-
Παντως λυση μπορει να υπαρξει και αυτο το απεδειξαν κατα τη διαρκεια των ολυμπιακων αγωνων...ως δια μαγειας ειχαν εξαφανιστει και οι αλλοδαποι/ζητιανοι απο τα φαναρια και τα αδεσποτα...
-
Φοβαμαι πως η περιοδος των Ολυμπιακων αγωνων ηταν ο μοναδικος μηνας που ζουσαμε σε ενα
οργανωμενο κρατος. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παντως λυση μπορει να υπαρξει και αυτο το απεδειξαν κατα τη διαρκεια των ολυμπιακων αγωνων...ως δια μαγειας ειχαν εξαφανιστει και οι αλλοδαποι/ζητιανοι απο τα φαναρια και τα αδεσποτα...αυτό για τα αδέσποτα ξαναπέστο:
φωνάζω 11 χρόνια τώρα ,για το θέμα, και κάνουν όλοι τους Κινέζους! **ΚΑΘΕ ομοιότητα με προσωπα ή κατάστάσεις, είναι τελείως συμπτωματική
-
Ο χρήστης spy! έγραψε:
Φοβαμαι πως η περιοδος των Ολυμπιακων αγωνων ηταν ο μοναδικος μηνας που ζουσαμε σε ενα EIKONIKA
οργανωμενο κρατος.Η προσθήκη του υπογραμμισμένου είναι απαραίτητη. Το ότι για μερικούς μήνες είχαν εξαφανιστεί οι λαθρομετανάστες, δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν. Απλά φοβόντουσαν να ξεμυτήσουν. Όμως, πόσο καιρό μπορούν να μείνουν κρυμμένοι στις παράγκες τους υπό καθεστώς φόβου; 1-2-3-4 μήνες; Κάποια στιγμή θα ξεμυτήσουν. Γι' αυτό χρειάζεται ΜΟΝΙΜΗ λύση, η οποία είναι δείγμα οργανωμένου κράτους.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Tόσο άσχημη είναι η κατάσταση παιδιά στην Αθήνα?Ναι φιλε ειναι ΤΟΣΟ ασχημη
Μπορει και να με πειτε ρατσιστη μερικοι , και μπορει και να ειμαι με απολυτα κριτηρια
Αλλα με στενοχωρει παρα πολυ καθε φορα που περναω απο κεντρο και η πολη θυμιζει ενα συνοθυλευμα απο αλβανια , μπαγκλαντες, πεκινο και μογκαντισου , και φυσικα δε με ενοχλουν ανθρωποι οι οποιοι ηρθαν με σκοπο μια καλλιτερη ζωη , αλλα αυτοι που εχουν σκοπο μια καλλιτερη ζωη εις βαρος των αδυναμων κι ανυπερασπιστωνΕχω γνωστους ηλικωμενους που ζουνε στο κεντρο (τι να κανουν στα 70 και στα 80 να πουλησουν τα σπιτια τους και να πανε αλλου ?) οι οποιοι καθημερινα δεινοπαθουν
και φοβουνται να βγουνε απο το σπιτιΒεβαια γερος , νεος δεν εχει σημασια , το κεντρο εχει γινει τριτοκοσμικη ζουγκλα , κι οποιος βγει να υποστηριξει το αντιθετο , αν του βασταει ας παει να κανει μια τσαρκα μετα τις 12 να δει τη γλυκα
Σαν πολλη ελευθερια εχουμε στο ελλαντα
Και αποψη μου ειναι οτι ακομα δεν εχουμε δει τιποτα , γιατι δεν εχει γινει πληρως αντιληπτο το καθεστως ατιμωρησιας
Οταν πραγματικα το καταλαβουν αυτοι που δεν πρεπει , τη κατσαμε ομαδικως,....
Συγγνωμη για το οφ τοπικ -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Tόσο άσχημη είναι η κατάσταση παιδιά στην Αθήνα?
Ναι φιλε ειναι ΤΟΣΟ ασχημη
Μπορει και να με πειτε ρατσιστη μερικοι , και μπορει και να ειμαι με απολυτα κριτηρια
Αλλα με στενοχωρει παρα πολυ καθε φορα που περναω απο κεντρο και η πολη θυμιζει ενα συνοθυλευμα απο αλβανια , μπαγκλαντες, πεκινο και μογκαντισου , και φυσικα δε με ενοχλουν ανθρωποι οι οποιοι ηρθαν με σκοπο μια καλλιτερη ζωη , αλλα αυτοι που εχουν σκοπο μια καλλιτερη ζωη εις βαρος των αδυναμων κι ανυπερασπιστωνΕχω γνωστους ηλικωμενους που ζουνε στο κεντρο (τι να κανουν στα 70 και στα 80 να πουλησουν τα σπιτια τους και να πανε αλλου ?) οι οποιοι καθημερινα δεινοπαθουν
και φοβουνται να βγουνε απο το σπιτιΒεβαια γερος , νεος δεν εχει σημασια , το κεντρο εχει γινει τριτοκοσμικη ζουγκλα , κι οποιος βγει να υποστηριξει το αντιθετο , αν του βασταει ας παει να κανει μια τσαρκα μετα τις 12 να δει τη γλυκα
Συγγνωμη για το οφ τοπικ
Και πιστευεις οτι γι' αυτη τη ζουγκλα δεν ευθυνεται η αποψη σου (και πολλων αλλων) η οποια καταδικαζει
εκ προοιμιου και περιθωριοποιει ανθρωπους που ηρθαν να βρουν μια καλυτερη τυχη; Νομιζεις οτι αυτοι οι ανθρωποι σε ενα αρτια δομημενο κοινωνικο κρατος θα ειχαν -και κατα συνεπεια- θα δημιουργουσαν τα
προβληματα που αναφερεις ; Ιδανικες κοινωνιες δεν υπαρχουν αλλα γι'αυτο το χαλι που αναφερετε δεν φταινε μονο οι μεταναστες. Φταιμε ολοι εμεις που φοβομαστε το διαφορετικο γιατι ετσι μας μαθανε οι γονεις μας, το σχολειο και η κοινωνια. Η βια φερνει μονο βια και οπως παντα ξεκιναει απο τη σκεψη.
Τωρα θα μου πειτε, αν σου πεταξει καποιος στο δρομο το μαχαιρι μηπως θα αλλαξεις γνωμη; Το φαινομενο της εγκληματικοτητας ειναι η συνεπεια του φαινομενου του ρατσισμου. Και μην περιμενετε απο το κρατος και την αστυνομια να κανει αυτα που πρεπει να κανουμε εμεις σαν πολιτες. Καλυτερα απο το να διαμαρτυρομαστε για την κατασταση μηπως να δουμε αν ειμαστε κι εμεις υπευθυνοι με τη συμπεριφορα μας για αυτο που καταδικαζουμε; -
Πλακα μου κανεις φιλε
Για ολα αυτο το κρατος φταιει ?
Ειπαμε ειναι μπουρδελο το κρατος κι εχει τεραστιες ευθυνες για τη σημερινη θλιβερη εικονα της ελλαδας αλλα ως εκειΕιδα και στην ιταλια που εζησα 10+ χρονια την προκοπη των μεταναστων αυτου του ειδους
Και μη μου πεις οτι η και η ιταλια ΔΕΝ ειναι αρτια δομημενο κρατος ?
Η γερμανια ? Κι αυτη δεν ειναι αρτια δομημενη ? Γιατι υπαρχει κι εκει τεραστιο προβλημα ?Υπαρχουν μεταναστες και μεταναστες , και μη κανεις οτι δεν το ξερεις και δεν το καταλαβαινεις.
Και δε φταιει καμμια παιδεια και καμμια πλυση εγκεφαλου απο γονεις και σχολια , ο ελληνας ειναι φιλοξενος , αλλα μαλακας να του πατανε τον καλλο και να λεει κι ευχαριστω δεν ειναι .....Κι εγω μεταναστης ημουνα αλλα δε πειραξα ουτε μυγα , εκανα τη δουλεια μου κι εφυγα οπως ακριβως πηγα , ησυχα
Τωρα αν ειναι να παιζουμε με τις λεξεις για να δικαιολογησουμε την τριτοκοσμικη εικονα στην αθηνα παω πασο , κανε παιχνιδι
-
Οχι φιλε μου δεν σου κανω καθολου πλακα και ουτε παιζω με τις λεξεις, εγκληματιες και αγιοι θα υπαρχουν παντα....Διαβασε αν θελεις λιγο πιο προσεχτικα αυτα που λεω.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Ναι φιλε ειναι ΤΟΣΟ ασχημη
Συγγνωμη για το οφ τοπικ
Και πιστευεις οτι γι' αυτη τη ζουγκλα δεν ευθυνεται η αποψη σου (και πολλων αλλων) η οποια καταδικαζει
εκ προοιμιου και περιθωριοποιει ανθρωπους που ηρθαν να βρουν μια καλυτερη τυχη; Νομιζεις οτι αυτοι οι ανθρωποι σε ενα αρτια δομημενο κοινωνικο κρατος θα ειχαν -και κατα συνεπεια- θα δημιουργουσαν τα
προβληματα που αναφερεις ; Ιδανικες κοινωνιες δεν υπαρχουν αλλα γι'αυτο το χαλι που αναφερετε δεν φταινε μονο οι μεταναστες. Φταιμε ολοι εμεις που φοβομαστε το διαφορετικο γιατι ετσι μας μαθανε οι γονεις μας, το σχολειο και η κοινωνια. Η βια φερνει μονο βια και οπως παντα ξεκιναει απο τη σκεψη.
Τωρα θα μου πειτε, αν σου πεταξει καποιος στο δρομο το μαχαιρι μηπως θα αλλαξεις γνωμη; Το φαινομενο της εγκληματικοτητας ειναι η συνεπεια του φαινομενου του ρατσισμου. Και μην περιμενετε απο το κρατος και την αστυνομια να κανει αυτα που πρεπει να κανουμε εμεις σαν πολιτες. Καλυτερα απο το να διαμαρτυρομαστε για την κατασταση μηπως να δουμε αν ειμαστε κι εμεις υπευθυνοι με τη συμπεριφορα μας για αυτο που καταδικαζουμε;Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Διαφωνείς, όμως, με το γεγονός ότι κάθε κοινωνία έχει κάποιες αριθμητικές ανοχές στον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να υποδεχθεί, ενσωματώσει; Πιστεύεις ότι υπάρχει η δυνατότητα παροχής 'κανονικής' δουλειάς σε όλους, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη δημοσίευση; Για μένα το πρόβλημα έχει δύο σκέλη (α) τον ρατσισμό κάποιων (πολλών-λίγων, το συζητάμε) αυτοχθόνων που δεν επιτρέπει την ενσωμάτωση στην κοινωνία ακόμα και των μεταναστών που πληρούν τις 'προϋποθέσεις' (π.χ. δουλειά, εργατικότητα) και (β) ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που καθιστά αδύνατη εκ των πραγμάτων την ενσωμάτωση όλων τους και οδηγεί στην υπερβολική συγκέντρωσή τους υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης (άρα δημιουργία γκέτο, κτλ). Το να παραβλέπουμε είτε το (α) είτε το (β) αποτελεί για εμένα εθελοτυφλία. Θεωρώ και τα δύο εξίσου σημαντικά και θα έπρεπε να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση και των δύο σκελών: παραδειγματική τιμωρία των 'αυτοχθόνων' που εκμεταλλέυονται με μισθούς πείνας σε χωράφια, δρόμους, κτλ τους μετανάστες αλλά και επαναπροώθηση αριθμού αυτών στις χώρες τους. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε όλους.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Tόσο άσχημη είναι η κατάσταση παιδιά στην Αθήνα?Χειρότερη.Πολύ.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Οχι φιλε μου δεν σου κανω καθολου πλακα και ουτε παιζω με τις λεξεις, εγκληματιες και αγιοι θα υπαρχουν παντα....Διαβασε αν θελεις λιγο πιο προσεχτικα αυτα που λεω.κι εσυ φιλε μου , αν θελεις
Την επομενη φορα που θα κατεβεις απο τη θεσσαλονικη κανε μια βολτα στο κεντρο , ακομα κι απογευματινες ωρες , και θα δεις και μονος σου οτι καλη η ιδεολογια που θελεις να διατηρεις , αλλα η πραξη και η πραγματικοτητα ειναι πολυ σκληρες και δεν χωρουν παρερμηνειες7 στους 10 κατοικους του κεντρου στην αθηνα φοβουνται να βγουνε εξω απο την πορτα του σπιτιου τους συμφωνα με προσφατη ερευνα
Δεν νομιζω να τρελλαθηκε ολος αυτος ο κοσμος ξαφινικα και να βλεπει φαντασματαΚαι στην τελικη , εδω ειναι ελλαδα , ειναι δικη μας πατριδα , αυτοι εχουν δικαιωματα σαν μεταναστες , εγω σαν ελληνας δεν εχω δικαιωμα να κυκλοφορω στο δρομο χωρις να φοβαμαι οτι θα με ληστεψουν/προκαλεσουν σωματικη βλαβη (η και τα 2 μαζι οπως συμβαινει και συχνοτερα) 2/3 καλοπαιδα στην επομενη γωνια ?
Εχεις δει ποτε σου 80 χρονους δαρμενους μεχρι εξαθλιωσης απο μεταναστες για να τους αποσπασουν 100 ευρω απο τη πλουσια συνταξη τους ?
Πιστεψε με αν δεις αυτο το θεαμα οσες φορες το εχω δει εγω , θα παψεις να εισαι τοσο ευαισθητος οσον αφορα τα ανθρωπινα δικαιωματα των πακιστανων , αλβανων η οτιδηποτε τελος παντων που κανουν αυτες τις πραξεις -
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Χειρότερη.Πολύ.
Μαύρα χάλια. Απαίσια.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται κάποιος να προσθέσει κάτι άλλο για το ...ζοφερό της κατάστασης!
Πιο σοβαρά τώρα...
Σε ορισμένους δρόμους, ουσιαστικά βλέπεις μόνον μετανάστασες. Μιλάμε για το κέντρο κάτω από την Ομόνοια. Είναι λίγο γκέτο δηλαδή... Αλλού, είναι μια χαρά: Ψυρρή, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Κολωνάκι, εγώ είδα παντού κόσμο όταν βγήκα και μάλιστα πολύ... Ίσως να έχει κόψει λίγο από τα Εξάρχεια, αλλά εκεί δεν είναι λόγω μεταναστών προφανώς...Γενικά, δεν είναι τόσο χαλαρά όπως σε μια επαρχιακή πόλη. Προφανώς, ΔΕΝ είναι τόσο τραγικά όπως παρουσιάζονται από κάποιους. Σίγουρα πάντως έχει χειροτερεύσει η κατάσταση τα τελευταία χρόνια...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προφανώς, ΔΕΝ είναι τόσο τραγικά όπως παρουσιάζονται από κάποιους.Αυτο να το πεις στην αδελφη μου....κατεβαινοντας απο Αθηνας προς Πειραιως νομιζω απο Σοφοκλεους και αφου εχει σταματησει πισω απο λεωφορειο που κανει σταση περικυκλωθηκε απο αλλοδαπους οι οποιοι προσπαθησαν να ανοιξουν το αυτοκινητο...ευτυχως ξεκινησε το λεωφορειο και προλαβε να απομακρυνθει πριν αρχισουν τα χειροτερα...
Εdit: Το περιστατικο συνεβη μερα μεσημερι καθημερινης....
-
θα προσθέσω, την σοφοκλέους , την σωκράτους-πανω απο την κουμουνδουρου..την αχαρνων, την πατησίων, την Κυψελη, τα Πατήσια, τα πετραλωνα, τον Αγ, ιωαν Ρεντη, το Μοσχάτο, την λαχαναγορά, την καλλιθέα, την πλατεία Λουδοβίκου-ή Οδυσσού- όπως λεγεται -ακριβως έξω απο τον ηλεκ Πειραιά,και τα στενά που περιβάλλουν τους ανωτέρω δρομους!
σε ΄΄ολα τα υπόλοιπα μέρη της Πατρίδας μας , έχουμε -ακόμη -το ελεύθερο να κυκλοφορούμε εμείς ΟΙ ελληνες !!δεν το παίζω έξυπνος, αλλά επειδή τα προηγούμενα χρόνια κυκλοφορούσα με αυτοκίνητο, ή μοτο, δεν αντιλήφθηκα Ποσο μεγαλο ήταν το προβλημα με τους μεταναστες..
τα τελευταία 11 χρόονια όμως, συνταξιούχος -αρα ανεργος -και εχοντας ελεύθερο χρονο, και κυκλοφορώντας στα παραπανω αναφερόμενα σημεία, νοιώθω περιττός, και άχρηστος, αφού πρεπει να ξερεις και την γλωσσα της περιοχής, ακόμη και για να αγοράσεις τσίγάρα !
παραδειγμα, στην κυψελη, όλα τα περίπτερα τα έχουν αλβανοι, στου ρεντη έχουν και τα σουβλατζίδικα,στα βενζινάδικα πρεπει να ξερεις πακιστανικά για να βάλεις βενζίνη, στην αγησιλάου, που έχει φθηνα ρούχα πρεπει να μιλάς Κινέζικα....
αλλά εμείς, να μήν ξεχάσουμε , ΌΤΙ :Ο ΛΑΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ !
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ !!
-
Επειδή η συζήτηση έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια των 'Ζώα, Ζώα, Ζώα', προτείνω να μεταφερθούμε σε πιο κατάλληλο περιβάλλον. Ψάχνοντας για άσχετο θέμα (το περί κοινωνικής συμπεριφοράς ανδρών και γυναικών) βρήκα το viewtopic.php?f=13&t=14579, που ίσως είναι πιο κατάλληλο.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προφανώς, ΔΕΝ είναι τόσο τραγικά όπως παρουσιάζονται από κάποιους.
Αυτο να το πεις στην αδελφη μου....κατεβαινοντας απο Αθηνας προς Πειραιως νομιζω απο Σοφοκλεους και αφου εχει σταματησει πισω απο λεωφορειο που κανει σταση περικυκλωθηκε απο αλλοδαπους οι οποιοι προσπαθησαν να ανοιξουν το αυτοκινητο...ευτυχως ξεκινησε το λεωφορειο και προλαβε να απομακρυνθει πριν αρχισουν τα χειροτερα...
Εdit: Το περιστατικο συνεβη μερα μεσημερι καθημερινης....
Αυτόματο κλείδωμα rulez! Πάντα ενεργοποιημένο.
-
η λυση ειναι μια.
να επιτραπει η οπλοφορια , να ενεργοποιηθει η θανατικη καταδικη και να βυθιζονται τα πλοια με τους μεταναστεςΥΓ η αμερικη που ειναι υποδειγμα οργανωμενης χωρας δεν εχει προβλημα με τους μεταναστες?
απλα κι εκει υπαρχουν συμφεροντα απο καποιους εργοδοτες οι οποιοι σε ολες τις χωρες αποτελουν ενα μικρο κομματι του πληθυσμου (μιας και μιλησατε για 'εκμεταλλευση') -
QsisVTS
Οργανωμενη χωρα ειναι η γερμανια ,η αμερικη ειναι ενα μπουρδελο. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
QsisVTS
Οργανωμενη χωρα ειναι η γερμανια ,η αμερικη ειναι ενα μπουρδελο.Η Γαλλία είναι οργανωμένη; Κι εκεί τεράστιο πρόβλημα.
Η Ιταλία; Τα ίδια.
Η Δανία; Τα ίδια.
Η Ολλανδία; Τα ίδια..Το πρόβλημα αφορά όλους, γιατί δεν είναι πρόβλημα μόνον...διαδικαστικό: από τη στιγμή που κάποιοι ζουν το λιγότερο άνετα και άλλοι δεν έχουν να φάνε, ε, τι περιμένεις;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
QsisVTS
Οργανωμενη χωρα ειναι η γερμανια ,η αμερικη ειναι ενα μπουρδελο.Στη Γερμανία μπορείς να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή και να μην μιλήσεις ούτε δύο λέξεις στα Γερμανικά (βλ. ελληνικές και τουρκικές γειτονιές, ή πόλεις όπως η Στουτγκάρδη). Ή ακόμα να είσαι σε πολυπολιτισμικές πόλεις (π.χ. Βερολίνο) που βλέπεις με την ίδια συχνότητα γερμανούς και ξένους.
Τα ίδια ισχύουν και Λονδίνο ας πούμε.
Νέα Υόρκη αν μπεις σε ταξί δύσκολα να συνεννοηθείς στα αγγλικά και σίγουρα βλέπεις λιγότερους αμερικάνους από εν γένει φυλές του κόσμου.
+όσες είπε και ο από πάνω κύριος
Γενικώς ΔΕΝ είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό. Σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου υπάρχουν γειτονιές μεταναστών όπως και επαγγέλματα μεταναστών. Και ναι αυτά τα επαγγέλματα είναι συνήθως ταξιτζήδες, περιπτεράδες, βενζινάδες, μικροπωλητές, ταμίες σε SM, πόρνες κ.ο.κ.
Ψυχραιμία. Δεν είναι όλα τα κοινωνικά φαινόμενα του κόσμου ελληνικές πατέντες.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]