-
Αν είχες να κάνεις 5000km το αεροπλάνο είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να το κάνεις. Όμως αν συγκρίνεις την πιθανότητα σε ένα ταξίδι αεροπλάνου να πεθάνεις και σε ένα ταξίδι αυτοκινήτου να πεθάνεις (ανεξαρτήτως απόστασης) το αεροπλάνο είναι 3 φορές πιο επικίνδυνο
http://en.wikipedia.org/wiki/Aviation_safety#Statistics
The first two statistics are computed for typical travels for respective forms of transport, so they cannot be used directly to compare risks related to different forms of transport in a particular travel 'from A to B'. For example: according to statistics, a typical flight from Los Angeles to New York will carry a larger risk factor than a typical car travel from home to office. But a car travel from Los Angeles to New York would not be typical. It would be as large as several dozens of typical car travels, and associated risk will be larger as well. Because the journey would take a much longer time, the overall risk associated by making this journey by car will be higher than making the same journey by air, even if each individual hour of car travel can be less risky than an hour of flight.
Αλλά αν σκεφτούμαι ότι μπορεί να κάνουμε 10 ταξίδια με αυτοκίνητο την ημέρα αλλά συνήθως όχι πολλά παραπάνω απο 10-20 ταξίδια με αεροπλάνο τον χρόνο η πιθανότητα να πεθαίνουμε απο τροχαίο είναι σημαντικά μεγαλύτερη
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Οχιιιιι τεκνον μου απ τον παραδεισο σου γραφωωωωωΑπ οτι θυμαμαι δεν εγινε επιδειξη των σωστικων κ.λ.π , οι αεροσυνοδοι στα τετοια τους αν φορουσες ζωνη κ γενικα το κλιμα ηταν σαν να πηγαιναμε 5νθημερη κ πιλοταραμε εμεις το αεροπλανο για μειωση κοστους !!
Ισχυει αυτο με τις αεροπορ. των ΗΠΑ οτι στις εσωτερ πτησεις δεν τηρουν τα διεθνη στανταρτς;Πρέπει να τηρούν τα standards της FAA τα οποία είναι εξίσου αυστηρά με τα διεθνή.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν εχω πεταξει πολυ (μονο Ελλαδα) και δεν εχω ανεση με το αεροπλανο, δυο μονο φασεις θυμαμαι καλα:-
Επιστροφη απο Αλεξπολη με C130, κοιμαμαι, και ονειρευομαι οτι πεφτω. Ξυπναω τρομαγμενος και ΣΥΝΕΧΙΖΩ να πεφτω, γιατι το γαμηδι οταν πεσει σε κενο αερος κανει καλη βουτια. Οι προπελες να βουιζουν, να ζοριζονται, το σκατο στην καλτσα.
-
Πρωινη πτηση για Αλεξπολη παλι, πολλα πολλα χρονια αργοτερα. Μπαινουμε σε αεροπλανο της 'Ολυμπιακης' και ανακαλυπτω οτι ειναι νοικιασμενο απο την 'HOLA Airlines' του Πουθενανιστάν, και αρχιζει ο εκνευρισμος..... Περιμενουμε απειρες ωρες για να φορτωσει αποσκευες, και μολις βαζει μπρος κινητηρες και αρχιζει να τροχοδρομει προς την ακρη του διαδρομου, πεφτει κατι πανω στο χερι μου... Ηταν μια βίδα απο καπου απο πανω. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
Καλά εδώ πέφτουν airbus από pilot error & stupidity, βλ. Air France 447 (τώρα το έβλεπα)
-
-
Βαριές κουβέντες....
-
Ναι όταν έχεις 2 πιλότους ο ένας να σηκώνει μύτη και ο άλλος να κατεβάζει είναι εξυπνάδα Βασικά αμάθεια είναι ο σωστός χαρακτηρισμός. Δεν τους εκπαιδεύουν ρε γμτ;
-
Βαριές κουβέντες απο πιλότους του πληκτρολογίου επιμένω αγαπητέ. Προσπαθώ δε να κάνω την σύνδεση της ιστορίας του trident με το 447 αλλά δεν μπορώ.
-
lol
-
Εγω το χω πει. Συμφωνώ με scotch....κάνω πάνω απο 20 πτήσεις τον χρόνο αρκετές πολύωρες (8-12 ώρες) και το απεχθάνομαι. Δεν κάθομαι σφιγμένος και τέτοια, και απολαμβάνω την χαρτογράφηση απο ψηλά, αλλα το μισώ. Ελπίζω να μη με μισήσει ποτέ αυτο
ειδικά αυριο που έχω 3 πτήσεις
-
Eγώ πάντως ζηλεύω που έχεις 3 πτήσεις αύριο.
-
Πότε θα πάρουμε τον καρβουνιάρη για Αστυπάλαια;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εγω το χω πει. Συμφωνώ με scotch....κάνω πάνω απο 20 πτήσεις τον χρόνο αρκετές πολύωρες (8-12 ώρες) και το απεχθάνομαι. Δεν κάθομαι σφιγμένος και τέτοια, και απολαμβάνω την χαρτογράφηση απο ψηλά, αλλα το μισώ. Ελπίζω να μη με μισήσει ποτέ αυτοειδικά αυριο που έχω 3 πτήσεις
παντα διπλα στις εξοδους κινδυνου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πότε θα πάρουμε τον καρβουνιάρη για Αστυπάλαια;Aegean islands hopping
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
πεφτει κατι πανω στο χερι μου... Ηταν μια βίδα απο καπου απο πανω.pilot error & stupidity, βλ. Air France 447
Προσπαθώ δε να κάνω την σύνδεση της ιστορίας του trident με το 447 αλλά δεν μπορώ.
Ήταν η βίδα του πιλότου, που την είχε χάσει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ναι όταν έχεις 2 πιλότους ο ένας να σηκώνει μύτη και ο άλλος να κατεβάζει είναι εξυπνάδα Βασικά αμάθεια είναι ο σωστός χαρακτηρισμός. Δεν τους εκπαιδεύουν ρε γμτ;Για ανεβασε λινκ.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Εγω το χω πει. Συμφωνώ με scotch....κάνω πάνω απο 20 πτήσεις τον χρόνο αρκετές πολύωρες (8-12 ώρες) και το απεχθάνομαι. Δεν κάθομαι σφιγμένος και τέτοια, και απολαμβάνω την χαρτογράφηση απο ψηλά, αλλα το μισώ. Ελπίζω να μη με μισήσει ποτέ αυτο
παντα διπλα στις εξοδους κινδυνου
True....αλλα για το χώρο που έχεις μπροστά σου
Θάνο εντάξει κοντινές ειναι δεν θα τις ζηλεύες τόσο. Τέλος του μήνα πάντως πάω και Αγια Πετρούπολη...αν ειναι καμία Aeroflot θα έχει πολυ ενδιαφέρον
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ναι όταν έχεις 2 πιλότους ο ένας να σηκώνει μύτη και ο άλλος να κατεβάζει είναι εξυπνάδα Βασικά αμάθεια είναι ο σωστός χαρακτηρισμός. Δεν τους εκπαιδεύουν ρε γμτ;
Για ανεβασε λινκ.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
πεφτει κατι πανω στο χερι μου... Ηταν μια βίδα απο καπου απο πανω.
pilot error & stupidity, βλ. Air France 447
Προσπαθώ δε να κάνω την σύνδεση της ιστορίας του trident με το 447 αλλά δεν μπορώ.
Ήταν η βίδα του πιλότου, που την είχε χάσει.
Και στην Μαλακάσα το ίδιο έγινε
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
θες να πάω εγώ;
mirage δεν υπάρχει σύνδεση, απλώς ό,τι δε ξέρεις από πού μπορεί να σου έρθει, να φοβάσαι πχ το αεροπλάνο σαν κατασκευή και να σου έρθει από λάθος χειρισμό ξέρω 'γω.
κι ένα ανέκδοτο να ευθυμήσουμε:
Αφού έχει απογειωθεί το αεροπλάνο κι έχει μπει στην κανονική του πορεία ανοίγει ο πιλότος το μικρόφωνο να πει τα σχετικά:
'Καλημέρα σας, βρισκόμαστε πάνω από το Αιγαίο πέλαγος, πετάμε στα 3000 μέτρα και η πτήση αναμένεται ομαλή χωρίς αναταράξεις'
Ξεχνάει να κλείσει το μικρόφωνο ο πιλότος και λέει στον συγκυβερνήτη
'Να είχαμε τώρα ένα φραπέ και μία να μας πάρει μία πίπ@'Τ'ακούει αυτό όλη η καμπίνα και καθώς τρέχει η αεροσυνοδός να του πει ότι ξέχασε το μικρόφωνο ανοιχτό πετάγεται ένας και λέει 'Δεσποινίς τον φραπέ ξέχασες!!!'
εξυπνάδες Κωνσταντίνε
-
δεκτή η συγγνώμη
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θες να πάω εγώ;
Πρεπει πρώτα να έρθεις εδώ
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ [#2]