-
Η ΔΕΗ πώς σας φαίνεται? Έχει καλή μερισματική απόδοση (7,5-8%) και πιστεύω ότι τώρα που το κράτος έχει ανάγκη για έσοδα μπορεί να την πιέζει να δίνει καλά μερίσματα και στο μέλλον. Το μόνο πιθανό ρίσκο που βλέπω είναι αν θα γίνουν ανοίγματα στην αγορά ενέργειας και αν και πόσο αυτα την επηρεάσουν. Κατα τ'άλλα σταθερή εταιρία με σταθερά εισοδήματα, ιδιαίτερα σημαντικό για αυτη την περίοδο.
-
Αν θεωρησουμε οτι καποια εταιρεια ειχε καποτε κινητρο να παρουσιαζει κερδη λογω ΧΑΑ (κατι που εκανε συστηματικα η ΔΕΗ πειραζοντας τις αποσβεσεις),αυτο πλεον μαλλον εκλειπει, αφενος γιατι οι επενδυτες εγιναν λαγοι,αφετερου γιατι ο νεος φορολογικος νομος ποινικοποιει το κερδος με πολυ βαριες ποινες
Η περιπτωση της ΔΕΗ εχει πολλες ιδιομορφιες:
Το περιβοητο ανοιγμα της αγορας το συζηταμε απο την δεκαετια του 90 για να φτασουμε στο σημερα με ελαχιστη εως μηδενικη προοδο,παρόλα αυτα αν ειναι να γινει κατι ουσιαστικο προς αυτη την κατευθυνση,θα γινει εντος του 2011 ή ποτέ.
Τα δικαιωματα ρυπων απο το 2013 μπορουν πολυ απλα να μηδενισουν αμεσα την οποια κερδοφορια της,αυτα μπορει απλα να τα πασαρει στους καταναλωτες αλλα πλεον δεν ειναι δεδομενο εαν αυτοι ειναι σε θεση να το αντεξουν.
Η ρητρα καυσιμων στην πραξη λειτουργει μονο εις βαρος της κερδοφοριας της επιχειρησης και οχι εις βαρος του καταναλωτη,πρωτοφανες και σιγουρα εξω απο καθε οικονομικη λογικη.
Ο απαρχαιωμενος εξοπλισμος της πνεει τα λοίσθια και το κρατος ουτε μπορει,ουτε επιτρεπεται να κανει τον επενδυτη παλι,αγνωστο ομως για τι χρονικο οριζοντα μιλαμε.
Εν κατακλειδι η αμυντικοτητα της μετοχης ειναι μεν υπαρκτη,αλλα θα δοκιμασθει σκληρα στα ερχομενα χρονια,η απελευθερωση της αγορας σε καποιες περιπτωσεις εκτοξευσε τα κερδη κρατικων εταιρειων που επαιξαν καλα το παιχνιδι (πχ EDF Γαλλία), αλλα στην Ελλαδα κοινος στοχος κυβερνησης-ΓΕΝΟΠ ειναι η επιστροφη στο 1980.
-
Τόσο μέτρια δλδ. Τεσπα συνεχίζω το σαφάρι μήπως και βρω καμία που να αξίζει Thx
-
ο Μυτιλ ειναι καλη περιπτωση εταιρειας (καμια φορα εταιρεία και μετοχη δεν ταυτιζονται).
Δυσκολα θα την βγαλει απο το χρηματιστήριο (ειναι ο φυσικος του χωρος), βγαζει κερδη και στην υφεση (απο trading σε μεταλλα και νομισματα),και εχει μπει δυναμικα στο LNG.
Αν θα διαλεγα μια εταιρεια απο ολο το ΧΑΑ,νομιζω θα ηταν αυτη,αλλα και παλι οχι σε τετοιες τιμες,θεωρω οτι το ΧΑΑ εχει μεγαλα περιθωρια πτωσης. -
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σίγουρος (χωρίς εισαγωγικά) τρόπος να βγάλει κανείς χρήματα! Η αγορά Ελληνικών ομολόγων!
Το 15ετές έχει καθαρό κουπόνι κοντά στο 5% και διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το 60% της ονομαστικής του αξίας, με ελάχιστη αγορά τις 50.000.
Δηλαδή με λίγο πάνω από 30.000 ευρώ κανείς απολαμβάνει 2500 ευρώ ετήσιο τόκο και τη δυνατότητα (αν το κρατήσει μέχρι τη λήξη) να πάρει σε ~15 χρόνια 50.000 ευρώ (αναφέρομαι πάντα στην αγορά από τη δευτερογενή αγορά μέσω κάποιας χρηματιστηριακής)
Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάποιας μορφής αναδιάρθωση του χρέους (ίσως στο 'τζαστ' να τα καταφέρουμε) ακόμα και να υπάρξει πάντως χαμένος δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς...
Γενικά αν τα βάλει κανείς κάτω, μαζί με την πλύση εγκεφάλου που μας έχει γίνει και το γεγονός ότι ήδη φλερτάρουμε με πρωτογενές ισοζύγιο (τα έσοδα στο 7μηνο ήταν παρόμοια με τα έξοδα εξαιρουμένων δαπανών για τόκους) α π ο κ λ ε ι ε τ α ι να βρεθεί κανείς χαμένος αν αγοράσει τώρα και έχει τη δυνατότητα να τα κρατήσει για αρκετά χρόνια.Ασχετο: αυτό το thread πρέπει να έχει να πέσει τόσο χαμηλά από το Μάρτιο που το χρηματιστήριο έξυνε πάτο...Πόσο πιο χαμηλά να μπορεί να πάει άραγε από τις 1500 μονάδες?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ασχετο: αυτό το thread πρέπει να έχει να πέσει τόσο χαμηλά από το Μάρτιο που το χρηματιστήριο έξυνε πάτο...Πόσο πιο χαμηλά να μπορεί να πάει άραγε από τις 1500 μονάδες?
δες τα 'κερδη' των εισηγμενων, και θα παρεις μια καλη ιδεα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ασχετο: αυτό το thread πρέπει να έχει να πέσει τόσο χαμηλά από το Μάρτιο που το χρηματιστήριο έξυνε πάτο...Πόσο πιο χαμηλά να μπορεί να πάει άραγε από τις 1500 μονάδες?
Μα πάντα υπάρχει μια καλή/πειστική αφορμή!
-
Μα πάντα υπάρχει μια καλή/πειστική αφορμή!
ο τολμων νικα τοτε
-
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σίγουρος (χωρίς εισαγωγικά) τρόπος να βγάλει κανείς χρήματα! Η αγορά Ελληνικών ομολόγων!θεωρώ οτι είναι σίγουρος τρόπος να βγεις χαμένος (όχι απαραίτητα λογιστικά αλλά σίγουρα ουσιαστικά)
είμαι ακόμα οπαδός της ρευστότητας. δεν ξέρω για πόσο.άνοιξε ξανά το shorting απο σήμερα?
-
H αγορά ελληνικων ομολογων εμπεριεχει μεγαλο ρισκο, αλλα εχει πιθανοτητες μεγαλων κερδων επισης.
Αντιθετα οι ελληνικες μετοχες εχουν βεβαιη χασουρα κυριως για τον λογο που αναφερω παραπανω:'ποινικοποιηση' του κερδους!
Αξιζει να το ψαξει κανεις,απο ξενη τραπεζα μου εχουν πει οτι εχουν μπει σε αυτο το παιχνιδι και σκοπευουν να μπουν κι αλλο,αλλα βεβαια αλλο τι κανουν τα μεγαλα παιδια,αυτο δεν ειναι απαραιτητα καλο για εμας.Τα σημερινα νεα για πιθανή καταργηση της φοροαπαλλαγης στο πετρελαιο θερμανσης μπορουν να αλλαξουν πολλα στο ταμπλώ...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Γενικα εχει να πεσει πολυ κλαμα με τα τραπεζοχαρτα,σε αυτό εμμένω εδω και μηνες,οι σημερινες τιμες θα φανταζουν πολυ υψηλες περιπου το 2011
Good, αν πάει η τιμή της Εθνικής στα 8e θα αγοράσω ακόμη κι εγώ.
-
Είχα να μπω 5 μέρες και ο μόνος λόγος που μπήκα σήμερα ήταν αυτός, να δω κάποιο σχόλιο για την Εθνική. . Κι εγώ σκέφτομαι συνέχεια αυτό που έγραψα τότε.
Βάζω στοίχημα ότι σε 3 χρόνια θα είναι στα 16e, 120% πάνω.
Όποιος έχει τα κότσια να ρισκάρει θα βγεί κερδισμένος. -
Ετσι μου 'ρχεται να αγοράσω εθνική για τα παιδιά και να την κρατήσω 18 χρόνια αντί να έχω ένα κουβά λεφτά στον ηλίθιο λογαριασμό Alpha 1-2-3
Τι στην ευχή... -
nass για πες, γιατί σκέφτεται να ανοίξει 123 και ένας φίλος μου για το παιδάκι του.
-
Μια μαλακία και μισή, ασήμαντο επιτόκιο (2% για πάνω από €5000 και μιλάμε για κατάθεση 'προθεσμίας' 18 ετών ) αλλά κάθε χρόνο σου στέλνουν ένα δωράκι των €10 (του στυλ 'CD με τα ζουζούνια' )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ετσι μου 'ρχεται να αγοράσω εθνική για τα παιδιά και να την κρατήσω 18 χρόνια αντί να έχω ένα κουβά λεφτά στον ηλίθιο λογαριασμό Alpha 1-2-3
Τι στην ευχή...Καλησπέρα,
τι το λες και δεν το κάνεις?? Εγώ το έκανα......είχα τον 1-2-3 για τα παιδιά και τον έκλεισα, καλύτερα 500 τεμ ΕΤΕ για έκαστο στα 7+ Ευρώ....
-
Αύριο ντε, έχουμε και άλλες δουλειές
-
ΕΕΕΕΛΑΑΑΑ ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ....!!!! Εθνική στα 7,20 έχουμε λεμεεεεεε...!!!
-
Tιμη διαθεσης τα 5.20,κατω απο εκει αποκταει καποιο ενδιαφερον
Θα δωσει και μερισμα (το 3010 ) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Tιμη διαθεσης τα 5.20,κατω απο εκει αποκταει καποιο ενδιαφερον
Θα δωσει και μερισμα (το 3010 )τι εννο'ας ? .... εγω βλεποντας την κατρακύλα της θεωρησα το 6ακι καλό ...
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]