΔΡΑ και ΠΑΙΔΑΚΙΟΥ;;
επρεπε να πας στον στρατο για να μαθεις να στρωνεις το κρεββατι σου, το οταν εχεις 2 ευρω ζεις σαν να εχεις δυο ευρω, το οτι το 'μαμα πειναω τι εκανες σημερα;;' και το 'εμπρος τηλε-πιτσα;;' μπορει μια χαρα να ειναι 'εκανα μια ομελετα με λουκανικα και μετα επλυνα και τα πιατα..'
-
@kingstonian κατα τη γνωμη μου ειναι λαθος των γονεων ολο το σκεπτικο, να μη προσπαθουνε να διδαξουνε
στο παιδι τα αυτονοητα και να το 'βοηθανε' ακομα και στο πιο ευκολο που θα του τυχει. εχω ρωτησει πολλους γονεις για πιο λογο το κανουν αυτο και απαντηση δεν πηρα. πηγα φανταρος μικρος (18.5) οπου στους περισσοτερους
το μυαλο σε αυτη την ηλικια ειναι να μην πω που. λεω σε φιλους και γνωστους οτι στο στρατο θα μαθεις πολλα
και με κοροϊδευουνε γιατι θεωρουνε αυτονοητο (γυναικες-ανδρες) οτι το κρεβατι το στρωνει η μανα,
οπως και τα πιατα μετα το φαγητο τα μαζευει ολα η μανα. ημουν σε σπιτι φιλης και τρωγαμε με παρεα.
στο τελος πηρα το πιατο μου το σκουπισα και το εβαζα στο πλυντηριο πιατων. η παρεα και οι γονεις της με
κοιταζανε ετσι -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
@kingstonian κατα τη γνωμη μου ειναι λαθος των γονεων ολο το σκεπτικο, να μη προσπαθουνε να διδαξουνε
στο παιδι τα αυτονοητα και να το 'βοηθανε' ακομα και στο πιο ευκολο που θα του τυχει. εχω ρωτησει πολλους γονεις για πιο λογο το κανουν αυτο και απαντηση δεν πηρα...οπως ανεφερε και ο kingtonian, το μεγαλυτερο προβλημα στην θητεια του καθενος ειναι ο χαρακτηρας του και πιο συγκεκριμενα ο εγωισμος του. απ' αυτον εχουμε ολοι μας σε φυσικα-λογικα πλαισια απλα καποιοι εχουν παραπανω επειδη καποιοι λανθασμενα τους εχουν πει οτι μπορουν να τον εχουν.
ημουν σε σπιτι φιλης και τρωγαμε με παρεα.
στο τελος πηρα το πιατο μου το σκουπισα και το εβαζα στο πλυντηριο πιατων. η παρεα και οι γονεις της με
κοιταζανε ετσιελα, πες την αληθεια, για γαμπρος πηγες...
-
vaggos,το 1996 στα 18,2 που πήγα φαντάρος θυμάμαι ενα 28 ετών, απόφοιτο νομικής να παίρνει τηλ την μαμά του και να της λεει,σήμερα έφαγα κοτόπουλο με πατάτες,αλλά δεν ήταν έτσι οπως το κάνεις εσύ και δεν μου άρεσε! Καταλαβαίνεις τι σχόλια άκουγε αυτός και η μαμά του απο καμια 80αρια 18-20χρονα Α! ήταν και πολύ αθλητικός τύπος,γυμναστήρια και τα σχετικά,αλλα με την σω.βε. του Κ.Ε.Τ.Θ.,δεν τα πήγαινε καλά Δεν θυμάμαι τι μετάθεση-ειδικότητα είχε πάρει ο μπούλης ,αν είχε πάει σε κανα Λαγό σίγουρα θα πήρε καμια αναβολή
-
ΚΕΤΘ πριν 17 χρόνια... μάλλον αναβολή βάρεσε...
-
Το Κ.Ε.Τ.Θ. Αλέξανδρε,οπως ξέρεις, μπροστά σε κάτι μονάδες ήταν παραθεριστικό κέντρο!
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
vaggos,το 1996 στα 18,2 που πήγα φαντάρος θυμάμαι ενα 28 ετών, απόφοιτο νομικής να παίρνει τηλ την μαμά του και να της λεει,σήμερα έφαγα κοτόπουλο με πατάτες,αλλά δεν ήταν έτσι οπως το κάνεις εσύ και δεν μου άρεσε! Καταλαβαίνεις τι σχόλια άκουγε αυτός και η μαμά του απο καμια 80αρια 18-20χρονα Α! ήταν και πολύ αθλητικός τύπος,γυμναστήρια και τα σχετικά,αλλα με την σω.βε. του Κ.Ε.Τ.Θ.,δεν τα πήγαινε καλά Δεν θυμάμαι τι μετάθεση-ειδικότητα είχε πάρει ο μπούλης ,αν είχε πάει σε κανα Λαγό σίγουρα θα πήρε καμια αναβολήεσένα σου άρεσε το φαγητό στο ΚΕΤΘ;
-
Δεν θυμάμαι να είχα κάποιο ιδιαιτερο πρόβλημα,εκτος απο κάτι μπλούμ οσπρια.Το καλύτερο ήταν πρόγευμα αυγόφετα και ο Μούντη να λέει να μην μείνει ψίχουλο απο την προσφορά της πατρίδας
-
καλά άμα πήγαινες αυτά τα χρόνια θα σου έλεγα έγω..
πρώτη φορά στη ζωή μου (και ελπίζω τελευταία ) ανοίγα σκέτο βούτηρο και το έτρωγα με το δάχτυλο, σε 20 μέρες -5 κιλά και χωρίς σοβαρή εκπαίδευση
-
Για πια χρονιά μιλάς?? Για τα κιλά,παρουσιάστικα Αυλώνα στα 76-78,έχασα μερικά ακόμα,αλλα στην μονάδα πήρα τα πάνω μου .Οταν απολύθηκα,μετα απο 12 μήνες,ήμουν 98 και τα οποία έχω και σήμερα
-
καλά άμα πήγαινες αυτά τα χρόνια θα σου έλεγα έγω..πρώτη φορά στη ζωή μου (και ελπίζω τελευταία ) ανοίγα σκέτο βούτηρο και το έτρωγα με το δάχτυλο, σε 20 μέρες -5 κιλά και χωρίς σοβαρή εκπαίδευση
7-8 κιλά σε 20 μέρες και ήμουν σε γραφείο.
-
Εγώ 3 κιλά σε 24 μέρες στο ΚΕΤΘ και άλλα 4 στο Χαιδάρι ως υεα α. Μετά από 2 μήνες υεα β και άλλους 2 δεα τα
κιλάκια ξαναγύρισαν με ακόμα ένα για τόκο... τουλάχιστον κόλλησα στα 87 εδώ και 5 μήνες και δεν έβαλα άλλα.
Αν δεν υπήρχαν τα κρουασάν και τα κρύα σαντουιτς Στεργίου θα είχα χάσει μια 10ρα σίγουρα. -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Το Κ.Ε.Τ.Θ. Αλέξανδρε,οπως ξέρεις, μπροστά σε κάτι μονάδες ήταν παραθεριστικό κέντρο!Ω ναι!
-
γελάω με τις ιστορίες απο μπούληδες κλπ.
Μια φορά χρειάστηκα θυμάμαι να πάρω συνοδό μου ενα σμηνιτη . Του λέω με οοοοοοοολη την καλή διάθεση .''έλα να πάμε με το υπηρεσιακό toledo 1,4T( oxι ότι να'ναι δηλ ) να πάρουμε καποια πράγματα έξω .'' ''Πόσο θα κάνουμε '' μου λέει. 1 1Μμιση ώρα του λέω. Βολτούλα.
Μπά'' μου λέει. ''Θα αργήσουμε και περιμένω τηλ''. ΄΄Εντάξει αγορίνα μου'' του λέεω. Πάρε ενα τηλ στο Γρ.Προσωπικού να τους το πείς . Μπά'' μου λέει . ''Θα πάρει άλλος''. Οκ του λέω και συγνώμη για την ενόχληση.
Παίρνω μετα απο 5 λεπτά το Γραφείο και μου λένε να μην πάρω αυτόν αλλά εναν αλλο που ήταν αγγαρεία λάτζα στα μαγειρία . Αξιος συναδελφος σας ! Αυτοί είναι οι φαντάροι σήμερα. Τα υπόλοιπα καλά παιδιά που θα προβείτε να αναφέρετε είναι απλά εξαιρέσεις. -
@βαγγο
Στα 18 προφανώς και μπορεί να σου μάθει πράγματα ο στρατός... Οτιδήποτε σε αποκοπεί απο τον ομφάλιο λωρο μπορεί να σου προσφέρει το ίδιο
Στο νέο όμως που ήδη εργάζεται για να συντηρήσει τον εαυτό του η ακόμα χειρότερα στο νέο που εργάζεται για να συντήρησει τον εαυτό του και να καλύψει τις σπουδές του, τι μπορεί να πει;; ...Είπαμε για μερικούς ο στρατός είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα κάνουν στη ζωή τους, για άλλους ένας απαρχαιομενος θεσμός που λειτουργεί σαν τροχοπέδη στην επαγγελματική τους ανέλιξη
-
Κι όμως Κώστα ακόμα και σε 35άρη μπορεί να μάθει διάφορα ο Στρατός.
Ακραίο παράδειγμα: Μέχρι τα 18 ήσουν στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά. Στα 18 πέρασες σε μια σχολή και σπούδαζες ως τα 25. Ο μπαμπάς σου παραχωρεί το διπλανό διαμέρισμα και μένεις εκεί αλλά κάθε βδομάδα έρχεται η καθαρίστρια και φαγητό και ρούχα παίρνεις καθαρά από την μαμά στο διπλανό σπίτι. Σε έχει βάλει και ο μπαμπάκας στην εταιρεία του και σου δίνει 1500 το μήνα για να περιφέρεσαι και να γράφεις e-mails και επιστολές μιας που είσαι και σπουδαγμένος! Γράφεσαι και σε μια σχολή μαγειρικής για να παίρνεις αναβολές και φτάνεις τα 33 σου και απλά πηδάς γκομενάκια με το SLK που πλήρωσε ο μπαμπάκας. Τελειώνει λοιπόν η αναβολή και ο μπαμπάς αποφασίζει να μη σε στείλει στην ΠΑ αλλά σε αφήνει να πας ΠΖ. Για πρώτη φορά στη ζωή σου θα μάθεις να καθαρίζεις τουαλέτα! Να ξυπνάς στις 5:30 και να τρέχεις! Να κοιμάσαι με 20 άλλους γάιδαρους μέσα στις κλανιές και στην ποδαρίλα! Θα πιάσεις σφουγγαράκι και θα τρίψεις λαμαρίνα λιγδιασμένη!
Φαντάζομαι βλέπεις που το πάω...
Περί Θητείας [#3]