-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι είναι το μηχανοσίφωνο και ποιά η χρήση του?Πρώτη φορά το ακούω...
πολυ μπακαλικα, κανει οτι ενα σιφωνι (εχει νερο και δεν επιτρεπει την επικοινωνια αεριων μεταξυ αποχετευσης και σπιτιου πχ νιπτηρα αρα δεν εχεις βρωμα) αλλα εχει και ενα κλαπετο που λειτουργει σαν ανεπιστροφη βαλβιδα και επιτρεπει τη ροη μονο προς μια φορα, για να προστατευεται η εγκατασταση απο ανοδο τηςσταθμης του αποχετευτικου δικτυου ή πλημμυρα.
Βεβαια συνηθως πιανει μακα το κλαπετο και δε σφραγιζει και μετα γινεται πανικος, θελει συντηρηση. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
4 lnb;; τι πιάνετε και θέλετε τοσα; πιστεύω πρόβλημα στόχευσης είναι.μάλλον θα είναι για 4 διαφορετικούς χρήστες. Πρόβλημα στόχευσης όπως λες, ίσως θέλει μικροδιόρθωση η κλίση, αλλιώς ενισχυτή σήματος γιατί μπορεί να έχει απώλεια λόγω των 4 lnb. Το πιάτο πόσο είναι;
-
Δοκίμασε να αλλάξεις και lnb, τα φτύνουν μετά από κάποια χρόνια.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
4 lnb;; τι πιάνετε και θέλετε τοσα; πιστεύω πρόβλημα στόχευσης είναι.
μάλλον θα είναι για 4 διαφορετικούς χρήστες. Πρόβλημα στόχευσης όπως λες, ίσως θέλει μικροδιόρθωση η κλίση, αλλιώς ενισχυτή σήματος γιατί μπορεί να έχει απώλεια λόγω των 4 lnb. Το πιάτο πόσο είναι;
Υπάρχει σίγουρα ενισχυτής, αλλά δεν ξέρω από τα 4 LNB πόσα πάνε πάνω του, γιατί είναι κλειδωμένος σε ντουλάπι. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν είναι ενισχυτής για την TV ή για τη δορυφορική. Παίζει να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί ενισχυτές στο ντουλάπι;
Το πιάτο είναι ίδιο ή και πιο μεγάλο από αυτό που δίνει η Nova αλλά δεν μπορώ να μετρήσω διαστάσεις γιατί είναι ψηλά πάνω σε μεταλλικό βραχίονα.
Τα 4 LNB στο ίδιο πιάτο, ποιο σκοπό μπορεί να εξυπηρετούν; Μπορεί π.χ. να έχει τραβήξει κάποιος δική του γραμμή; Το πιάτο έτσι και αλλιώς βλέπει μόνο ένα δορυφόρο - ή κάνω λάθος;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
4 lnb;; τι πιάνετε και θέλετε τοσα; πιστεύω πρόβλημα στόχευσης είναι.
μάλλον θα είναι για 4 διαφορετικούς χρήστες. Πρόβλημα στόχευσης όπως λες, ίσως θέλει μικροδιόρθωση η κλίση, αλλιώς ενισχυτή σήματος γιατί μπορεί να έχει απώλεια λόγω των 4 lnb. Το πιάτο πόσο είναι;
Υπάρχει σίγουρα ενισχυτής, αλλά δεν ξέρω από τα 4 LNB πόσα πάνε πάνω του, γιατί είναι κλειδωμένος σε ντουλάπι. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν είναι ενισχυτής για την TV ή για τη δορυφορική. Παίζει να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί ενισχυτές στο ντουλάπι;
Το πιάτο είναι ίδιο ή και πιο μεγάλο από αυτό που δίνει η Nova αλλά δεν μπορώ να μετρήσω διαστάσεις γιατί είναι ψηλά πάνω σε μεταλλικό βραχίονα.
Τα 4 LNB στο ίδιο πιάτο, ποιο σκοπό μπορεί να εξυπηρετούν; Μπορεί π.χ. να έχει τραβήξει κάποιος δική του γραμμή; Το πιάτο έτσι και αλλιώς βλέπει μόνο ένα δορυφόρο - ή κάνω λάθος;
Τα 4 lnb, είναι για να πιάνουν 4 διαφορετικούς δορυφόρους! Αν σε ένα πιάτο έχουν μπει 4 lnb για να βλέπουν 4 διαμερίσματα, τότε είναι λάθος. Υπάρχουν lnb που βγάζουν 4 εξόδους. Την εποχή που ασχολούμουν με δορυφορικά, με 2 lnb και πιάτο διαμέτρου 1.3m και άνω (για Αθήνα) έπιανα Astra και Hotbird. Τον δύσκολο τον στόχευες ακριβώς και ο άλλος πιο εύκολος ήταν offset. Τώρα πιθανόν να έχουν αλλάξει, αλλά και πάλι 4 δορυφόροι, τι σκατά! Μου κάνει περίεργο! Επίσης λογικά δεν θα υπάρχει ενισχυτής σήματος, γιατί αν με ενίσχυση έχεις γύρω στο 65 σήμα, τότε κλαύτα! Δεν μπορείς να πάρεις τον αποκωδικοποιητή σου, δίπλα στο πιάτο και να καρφώσεις απ ευθείας σε ένα lnb, να δεις τι πιανεις;
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Μου χαλασε κλιματιστικο Samsung inverter ενος χρονου... Η εσωτερική μονάδα λειτουργει κανονικά αλλά ηεξωτερικη δεν ξεκινα με αποτελεσμα να βγάζει ζεστό αέρα... Δεδομένου οτι είχα παρατηρήσει μια σταδιακη πτώση της απόδοσης μέσα στη χρόνια παιζει απλα να μην είχε εγκατασταθεί σωστα και να έχασε φρεόν; Δεν ανάβει κάποιο φωτακι για βλάβη... Απλα η εξωτερική μονάδα δε ξεκινά.... Λογικά είναι εντός εγγύησης αλλά πιστεύω οτι οι εγκαταστάτες μάλλον έκαναν πατάτα....Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισα πριν 2 χρόνια με ένα Samsung (non inverter, εκτός εγγύησης) το οποίο έχουμε στο εξοχικό στο νησί. Η εύκολη απάντηση της αντιπροσωπείας ήταν οτι εχει καεί πλακέτα με κόστος περίπου 200 Ευρώ. Μετά από κάμποσο ψάξιμο βρήκαμε ένα σοβαρό τεχνιτη ο οποίος άλλαξε ένα πυκνωτή στην πλακέτα και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με κόστος 20 Ευρώ.
Σε πρώτη φάση δες αν το δικό σου είναι σε εγγύηση.
Γενικά τα inverter πρέπει να είναι πιο ευαίσθητα σε βλάβες και διακυμάνσεις ρεύματος. Ο εν λόγω τεχνικός μου είχε πεί οτι θα πρέπει να βάζουμε σταθεροποιητές τάσης στις μπρίζες που τα τροφοδοτούν (ειδικά στα νησιά που το ρεύμα είναι κουκουρούκου..).
-
1η φορά ακούω για 4 lnb σε ένα πιάτο για να πιάνουν 4 διαφορετικούς δορυφόρους. Μόνο hotbird και astra απ'όσο ξέρω είναι κοντά και μπορείς να τους πιάσεις από την ίδια θέση, οπότε πιθανολογώ ότι ο εγκαταστάτης έβαλε 4 για τον καθένα χρήστη ξεχωριστά (αντί για 1 με 4 εξόδους), ή μπορεί κάποιος να νόμιζε ότι μπορεί να πιάσει κι άλλους δορυφόρους. Άλλωστε αν ήταν για 4 διαφορετικούς δορυφόρους θα έπρεπε να υπάρχει και μίκτης. Υπάρχει;
Επίσης μπορεί να είναι και αυτό
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Δοκίμασε να αλλάξεις και lnb, τα φτύνουν μετά από κάποια χρόνια. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
1η φορά ακούω για 4 lnb σε ένα πιάτο για να πιάνουν 4 διαφορετικούς δορυφόρους. Μόνο hotbird και astra απ'όσο ξέρω είναι κοντά και μπορείς να τους πιάσεις από την ίδια θέση, οπότε πιθανολογώ ότι ο εγκαταστάτης έβαλε 4 για τον καθένα χρήστη ξεχωριστά (αντί για 1 με 4 εξόδους), ή μπορεί κάποιος να νόμιζε ότι μπορεί να πιάσει κι άλλους δορυφόρους. Άλλωστε αν ήταν για 4 διαφορετικούς δορυφόρους θα έπρεπε να υπάρχει και μίκτης. Υπάρχει;Επίσης μπορεί να είναι και αυτό
Δοκίμασε να αλλάξεις και lnb, τα φτύνουν μετά από κάποια χρόνια.
4 lnb για 4 χρηστες μόνο αν θελουν 4 διαφορετικους δορυφορους.
-
Ή αν είναι άσχετος και δε ξέρει ότι υπάρχουν lnb με 4 εξόδους. Νομίζω 98% πως σε hotbird setup μπορείς να πιάσεις 2 δορυφόρους μόνο, τον hotbird και τον Astra. Για άλλους δορυφόρους πρέπει να κουνηθεί το πιάτο που σημαίνει ότι χάνει τους αλλους. Όπως είπαμε μπορεί να το δει αυτό.
-
Χίλια συγνώμη αν είναι off topic, αλλά δεν ήξερα που αλλού...
1η χρήση σίδερου Tefal 5350 αγορασμένο απο Ηλεκτρονική, κι έγινε το παρακάτω (είναι το 2ο γιατί και το προηγούμενο έκανε τα ίδια και χειρότερα στην 1η χρήση)...
Προφανώς και θα πάει για επιστροφή χρημάτων αλλά fyi. Τι παίχτηκε?
-
Δεν παίζουν στην Ελλάδα 4 lnb για διαφορετικούς δορυφόρους. Μάξιμουμ 2 (Άστρα, Χοτμπερντ), με 1.3m πιάτο και άνω. Διαφορετικά, όπως είπε ο dmitspan, με μηχανισμό μετακίνησης του πιάτου. Αποκλείεται συνοπτικά, γιατί αν θέλει ένας ένοικος δύση και ο άλλος ανατολή, που θα μετακινηθεί το πιάτο; εικάζω ότι έχουν βάλει ένα lnb για τον καθένα και ο φίλος έχει κουμπωθεί σε κάποιο ακριανό, με αποτέλεσμα λάθος σκόπευση. My 2 cents
-
Υπαρχουν δυο σώματα στο σπίτι τα οποία αλλαχθηκαν πριν απο 3 χρόνια και τον Απρίλιο ,και τα δυο όπως φαίνεται στην φωτο σκιστηκαν.
Κάποιος άλλος στην οικοδομη δεν παραπονέθηκε για αντίστοιχο προβλημα αρα μάλλον δεν είναι θέμα πιεσης.Με τι τα αντικαθιστω; ξανά τα ίδια; τύπου πάνελ; τι επιλογές υπαρχουν;
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Χίλια συγνώμη αν είναι off topic, αλλά δεν ήξερα που αλλού...1η χρήση σίδερου Tefal 5350 αγορασμένο απο Ηλεκτρονική, κι έγινε το παρακάτω (είναι το 2ο γιατί και το προηγούμενο έκανε τα ίδια και χειρότερα στην 1η χρήση)...
Προφανώς και θα πάει για επιστροφή χρημάτων αλλά fyi. Τι παίχτηκε?
Νερο της πλακας. Let me guess, δεν βαζεις απιονισμενο;
-
Κανονικά πάντα και μόνο απιονισμένο !!!
1η φορά παθαίνω κάτι τέτοιο σε σίδερο... -
Μαλλον το απιονισμενο δεν θα ταν και τοσο...απιονισμενο.
Στο λεω γιατι στις οπες εξοδου ατμου βλεπω αλατα. -
Κι εγώ. Γι αυτό μου κάνει εντύπωση...
Θα πάρω άλλο νερό και θα δω πως θα συμπεριφερθεί...Τεσπα. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
image posthttp://www.e-shop.gr/plystiko-mixanima- ... TLS.120056
Να το χτυπησω? με 110€.
Θελω να πλενω κανα χαλακι μομετοειδες του σπιτιου, κανα μπαλκονι/αυλη. Τους τοιχους της αυλης πριν το ασπρισμα ενιοτε και τομαμαξι αμα εχω ορεξη.Τα μαρμαρα της σκαλας ασπρισαν, τα μωσαικα επανηλθαν στο αρχικο τους χρωμα. Σχιστολιθοι καθαριζουν πανευκολα απο βρωμιες κλπ.
Πρωτη δοκιμη σε μοκετα χαλι, αριστη.
Ποιοτικο φαινεται και εξυπνη κατασκευη. Αξιζε την αγορα και το παραδεχτηκε και η κυρα. -
Στη σελ 435 είχα ρωτήσει για πλαστικές ντουλάπες εξωτερικού χώρου και με αποθαρρύνατε. Εντελώς τυχαία είχα πάει στο Praktiker οπότε πήγα να τις δω από κοντά και επιβεβαίωσα πόσο δίκιο είχατε. Ακόμα και οι ακριβές είναι τελείως ακατάλληλες για τη χρήση αυτή. Οπότε φύλαξα στοιχεία του κατασκευαστή που μου προτείνατε και όταν φτάσει στο αμήν η κατάσταση θα απευθυνθώ εκεί. Ευχαριστώ.
-
Φίλε Onyx, έχω 2 πλαστικές ντουλάπες στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού, η μία της Keter, αυτή:
http://www.keter.com/products/utility-louvre-cabinet
αγορασμένη προ 5-6 ετών γύρω στα 120 ευρώ αν θυμάμαι, από Carrefour, και η άλλη αγορασμένη από Praktiker, περίπου σαν αυτές που παράθεσες και στα αντίστοιχα λεφτά, την ίδια εποχή (5+ χρόνια πριν).
Σαν ποιότητα μεταξύ τους είναι η μέρα με τη νύχτα, η Keter πολύ καλύτερη. Την χρησιμοποιώ για αποθήκευση εργαλείων αποκλειστικά, ενώ τη φτηνή για φύλαξη διαφόρων αντικειμένων ευτελούς αξίας. Η έκθεση και των 2 στον ήλιο είναι μέτρια λόγω σημείου τοποθέτησης, εν τούτοις υπάρχει σαφώς φθορά λόγω του ήλιου στα πλαστικά. Πάντως πιστεύω άνετα να βγάλουν άλλα 5+ χρόνια αμφότερες.
Σε σχέση με μεταλλική, κι εγώ αρχικά είχα ενδοιασμούς ως προς την αγορά μεταλλικής σκεπτόμενος σκουριές, αλλά τελικά νομίζω πως η γήρανση του πλαστικού είναι χειρότερη από τις όποιες σκουριές.
Αν η ντουλάπα σου είναι αρκετά εκτεθειμένη στον ήλιο, σίγουρα είναι καλύτερα να πάρεις μεταλλική. Δε γνωρίζω βέβαια κόστη για μεταλλικές, προφανώς είναι ακριβότερες.
Πάντως η Keter από πλευράς αντοχής ραφιών δε μου χει μέχρι στιγμής βγάλει κανένα θέμα κι έχω αναλόγως αρκετό βάρος στα ράφια της.
Πολύ καλή σε ποιότητα πλαστικών είναι και η ZAG που ανέφερε ο Trident αλλά δε ξέρω αν βρίσκεις εύκολα ανάλογα προιόντα της. Όντως την έχει αγοράσει η Stanley, έχω 3 εργαλειοθήκες Stanley και γράφουν ZAG, πολύ καλής ποιότητας κι αυτές. -
5 χρονια δεν ειναι τιποτα για πλαστικη ντουλαπα.
Η δικια μου ZAG (αγορασμενη απο καρφουρ) ηταν εντος σπιτιου σε νησι για 3 χρονια, εμεινε κανα 2 χρονια τουλαχιστον εκτος σε μπαλκονι, πηγε για αλλο 1-2 χρονια σε αλλο σπιτι σε μπαλκονι και πεταχτηκε γιατι ο φιλος που την ειχα χαρισει δεν την ειχε δεσει και την πηρε ο αερας, της εσπασε τις πορτες και την ξεχαρβαλωσε γενικα, ενω σαν πλαστικο δεν ειχε παθει τιποτα. Ειχε μεχρι και ενα πλαστικακι με τρυπες στο εσωτερικο της μιας πορτας για να κρεμας κατσαβιδια, γαντζους κλπ. Πρεπει να την ειχα αγορασει 90€ το 2003, πρεπει να χαλασε το 10-11 καπου εκει.
Οι μεταλλικες αν θυμαμαι καλα εκαναν 180€ η καθε μια, αλλα ουδεμια σχεση. Καλη λαμαρινα, καλη βαφη κλπ. Ο κατασκευαστης φταχνει και ερμαρια για κολυμβητηρια, που εχουν υγρασια και χλωριο, οτι πρεπει για σκουρια.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]