-
αν είναι 50% κάτω κάποιοι άλλοι θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση από εμένα , οπότε το θεωρώ απίθανο να συμβεί.
Ο χρήστης wantone έγραψε:
τοτε μενεις με μια αποδοση 1.2% αν υποθεσουμε οτι τα αμοιβαια δεν εχουν κοστη εισοδου εξοδου και αλλες προμηθειες.Τις προμήθειες θέλω να δώ αύριο, αν είναι μεγάλες θα πάω FBB με 3,1% για 6 μήνες .
Ops αν οι δείκτες πέσουν 10% όχι +1,2% , μείωση κεφαλαίου θα έχω.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
αν είναι 50% κάτω κάποιοι άλλοι θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση από εμένα , οπότε το θεωρώ απίθανο να συμβεί.τοτε μενεις με μια αποδοση 1.2% αν υποθεσουμε οτι τα αμοιβαια δεν εχουν κοστη εισοδου εξοδου και αλλες προμηθειες.
Τις προμήθειες θέλω να δώ αύριο, αν είναι μεγάλες θα πάω FBB με 3,1% για 6 μήνες .
Θα χασεις 3% απο το κομματι των αμοιβαιων αλλα θα παρεις 4.2% απο την προθεσμιακη. Αρα νετ εισαι +1.2%.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θα χασεις 3% απο το κομματι των αμοιβαιων αλλα θα παρεις 4.2% απο την προθεσμιακη. Αρα νετ εισαι +1.2%.
Αν οι δείκτες πέσουν 10% πώς θα χάσω μόνο 3% και όχι 10% από ο κομμάτι των αμοιβαίων;
-
@ nickolas Όντως δεν με εννόησες. Όταν βρω χρόνο θα λάβεις αναλυτικό pm.
-
Να πάρει , γίνεται σφαγή με τη Νορβηγική Κορώνα , δείτε διαφορές μέσα σε 15 μέρες.
http://www.naftemporiki.gr/markets/mone ... 9&id=synal
http://www.naftemporiki.gr/markets/mone ... 9&id=synal
Πάω να αλλάξω ευρώ αμέσως, προλαβαίνω-δεν προλαβαίνω να κερδίσω κάτι.
-
«Θα περάσουν πολλοί μήνες πριν την ανάκαμψη»…
2 Αυγούστου 2009Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από τις προηγούμενες επίσημες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, οι οποίες απέπνεαν σαφώς μία αισιοδοξία για τις προοπτικές εξόδου από την κρίση.
Ωστόσο, το καθιερωμένο διάγγελμα που απευθύνει, μέσω του ραδιοφώνου και του διαδικτύου, ο Μπάρακ Ομπάμα στον αμερικανικό λαό έβγαλε το Σάββατο έναν εντελώς διαφορετικό κλίμα…
«Τα στοιχεία που ήρθαν την Παρασκευή στην δημοσιότητα (σ.σ. αν και με χαμηλότερους ρυθμούς, η οικονομία συρρικνώθηκε και στο δεύτερο τρίμηνο) για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ δείχνουν ότι η ύφεση ήταν κατά πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις που εξέφραζαν οι πάντες όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για να προσθέσει ότι θα περάσουν ακόμη πολλοί μήνες για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και για την δημιουργία θέσεων εργασίας σε μία χώρα που έχει χάσει από τον Δεκέμβριο 6,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Οι δε ειδικοί που έλαβαν μέρος σε έρευνα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg εκτιμούν ότι η ανεργία, από το 9,5% τον Ιούνιο, θα ξεπεράσει το 10% στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς.
-
Δε ξέρω αν η ανάκαμψη αργεί ή όχι, τους τελευταίους 11 μήνες πάντως κατάφερα να έχω αυγατίσει κατά 25% το προσωπικό μου χαρτοφυλάκιο (έχοντας αγοράσει αρχικά ~600 μονάδες πάνω από το σημερινό ΓΔ) και κατά 60% το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζομαι για τον αδερφό μου, ενώ και οι γονείς μου βρίσκονται στο +20% μετά από δική μου παρότρυνση να αγοράσουν.
Ναι, είναι προφανές ότι η ανάκαμψη έρχεται αργά και βασανιστικά με πολλές παράπλευρες απώλειες, νομίζω όμως ότι κάποιος που αγοράζει μεθοδικά και όχι μέσω αμφιβόλου ποιότητος προτάσεων από τρίτους έχει πολλές προοπτικές να βγει πολύ κερδισμένος.
Εξπέρ προφανώς και δεν είμαι, έχοντας κάνει όμως μέσα σε αυτούς τους μήνες 7 πλάσιο τζίρο από την αξία του χαρτοφυλακίου μου τουλάχιστον μπορώ να πω ότι έχω πετύχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση απ' ότι θα είχα αν είχα αφήσει τα χρήματα στις αρχικές μου επιλογές, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψιν τα χρήματα για προμήθειες, φόρους, κτλ.
Υπάρχουν επιχειρήσεις με ισχυρή κερδοφορία ακόμα και μέσα στην κρίση που οι μετοχές τους καταποντίστηκαν 'αδικαιολογήτως' (από φόβο για το χειρότερο που τελικά δεν ήρθε), ενώ υπάρχουν και πολλές επιχειρήσεις που λόγω κακών πρόσκαιρων μεγεθών έχουν/είχαν υπερυποτιμηθεί, σιγά σιγά όμως οι μετοχές τους επανακάμπτουν και διαθέτουν και πολύ καλές προοπτικές. Ναι, το χρηματιστήριο είναι ρίσκο, νομίζω όμως ότι κάποιες μετοχές αξίζουν το ρίσκο, καθώς μεσομακροπρόθεσμα (σε κανα δυο χρόνια το πολύ) τις βλέπω τουλάχιστον 2-3 φορές πάνω από την τωρινή τους αξία.
-
Συμφωνώ με τις απόψεις σου με τη μόνη διαφορά ότι δεν αποκλείω το χειρότερο, νομίζω, αν και δεν ελπίζω (ή μήπως ελπίζω...;; ), ότι μπορεί και να έρθει οπότε καλό είναι να κρατάμε και ολίγη ρευστότητα για τότε.
Και μην ξεχνάμε ότι θετικά ποσοστά που δεν είναι στην τσέπη μας.... δεν είναι στην τσέπη μας! -
+50% μπορεις να γραψεις και στο καζινο παιζοντας μαυρο-κοκκινο.
Το θεμα ειναι αν η οικονομια δικαιολογει κατι τετοιο,παραδειγμα που ανεφερα πριν μερικα posts,η Ασπις με το ενα ποδι στον ταφο και απληρωτο προσωπικο επι σειρα μηνων ειναι +50% απο τα χαμηλα ετους,αυτο σημαινει οτι η εταιρεία εχει κερδοφορια ή οτι η ελληνικη οικονομια παει καλα;Τιποτα απο αυτα,ειναι απλως παιχνιδια traders και αετονυχιδων.Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι τα χειροτερα δεν ηρθαν οσο βλεπουν τον μισθο να μπαινει καθε μηνα, ομως δεν ξερουν απο πισω τι αγωνας γινεται για να εξασφαλισθει αυτος ο μισθος.Μετα τον Οκτωβρη θα εχουμε νεο τσουναμι χρεοκοπιων (παγκοσμιως).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι τα χειροτερα δεν ηρθαν οσο βλεπουν τον μισθο να μπαινει καθε μηνα, ομως δεν ξερουν απο πισω τι αγωνας γινεται για να εξασφαλισθει αυτος ο μισθος.Μετα τον Οκτωβρη θα εχουμε νεο τσουναμι χρεοκοπιων (παγκοσμιως).
Παντα υποψιαζόμουν πως κάποια αφεντικά ιδρώνουν για να πληρώνομαι το μεροκάματο μου
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι τα χειροτερα δεν ηρθαν οσο βλεπουν τον μισθο να μπαινει καθε μηνα, ομως δεν ξερουν απο πισω τι αγωνας γινεται για να εξασφαλισθει αυτος ο μισθος.Μετα τον Οκτωβρη θα εχουμε νεο τσουναμι χρεοκοπιων (παγκοσμιως).
Παντα υποψιαζόμουν πως κάποια αφεντικά ιδρώνουν για να πληρώνομαι το μεροκάματο μου
Εμπρός, εμπρός στον αγώνα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γελατε ε; Eιναι επειδη ειστε στην αλλη πλευρα.
Στην πλευρα που δεν ειστε ειναι διαβουλευσεις με τραπεζες,υποθηκες,δανεια ΤΕΜΠΕ,παρακαλια σε πολιτικους,διαπραγματευσεις με προμηθευτες για διακανονισμο κτλ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
+50% μπορεις να γραψεις και στο καζινο παιζοντας μαυρο-κοκκινο.
Το θεμα ειναι αν η οικονομια δικαιολογει κατι τετοιο,παραδειγμα που ανεφερα πριν μερικα posts,η Ασπις με το ενα ποδι στον ταφο και απληρωτο προσωπικο επι σειρα μηνων ειναι +50% απο τα χαμηλα ετους,αυτο σημαινει οτι η εταιρεία εχει κερδοφορια ή οτι η ελληνικη οικονομια παει καλα;Τιποτα απο αυτα,ειναι απλως παιχνιδια traders και αετονυχιδων.Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι τα χειροτερα δεν ηρθαν οσο βλεπουν τον μισθο να μπαινει καθε μηνα, ομως δεν ξερουν απο πισω τι αγωνας γινεται για να εξασφαλισθει αυτος ο μισθος.Μετα τον Οκτωβρη θα εχουμε νεο τσουναμι χρεοκοπιων (παγκοσμιως).
Εγώ δεν είπα πουθενά ότι μέτρο σύγκρισης είναι η Aspis και η κάθε Aspis. Φυσικά και οι εταιρίες της Aspis είναι παραπάνω από απλά προβληματικές (Οι ασφαλιστικές και ειδικότερα οι μικρότερες πάντα είχαν προβλήματα, ενώ και οι μικρές τράπεζες φυτοζωούν χρόνια τώρα, αυτό είναι γνωστό) και φυσικά και δε θα ρισκάριζα πάνω τους ακόμα και αν θα υπήρχε η πιθανότητα να πλουτίσω τελικά αν ο κ. Ψωμιάδης έκανε καμια καλή κομπίνα για να σώσει την κατάσταση. Δεν υπάρχουν όμως μόνο εταιρίες τύπου Aspis στο ταμπλό. Υπάρχουν κατασκευαστικές και εταιρίες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία καταφέρνουν και παραμένουν έστω και οριακά κερδοφόρες, ικανές να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, διατηρώντας όμως τη μεγάλη ακίνητη περιουσία τους ανέπαφη έτσι ώστε να επωφεληθούν μελλοντικά (Μηχανική, Pasal, κτλ). Υπάρχουν εμπορικές επιχειρήσεις που μπορεί να παρουσιάζουν μειωμένες πωλήσεις επί του παρόντος, παραμένουν όμως απόλυτα βιώσιμες και με πολύ μεγάλα περιουσιακά στοιχεία. Ναι μεν λοιπόν η τιμή τους έχει καταποντιστεί, καλώς ή κακώς όμως ακόμα και αν χρειαστεί 3 χρόνια για να βγούμε από την κρίση οι προοπτικές να βγάλει κανείς μεγάλο κέρδος είναι ιδιαίτερα υψηλές. Οι τράπεζες κινδυνεύουν περισσότερο λόγω της φύσης των εργασιών τους, θα επιμείνω όμως στην άποψη που είχα και προ 10μήνου, αν δηλαδή π.χ. η Εθνική κινδυνεύει πραγματικά με φούντο τότε το λιγότερο που θα με νοιάξει θα είναι τα λεφτά που έχω επενδύσει πάνω της.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γελατε ε; Eιναι επειδη ειστε στην αλλη πλευρα.
Στην πλευρα που δεν ειστε ειναι διαβουλευσεις με τραπεζες,υποθηκες,δανεια ΤΕΜΠΕ,παρακαλια σε πολιτικους,διαπραγματευσεις με προμηθευτες για διακανονισμο κτλΚαι όλα αυτά για να πάρω μεροκάματο εγώ;
(Μην το παίρνεις και πολύ σοβαρα, πλάκα κάνω) -
Να πάρει έμπλεξα με την Εθνική και μου καθυστέρησαν μια μέρα το συνάλλαγμα. Αποτέλεσμα 50e χασούρα αφού η ισοτιμία της Νορβηγικής κορόνας αλλάζει κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Ας ελπίσουμε οτι θα συνεχίσει περίπου έτσι μέχρι το χειμώνα.
-
Θα είναι δύσκολο το φθινόπωρο; Βλέπετε κάποιο φως από τη διαφαινόμενη βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών;
'Ήδη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, με τους περισσότερους τομείς της οικονομίας να δείχνουν αρνητικούς ρυθμούς δραστηριότητας. Όσο δε αφορά τις τράπεζες, απέφυγαν το κραχ, αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη. Δεν νομίζω λοιπόν πως βελτιώνεται η κερδοφορία τους – κάθε άλλο. Οι επισφάλειές τους, τα δάνεια σε πελάτες οι οποίοι δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν αυξάνονται ανησυχητικά. Και αναγκάζονται οι τράπεζες να τα αναδιαπραγματεύονται για να μη φαίνονται τόσα πολλά «σε καθυστέρηση». Βγάζουν, όμως, κέρδη από τους τίτλους του Δημοσίου. Επενδύουν με επιτόκιο 4%, τα καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που τις δανείζει με επιτόκιο 1%. Εύκολο κέρδος – για όσο διαρκέσει.'
http://www.petrosdoukas.gr/default.aspx?id=2&aid=146Επενδύουν με επιτόκιο 4%, τα καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που τις δανείζει με επιτόκιο 1%,
αμ έτσι ξέρω κι εγώ , πφφφφ
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Επενδύουν με επιτόκιο 4%, τα καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που τις δανείζει με επιτόκιο 1%,
αμ έτσι ξέρω κι εγώ , πφφφφ
Kαι ταυτοχρονα καλεις τους πελατες για να τους ανεβασεις το spread του δανειου,μιλαμε για στρατηγικες οχι αστεια
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
@ puntolord Όταν γράφεις για 'δικαίωση' ευελπιστώ ότι εννοείς παντελόνιασμα κερδών, έτσι; Στις παρούσες συνθήκες η δικαίωση δείχνει να είναι εξαιρετικά βραχύβια.
Βλέπεις την τάση και ενεργείς αγαπητέ.....η τάση στην παρούσα φάση είναι ανοδική, βραχυχρόνιες διορθώσεις - για μένα - είναι ευκαιρία επανατοποθετήσεων....
20 ευρώ για την Εθνική πάντως είναι μια απολύτως 'δίκαιη' τιμή για να πουλήσει κάποιος.
Να πω την αλήθεια, ποτέ δε συμπάθησα τις τράπεζες. Το μόνο χειρότερο είναι οι ασφαλιστικές (εξαιρούνται πάντα οι δικηγόροι).
'Τρώνε' πολλά λεφτά για να παράξουν λίγο (υποκειμενικά έστω) έργο.
Εγώ πάντως για να το θέσω πιο σωστά, δε θα έδινα σε καμία απολύτως περίπτωση πάνω από 20 ευρώ για να αγοράσω μετοχές της Εθνικής σήμερα.
Αλλά εγώ πάλι έχω πάντα πρόβλημα όταν βλέπω τις τράπεζες να βγάζουν πολλά λεφτά!
Eίναι η πιο υπερτιμημένη τράπεζα, αλλά πάντα ήταν. Μακροπρόθεσμα δύσκολα θα χάσει κανείς αλλά στα 20 ευρώ σήμερα νομίζω είναι 'ahead of the curve' που λένε και οι Άγγλοι.
Με λίγα λόγια, υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες αλλού μάλλον.Για την τιμή της ΕΤΕ ειδικά που αναφέρεις, και πάλι σχετικό είναι. Αυτός που αγόρασε στα 8-10 ευρώ να την πουλήσει στα 20, αυτός που την αγόρασε στα 15-16 όχι, εκτός και αν είναι της αρπαχτής.....
Η ΕΤΕ έκανε υψηλό 45 ευρώ όπου ήταν φουσκάρα, έκανε χαμηλό 8,5 ευρώ όπου ήταν ΤΖΑΜΠΑ!! Η διαφορά μεταξύ των 2 τιμών είναι 36,5 ευρώ, δια 2 είναι 18,25 ευρώ, συν 8,5 ευρώ = **26,75 ευρώ είναι μια λογική τιμή για την μεγαλύτερη και ισχυρότερη τράπεζα........για μένα βέβαια. **
Οπότε, ο καθένας κάνει το κουμάντο του......
ΥΓ: εγώ πχ. έχω κέρδη 47% ήδη στην ΕΤΕ και δεν πουλάω ακόμα....
.....πριν 2,5 μήνες το είχα γράψει και χλευάστηκα για την απλότητα του υπολογισμού μου.....για να δούμε πότε θα το πιάσουμε το νούμερο αυτό.....καλά κέρδη στους έχοντες υπομονή.......και μετοχές....
-
Εσύ όμως δεν μασάς από χλευασμούς και @@, ξέρεις και απέδειξες την ορθότητα του υπολογισμού
Άμα πιάσουμε δηλ. τα 26.75 ο υπολογισμός σου θα αποδειχτεί σωστός, ε ;;Εγώ θεωρώ πάντως λογική τιμή τα 24 ευρώ νούμερο το οποίο προκύπτει από τα 26.75 αν αφαιρέσουμε τα 2.7% που είναι η γκανιότα της ρουλέτας που έπαιζα χτες.
Αν όμως αύριο παίξω αμερικάνικη με τα 2 μηδενικά, θα πρέπει να αφαιρέσω γκανιότα 5.2 ; , το οποίο όμως είναι και το χαμηλό της 01/04/2003, ΕΤΕ κλείσιμο = 5.19 ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑΑστα γ@μα τα, άμα μπλέξεις με μαθηματικά δε βγάζεις άκρη, θα το ρίξω στο πλέξιμο
-
Μιλαγα με εναν τραπεζιτη τις προαλλες,μην σας πω ποσο αγαπανε τις κατασκευαστικες και τις εταιρειες διαχειρισης ακινητων αυτες τις μερες Ο αλλοτε ερωτας εγινε εφιαλτης,ομως τα διαζύγια εχουν δυσβάσταχτο κοστος.
Προσωπικα εμμενω στις προβλεψεις μου για νεο πτωτικο κυμα πριν το 2010,αυτη την στιγμη τα χρηματιστηρια ακολουθουν καποιος δεικτες των ΗΠΑ που δειχνουν ανοδο (και οντως την δειχνουν αλλα δεν νομιζω οτι ειναι δυνατον να προκειται για συντηρησιμη αναπτυξη οταν η ανεργια στις ΗΠΑ αγγίζει το 16% δια στοματος FED).
Η νεα γριππη θα αποτελεσει βραχυχρονιο ρυθμιστικο παραγοντα,θα φερει κερδοφορια σε καποιες φαρμακευτικες και εναν άλφα πανικο στις αγορες οταν αρχισουν να ερχονται βροχη τα κρουσματα (λογω χειμωνα).
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]