-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Νεα απωλεια εσοδων για το κρατος απο κατι αγγελιοσημα και λοιπους ηλιθιους φορουςΕξήγησέ μας και γιατί είναι ηλίθιος φόρος το αγγελιόσημο, αν δεν σου κάνει κόπο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Νεα απωλεια εσοδων για το κρατος απο κατι αγγελιοσημα και λοιπους ηλιθιους φορους
Εξήγησέ μας και γιατί είναι ηλίθιος φόρος το αγγελιόσημο, αν δεν σου κάνει κόπο.
**To αγγελιόσημο είναι φόρος υπέρ τρίτων (Ταμείων δημοσιογράφων, υπαλλήλων τύπου κλπ.) που επιβάλλεται στην έντυπη, τηλεοπτική και ιντερνετικη (εδώ γελάμε ή κλαίμε αναλόγως...) διαφήμιση. Πρόκειται για μια τεράστια επιβάρυνση 20-40% επι της διαφημιστικής δαπάνης (ανάλογα αν πρόκειται για έντυπη ή ηλεκτρονική διαφήμιση) που καταλήγει στα 'ευγενή' ταμεία των δημοσιογράφων κλπ. την οποία θέσπισε ο προοδευτικός Πασόκος καθηγητής κος Βενιζέλος για να εξευμενίσει τους δημοσιογράφους. Το αγγελιόσημο παλιότερα το πλήρωναν οι εκδότες και έχουν ακόμη σωρευμένες τεράστιες οφειλές. Με το νόμο Μπένι το πληρώνουν απευθείας οι διαφημιζόμενοι.
Εννοείται βέβαια ότι το αγγελιόσημο μετακυλίεται στο κόστος της διαφήμισης. Αν λοιπόν εγώ ως εταιρία θέλω να διαφημίσω το αυτοκίνητο, το άρωμα αλλά και το γάλα, το ψωμί, τα μακαρόνια κλπ. θα καταβάλω 20 ως 40% επί της αξίας της διαφήμισης απευθείας στα 'ευγενή ταμεία' και θα μεταφέρω το κόστος στην τιμή του αυτοκινήτου, του γάλακτος, του ψωμιού κλπ. Να λοιπόν ένας από τους χίλιους ένα λόγους που δεν έχουμε ανταγωνιστικά κόστη στο Ελλάντα.
Εννοείται βέβαια ότι.- Αγγελιόσημο δεν υπάρχει ούτε για πλάκα στην Ευρώπη. Φανταστείτε κάθε φορά που εξηγούμε σε ξένους τι εστί αγγελιόσημο τι τα γέλια που βάζουν...
- Δεν θα μάθετε ποτέ για το αγγελιόσημο από τα Μέσα Ενημέρωσης διότι δεν τους συμφέρει. Με το κόλπο αυτό οι εκδότες έχουν μετακυλίσει στο κοινωνικό σύνολο τις παροχές που οι ευρωπαϊκές εκδοτικές και τηλεοπτικές εταιρίες δίνουν με δικά τους έξοδα.
- Με τα λεφτά του αγγελιόσημου τα 'ευγενή'δημοσιογραφικά ταμεία προσφέρουν απίστευτες παροχές υγείας και σύνταξης που οι κοινοί θνητοί (οι ηλίθιοι υπήκοοι που πληρώνουν) ούτε στο όνειρό τους δεν φαντάστηκαν στο Ελλάντα.
4.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ κανείς κυβερνητικός δεν σκέφθηκε καν να μειώσει αυτό το στοιχείο κόστους που επιβαρύνει την ιδιωτική κατανάλωση. Μ...ακας είναι να τα βάλει με την συντεχνία;;
Τέλος, απαντώντας στο φίλο που έκανε την ερώτηση, δεν ξέρω αν είναι 'ηλίθιο'το αγγελιόσημο, είναι όμως αντιπαραγωγικό, κοινωνικά άδικο, φατριαστικό, άνισο, ληστρικό... Με δύο λόγια άλλη μια συντεχνιακή απάτη σε βάρος ενός λαού που ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά. Αλλά που θα βρεθεί η ΑΙΔΩΣ να ντραπεί το σάπιο πολιτικό σύστημα στο Ελλάντα; Μέχρι να τους διώξουμε και ανακτήσουμε κάποια στιγμή την αξιοπρέπεια που μας έχουν στερήσει...**
-
To δελτίο τύπου της ένωσης διαφημιστών το έχουμε διαβάσει και δεν μας πείθει ότι οι τελευταίοι κλαίγονται κοπτόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη.
Απλώς με την κατάργηση του αγγελιόσημου αυτό το 20% που τώρα καταλήγει σε ασφαλιστικό ταμείο, θα ενσωματωθεί -σταδιακά για να μην μας πάρουν με τις πέτρες- στην κανονική διαφημιστική χρέωση υπέρ εργοδοτών ΜΜ3-διαφημιστικών εταιρειών. Για αυτό τους έχεις πάρει ο πόνος, δεν είναι και λίγα τα διαφυγόντα κέρδη και μάλιστα προς τα που;προς ταμείο εργαζομένων (που είναι ελεεινοί οι περισσότεροι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν πρέπει να συγχέεται).
Ο διαφημιζόμενος από την άλλη δεν έχει να κερδίσει κάτι, είτε έτσι είτε αλλιώς θα το πληρώσει.
-
-
Σήμερα πήγα να δω την 159 στην αντιπροσωπεία. Ο αντιπρόσωπος μάλλον προσπάθησε να με 'οδηγήσει' στην προσφορά, λέγοντάς μου οτι η παραγωγή της 159 σταμάτησε και πως υπάρχει μόνον η 2,2... Τέλος πάντων...
Το θ'εμα είναι οτι αυτή την εποχη υπάρχει προσφορά για όποιον προλάβει: Η 2,2 με τα 185 άλογα, στα 22.000 ευρώ! Με μεταλλικό χρώμα, πινακίδες κτλ, ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 23.650 € Και μιλάμε για εξοπλισμό που περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα: 7 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες κλτ, 18άρες ζάντες, μεγαλύτερα φρένα. Επίσης μου δίνουν δώρο τα δύο μόνο πράγματα που δεν έχει: αισθητήρα παρκαρίσματος και συναγερμό.
το μόνο που μου μένει είνα να βρω τα χρήματα...
Πάντως το αυτοκίνητο ήταν απλώς
-
Η τιμή είναι
Αν δεν φοβάσαι τα κυβικά και ό,τι αυτά συνεπάγονται (ή χειρότερα 'μπορεί να...' στο μέλλον) νομίζω ότι πρόκειται για εξαιρετικό dealΜε την 1.75 δεν ασχολήθηκες καθόλου ;
-
Ασχολήθηκα όσο μου επέτρεπε ο 'παντογνώστης' αντιπρόσωπος... Αρχικά μου είπε οτι η παραγωγή της 159 έχει σταματήσει και όλα τα αυτοκίνητα είναι πλέον...στοκ. Η 1,75 δεν υπάρχει λέει. Έπειτα μου ανέφερε τιμή: 31.500€ και με τον αντίστοιχο εξοπλισμό με την 2.2 φθάνει τα 34.000 και τα 35.000 με πινακίδες! Μιλάμε για 12.000€ διαφορά!!
Φυσικά εγώ πρωτίστως για την πετρελαιοκίνητη έκδοση ενδιαφέρομαι, 2.0/170, αλλά πάλι λέει οτι δεν υπάρχει πλέον...
Πιστεύω οτι ο τύπος απλώς έλεγε ό,τι τον βόλευε...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πιστεύω οτι ο τύπος απλώς έλεγε ό,τι τον βόλευε...
Οχι βρε συ .Γιατι το λες αυτο;
Ξεστοκαριζε ο τυπος
-
Άστα να πάνε! Δεν πειράζει...γι αυτό όλοι οι αντιπρόσωποι της περιοχής βλέπουν τους πελάτες να αγοράζουν από Αθήνα...
-
Στο site της alfa romeo μπήκες;
Την 159 1750 έχει στα 28000-1500(έκπτωση)=26500eALFA 159 2,2 JTS Sport Premium , 25.800 χωρίς να δίνει κάποια έκπτωση.
-
η 2,2 υπαρχει ακομα? τι μαθαινεις..
-
επίσκεψη στην jeep μετά και τη διαφήμιση που έλεγε 30.000 ευρώ και έγραφε 2.8 L (πετρέλαιο).
Ο πωλητής μας έδωσε έκπτωση 7000 ευρώ αλλά από τα 46000 ευρώ λέει που έχει το συγκεκριμένο... 2.8L πετρέλαιο, hardtop, ηλεκτρικά παράθυρα, και αυτόματο.
Ρώτησα σχετικά με τη διαφήμιση και μου είπε ότι είναι για βενζίνη, soft top και χωρίς καθόλου εξοπλισμού.
Φυσικά του ανέφερα ότι η διαφήμιση είναι παραπλανητική μιας και γράφει για 2.8L... αλλά έκανε την πάπια...
Φυσικά σηκώθηκα και έφυγα... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στο site της alfa romeo μπήκες;
Την 159 1750 έχει στα 28000-1500(έκπτωση)=26500eALFA 159 2,2 JTS Sport Premium , 25.800 χωρίς να δίνει κάποια έκπτωση.
Την έκπτωση για την 2.2 την είχα δει στο DRIVE. Όπως και να χει με 23.650 παίρνεις 'πολύ αυτοκίνητο' για αυτά τα χρήματα...
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
Φυσικά του ανέφερα ότι η διαφήμιση είναι παραπλανητική μιας και γράφει για 2.8L... αλλά έκανε την πάπια...Εντελώς φιλικά μιλώντας, δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά.
Δεν υπάρχει διαφήμιση που να μην είναι παραπλανητική. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Φυσικά του ανέφερα ότι η διαφήμιση είναι παραπλανητική μιας και γράφει για 2.8L... αλλά έκανε την πάπια...
Εντελώς φιλικά μιλώντας, δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά.
Δεν υπάρχει διαφήμιση που να μην είναι παραπλανητική.+1
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Εντελώς φιλικά μιλώντας, δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά.
Δεν υπάρχει διαφήμιση που να μην είναι παραπλανητική.Δεν είναι απλά ότι είναι παραπλανητική... όπως είθισται... αλλά και πολλές φορές ενώ ισχύουν κάποιες εκπτώσεις, οι εταιρίες δεν τις αναφέρουν μήπως και τσιμπήσεις και το πάρεις χωρίς την προσφορά. Μου έτυχε πριν κάποια χρόνια στην alfa romeo όταν υπήρχε μία μεγάλη έκπτωση για την 147, και πήγα να ρωτήσω. Μου έβγάλαν τελικό ποσό χωρίς να μου την αναφέρουν την έκπτωση, μιας και με είδαν έτοιμο να την κλείσω.... και όταν τους ρώτησα μετά για την έκπτωση... κοιτούσαν δεξιά αριστερά, ρωτούσαν ο ένας τον άλλο πωλητή και μετά μου την έδωσαν.... Υπάρχει περίπτωση να μην την ήξεραν ;;;; Ήμαρτον... όπου σε πιάσουν είναι μερικοί...
-
Στα περι διαφήμισης υπήρξαν και υπάρχουν νομίζω και αλλες εταιρίες.
Πέρσι αν θυμάμαι, κάτι (ανύπαρκτα) Patriot/Compass δίδονταν σε πολύ χαμηλή τιμή με την επόμενη (στοκαρισμένη) πλουσιότερη έκδοση να υπάρχει αλλά και να κοστίζει.
Το ίδιο έχει αναφερθεί εδώ στο forum αν θυμάμαι καλά για κάτι πάμφτηνα Mondeo και S40 (σε αρχικές βασικές εκδόσεις) που ή δεν υπήρξαν ή υπήρξαν αλλά σε λίγα κομμάτια και όποιος πρόλαβε! -
117.000 τεμάχια το πρώτο οκτάμηνο του 2010 και με βάση κάποια στοιχεία ταξινομήσεων που σκάλισα, η αγορά έχει γυρίσει πίσω περίπου 15 χρόνια.
Εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει ακόμη πιο πίσω αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό στο επόμενο διάστημα. -
Τα σενάρια απόσυρσης θα επιδεινώσουν την κατάσταση μέχρι τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν (αν συμβεί
κάτι τέτοιο). Πιστεύω πως αν η απόσυρση εφαρμοστεί από Γενάρη σε συνδυασμό με αλλαγή στο σύστημα
υπολογισμού τελών κυκλοφορίας ή/και του ΕΦΚ, το Δεκέμβρη μπορεί να δούμε ιστορικό χαμηλό στις
ταξινομήσεις. Αλλά και μετά την ενδεχόμενη εφαρμογή των μέτρων δεν πρέπει να περιμένουμε καμία
συνταρακτική αύξηση, τα νούμερα 25-30+ χιλιάδες το μήνα αποτελούν οριστικά παρελθόν. -
Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που ακόμα δίνει στη ΔΕΘ όταν ρωτήθηκε για το πως θα καλυφθεί η υστέρηση στα έσοδα, ανέφερε την απόσυρση σαν παράδειγμα και είπε πως είναι μια πρόταση που έγινε στο υπουργείο, δε σημαίνει πως θα υλοποιηθεί, όλα εξετάζονται.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]