-
http://www.praktiker.gr/Product/kolla-a ... atNavId=30
Αραίωση με νερό κ εφαρμογή με πινέλο;
-
Στα ξυλουργικά (αν και δεν είναι το 'φόρτε' μου), δεν την αραίωσα ποτέ. Λίγο δούλεμα-ανακάτεμα για να 'μαλακώσει' και κατευθείαν εφαρμογή στις επιφάνειες που θα κολλήσεις. Θα αφήσεις οπωσδήποτε 45 λεπτά για να στεγνώσει και ας λένε οι οδηγίες 15-20 λεπτά .
-
Α, και εφαρμογή με μικρή σπάτουλα, τουλάχιστον έτσι με βόλευε και όχι το πινέλο .
-
Στην ξυλόκολλα βάζεις νερό αν σου έχει ψιλωστεγνώσει και θέλεις να την αναζωογονήσεις ή να την κάνεις πιο αραιή για να γεμίσεις κάποιο σημείο πριν κάνεις την συσφιξη με νταβίδια.....
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ξερει κάποιος πως βγαίνει απο τη θέση της συρόμενη,κρεμαστη, πόρτα?
Εχει ενα τερματικο πισω το οποιο ξεβιδωνω αλλα λογω θεσης δεν υπαρχει δυνατοτητα να βγεί συρόμενη προς τα πίσω. Αρα εφοσον μπήκε κάπως, θα βγαίνει και κάπωςΤην σηκωνεις ωστε να μην κρεμεται και ξεθυληκωνει κατω απο τα ραουλα.Δοκιμασε να την σηκωσεις λιγο και θα δεις οτι σε καποιο σημειο της αρθρωσης κατι κουνιεται σχετικα ελευθερα.
-
Μήπως ξέρει κανείς με ποίο τρόπο μπορώ να λειάνω τις γωνίες από τα μάρμαρα στα περβάζια? Να βάλω τροχό?
Sent from my E10i using Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς με ποίο τρόπο μπορώ να λειάνω τις γωνίες από τα μάρμαρα στα περβάζια? Να βάλω τροχό?Sent from my E10i using Tapatalk
Μπορεις να βαλεις τροχο αν χρειαζεται πολυ κοψιμο, αλλα θα προσεξεις γιατι ειναι δυσκολο να αποφυγεις πεταγματα,μπορεις αν δεν χρειαζεται πολυ κατεβασμα το μαρμαρο να βαλεις σε δραπανο το εξαρτημα που παιρνει στρογγυλα γυαλοχαρτα, αρχιζεις απο χοντρο και σταδιακα σε πολυ ψιλο στο τελος χρησιμοποιεις και νερο.
Μπορεις να συνδυασεις και τα δυο, το πολυ κοψιμο με τροχο και το φινιρισμα με το δραπανο. -
@p_george,ευχαριστώ. Δεν θέλω πολύ, απλά να μην έχει μεγάλη ακμή στις άκρες και σε κόβει όταν ακουμπάς.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
@p_george,ευχαριστώ. Δεν θέλω πολύ, απλά να μην έχει μεγάλη ακμή στις άκρες και σε κόβει όταν ακουμπάς.γυαλοχαρτο τοτε.
-
+1
Το μάρμαρο είναι πολύ μαλακό υλικό.
Θα εκπλαγείς πόσο εύκολα τρίβεται η ακμή του με γυαλόχαρτο.Πάρε ένα ξύλο και τύλιξε το γυαλόχαρτο (Νο 180) για να τρίβεις ίσια. Αν κρατάς το γυαλόχαρτο δεν θα είναι ίσια η ακμή.
-
Δεν το πολυπιστέυω ότι θα κάνω δουλειά με γυαλόχαρτο, αλλά θα το κάνω κι αυτό προτού βάλω σβουράκι. Ευχαριστώ Μπιλ κ Λεωνίδα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν το πολυπιστέυω ότι θα κάνω δουλειά με γυαλόχαρτο, αλλά θα το κάνω κι αυτό προτού βάλω σβουράκι. Ευχαριστώ Μπιλ κ Λεωνίδα.Θα κανεις αν παρεις σμυριδοπανο. Χονδρο στην αρχη, λεπτο για τελειωμα.
Αν ειναι πολα τα μετρα , καλυτερα με τριβειο. -
Ο μαρμαράς ξέρει και το κάνει με σβουράκι. Εσύ θα το καταστρέψεις.
Αν επιμένεις αγόρασε ένα δίσκο με γυαλόχαρτο (είναι πλαστικός και έχει επάνω γυαλόχαρτο).
Μη πάρεις γυαλόχαρτα για δίσκο γιατί πρέπει να έχεις τη βάση. -
laminate...
Εχω παρει μερικα τετραγωνικα laminate για να στρωσω στο καθιστικο και τη κουζινα. Εχω παρει επισης υποστρωμα αφρολεχ 3mm για ηχομονωση στο περπατημα αλλά και για τυχον εξομαλυνση του δαπεδου.
Επειδη όμως παρολες τις προεργασιες το δαπεδο εχει παλι καποιες κλίσεις, λέτε να εχω πρόβλημα στο τελικο αποτελεσμα? Εχετε αναλογη εμπειρια? Στο νετ εχω βρει αρκετα κείμενα και αποψεις αλλα δεν με καλυψε καποια. -
@ famas : Βill, leonp και nikospappas σου δώσαν τσάμπα λύση.
Σμυριδόπανο για αρχή, ψιλό γυαλόχαρτο για 'φινίρισμα' and DIY
@ nEk : Mε το υπόστρωμα θα εξαλειφθούν και οι μικροατέλειες. Αν κλίσεις εννοείς ανωμαλίες που καθιστούν το δάπεδο 'μή επίπεδο' ενδέχεται να υπάρχουν 'κενά' που θα γίνονται εν μέρει αισθητά στο περπάτημα, αλλά ζημιά δεν προξενούν στην κατασκευή . -
εχω σε δυο σημεια κατι κλίσεις με μεγαλο μήκος κατι που δεν καλυπτεται με το υποστρωμα . Αν θα μπει το δαπεο λογικα θα μείνει ή κενος ή θα κανει κούρμπα. Σαν ξύλο, λογικα δεν θα παρει τη κλίση-μορφη αυτού μετα απο καποο χρόνο?
-
Αν τις θεωρείς κάπως μεγάλες, βάλε διπλό υπόστρωμα στις συγκεκριμένες περιοχές.
Αν η κατάσταση του δαπέδου είναι τόσο χάλια, ... παραδίνομαι! -
Τοσο χαλια δεν ειναι. Στο ενα σημειο μαλλον δεν θα βαλω υποστρωμα και στο αλλο θα το αφησω ετσι. Εχεις τοποθετησει και συ πως ειναι σαν εμπειρια?
-
-
Πάνω από τον δεύτερο όροφο της μεζονέτας μου, έχω μη κατοικίσημη σοφίτα με μέγιστο ύψος στο κέντρο 2.1 μέτρα. Για να μπορώ να αποθηκεύω διάφορα πράματα, έστρωσα 25τμ πλακάκια στο κέντρο της, για να είναι λίγο καθαρά. Στα υπόλοιπα 45τμ γύρω-γύρω που δεν περπατιέται και είναι σκέτο μπετόν, έκατσα σήμερα και έστρωσα πετροβάμβακα Fibran B-050 50gk/m3 και πάχους 5cm, το μέγιστο που δίνει η ίδια η Fibran στην τεχνική εφαρμογή που έχει στο site της.
Επειδή θα είναι μισή δουλειά να αφήσω αμόνωτα τα 25τμ με το πλακάκι, θέλω να βάλω και εκεί κάτι, το οποίο όμως να αντέχει τυπικό βάρος (πχ ένα μπόγο ρούχα, ένα ρολό χαλί ξαπλωτό, ένα χαρτόκουτο 10-15 κιλών κλπ) και εί δυνατόν ανθρώπινο βάρος στο περπάτημα. Η Fibran αναφέρει την εξηλασμένη πολυστερίνη XPS 300-L για μη βατή σοφίτα. Η συγκεκριμένη δέχεται πίεση 300kpa, δηλαδή αν τα υπολόγισα καλά, 3 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό, άρα τα 200 περίπου τετραγωνικά εκατοστά μιά ανθρώπινης πατούσας θα φέρουν ούτε 0.5 κιλά/cm πίεση, άρα πρέπει να είναι οκ. Καλά τα λέω ή πρέπει να πάω σε ισχυρότερη, πχ 400-L ?
Επίσης τι πάχος να πάρω? Η Fibran λέει για περιοχή Θεσσαλονίκης 30mm τουλάχιστον. Πάνω από την σοφίτα έχει κεραμοσκεπή με μεμβράνη και πέτσωμα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]