-
Ζώο και μάλιστα παχύδερμο του είδους malakοpitourous dipodous spazoklampanous χθες το απόγευμα στη Βέροια. Να σημειώσω ότι η Βέροια είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα όπου ΟΛΟΙ σέβονται μικροπράγματα όπως οι προτεραιότητες και οι διαβάσεις των πεζών, ενώ σου παραχωρούν και προτεραιότητα. ΔΕΝ λειτουργεί ούτε ένα φανάρι στην πόλη και ΔΕΝ χρειάζεται όχι γιατί δεν έχει κίνηση, αλλά γιατί οι άνθρωποι ξέρουν να οδηγούν τηρώντας βασικούς κανόνες...
Το παχύδερμο λοιπόν οδηγώντας Suzuki Vlitara προηγούμενης γενιάς με πινακίδες ΥΧΙ όχι μόνο παραβίασε την προτεραιότητα του πεζού στη διάβαση και κόντεψε να πατήσει τον άνθρωπο που περνούσε (ειλικρινά πέρασε ξυστά ), αλλά όταν ο άλλος του φώναξε από μακριά 'Τι κάνεις ρε... δεν βλέπεις τη διάβαση;;;;' έβγαλε το χεράκι του και σήκωσε το μεσαίο δαχτυλάκι του για να δείξει σε όλους πόσο παχύδερμο είναι...
Επίσης, αυτό με τα πίσω φώτα ομίχλης στην εθνική (χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος) έχει παραγίνει τώρα τελευταία... Πόσο βλήματα είναι ορισμένοι άνθρωποι πια!
-
Την καλημέρα μου σε όλους μετά από την μικρή μου...αποχή λόγω των μίνι διακοπών μου (βασικά δεν πήγα πουθενά!!!) εξ'αιτίας του θρησκευτικού μου γάμου και την βάπτιση της κορούλας μου!
Και πού αλλού θα έγραφα το πρώτο μου πόστ; Μα φυσικά στα 'ΖΩΑ'!
Τις προάλλες πήγαινα προς το σπίτι μου, έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο γυναίκα και παιδί. Σταματάω πρώτος σε φανάρι (στην Αγχιάλου για όποιον ξέρει από Πειραιά-Κερτσίνι). Την ώρα που έχει ανάψει κόκκινο για τους πεζούς, αρχίζουν να περνάνε τον δρόμο δύο 'μούτρα' καταγωγής από 'γειτωνική' χώρα που βρίσκεται βορειοδυτικά μας (όποιος κατάλαβε κατάλαβε ). Ανάβει το πράσινο για εμένα...και αυτοί σταματάνε μέσα στην μέση του δρόμου, κοιτάνε προς το αυτοκίνητό μου και γελάνε... στο επόμενο sec τους είχε κοπεί το γέλιο... άκουσαν και τα 180 άλογά μου να βρυχόνται (πώς τα λέω ο άτιμος!) και να στριγκλίζουν κατά πάνω τους... Μετά πρέπει να πέρασε αυτοκίνητο του δήμου και να έριξε πριονίδι στο σημείο, γιατί είχε κάτω κάτι καφετί σκ@τ@ που γλίστραγαν επικίνδυνα! -
Κυριακη βραδακι επιστροφη απο εθνικη λαμιας, συνοδηγος στο αυτοκινητο μου (ηπιαμε λιγα ουζακια παραπανω ), κινουμενοι με 120-140 km/h, ενα μονοφθαλμο seat ibiza αγνωστων στοιχειων μας κανει φωτα να περασει...Παρολο που υπηρχε χωρος να μπουμε δεξια χωρις να κοψουμε, η συντροφος (οδηγος) τον αγνοει πεισματικα...στην ερωτηση μου γιατι δεν κανει δεξια να τον αφησει, ελαβα την εξης αποστωμοτικη απαντηση: 'Σιγα μην αφησω ενα Ibiza να με περασει!' και γκαζωσε επιδεικτηκα Ευτυχως πιο κατω ειχε κινηση και εργα οποτε δεν τον ενοχλουσαμε αλλο τον ανθρωπο.... Μαλλον πρεπει να παρουμε 2ο αυτοκινητο δυνατο γιατι της βγηκε ολο το στερητικο συνδρομο εχω-χιλιαρι-με-περνανε-ολοι-δοκιμαστε-τωρα-που-οδηγαω-το-γληγορο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ζώο και μάλιστα παχύδερμο του είδους malakοpitourous dipodous spazoklampanous χθες το απόγευμα στη Βέροια. Να σημειώσω ότι η Βέροια είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα όπου ΟΛΟΙ σέβονται μικροπράγματα όπως οι προτεραιότητες και οι διαβάσεις των πεζών, ενώ σου παραχωρούν και προτεραιότητα. ΔΕΝ λειτουργεί ούτε ένα φανάρι στην πόλη και ΔΕΝ χρειάζεται όχι γιατί δεν έχει κίνηση, αλλά γιατί οι άνθρωποι ξέρουν να οδηγούν τηρώντας βασικούς κανόνες...Το παχύδερμο λοιπόν οδηγώντας Suzuki Vlitara προηγούμενης γενιάς με πινακίδες ΥΧΙ όχι μόνο παραβίασε την προτεραιότητα του πεζού στη διάβαση και κόντεψε να πατήσει τον άνθρωπο που περνούσε (ειλικρινά πέρασε ξυστά ), αλλά όταν ο άλλος του φώναξε από μακριά 'Τι κάνεις ρε... δεν βλέπεις τη διάβαση;;;;' έβγαλε το χεράκι του και σήκωσε το μεσαίο δαχτυλάκι του για να δείξει σε όλους πόσο παχύδερμο είναι...
Επίσης, αυτό με τα πίσω φώτα ομίχλης στην εθνική (χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος) έχει παραγίνει τώρα τελευταία... Πόσο βλήματα είναι ορισμένοι άνθρωποι πια!
Πολλές φορές δε (στο 99%), 'παίζουν' μαζί με τα μπροστινά προβολάκια ομίχλης... και έτσι τα τρώς και όταν τον πλησιάζεις για προσπέραση και όταν τον περάσεις...
-
Και αλήθεια... πως μπορεί να αντιδράσει κανείς;;;;
Ιδίως τα πίσω στραβώνουν πάρα πολύ (τα εμπρός αν είναι σωστά ρυθμισμένα δεν ενοχλούν). Όσες φορές κι αν έχω παίξει φώτα, αλάρμ, φώτα ομίχλης το ζώο δεν έχει καταλάβει τίποτα... Έτσι μού 'ρχεται να κολλήσω πίσω του με τα μεγάλα μπας και το πιάσει το υπονοούμενο, αλλά έτσι παίζει και να γίνει κανένα ατύχημα...
-
Αν δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο δίπλα για να ενοχλήσω, πλέον ακολουθώ την διδακτική μέθοδο. Στιγμιαίο αναβόσβημα των ομίχλης για να καταλάβουν τι φταίει και μετά τους στραβώνω και εγώ, με τους προβολείς μου. Με κάποιο τρόπο ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουν ότι δεν δικαιούνται να οδηγούν με τα ομίχλης.
-
Το τι είδα αυτές τις ημέρες μετά από 2.500κμ δρόμου...
Απορώ ρε γμτ...με τι μυαλό οδηγεί ο κόσμος.
Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές στη βόρεια Ελλάδα οδηγούν πιο νορμάλ από εμάς τους Αθηναίους.
Πάμε:
-Ζωάρα με σάπιο Ibiza καγκουρεμένο που πήγε να σκοτώσει ένα ζευγάρι μπροστά στα μάτια μου στο δρόμο προς Καλαμπάκα όπου έχει συνεχείς στροφές. Ήταν βιαστικός ο βλάχος...και βγαίνει να περάσει σε τυφλή ευθεία που ακολουθούσε στροφή. Που να κουνηθεί το χρέπι του...και τσουπ έρχεται ένα άσπρο Swift (το καινούριο) από τη στροφή ...ευτυχώς που του έκοψε του άλλου και τον άφησε να μπει αλλιώς θα είχαμε δράματα...όπως δράματα είχαμε στον δρόμο Γιαννιτσά-Έδεσσα σε μια δραματική και ανατριχιαστική μετωπική που έγινε με μια E Mercedes και αγνώστου ταυτότητας κόκκινου αυτοκίνητου. Μάλλον είχαμε θύματα
-3-4 ακόμα τέτοια ζώα που δεν ήξεραν να υπολογίσουν προφανώς στις προσπεράσεις και γινόταν τα πάντα στη τρίχα...ευτυχώς που πάταγα φρένο και του έδινα χώρο να μπει μπροστά μου.
-Φώτα σβηστά στην Εθνική (ειδικά σε δρόμο με διαχωριστική)
-Φώτα σβηστά ακόμα και στη βροχή
-Καμμένα φώτα φρένων
-Κακο-ασφαλισμένα πράγματα στην οροφή, σε σχάρα
-Τρακτέρ με δολοφονικές τάσεις να βγαίνουν χύμα από χωματόδρομους
-Τέλος, μέχρι τη Λάρισα οι περισσότεροι οδηγούσαν όπως κι εγώ...στη μεσαία και προσπέρασμα από στην αριστερή. Με το που περάσαμε το Μαλιακό...όλοι οι Σουμάχερ στην Αριστερή ...και οι δολοφόνοι να κάνουν σφήνες από τη δεξιάΩραίοι οδηγοί είμαστε...
-
Νικο συμφωνω απολυτα οτι οσο πλησιαζουμε προς αθηνα πληθαινουν οι σουμαχερ που δεν ξεμπαστακωνονται απο την αριστερη
-
Το παρατήρησα και γω αυτό...
Στην ΑΘήνα έχετε περισσότερους που είναι στην αριστερή, αλλά φαίνεται ότι ο kacey κάνει καλή δουλειά εκεί κάτω γιατί κατά 80% με ένα φλας ή ένα παίξιμο των φωτων φεύγουν δεξιά. Εδώ στην Θεσσαλονίκη πχ είναι λιγότεροι σε απόλυτα νούμερα που μένουν αριστερά, αλλά δεν κουνιούνται με τπτ.
-
Aυτό να το πεις για θυληκό ζώο με C2 και με το κινητό στο χέρι που πήγαινε με 100χλμ/ώρα αριστερά στο ποτάμι χθες βράδυ ενώ από δεξιά της πηγαίνανε πιο γρήγορα.
Αφού γλίτωσα από το να την εκτοπίσω με αρκετά, χρειάστηκε να πηγαίνω με φλας και μεγάλα φώτα αναμένα μπας και ξυπνήσει το ζώο και κάνει στην άκρη.
Είναι τραγικό πάντως. Το Σαββατοκύριακο η εθνική ήταν άδεια και υπήρχαν ένα σωρό ζώα που αντί να πηγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο (με την ίδια ταχύτητα πήγαιναν) πιάναν όλες τις λωρίδες.
Επίσης θέλω να πω ζώα δύο παππούδες που κανονικά δε θα πρεπε να χουν δίπλωμα και οι οποίοι και οι δύο με κλείσανε και γλιτώσαμε το φίλιμα τελευταία στιγμή.(τελικά μια χαρά φρένα έχω ). Ο ένας μάλιστα είχε βγάλει φλας για αριστερα και κατάφερε να με κλείσει δεξιά. Τι να τους πεις όμως?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το παρατήρησα και γω αυτό...Στην ΑΘήνα έχετε περισσότερους που είναι στην αριστερή, αλλά φαίνεται ότι ο kacey κάνει καλή δουλειά εκεί κάτω γιατί κατά 80% με ένα φλας ή ένα παίξιμο των φωτων φεύγουν δεξιά. Εδώ στην Θεσσαλονίκη πχ είναι λιγότεροι σε απόλυτα νούμερα που μένουν αριστερά, αλλά δεν κουνιούνται με τπτ.
Ααα...με φλας και φώτα να δεις φάση. Μάλιστα έχω αναμμένα τα φώτα (xenon) που πριν το Μαλιακό ερχόμουν με φλας και συνήθως έκαναν άκρη. Μετά το Μαλιακό, με την ίδια διαδικασία έπρεπε να κόψω ή και να κατεβάσω σε 5η γιατί δεν έφευγαν. Μερικοί κομπλεξικοί εξυπνάκηδες μάλιστα με χρέπια (όπως ένας με ένα Youdie Coupe) πάταγαν γκάζι...και καλά 'ορίστε ρε, πάω κι εγώ έτσι' αλλά δε καταλαβαίνουν ότι πάλι είναι πιο αργοί ή ένας με μια Ε ταξί που δεν έκανε άκρη με τίποτα...όσπου φτάσαμε στα 180 και έβαλε μυαλό και τον πέρασα.
Βασικά ο Αθηναίος (πλέον εκεί έχω καταλήξει) δε καταλαβαίνει ότι:
- Δεν είναι κακό να σε περνάει κάποιος (εγώ γιατί οδηγώ στη μεσσαία?)
- Κάποιος μπορεί να βιάζεται και έχει το δικαίωμα να πάει και με 180+
- Είναι στα πλαίσια του σεβασμού να κάνεις άκρη για ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ακόμα κι αν αυτό είναι 107
- Χρησιμοποιούμε το φλας για να προσπεράσουμε
- ΟΔΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Είναι τραγικό πάντως. Το Σαββατοκύριακο η εθνική ήταν άδεια και υπήρχαν ένα σωρό ζώα που αντί να πηγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο (με την ίδια ταχύτητα πήγαιναν) πιάναν όλες τις λωρίδες.
Εχω παρατηρησει οτι αυτη η κατανομη των αυτοκινητων ( σε γκρουπ των 10-20 αυτοκινητων που πανε ολοι μαζι με την ιδια ταχυτητα) , ειναι το πιο συχνο φαινομενο στην εθνικη.
Δεν ξερω σε τι οφειλεται αλλα ειναι ηλιθιο και μου θυμιζει προβατα που πανε ολα μαζι και διπλα διπλα
Εννοειται επεισης πως μολις τους περασεις , βλεπεις μπροστα σου αδειο δρομο , και μετα αναρωτιεσαι ' Μα τι κανουν ολοι αυτοι οι μαλακες μαζεμενοι ενω ο δρομος ειναι αδειος?'Επεισης αλλη συνομωταξια ελληνα σουμαχερ που απεχθανομαι ειναι ο σουμαχερ που σε επαρχιακο δρομο ακολουθει πολυ αργο οχημα , και για να το προσπερασει πρεπει να βρεθει μπροστα του αεροδιαδρομος . Φυσικα ειναι ο μισος στο αντιθετο ρευμα και δεν αφηνει κανενα αλλο να προσερασει.....φανταζομαι γνωστη εικονα σε ολους
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Βασικά ο Αθηναίος (πλέον εκεί έχω καταλήξει) δε καταλαβαίνει ότι:
- Δεν είναι κακό να σε περνάει κάποιος (εγώ γιατί οδηγώ στη μεσσαία?)σωστο
- Κάποιος μπορεί να βιάζεται και έχει το δικαίωμα να πάει και με 180+το οτι βιαζεται δεν σημαινει οτι τρεχει με οσα θελει, ας προσεχε.
- Είναι στα πλαίσια του σεβασμού να κάνεις άκρη για ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ακόμα κι αν αυτό είναι 107σωστο
- Χρησιμοποιούμε το φλας για να προσπεράσουμετο φλας δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα προαιρεςτικο
- ΟΔΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
σωστο
-
Φίλε italakia.
Για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση.
Εννοείς ότι προαιρετικό να ανάβεις το φλας όταν αλλάζεις λωρίδα-στρίβεις-κτλ?
Δε ξέρω τι προβλέπει ο νόμος αλλά σίγουρα είναι πιο ασφαλές (για όλους) και σε κάτι τέτοια διαφέρουν οι οδηγοί από τα ζώα.Προσωπικά όταν είμαι με τον Χάρο, αν βρεθεί κάποιος που θέλει να αλλάξει λωρίδα δίχως κάποια προειδοποίηση και ειδικά αν με κλείσει τότε απλά δεν κάνω στην άκρη και ο άλλος τα χάνει. Με το κανονικό μου απλά ακούνε κάνα ελαφρύ μπινελίκη. Όπως και αυτοί που σταματάνε δίχως αλαρμ (έχω βρίσει κολλητό μου που το κάνει αυτό κατάμουτρα.). Πόσο δύσκολο είναι?
Nikos120i και pittas 100% σωστοί!
-
εχετε γραψει κ εχω δει τοσα πολλα, που βαριεμαι να αρχισω. Τα βασικα ειναι
α) ολη η παραλιακη για παρτη μου χτες Κυριακη 4:30 το πρωι. Κανενα αυτοκινητο ουτε μπροστα μου ουτε πισω μου. Προφανως στα ανοιχτα κομματια (οχι πχ μεσα στο Φαληρο) τα ορια ταχυτητας ειχαν εγκυκλοπαιδικο χαρακτηρα.
β)
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Κυριακη βραδακι επιστροφη απο εθνικη λαμιας, συνοδηγος στο αυτοκινητο μου (ηπιαμε λιγα ουζακια παραπανω ), κινουμενοι με 120-140 km/h, ενα μονοφθαλμο seat ibiza αγνωστων στοιχειων μας κανει φωτα να περασει...Παρολο που υπηρχε χωρος να μπουμε δεξια χωρις να κοψουμε, η συντροφος (οδηγος) τον αγνοει πεισματικα...στην ερωτηση μου γιατι δεν κανει δεξια να τον αφησει, ελαβα την εξης αποστωμοτικη απαντηση: 'Σιγα μην αφησω ενα Ibiza να με περασει!' και γκαζωσε επιδεικτηκα Ευτυχως πιο κατω ειχε κινηση και εργα οποτε δεν τον ενοχλουσαμε αλλο τον ανθρωπο.... Μαλλον πρεπει να παρουμε 2ο αυτοκινητο δυνατο γιατι της βγηκε ολο το στερητικο συνδρομο εχω-χιλιαρι-με-περνανε-ολοι-δοκιμαστε-τωρα-που-οδηγαω-το-γληγορο...Αυτη/ος λοιπον ο οδηγος, ειναι ακριβως αυτος που θα ετρωγε φρεναρισμα πανικου avec abs στα μουτρα. Οπως ο μλκς με την BMW που στην παραλια εξω απο το beach volley (5 λωριδες) ηταν στην αριστερη με 80 μιλωντας στο κινητο. Του εφυγε κ η μαγκια κ το σκατο κ το κινητο.
γ) τις οχι περιεργες ωρες, ενω η Αθηνα ειναι αδεια, 15 μαλακες αρκουν για να δημιουργησουν κινηση. 5 τριαδες αυτοκινητα, απλωμενα στις τρεις λωριδες της παραλιακης, να τσουλανε με την ιδια ταχυτητα...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
4. Χρησιμοποιούμε το φλας για να προσπεράσουμετο φλας δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα προαιρεςτικο
-
pro_crossaro
ο νομος λεει οτι το φλας δεν ειναι υποχρεωτικο.
αν φοβασαι μην αλλαξει καποιος λωριδα απλως κρατα αποσταση . -
Από την στιγμή που αλλάζεις κατεύθυνση (κάνεις ελιγμό) για να προσπεράσεις η χρήση φλας είναι υποχρεωτική._
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
pro_crossaroο νομος λεει οτι το φλας δεν ειναι υποχρεωτικο.
αν φοβασαι μην αλλαξει καποιος λωριδα απλως κρατα αποσταση .Το φλας είναι υποχρεωτικό πριν από αλλαγή πορείας. Δεσμευτικό ΔΕΝ είναι για αυτόν που το χρησιμοποιεί!
-
Ζωο χθες ο τυπος με το super ουαου ibiza που βγηκε ολος στο αναποδο για να προσπερασει οτι υπηρχε στη λεωφορο πεντελης λιγο μετα τη μικρη διασταυρωση για Νεα πεντελη κι ενω εγω ανεβαινα..Εφαγε τα φωτα του και ησυχασα..
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]