-
παντα ετσι ηταν
ειδικα οταν μπαινουν οι νεες σειρες παντα ολοι τους γαμανε και οταν ερχεται η ωρα για μεταθεση και ακουν εβρο ριχνουν ενα κλαμα.. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
απλώς ξέχασε να γράψει ότι εννοούσε μετά την απόλυση
τότε είναι που φουντώνουν τα καθήκοντα... σαν το φοίνικα ένα πράγμαΗ σιγουρια σου τωρα εσενα απο που προκυπτει? Απο το Rexona?
α) ήταν αστείο που
β) βασίζεται στην παρατήρηση ότι εντός στρατού το 0.001% το έβρισκε 'καθήκον', μετά την απόλυση βαρούσε ένα 30%-35%. Εντός: φώναζες κάποιον για σημαία και σου κατέβαζε γαμωσταυρίδια που θα έχανε λίγο ύπνο και θα περπάταγε 'προβλεπέ'. Εκτός: σημαία, σύμβολα, αίμα, τιμή, ΧΑ, κόκκαλα προγόνων κλπ.Εντός: Φίδιασμα τρελό, γλειψοβύσμα και χώσιμο
Εκτός: Όλοι κομάντα ήταν.Πως εντός όλοι είναι γαμιάδες, μάγκες, άντρακλες, και εκτός Ε, κάτι αντίστοιχο.
Το παράλληλο σύμπαν της θητείας, στη γενικότητα του φαινομένου.
Καλη η περιγραφη της καταστασης.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ουσία και λογική είναι 2 έννοιες που δεν έχει νόημα να τις αναζητήσεις στο στρατοΦυσικο ειναι. Ποιος φανταρος θα το ηθελε για παρτη του! Ενω για τους αλλους ειναι απαραδεκτο.
Σανιδα βρεγμενη που θελετε ! -
Δηλώνω τυχερός που ως τώρα κέρδισα θέσεις που -στα πλαίσια του στρατου- 'μου αρέσουν'...
μηχανογράφηση
εκπαιδευτήςΚατα τα αλλα
@dimik
Η καλλιέργεια ραπανακιων πιο ΠΟΛΥ νόημα έχει απο τον ες αλλα ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας και έχω 3τη συνεχόμενη 24ωρη υπηρεσία εκπαιδευτή + ξενοκρατη -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δηλώνω τυχερός που ως τώρα κέρδισα θέσεις που -στα πλαίσια του στρατου- 'μου αρέσουν'...μηχανογράφηση
εκπαιδευτήςΚατα τα αλλα
@dimik
Η καλλιέργεια ραπανακιων πιο ΠΟΛΥ νόημα έχει απο τον ες αλλα ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας και έχω 3τη συνεχόμενη 24ωρη υπηρεσία εκπαιδευτή + ξενοκρατηαν γίνει τίποτα και εφαρμοστεί το Ξενοκράτης (λόγω πυρκαγιάς π.χ) θα καταλάβεις γιατί ΔΕΝ έχει λιγότερο νόημα.
Εύχομαι να μην συμβεί στην υπηρεσία σου πάντως
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
αν γίνει τίποτα και εφαρμοστεί το Ξενοκράτης (λόγω πυρκαγιάς π.χ) θα καταλάβεις γιατί ΔΕΝ έχει λιγότερο νόημα.
Εύχομαι να μην συμβεί στην υπηρεσία σου πάντως
θες να σου μιλήσω για ξενοκράτη στο Λιτόχωρο να γελάσουν τα τσιμέντα;
οοοοταν τελικά ήρθε η φυσική καταστροφή είχαμε αποκλειστεί μόνο εμείς στο στρατόπεδο (είχαν κοπεί έξοδοι, τα αυτοκίνητα απαγορεύονταν να κινούνται , όσα δεν είχαν σκεπαστεί με χιόνι κάνα 20ημερο ) γιατί είχε χαλάσει το εκχιονιστικό μας και φυσικά ο έξω κόσμος που δε μας είχε ανάγκη λειτουργούσε κανονικά
εκείνες τις σκοτεινές μέρες το ηρωικό s3 μου δε μάσησε και με πήρε μακριά από τη καταραμένη αυτή ταξιαρχία
να ναί καλά το haldex κι εγώ που δουλεύω καλά το φτυάρικαι φυσικά έχω κρατήσει και στιγμιότυπο από την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου, τη μέρα που παίρνω μετάθεση
(εδώ μόλις έχω βγει έξω απο το στρατόπεδο και πάω προς εθνική, όπως βλέπεις τα γύρω τοπία , έτσι ήμασταν εμείς μέσα στο στρδο με εξαίρεση ότι έιχαν πατήσει τα styer και οι καναδεζές , καθαρός δρόμος αλατισμένος δεν υπήρχε όπως έξω που είχε αναλάβει ο δήμος.. ξενοκράτης my ass.. )κάποια στιγμή θα πώ και πόσο έτοιμοι είμασταν για πυρκαγιές στον Αγ. Στέφανο και ιστορίες παλιότερων που έβγαιναν στα βουνά την ώρα της φωτιάς και έψαχναν τη πυροσβεστική να τους δώσουν επιπλέον νερό
εγώ το είχα δηλώσει , σε περίπτωση φωτιάς θα κρυβόμουν στο καμπαναριό της εκκλησίας του στρατοπέδου μέχρι να τελειώσουν όλα ευτυχώς η φωτιά του '12 με βρήκε σε άδεια
-
καποιες αληθειες με την θητεια....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ...ΕΚΤΟΣ και αν εισαι πρεζακι, καθυστερημενο, ή ψυχικα διαταραγμενος (απο ψυχακιας ως μαμακιας)..το να σου πει ο λοχαγος..πεσε και κανε 10 καμψεις...'η μαζεψε τα σκουπιδια δεν ειναι τιποτα μπρος σε αυτα που θα αντιμετωπισεις στην δουλεια θα ειναι πταισμα...
εκτος και αν καποιοι νομιζουν οτι με το που θα προσληφθουν θα πει το αφεντικο '8 χιλιαρικα για αρχη και δυο μοντελες για πιπα'οταν γκρινιαζει γυναικα, πεθερα και παιδια..οταν βλεπεις οτι τα δανεια μπαινουν στο κοκκινο...οταν σου ανακοινωσουν 'αυριο σχολας'..τοτε το καναμε σκηνακι και μας 'κατασπαραξαν τα κουνουπια' και μας εβαζαν πορειες 4 χιλιομετρα στο δασος, δεν βγηκα το ΣΟΥΚΟΥ, θα ειναι τουλαχιστον κωμικα ........
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
το να σου πει ο λοχαγος..πεσε και κανε 10 καμψεις...'η μαζεψε τα σκουπιδια δεν ειναι τιποτα μπρος σε αυτα που θα αντιμετωπισεις στην δουλεια θα ειναι πταισμα...
αλήθεια αυτό νομίζεις ότι είναι το πρόβλημα της θητείας ;
ποιος χέστηκε αν σου πει να καθαρίσεις; εννοείται ότι θα καθαρίσεις , μόνο κάτι γιωτόμπαλα είχαν θέμα με αυτό
επίσης στη δουλειά κάνεις το μαλάκα γιατί πληρώνεσαι, εκεί κάνεις το μαλάκα για να μην φας κράτηση και δε βγεις έξω
τι μου συγκρίνεις τώρα , μια κατάσταση που είσαι πρακτικά φυλακισμένος και μαλακίζεσαι για τη ψυχή της μάνας σου χαλώντας ένα σωρό λεφτά , με μια κατάσταση που όσο σκατά και αν είναι πληρώνεσαι και έχεις διάφορες επιλογές;
(και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα της μη τόσο έντονης σωματικής κουράσης και ταλαιπωρίας ) -
Καθηκον, υποχρεωση, εθνικη αναγκη.
Ξερω, ακουγονται κολοκυθια.Τωρα για τα λεφτα στο στρατο, απλα πραγματα, οποιος εχει χαλαει. Οποιος δεν εχει, δε χαλαει.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ξερω, ακουγονται κολοκυθια.Τωρα για τα λεφτα στο στρατο, απλα πραγματα, οποιος εχει χαλαει. Οποιος δεν εχει, δε χαλαει.
Συγγνώμη αλλά μου ήρθε να γελάσω
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Συγγνώμη αλλά μου ήρθε να γελάσω
Αν ειναι για το πρωτο, οπως το δει κανεις.
Αν ειναι για το δευτερο, -
trident το καθήκον μας που λες, το κάναμε, οπότε το κήρυγμα κράτα το για τους κοπανατζήδες που είναι μπόλικοι από ότι διαπιστώνω καθημερινά γύρω μου ή για αυτούς που δεν έχουν πάει και τους φαίνεται ακόμα στραβό σαν ιδέα
από κει και πέρα κάποια κακώς κείμενα πιστεύω ότι μπορούμε να τα συζητάμε και να τα σχολιάζουμε αρνητικά
το ότι η υπηρεσία για παράδειγμα δε σου παρέχει αυτά που πρέπει και αναγκάζεσαι να βάλεις το χέρι στη τσέπη (το πόσο βαθιά εξαρτάται φυσικά και από το άτομο, αλλά για όλους είναι ένα αρκετά σημαντικό έξοδο ) , δεν είναι κάτι που παραβλέπουμε έτσι απλά , συμβαίνει και σε μερικούς μας συνέβη και πρόσφατα με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες
οπότε στα τέτοια μου κιόλας για την εθνική ανάγκη μιας χώρας που με έχει χεσμένο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το να σου πει ο λοχαγος..πεσε και κανε 10 καμψεις...'η μαζεψε τα σκουπιδια δεν ειναι τιποτα μπρος σε αυτα που θα αντιμετωπισεις στην δουλεια θα ειναι πταισμα...
ποιος χέστηκε αν σου πει να καθαρίσεις; εννοείται ότι θα καθαρίσεις , μόνο κάτι γιωτόμπαλα είχαν θέμα με αυτό
επίσης στη δουλειά κάνεις το μαλάκα γιατί πληρώνεσαι, εκεί κάνεις το μαλάκα για να μην φας κράτηση και δε βγεις έξω
τι μου συγκρίνεις τώρα , μια κατάσταση που είσαι πρακτικά φυλακισμένος και μαλακίζεσαι για τη ψυχή της μάνας σου χαλώντας ένα σωρό λεφτά , με μια κατάσταση που όσο σκατά και αν είναι πληρώνεσαι και έχεις διάφορες επιλογές;
(και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα της μη τόσο έντονης σωματικής κουράσης και ταλαιπωρίας )το προβλημα της θητειας ειναι ΕΝΑ...
η μη αποδοχη καταστασεων....Το οταν εισαι στο χορο χορευεις...
και αυτο οφειλεται στο οτι ειναι σαν πολυ μικροι δεν εχουμε μαθει να αποδεχομαστε ευθυνες και να κανουμε την δουλεια μας χωρις επιβλεψη, στο να θεωρουμε εναν 18αρη ή 20αρι παιδακι και οχι ΑΝΔΡΑ...ειτε η αρνηση στην παροδοχη οτι υπαρχει μια ιεραρχια στην οποια ειμαστε η βαση της πυραμιδας...
'διοτι παπαδοπουλε παιδι μου...στο στρατο και επιστημων να εισαι, σκατα θα καθαρισεις..'
που κανει εναν του ΑΕΙ να 'προσβαλλεται' εαν του ζητησουν να καθαρισει...εαν νομιζεις οτι στην πραγματικη ζωη εισαι ελευθερος think again...
στον στρατο εκτος και εαν γινει πολεμος ΔΕΝ ζητανε τιποτα το τρομερο απο εσενα ουτε καμια επιπτωση εχεις εκτος και εαν κανεις καμια χοντρη μαλακια... -
δεν είπα ότι στη πραγματική ζωή είμαστε ελεύθεροι, απλά δεν είμαστε όπως στο στρατό
τώρα το τι έτυχε να ζητήσει από τον καθένα , είναι πάλι σχετικό
σε μερικούς ζήτησε μέχρι και μέρος της σωματικής τους ακεραιότητας, ή ακόμα και τη ζωή τους..
αλλά όπως το βλέπει ο καθένας και ανάλογα με τις εμπειρίες του κρίνει.. εγώ δε μπορώ να αξιολογήσω πώς πέρασε ο καθένας από αυτους που μου λένε 'έλα μωρέ δεν ήταν τίποτα'
μόνο για τον εαυτό μου και άτομα με τα οποία ήμουν μπορώ να μιλάωγια άλλους ήταν πιο δύσκολο για άλλους λιγότερο δύσκολο , όμως εύκολο αν δεν είσαι πουστόβυσμα ή εθνογκαβλωμένος δεν είναι για κανένα
ούτε καν για τους επαγγελματίες-μόνιμα στελέχη δεν είναι εύκολο το χακί και αυτή η μιζέρια καθημερινά..
οι περισσότεροι ΕΜΘ , ΕΠΟΠ και αρκετοί από τους πιο πάνω θα είχαν φύγει τρέχοντας από κει μέσα αν είχαν κάποια εναλλακτική -
ούτε καν για τους επαγγελματίες-μόνιμα στελέχη δεν είναι εύκολο το χακί και αυτή η μιζέρια καθημερινά..
οι περισσότεροι ΕΜΘ , ΕΠΟΠ και αρκετοί από τους πιο πάνω θα είχαν φύγει τρέχοντας από κει μέσα αν είχαν κάποια εναλλακτικήστεκομαι σ΄αυτο επειδη ειναι καθαρα ΔΙΚΗ τους αποφαση.
κανενας δεν τους υποχρεωσε εκτος απο τον.... καπιταλισμο
κατα τ' αλλα.βλεπω πως σε μια μολις σελιδα, πανε να αναπτυχθουν ολες οι θεωριες (ουσιαστικες) περι θητειας!
οπως ανεφερε και ο kingtonian, το μεγαλυτερο προβλημα στην θητεια του καθενος ειναι ο χαρακτηρας του και πιο συγκεκριμενα ο εγωισμος του. απ' αυτον εχουμε ολοι μας σε φυσικα-λογικα πλαισια απλα καποιοι εχουν παραπανω επειδη καποιοι λανθασμενα τους εχουν πει οτι μπορουν να τον εχουν.
εκει λοιπον ξεκινανε οι δυσανασχετισμοι ορισμενων που νομιζουν οτι ντε και καλα πρεπει να περασουν στην θητεια τους ζαχαρη! -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
(και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα της μη τόσο έντονης σωματικής κουράσης και ταλαιπωρίας )το προβλημα της θητειας ειναι ΕΝΑ...
η μη αποδοχη καταστασεων....Το οταν εισαι στο χορο χορευεις...
και αυτο οφειλεται στο οτι ειναι σαν πολυ μικροι δεν εχουμε μαθει να αποδεχομαστε ευθυνες και να κανουμε την δουλεια μας χωρις επιβλεψη, στο να θεωρουμε εναν 18αρη ή 20αρι παιδακι και οχι ΑΝΔΡΑ...ειτε η αρνηση στην παροδοχη οτι υπαρχει μια ιεραρχια στην οποια ειμαστε η βαση της πυραμιδας...
'διοτι παπαδοπουλε παιδι μου...στο στρατο και επιστημων να εισαι, σκατα θα καθαρισεις..'
που κανει εναν του ΑΕΙ να 'προσβαλλεται' εαν του ζητησουν να καθαρισει...εαν νομιζεις οτι στην πραγματικη ζωη εισαι ελευθερος think again...
στον στρατο εκτος και εαν γινει πολεμος ΔΕΝ ζητανε τιποτα το τρομερο απο εσενα ουτε καμια επιπτωση εχεις εκτος και εαν κανεις καμια χοντρη μαλακια...+1000
-
trident το καθήκον μας που λες, το κάναμε, οπότε το κήρυγμα κράτα το για τους κοπανατζήδες που είναι μπόλικοι από ότι διαπιστώνω καθημερινά γύρω μου ή για αυτούς που δεν έχουν πάει και τους φαίνεται ακόμα στραβό σαν ιδέααπό κει και πέρα κάποια κακώς κείμενα πιστεύω ότι μπορούμε να τα συζητάμε και να τα σχολιάζουμε αρνητικά
το ότι η υπηρεσία για παράδειγμα δε σου παρέχει αυτά που πρέπει και αναγκάζεσαι να βάλεις το χέρι στη τσέπη (το πόσο βαθιά εξαρτάται φυσικά και από το άτομο, αλλά για όλους είναι ένα αρκετά σημαντικό έξοδο ) , δεν είναι κάτι που παραβλέπουμε έτσι απλά , συμβαίνει και σε μερικούς μας συνέβη και πρόσφατα με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες
οπότε στα τέτοια μου κιόλας για την εθνική ανάγκη μιας χώρας που με έχει χεσμένο
Δεν εχω σε καμμια περιπτωση διαθεση για κυρηγμα και ειδικα οπως το λες σε αυτους που πηγαν ήδη.
Απλη συζητηση κανουμε.ΥΓ προσωπικα τους κοπανατζηδες τους εχω για την πυρα.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οπως ανεφερε και ο kingtonian, το μεγαλυτερο προβλημα στην θητεια του καθενος ειναι ο χαρακτηρας του και πιο συγκεκριμενα ο εγωισμος του. απ' αυτον εχουμε ολοι μας σε φυσικα-λογικα πλαισια απλα καποιοι εχουν παραπανω επειδη καποιοι λανθασμενα τους εχουν πει οτι μπορουν να τον εχουν.
εκει λοιπον ξεκινανε οι δυσανασχετισμοι ορισμενων που νομιζουν οτι ντε και καλα πρεπει να περασουν στην θητεια τους ζαχαρη!δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο, ούτε θέμα 'εξουσιας'
είναι αρκετά πιο πολυσύνθετο -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πως εντός όλοι είναι γαμιάδες, μάγκες, άντρακλες, και εκτός Ε, κάτι αντίστοιχο.
Το παράλληλο σύμπαν της θητείας, στη γενικότητα του φαινομένου.
κλασικη περιπτωση θητειας.
οταν εισαι μεσα, συζητας τι κανεις εξω (ποσες εχεις πηδηξει, τι εχεις κανει στην ζωη σου-κλασικα μια νυχτα απο την δικη σου, ολοκληρη ολης της παρεας κλπ κλπ)
οταν εισαι εξω, συζητας τι γινεται μεσα (τι μαλακας ο διοικητης, οι νεοι ειναι για τον πεουλο και με πρηζουν, δεν προλαβαινω ουτε να προλαβω κλπ κλπ) -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οι περισσότεροι ΕΜΘ , ΕΠΟΠ και αρκετοί από τους πιο πάνω θα είχαν φύγει τρέχοντας από κει μέσα αν είχαν κάποια εναλλακτικήστεκομαι σ΄αυτο επειδη ειναι καθαρα ΔΙΚΗ τους αποφαση.
κανενας δεν τους υποχρεωσε εκτος απο τον.... καπιταλισμο
κατα τ' αλλα.βλεπω πως σε μια μολις σελιδα, πανε να αναπτυχθουν ολες οι θεωριες (ουσιαστικες) περι θητειας!
εκει λοιπον ξεκινανε οι δυσανασχετισμοι ορισμενων που νομιζουν οτι ντε και καλα πρεπει να περασουν στην θητεια τους ζαχαρη!Σωστος.
εκει λοιπον ξεκινανε οι δυσανασχετισμοι ορισμενων που νομιζουν οτι ντε και καλα πρεπει να περασουν στην θητεια τους ζαχαρη!δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο, ούτε θέμα 'εξουσιας'
είναι αρκετά πιο πολυσύνθετοPlease, elaborate.
Περί Θητείας [#3]