-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Απο κει κ περα, ουτε εγω εχω εμπιστοσυνη στον (μερικες φορες 'ελληναρα', οταν εχουμε να κανουμε με τετοιες ρατσες) ιδιοκτητη τους, εχω εμπιστοσυνη στη παρτη μου: εχοντας μεγαλωσει με σκυλους ξερω κ πως να καταλαβω τις διαθεσεις ενος σκυλου, και πως να τον αντιμετωπισω ωστε να μη γινει καμμια στραβη. Εχε υπ'οψιν σου, μεγαλοσωμος σκυλος θα σου επιτεθει μονο τον πειραξεις ή νιωσει οτι απειλειται. Εκτος βεβαια αν λαβει τετοια εντολη απο τον ιδιοκτητη, οποτε εκει ουτε ο σκυλος φταιει, ουτε εσυ μπορεις να κανεις τιποτα.
ΥΓ Εγω, αν μου εκανε κατι τετοιο ο οποιοσδηποτε (να μου σκοτωσει το σκυλο), θα το εκανα σκοπο της ζωης μου να εκτελεσω τα παιδια του. Κ θα του το ελεγα απο τη πρωτη στιγμη.
+00
Αλλος Καιζερ Σοζε απο εδω. Κοιταξε το και εσυ.
-
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Απο κει κ περα, ουτε εγω εχω εμπιστοσυνη στον (μερικες φορες 'ελληναρα', οταν εχουμε να κανουμε με τετοιες ρατσες) ιδιοκτητη τους, εχω εμπιστοσυνη στη παρτη μου: εχοντας μεγαλωσει με σκυλους ξερω κ πως να καταλαβω τις διαθεσεις ενος σκυλου, και πως να τον αντιμετωπισω ωστε να μη γινει καμμια στραβη. Εχε υπ'οψιν σου, μεγαλοσωμος σκυλος θα σου επιτεθει μονο τον πειραξεις ή νιωσει οτι απειλειται. Εκτος βεβαια αν λαβει τετοια εντολη απο τον ιδιοκτητη, οποτε εκει ουτε ο σκυλος φταιει, ουτε εσυ μπορεις να κανεις τιποτα.
+00
Επειδη δεν θελω να πώ μεγαλα λόγια και στο δευτερο σκέλος της απάντησης του Καcey, κοντα είμαι!Ο κασυ εχει δικιο.Το θεμα στην περιπτωση μας ειναι οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι ολοι να εχουν τετοιες γνωσεις.Πολυς κοσμος καλως/κακως φοβαται τα σκυλια.Αλλα τοσα σκυλια εχουν αφεντικα που πραγματικα ειναι γιατονπουτσο καβαλα.
Παντως ξεκαθαρα η λυση να το σκοτωσει ηταν ο,τι χειροτερο και πιστευω ο οποιοσδηποτε(ακομα και μη φιλοζωος) θα το μετανιωνε μερικες στιγμες μετα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Για να τα δούμε και λίγο αντικειμενικά τα πράγματα, πρόκειται προφανώς για κάποια high risk operation γιατί αν προσέξετε μπροστά από τα περιπολικά υπάρχει το ειδικό βανάκι των SWAT, επίσης οι αστυνομικοί φέρουν και αυτόματα όπλα πέρα των περιστρόφων.Άρα την ώρα που έχεις να αντιμετωπίσεις πιθανότατα πολύ επικίνδυνους κακοποιούς έχεις έναν τριμαλάκα να βιντεοσκοπεί επιδεικτικά κάνοντας βόλτες στην ουσία μέσα στην περίμετρο που έχει στηθεί. Τον συλλαμβάνεις, προσωρινά φαντάζομαι (κάτι σαν εξακρίβωση) γιατί δεν τον θέλεις μέσα στο πόδια σου και δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει αλλά από την άλλη δεν έχεις και κάτι να τον κατηγορήσεις.
Εκείνη την στιγμή ένα ομολογουμένως εξαγριωμένο σκυλί πλησιάζει μαινόμενο και όταν κάνει κίνηση να το πιάσει ο αστυνομικός (την ώρα που το σκυλί μυρίζει το έδαφος) εκείνο του επιτίθεται και ακαριαία το πυροβολεί με το όπλο που έχει στο άλλο χέρι.Από αντίδραση και μόνο ο καθένας μας αν είχε όπλο στο χέρι εκείνη την στιγμή αυτό θα έκανε από φόβο και μόνο, δεν είναι όλοι εκπαιδευμένοι-συνηθισμένοι στα ζώα και δεν το πυροβόλησε στην ψύχρα. Από την άλλη σε μια χώρα που πυροβολούν ανθρώπους για μικρότερες αφορμές περιμένατε κάτι διαφορετικό?
Πάω στοίχημα ότι ο αστυνομικός δεν θα πάθει τίποτα καθώς θα υποστηρίξει ότι το σκυλί επιτέθηκε και έπρεπε να αμυνθεί.
Aν θες να ορίσεις απαγορευμένη περιοχή βάζεις κορδέλες, όποιος τις περάσει έχεις έναν ωραιότατο λόγο να τον συλλάβεις. Ο σκύλος δεν όρμησε σε κανέναν απλά γαύγιζε, άλλωστε και το αφεντικό του προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, θα μπορούσαν κάλλιστα να τον λύσουν ώστε να τακτοποιήσει το σκυλί και μετά να τον ξαναδέσουν, 3 άτομα ήταν εκεί πόσες πιθανότητες είχε να τους ξεφύγει τη στιγμή μάλιστα που παραδόθηκε μόνος του. Επιπλέον ο σκύλος άρχισε να ορμάει όταν πήγε καταπάνω του ο αστυνομικός να το πιάσει. Τριμέγιστη μαλακία να το σκοτώσει αλλά όπως έχω δει και από άλλα βίντεο εκεί ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία να τραβήξουν όπλο.
-
Να πω καταρχήν οτι ποτέ στη ζωή μου δεν είχα σκύλο, παρα μόνο πριν 2 μήνες και για διάστημα 3 εβδομάδων περίπου. Στη συνέχεια το ζώο μεταφέρθηκε στο χωριό, στους παππούδες. Αλλωστε γι΄αυτους προορίζονταν. Μου αρέσουν τα σκυλιά και μετά την πρόσφατη εμπειρία που είχα, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αν αποκτούσα ποτέ δικό μου, θα δενόμουν απίστευτα μαζί του, οχι όμως σε βαθμό υστερίας, κάτι που κάνουν πολλοί (τα αγαπούν σχεδόν οπως τα παιδιά τους πχ και καταφευγουν σε υπερβολές, ενω απο ζωόφιλοι μετατρέπονται σε.... ζωολάτρες).
Για το περιστατικό θα πω οτι έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση ομάδας ηλιθίων ανθρώπων (αστυνομικών, ιδιοκτήτη σκύλου κλπ), των οποίων την ηλιθιότητα πληρώνει ενα δύστυχο ζώο, υποφέροντας με εναν επώδυνο θάνατο.
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση έχουμε το εξής γεγονός: καλώς/κακώς οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο σκύλος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το αφεντικό του επιτίθεται στους αστυνομικούς. Ποια θα ήταν η πρέπουσα αντίδραση αυτών από τη στιγμή που δε διαθέτουν ειδικό μη-θανάσιμο εξοπλισμό (αναισθητικό όπλο, προστατευτικό εξοπλισμό εκπαιδευτή σκύλων, κτλ). Στην απάντησή σας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να λάβετε υπ' όψιν σας το ορθό ή μη της σύλληψης. Αυτό είναι πλέον γεγονός, έχει συμβεί και δεν αντιστρέφεται. Είμαστε στο σημείο όπου ο σκύλος βγαίνει από το αυτοκίνητο κι επιτίθεται.Δε κατάλαβα, γιατί να αρχίσουμε τη συζήτηση απο αυτό το σημείο δηλαδή....?
@trident.... Ο τρόπος που βλέπεις το συγκεκριμένο γεγονός, είναι τελείως λάθος. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους βλάκες ιδιοκτήτες ζώων (ειδικά 'επικίνδυνων'), είναι δικαιολογημένος.
@dimik... Διαφωνώ κάθετα με την εκτίμηση σου για την κατάσταση. Ως ένα βαθμό με κάλυψε ο Πάνος2171. Επίσης, αν είσαι σωστός επαγγελματίας, τον τριμάλακα δεν τον αντιμετωπίζεις τριμαλακότερα.
@Kacey....
Δίπλα απο το σπίτι μου (μονοκατοικία), υπάρχει άλλη μονοκατοικία (με πιλοτή). Η βεράντα μου στο ισόγειο, χωρίζεται απο την αυλή του γείτονα με τη ράμπα που κατεβαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ μου. Ο γείτονας που λες είχε ενα λυκόσκυλο περίπου ενός έτους, το οποίο μόνιμα ηταν πολύ νευρικό. Απο κουτάβι. Οσες φορές και αν με μύρισε, όσες φορες και αν πέρασα μπροστά απο το σπίτι τους, όσες φορές και αν κατέβηκα τη ράμπα και πέρασα απο δίπλα του για να πάρω το αυτοκίνητό μου, αυτό πάντα γαύγιζε μανιασμένα και σε μένα, αλλα και στον οποιοδήποτε περνούσε μπροστά απο το σπίτι 'του'. Οταν δε τα αφεντικά του το έλυναν μεσα στην πιλοτή για να τρέξει λίγο και 'γω τύχαινε να κατεβαίνω τη ράμπα (σημ. μας χωρίζει τοιχείο ύψους 60 πόντων απο την αυλή του γείτονα), με το ζόρι το συγκρατούσαν. Ερχόταν έτοιμο να πηδήξει το τοιχείο γαυγίζοντας, επέστρεφε πίσω για 2 δευτερόλεπτα αφου το καλούσαν επιτακτικά, αυτό ξαναορμούσε. Πριν κανα 2μηνο χρειάστηκε να γυρίσω νωρίτερα στο σπίτι απο τη δουλειά. Οπως έστριψα λοιπόν με το 'παπάκι' μου απο τη γωνία του οικ.τετραγώνου, είδα το λυκόσκυλο να τρέχει δεξιά και αριστερά εξω στο δρόμο και απο πίσω το αφεντικό του αλαφιασμένο και πανικόβλητο, επίσης να τρέχει για να το πιάσει, φωνάζοντας προς εμένα κουνώντας τα χέρια του στον αέρα 'ΦΙΛΕ, ΦΥΓΕ....!!!!' (σημ. φορούσα κράνος). Οταν έφτασα μπροστά στο σπίτι μου (εκει ήταν και τη δεδομένη το σκυλί), αυτό όρμηξε και με δάγκωσε στο πόδι (στα δάχτυλα, στο σημείο πάνω απο το δεξί φρένο). Πιο πολύ γρατσούνισμα ηταν βέβαια παρά δάγκωμα. Φυσικά άνοιξα γκάζι κι εφυγα, αλλα με ακολουθησε για πολλά μετρα πριν σταματήσει.Τωρα, η βεράντα μου οπως σου είπα και πριν, είναι μετά τη ράμπα (αυλή γείτονα, ράμπα πάρκινγκ, βεράντα) και σ΄αυτή βγαίνουν και παίζουν τα παιδιά μου (3 και 6 ετών) και κάθε φορά που ο σκύλος ήταν λυμένος, ερχόταν στο τοιχείο που λέγαμε και τους γαυγιζε μανιασμένα (όπως πάντα άλλωστε). Εκείνα πηγαίνανε στην άκρη της βεράντας που απεχει 2,5 περίπου μέτρα απο το τοιχείο (περιπου το πλάτος της ράμπας) και του μιλούσανε. Φυσικά, τότε έβγαινα κι εγω μαζί τους και γενικά δεν τα αφηνα ποτέ χωρίς επίβλεψη, μιας και έιχα καταλάβει οτι κάτι δεν παει καλά με το ζώο, (οπότε κι επιβεβαιώθηκα με το σκηνικό που περιέγραψα).
Αφου έγινε οτι έγινε, ο γείτονας με διαβεβαίωσε οτι το σκυλί θα φύγει και την επόμενη κιόλας μέρα, όντως αυτό έγινε.
Ερώτηση....Ετυχε ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου να είναι σοβαρός και λογικός. Αν ήταν κανας ΜΑΛΑΚΑΣ κι επέμενε και κρατούσε το σκύλο, με κίνδυνο αυτός να επιτεθεί στα παιδιά μου*, εγω τί έπρεπε να κάνω....??? Οχι φόλα θα του έριχνα (σε ανύποπτο χρόνο εννοείται), αλλά θα το απολάμβανα κιόλας.
*μισή ωρα μετά το συμβάν, έφερε ο πεθερός μου με το αυτοκίνητο τα παιδιά μου και τα κατέβασε στο δρόμο-πεζοδρόμιο ανυποψίαστος. Αν άρπαζε κανένα ο σκύλος, αντι για το ζώο, θα κλαίγαμε ενα παιδάκι. Να με συγχωρείτε οι 'ζωόφιλοι', αλλά σε τέτοια διλήμματα εγω διαλέγω τον άνθρωπο (γιατί θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί και οχι μόνο το δικό μου) και οχι το σκύλο. Εσεις, διαλέξτε το ζώο αν προτιμάτε, λογικό είναι να προτιμήσετε το είδος σας.
-
Ισως ολα αυτα που ειπα προηγουμενως να τα ελεγα καλυτερα με αυτη τη φραση του Spartan
Να με συγχωρείτε οι 'ζωόφιλοι', αλλά σε τέτοια διλήμματα εγω διαλέγω τον άνθρωπο
-
Το περιστατικο που περιγραφεις ειναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Αν ειχες ποτε σου σκυλο κ δεν ησουν μαλακας σαν μερικους που τους κανουν επιτηδες ετσι, θα το καταλαβαινες.
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Να με συγχωρείτε οι 'ζωόφιλοι', αλλά σε τέτοια διλήμματα εγω διαλέγω τον άνθρωπο (γιατί θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί και οχι μόνο το δικό μου) και οχι το σκύλο. Εσεις, διαλέξτε το ζώο αν προτιμάτε, λογικό είναι να προτιμήσετε το είδος σας.
Ποιοι ειμαστε οι 'εμεις' που θα διαλεξουμε το ζωο, γιατι 'ειναι το ειδος μας'?
-
Ο Γκάντι είπε:
Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα.κάποιος άλλος είπε:
Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι ντροπή...
-
Τζωρζινα,
μια και το εχεις, παρε μια εργασια:'Λαμβανοντας υποψη τα δεδομενα οπως εχουν αναπτυχθει παραπανω, όπως και πηγες του διαδικτυου, εξηγηστε με σαφηνεια:
α) ποιο θα ηταν το επιθυμητο για εσας αποτελεσμα στην ιστορια που περιγραφηκε παραπανω
β) ποια κατα τη γνωμη σας τα βηματα για την εξασφαλιση αυτου του αποτελεσματος
γ) Λογοι που σας οδηγουν στην επιλογη του σκεπτικου και του τροπου δρασης που προτεινετε στο Α και Β
Δ) Εξηγηστε αναλυτικα τα λαθη που οδηγησαν στην δεδομενη καταληξη.' -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το περιστατικο που περιγραφεις ειναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Αν ειχες ποτε σου σκυλο κ δεν ησουν μαλακας σαν μερικους που τους κανουν επιτηδες ετσι, θα το καταλαβαινες.Να με συγχωρείτε οι 'ζωόφιλοι', αλλά σε τέτοια διλήμματα εγω διαλέγω τον άνθρωπο (γιατί θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί και οχι μόνο το δικό μου) και οχι το σκύλο. Εσεις, διαλέξτε το ζώο αν προτιμάτε, λογικό είναι να προτιμήσετε το είδος σας.
Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτους που περιγράφω, τότε εσυ έχεις θέμα, οχι εγω.
Είμαι σαφής στην περιγραφή του συμβάντος που μου έτυχε και στο πώς θα αντιδρούσα αν ο γείτονας δεν ήταν λογικός και συνεννοήσιμος (κάτι που πολλοί 'ζωόφιλοι' δεν είναι, σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κατοικίδιό τους). Αν λοιπόν δεν έβρισκα άκρη με τα λόγια, ναι θα έριχνα χαλαρά φόλα στο σκύλο του εφόσον αυτός αποτελούσε απειλή για την οικογένειά μου. Αν εσυ και όποιος άλλος, έχετε πρόβλημα με αυτό και θεωρείτε οτι η πράξη μου θα ήταν 'απάνθρωπη', τότε δεν πάτε καθόλου καλά (για να το πω πιο κόσμια). Και πολύ περισσότερο εσυ, που είσαι έτοιμος να αρπάξεις το λαρύγγι ανθρώπου όπως επανειλλημένα έχεις δηλώσει στο γνωστό θέμα, που θα επιχειρήσει να βλάψει την οικογένειά σου (πράγμα στο οποίο συμφωνώ μαζί σου).
-
Βασικά το πρώτο που θα έπρεπε να κάνεις είναι να ενημερώσεις κάποιον αρμόδιο πάνω σε αυτά τα θέματα, ίσως να του το μάζευαν χωρίς να χρειάζεται να το θανατώσεις.
-
Πάνο αν απευθύνεσαι σε μένα, κάτι δεν κατάλαβες καλά. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τί εχω γράψει σε αυτή τη σελίδα.
-
Κατάλαβα τι λες, απλά αν το αφεντικό δεν είχε λογική από το να ρίξεις φόλα προτιμότερο δε θα ταν να ειδοποιήσεις κάποια φιλοζωική οργάνωση να το μαζέψει?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Κατάλαβα τι λες, απλά αν το αφεντικό δεν είχε λογική από το να ρίξεις φόλα προτιμότερο δε θα ταν να ειδοποιήσεις κάποια φιλοζωική οργάνωση να το μαζέψει?Η φιλοζωικη δε μαζευει σκυλια απο το σπιτι σου μεσα, αμα δε θες να το δωσεις, παιρνει αδεσποτα.
Θυμασαι το 2004 που τα μαζευαν τα αδεσποτα πως τρεχανε οι διαφοροι φιλοζωοι να τους βαλουν λουρι για να μη τα παρει ο μπογιας?
-
Δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται, απλά υπέθεσα ότι θα μπορούσε να γίνει. Οπότε η μοναδική λύση για ένα αγριεμένο/επικίνδυνο τετράποδο με μαλάκα ιδιοκτήτη είναι η φόλα?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται, απλά υπέθεσα ότι θα μπορούσε να γίνει. Οπότε η μοναδική λύση για ένα αγριεμένο/επικίνδυνο τετράποδο με μαλάκα ιδιοκτήτη είναι η φόλα?Ουτε εγω γνωριζω ακριβως, (περα απο το σκηνικο με τους Ολυμπιακους, που ετσι γινοταν) αλλα δεν νομιζω να παιζει με την καμμια να ερχονται να στο παρουν αν παραπονεθει πχ ο γκρινιαρης γειτονας Spartan, οσο και να κλαιει οτι ο σκυλος σου ειναι επικινδυνος. Ετσι και αλλιως νομικα εισαι υπευθυνος εσυ, οταν κανει κατι κακο ο σκυλος, καντε μου μηνυση, ενταξει ρε παιδια μου ξεφυγε, ανθρωπος ειμαι κυρ αστυνομε λαθος εκανα, μη βαρατε, το καημενο σκυλακι σα παιδι μου το εχω, φυλακας, κλπ κλπ κλπ.
Υπαρχει αλλη λυση ομως αν ο ιδιοκτητης ειναι μαλακας και ο σκυλος το ιδιο?
Η φολα δεν ειναι και καθολου καλο πραγμα, ειναι βασανιστικη. Το μονο 'καλο' που εχει, ειναι οτι ειναι ανωνυμη.Ας μας πουν και οι πιο ειδικοι εδω ποιες θα μπορουσαν να ειναι οι διεξοδοι στο (υποθετικο πλεον ευτυχως) προβλημα του Spartan. Κανείς?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το περιστατικο που περιγραφεις ειναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Αν ειχες ποτε σου σκυλο κ δεν ησουν μαλακας σαν μερικους που τους κανουν επιτηδες ετσι, θα το καταλαβαινες.
Να με συγχωρείτε οι 'ζωόφιλοι', αλλά σε τέτοια διλήμματα εγω διαλέγω τον άνθρωπο (γιατί θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί και οχι μόνο το δικό μου) και οχι το σκύλο. Εσεις, διαλέξτε το ζώο αν προτιμάτε, λογικό είναι να προτιμήσετε το είδος σας.
Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτους που περιγράφω, τότε εσυ έχεις θέμα, οχι εγω.
Σε εμενα απαντουσες.
Είμαι σαφής στην περιγραφή του συμβάντος που μου έτυχε και στο πώς θα αντιδρούσα αν ο γείτονας δεν ήταν λογικός και συνεννοήσιμος (κάτι που πολλοί 'ζωόφιλοι' δεν είναι, σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κατοικίδιό τους). Αν λοιπόν δεν έβρισκα άκρη με τα λόγια, ναι θα έριχνα χαλαρά φόλα στο σκύλο του εφόσον αυτός αποτελούσε απειλή για την οικογένειά μου. Αν εσυ και όποιος άλλος, έχετε πρόβλημα με αυτό και θεωρείτε οτι η πράξη μου θα ήταν 'απάνθρωπη', τότε δεν πάτε καθόλου καλά (για να το πω πιο κόσμια). Και πολύ περισσότερο εσυ, που είσαι έτοιμος να αρπάξεις το λαρύγγι ανθρώπου όπως επανειλλημένα έχεις δηλώσει στο γνωστό θέμα, που θα επιχειρήσει να βλάψει την οικογένειά σου (πράγμα στο οποίο συμφωνώ μαζί σου).
Θα επρεπε να καταλαβεις οτι το προβλημα ειναι με τον ανθρωπο κ το ζωο δεν φταιει σε τιποτα. Αλλα που να το καταλαβεις αυτο, οταν εχουμε φτασει στο σημειο να συζηταμε για το αν η φολα ειναι καλη ή κακη (!) ή η ενδεδειγμενη (!!) λυση στο ζητημα.
Κ δεν παμε καλα εμεις που θεωρουμε οτι η πραξη σου θα ειναι απανθρωπη? edit mod
-
edit mod
-
Μην ανησυζεις, το βαζω κ για υπογραφη αμα θες να μη χαθει.
Δεν χρειάζεται.Όπως δεν χρειάζεται να συνεχιστεί σε τέτοιο ύφος η συζήτηση [mod]
-
Το διαβασαμε και αυτο!!!!Εχεις ξαναβαλει μηπως φολες??Πολυ ευκολο το χεις να το κανεις βλεπω!!!!
Το σκυλι δεν φταιει.Ο ιδιοκτητης φταιει!!
Αυτον να κυνηγησεις αν θελεις να εισαι σωστος. Αλλα η ευκολη λυση της φολας δειχνει μικροψυχια και οτι εισαι θρασυδειλος.
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]