-
Απο προχθές,τέλος η επίσημη αντιπροσωπεία seat για την Κορινθία,οτι υπήρχε στην έκθεση φορτώθηκε σε αυτοκινητάμαξα.Απο προχθές συμπτωματικά ομως, ξεκίνησε και πάλι επίσημα η suzuki για την Κορινθία, δίπλα ακριβώς απο την nissan,στο κτίριο που ήταν παλιότερα η seat.
-
Αν υπήρχε ανάπτυξη γενικά στη χώρα θα υπήρχε και αύξηση των πωλήσεων των οχημάτων. Υπάρχει ύφεση και πάμε για χρεοκοπεία οπότε λογικό είναι να κλείνουν οι επιχειρίσεις η μία μετά την άλλη ή και όλες μαζί. Όποτε τα αυτοκίνητα είναι το τελευταίο που μπορεί να απασχολήσει κάποιον. Εδώ πάει να πτοχεύσει όλη η χώρα με μερικές αντιπρωσοπείες θα ασχοληθούμε;
Σε κάθε κλάδο απολύονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε μερα και η κατάσταση δεν άλλαζει πλέον. -
Εκτός από το δημόσιο . Από την ιερή αγελάδα δεν απολύεται κανένας .
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι μόνοι που θα χάσουν τις δουλειές τους είναι; 'Η πρέπει να αγοράσει ο χρεωκοπημένος έλληνας αμάξι με την βοήθεια της χρεωκοπημένης τράπεζας για να μην χάσει την δουλειά του ο εργαζόμενος πωλητής-μηχανικός των 700€ και να συνεχίζει να τα κονομάει ο αντιπρόσωπος και ο εισαγωγέας ; Σιγά μην σκάσω για τον κλάδο των αυτοκινήτων. Χρειαζόμαστε ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα.Πάρτε δάνεια ρε, χωθείτε μέχρι το λαιμό μέσα για να ξαναλλάξετε αυτοκίνητο.Θα κλείσουν έτσι όπως πάνε κι άλλα μαγαζιά.
Γιατί να σκάσετε άλλωστε ? Εσάς ακόμα μάλλον δεν σας έχει πειράξει η κρίση . Δήμόσιοι , ΔΕΚΟ η τραπεζουπάλληλοι είσαστε ?
Αυτοί οι 3 μόνο συνεχίζουν τις ταβέρνες και τις Αράχωβες .Γνωρίζετε ότι δεν είμαι στα αυτοκίνητα , αλλά τέτοιες λογικές είναι απαράδεκτες . Δάνεια έπαιρναν και μέχρι το 2008 , τότε δεν ήταν πρόβλημα ? Και ο αντιπρόσωπος και ο εισαγωγέας σιγά μην ενοχληθούν . Τα 1500 άτομα που χάνουν την δουλειά τους κάθε μήνα από τις αρχές του 11 είναι το πρόβλημα . Και βλέπω να το θεωρείτε και λογικό . Γιά συνέλθετε λίγο .
-
-35% κάτω είμαι στα μισθά μου αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να στο πω.
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι από την στιγμή που δεν παράγουμε αυτοκίνητα το να λέμε , αγοράστε για να στηρίξετε τους εισαγωγείς και τους αντιπρόσωπους (που τόσα χρόνια σας έγδερναν, μην ξεχνιόμαστε) για να μην απολυθούν εργαζόμενοι του 14ωρου και των 700 ευρώ δεν μπορώ να κάνω κάτι επ' αυτού.
Χίλιες φορές να στηρίξω τον αγροτικό παραγωγό του Νευροκοπίου αγοράζοντας τις πατάτες του παρά να αγοράσω Citroen ή VW. Simple as that.
Oύτως ή άλλως τον οβολό μου τον παίρνουν μέσω των σέρβις. Τουλάχιστον τρώει ψωμάκι ο μηχανικός της αντιπροσωπείας από μένα γιατί θα μπορούσα να το πηγαίνω σε εξειδικευμένο έξω.
-
Έτσι είναι τα πράματα.
Ας μην ξεχνάμε τις αβάντες που κάνει η πολιτεία προς τον κλάδο και τους ευρωπαίους εταίρους εδώ και δύο χρόνια. Απόσυρση, επιμήκυνση της απόσυρσης πέραν της αρχικώς θεσμοθετημένης περιόδου, καθορισμό των τελών κυκλοφορίας με βάση τα διοξείδια για τα καινούργια (κάτι που μείωσε τα οφειλόμενα τέλη σε πλείστες των περιπτώσεων), αποδοχή εκτελωνισμού των ευρω4 για το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε ευθεία αντιδιαστολή με την ντιρεκτίβα της ΕΕ και ενώ έχουμε περάσει στα ευρω5 από τον Σεπτέμβριο του 2011, άρση απαγόρευσης για τα πετρέλαια, ενώ τώρα συζητάει και για κατάργηση του αμφιλεγόμενου φόρου πολυτελείας από εισαγόμενα μετάχειρα αλλά και καινούργια.
Παρόλα αυτά η αγορά δεν κινείται.
Από εκεί και πέρα τι πρέπει να γίνει? Π.χ. να καταργήσει την κυκλοφορία στα αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 20 ετών, ή να μας επιβάλλει την υποχρεωτική δανειοδότηση προκειμένου να πάρουμε καινούργιο, έτσι ώστε να στηρίξει αθέμιτα έναν 100% εισαγόμενο κλάδο προκειμένου να μην χάσουνε άλλοι π.χ. 10.000 τη δουλειά τους?Πάρτε το χαμπάρι, ο Έλληνας αυτή τη στιγμή έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να τρέξει να αγοράσει καινούργια ρόδα, και πολύ περισσότερους απολυμένους σε άλλους κλάδους, π.χ. οικοδομή, δημόσια έργα, μεταποίηση, τουρισμό, οσονούπω και από δημόσιο, απ' ότι στο κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτου.
-
Eγώ δεν είπα ότι πρέπει να κάνει κάτι το κράτος , αλλά δεν είναι σωστό να μην σκεφτόμαστε τους απολυμένους .
Και όσο και να έχεις χάσει από τον μισθό σου , έχεις ακόμα μισθό . Θα βρισκόντουσαν όμως πολλοί σαν και εσάς που που θα έλεγαν ότι γιατί να μην απολυθείς και εσύ .
Και μάλλον ΔΥ είσαι .Αν είσαι να είσαι ταπεινός γιατί ο κόσμος έξω είναι πολύ θυμωμένος .
Σε κάποιον γνωστό μου ένας ΔΥ του ζήτησε δωράκι γιά γρηγορόσημο , επειδή τους κόψαν τους μισθούς και ο δικός μου του είπε ότι θα του ήταν πολύ φτηνότερο να του έστελνε έναν να του μετρήσει μερικά παίδια και να τον στείλει κάποιες βδομάδες διακοπές στο γενικό κρατικό . Να δείτε πόσο γρήγορα τον εξυπηρέτησε . -
Δε μου αρέσει να έρχομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν, γενικότερα ούτε φυσικά μέσα στο φόρουμ. Αλλά... αφήστε μας να
σχολιάζουμε όπως καταλαβαίνουμε την πτώση στις ταξινομήσεις. Το να έρχεστε να μου λέτε μέσα στο συγκεκριμένο τόπικ
πως κακώς ασχολούμαι με τις πεσμένες ταξινομήσεις και τις επιπτώσεις τους γιατί υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα
μου δίνει το δικαίωμα να μπαίνω σε όλα τα τόπικ και να γράφω 'κακώς ασχολείστε με Πόρσε/Τογιότα GT86, BMW,
ρολόγια, εκδρομές στο εξωτερικό, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μουσική κλπ γιατί υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα'.Φιλικά πάντα.
Και για να μην είμαι οφτόπικ συνεχίζω τον προσφιλή (ακόμα και ανάμεσα σε άτομα που δεν έχουν δουλειά ή την έχασαν
πρόσφατα και φυσικά έχουν σοβαρότερα προβλήματα) εδώ μέσα σχολιασμό των ταξινομήσεων. Το πρώτο 15θήμερο του
Φλεβάρη δείχνει μία τάση προφανώς αναμενόμενη και δύσκολα αναστρέψιμη μέσα στο 2012. Τα νοικιάρικα από τον
επόμενο μήνα και μέχρι τον Αύγουστο ίσως δώσουν μία εικόνα πιο συγκρατημένης πτώσης αλλά η εντύπωση που έχω
σχηματίσει είναι πως οι μηνιαίες ταξινομήσεις με το ζόρι θα φτάνουν τις 5-6 χιλιάδες και ζήτημα είναι, για μήνες όπως
ο τωρινός και από το Σεπτέμβρη και μετά. Επομένως οι εκτιμήσεις για ετήσιες ταξινομήσεις γύρω στις 60 χιλιάδες
μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά απαισιόδοξες αλλά δεν είναι.Προσωπικά με ενδιαφέρει η κατανομή της πτώσης σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή σε κάθε νομό της Ελλάδας ή διεύθυνση
της Αττικής. Για την Αττική οι ενδείξεις μιλούν για πιο μέτρια πτώση στη διεύθυνση του Παπάγου (αλλιώς Χολαργού)
και στην έκπληξη της περσινής χρονιάς Ελευσίνα (δυτική Αττική) αλλά σε Πειραιά και Αγία Παρασκευή οι ταξινομήσεις
έχουν καταποντιστεί: την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη δεν ταξινομήθηκαν πάνω από 25 και 65 (νέα και μτχ μαζί)
επιβατικά αντίστοιχα! Για να έχετε μία εικόνα της πτώσης, στις 'καλές' εποχές ο Πειραιάς έδινε έως και 400 νούμερα
την εβδομάδα ενώ η Αγία Παρασκευή έφτασε την άνοιξη του 2008 να δίνει πάνω από 1000 νούμερα την εβδομάδα... -
Στα μισα οι πωλησεις του πρωτου δεκαπενθημερου Φεβρουαριου σε σχεση με το αντιστοιχο διαστημα του 2011...
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... -konsoulas
Αλλη μια αντιπροσωπεία εκτός δικτύου:
Ford Κονσούλας -
H αγορά έχει πραγματικά καταποντιστεί και είναι -85% σε σχέση με μια τριετία πριν όταν άρχισε να 'δαγκώνει' η κρίση. Απελπισία. Και δεν αφορά μόνον τους εμπόρους. Αφορά όλους μας. Απαξιώθηκαν και τα μτχ. Είχες ένα αμαξάκι 5ετίας έλεγες. Αν μου συμβει κάτι τουλάχιστον το πουλάω και παίρνω ένα ποσόν. Τωρα το ποσόν αυτό δεν υπάρχει. Είναι θεωρητικό τη στιγμή που αγοραπωλησίες δεν γίνονται ούτε καν σε χαμηλές τιμές..,
-
Αυτό που λες λέγεται 'επένδυση' και μόνο στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει να θεωρούμε τα αυτοκίνητά μας 'επένδυση'
-
Δεν λέγεται επένδυση , λέγεται περιουσιακό στοιχείο .
Με την επένδυση περιμένεις να εισπράξεις στην πώληση περισσότερα χρήματα από ότι αγόρασες .Το περιουσιακό στοιχείο , το χρησιμοποιείς και αν χρειαστεί το ρευστοποιείς .
-
Σωστή η διευκρίνηση... Αλλά όχι και περιουσιακό στοιχείο το αυτοκίνητο. Καταναλωτικό αγαθό είναι, όπως το ψυγείο. Περιμένεις να πουλήσεις το ψυγείο σου μετά από 5 χρόνια και να εισπράξεις 50% της αρχικής του τιμής ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστή η διευκρίνηση... Αλλά όχι και περιουσιακό στοιχείο το αυτοκίνητο. Καταναλωτικό αγαθό είναι, όπως το ψυγείο. Περιμένεις να πουλήσεις το ψυγείο σου μετά από 5 χρόνια και να εισπράξεις 50% της αρχικής του τιμής ?Ειναι επειδη δεν βγαζει ψυγεια η VW
-
Δεν έχουν το ίδιο κόστος , ψυγείο και αυτοκίνητο . Δεν είναι καταναλωτικό αγαθό . Είναι περιουσιακό στοιχείο . Αλλιώς δεν θα το έγραφες στο Ε1 . Γράφεις στο Ε1 το ψυγείο σου
-
Η χρήση του Ε1 των τεκμηρίων ως επιχείρημα είναι λίγο σουρεάλ οπότε ας απαντήσω στο ίδιο μήκος κύματος: ούτε τα δίδακτρα στα σχολεία είναι περιουσιακό στοιχείο (κωδικός 769), ούτε οι οικιακές βοηθοί (770). Και αν το ψυγείο κάνει πάνω από €10000 (723) τότε και αυτό είναι περιουσιακό στοιχείο
Με την ευρεία έννοια, όλα όσα έχουμε και έχουν μη ευτελή αξία (και σίγουρα €1000 που μπορεί να κάνει ένα καλό ψυγείο δεν είναι ευτελές ποσό) είναι περιουσιακά στοιχεία αλλά κάποια από αυτά, μεταξύ των οποίων και το αυτοκίνητο, είναι καταναλωτικά αγαθά και η αξία τους φυσιολογικά μειώνεται θεαματικά με τη χρήση. Αυτό το απλό γεγονός σκεδάζεται στην Ελλάδα από το απίστευτο πλέγμα φόρων και τελών που συνοδεύουν τα αυτοκίνητα και όχι τα ψυγεία...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι επειδη δεν βγαζει ψυγεια η VW
Λάθος βγάζει το Transporter
-
Ενα ψυγείο μπορεί να κοστίζει 1500-2000. Οσο κι ένας ηλιακός. Ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το ίδιο. (και ένα καλό ποδήλατο το ίδιο). Τεκμήρια μπορεί να τεθούν και για το ψυγείο (το ρεύμα που καταναλώνει όλο το χρόνο).
-
βαλτε ιδεες...
-
λολ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]