-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Σωστος , βρηκα ενα σετακι στο site αυτο , της bosch , με 7 τμχ. τιτανιου 15 ευρω. Δεν θες κ αλλα νομιζω. Πιο πολυ το στραβοκατσαβιδο χρησιμοποιω εξαλλου. Εχω ενα black and decker 14.4 v , το πηρα μισοτιμης απο την εταιρεια λογω ελλατωματικης συσκευασιας( ειχε σκιστει το χαρτονι) !!!Οποιος θελει εχει η εταιρεια εκθεση στην Λ.Βουλιαγμενης στην Γλυφαδα (μαζι με de walt)Ετσι λεμε ολοι
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
NEIN!
Μη δωσεις 25 για αυτη τη μαλακια σε εκλιπαρω
Τσιμπα το παιχνιδακι του leroy με το 10ρικο.Για τι δουλειες μιλαμε?
Υποψη αν δεν εχεις κλασικο επαναφορτιζομενο, οι ροπες που δινει το κλασικο τρυπανι καλωδιου ειναι πολλαπλασιες και γαμουν και τις καλυτερες μυτες/βιδες αν δεν εχεις διαλεξει σωστα ουπατ βιδες κλπ ή θελουν προσοχη γα να μη σου μπει μεσα στο ξυλο στα ξυλουργικα.Πόσο πολλαπλάσιες είναι αυτές οι ροπές από το τρυπάνι καλωδίου (μάλλον δράπανο ρεύματος εννοείς), τιμή ροπής ?
-
Έχω πάρει από amazon.uk της black & decker (HPL10IMKB-QW) παλμικό με φωτάκι και δύο μπαταρίες λιθίου (σημαντικότατο) και την έχω καταβρεί.
Πήγα να βιδώσω 10άρα φρεζαριστή (ίσως και μακρύτερη) σε ανάλογου πάχους mdf, με το ρεύματος, και ξέσκισε το κεφάλι της χωρίς να την βιδώσει.
Με το παλμικό ήταν πανεύκολο, δεν ανησύχησα για καλώδια, το κράταγα με ένα χέρι, αλλά κάνει απίστευτο θόρυβο! -
Υπαρχει τεχνικα τροπος να γνωριζουμε αν εκει που τρυπαμε τον τοιχο περναει απο πισω καποιο καλωδιο ρευματος;
(εκτος απο φωτογραφιες του σπιτιου οταν μπηκαν οι γραμμες του ρευματος) -
Ανιχνευτής καλωδίων.
-
Πρωτα κοιτας αν εχει καθετα και οριζοντια τυχον μπουατ ή αλλο ηλεκτρικο στοιχειο. Αν ναι, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα υπαρξης καλωδιου. Αν οχι, κρινεις την περιοχη και την επιφανεια και υπολογιζεις... Αλλιως τπαρχουν κατι ανιχνευτες καλωδιων αλλα οι φτηνοι ειναι στανταρακι μονο για ευκολες περιπτωσεις. Για μεγαλη ακριβεια κοστιζουν αρκετα...
-
Ναι αυτο με τα καθετα το γνωριζω. Δεν ηξερα οτι υπαρχει ανιχνευτης καλωδιων.
-
Ναι έχει ανιχνευτή ηλεκτρικου ρεύματος καθώς και ανιχνευτή για σίδερο για τυχόν γραμμές νερου.
Σε παλιά σπίτια απο την άλλη , υπήρχαν και οι τάπες ψήλά κοντά στο ταβάνι όπου υπήρχε κόμβος ή κατέβαινε γραμμή ρεύματος οπότε υπήρχε ένας μπουσουλας......
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
NEIN!
Υποψη αν δεν εχεις κλασικο επαναφορτιζομενο, οι ροπες που δινει το κλασικο τρυπανι καλωδιου ειναι πολλαπλασιες και γαμουν και τις καλυτερες μυτες/βιδες αν δεν εχεις διαλεξει σωστα ουπατ βιδες κλπ ή θελουν προσοχη γα να μη σου μπει μεσα στο ξυλο στα ξυλουργικα.Πόσο πολλαπλάσιες είναι αυτές οι ροπές από το τρυπάνι καλωδίου (μάλλον δράπανο ρεύματος εννοείς), τιμή ροπής ?
Ναι, σωστα, δραπανο ρευματος.
Εμπειρικα τελειως το λεω, βαριεμαι να ψαξω για νουμερα. Ενα απλο δραπανο SKIL των 35€, βιδωνε για πλακα ή/και ανατιναζε τα κεφαλια απο τις βιδες, εκει που το δραπανοκατσαβιδο μπαταριας, ενα 14,4 Black & Decker απλα αρνιοταν.
Mιλαμε παντα για 'σπιτικα' εργαλεια, σιγουρα αν ψαξουμε θα βρεθει κανα επαγγελματικο Makita μπαταριας με τρελλες δυνατοτητες και αναλογη τιμη φυσικα.. -
My makitas -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Θελω να βαψω το σπιτι μου. Πριν 9 χρονια που το πηρα το εβαψα μονος μου, αφου πρωτα βεβαιωθηκα οτι τα ταβανια δεν ηταν περασμενα υδρωχρωμα αλλα πλαστικο. Το εβαψα με Βεχρω οικολογικα.
Ομως πριν 4 χρονια φρεσκαρωντας το δωματιο του μικρου μολις εκανα να βαψω το ταβανι ξεκολλησε ολο και ανγκαστηκα να το ξυσω και να το ασταρωσω.
Το ιδιο επαθα κα προπερσι στο μπανιο και στην κουζινα.
Ερωτησης, επειδης την βλεπω την δουλεια να ξυνω 45 τετραγωνικα ταβανι και αλλα 12 στην κρεββατοκαμαρα, ξερει κανεις αν υπαρχει υλικο που να το περασω και να μην ξεκκολησει.
Σκεφτομουν ενα προιον της χρωτεχ που λεγεται Monox αλλα αυτο καποτε ηταν διαλυτο με white spirit ενω τωρα υδατοδιαλυτο.Καλημέρα σας. Είμαι από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας VECHRO. Θα σας παρακαλούσα να μας δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, και να σας εξηγήσουμε ποια ήταν η αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα.
Τηλ. 2104816101 -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
NEIN!
Εμπειρικα τελειως το λεω, βαριεμαι να ψαξω για νουμερα. Ενα απλο δραπανο SKIL των 35€, βιδωνε για πλακα ή/και ανατιναζε τα κεφαλια απο τις βιδες, εκει που το δραπανοκατσαβιδο μπαταριας, ενα 14,4 Black & Decker απλα αρνιοταν.
Mιλαμε παντα για 'σπιτικα' εργαλεια, σιγουρα αν ψαξουμε θα βρεθει κανα επαγγελματικο Makita μπαταριας με τρελλες δυνατοτητες και αναλογη τιμη φυσικα..Εάν το συμπέρασμα σου είναι μόνο από το «14,4 Black & Decker» που πιθανότατα είναι παλιό μοντέλο με πολύ λίγη ροπή (
-
Έχω ένα B&D με μπαταρια λιθίου 10.8 Volt, το οποίο το πήρα δώρο με μια προσφορά απο supermarket. Πρέπει να είναι το πιό μικρό της B&D: http://www.blackanddecker.co.uk/powerto ... /EGBL108K/
Έχει 10 θέσεις περιορισμού της δύναμης σύν μία επιπλέον οπου δίνει όλη τη δύναμη. Αν πάς να συναρμολογήσεις επιπλο IKEA και το έχεις ρυθμίσει σε οτιδήποτε πάνω απο 6-7 η βίδα θα φάει το ξύλο
Είχα και άλλα μπαταρίας παλιότερα και μάλιστα ακριβότερα μοντέλα αλλά δέν έιχαν τόση δύναμη. Οι καινούριες μπαταρίες λιθίου κάνουν όλη τη δουλειά. Μπορούν να δώσουν πολλά ampere.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
NEIN!
Mιλαμε παντα για 'σπιτικα' εργαλεια, σιγουρα αν ψαξουμε θα βρεθει κανα επαγγελματικο Makita μπαταριας με τρελλες δυνατοτητες και αναλογη τιμη φυσικα..Εάν το συμπέρασμα σου είναι μόνο από το «14,4 Black & Decker» που πιθανότατα είναι παλιό μοντέλο με πολύ λίγη ροπή (
Τα DIY εργαλεία σαφώς μειονεκτούν σε μέγεθος ροπής από τα επαγγελματικά αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορείς να βιδώσεις μια βίδα.Ένα άλλο λάθος που κάνουν αρκετοί είναι ότι βασίζονται στα volt (10.8, 14.4, 18 κλπ) και την τιμή πώλησης για την αγορά ενός εργαλείου και όχι στην ροπή που αποδίδει τον τύπο και το πλήθος των μπαταριών, το χρόνο φόρτισης, την μέγιστη διάμετρο βίδας που βιδώνει κλπ.
Γράψε τον τύπο του Black & Decker από περιέργεια να βρω τα χαρακτηριστικά του.
Καινουριο ηταν το black & decker (τότε που εγινε η συγκριση, κανα 5αρι χρονια πριν) ουτε καν τελικα 14.4, 12volto ειναι 11nm.
Μιλαμε παντα για εκτος προδιαγραφων καταστασεις (οχι συναρμολογηση ΙΚΕΑ, και το δικο μου eτρωγε τα ξυλα) και συγκρινουμε 'σπιτικά' εργαλεια σε χαμηλες τιμες (μπορει οποιος θελει να παρει δραπανοκατσαβιδο με 200€ 'για το σπιτι' αλλα τον θεωρω τυπο 'more money than sense', υπαρχουν τετοιοι με εργαλειοθηκες γεματες που φωναζουν ηλεκτρολογο για μια πριζα). -
Ο χρήστης Fani Stavrinidi έγραψε:
Θελω να βαψω το σπιτι μου. Πριν 9 χρονια που το πηρα το εβαψα μονος μου, αφου πρωτα βεβαιωθηκα οτι τα ταβανια δεν ηταν περασμενα υδρωχρωμα αλλα πλαστικο. Το εβαψα με Βεχρω οικολογικα.
Ομως πριν 4 χρονια φρεσκαρωντας το δωματιο του μικρου μολις εκανα να βαψω το ταβανι ξεκολλησε ολο και ανγκαστηκα να το ξυσω και να το ασταρωσω.
Το ιδιο επαθα κα προπερσι στο μπανιο και στην κουζινα.
Ερωτησης, επειδης την βλεπω την δουλεια να ξυνω 45 τετραγωνικα ταβανι και αλλα 12 στην κρεββατοκαμαρα, ξερει κανεις αν υπαρχει υλικο που να το περασω και να μην ξεκκολησει.
Σκεφτομουν ενα προιον της χρωτεχ που λεγεται Monox αλλα αυτο καποτε ηταν διαλυτο με white spirit ενω τωρα υδατοδιαλυτο.Καλημέρα σας. Είμαι από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας VECHRO. Θα σας παρακαλούσα να μας δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, και να σας εξηγήσουμε ποια ήταν η αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα.
Τηλ. 2104816101Καλημερα, μιλησα με την εταιρεια, εστειλαν τεχνικο για να δει, εβγαλε μια φλυδα απο το χρωμα και η ετυμηγορία ηταν πως καποιος ειχε βαψει το ταβανι με υδροχρωμα προσθετοντας ενα ποσοστο πλαστικου για μεγαλυτερη καλυπτικοτητα.
Οταν εβαψα εγω με πλαστικο αυτη η φλουδα αντεξε, μετα με την επαναβαφη 'βαρυνε' και ξεκολλησε.
Οποτε η επιλογη μου ειναι ειτε ξυνω και το κανω σωστα η περναω υδροχρωμα το ταβανι, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ξεκολλησει, ουτε και ο τεχνικος ηταν.Παντως εντυπωση μου εκανε η ανταποκριση της εταιρειας και χιλια μπραβο της για αυτο!!!
-
Πάντα βάφω ταβάνια και τοίχους με πλαστικό.
Το υδρόχρωμα μπορεί να είναι πολύ οικονομικό αλλά ποτέ δεν θα έβαφα με υδρόχρωμα γιατί δεν έχει καθόλου αντοχή (ούτε στον χρόνο, ούτε σε βρωμιά, ούτε σε ΕΛΑΧΙΣΤΗ υγρασία).
Πρώτα αστάρι για να μην επηρεάσει ο ασβέστης του σοβά το χρώμα (ξεφλουδίζει) και να μην περνάει υγρασία και μετά ΚΑΛΟ πλαστικό.
-
Έχω εδώ κι 6 χρόνια αγοράσει το επαναφορτιζόμενο σκουπάκι Black & Decker PV1805 (18V, ήταν ακριβό μοντέλο, στα 90 ευρώ). Σε αυτό το διάστημα έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα (γύρω στις 10-12 φορές). Τις προάλλες που πήγα να το δουλέψω για να καθαρίσω στο αμάξι, διαπίστωσα ότι οι μπαταρίες ήταν off. Εννοώ ότι δεν περιστρεφόταν ούτε στο ελάχιστο το μοτέρ. Μετράω τάση στην έξοδο του φορτιστή και βλέπω 0. Ο μετασχηματιστής τύπου πυρήνα σε συσκευασία fixed τα είχε παίξει, κάηκε, οπότε δεν βγάζει τάση. Αυτός είναι 22VAC, 200mA. Δυστυχώς δεν έχω τέτοιο μετασχηματιστή ούτε γενικά κυκλοφορεί ευρέως αυτή η τάση, οπότε αγόρασα έτοιμο όλο το πακέτο φορτιστή (Μ/Σ με την πλαστική βάση του) από την Black & Decker.
O νέος φορτιστής είναι αυτός:http://koumbis.gr/index.php?route=pr...product_id=214
Όπως μπορείτε να διακρίνετε, έχει άλλου τύπου μετασχηματιστή, ο οποίος γράφει ότι βγάζει στην έξοδο 5-27VDC 85mA. Τοποθετώντας το σκουπάκι στη νέα βάση φόρτισης κι αφού το άφησα σχεδόν 24 ώρες πάνω, την άλλη μέρα δουλεύοντάς το διαπίστωσα ότι το μοτέρ περιστρέφεται αργά, ενώ εναλλάσοντας το διακόπτη για τις 2 σκάλες λειτουργίας, οι στροφές δε μεταβάλλονταν καθόλου.
Λύνω σήμερα το σκουπάκι και μετράω τάση στους ακροδέκτες του μοτέρ (τύπου Johnson 540 με ένδειξη 18V) ίση προς 6,6V....
Προφανώς για κάποιο λόγο δε γίνεται σωστή φόρτιση...Το ερώτημα είναι, με δεδομένο ότι στο Μ/Σ γράφει έξοδος 5-27VDC, με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεται ο φορτιστής τη σωστή τάση για να τροφοδοτήσει ανάλογα τις μπαταρίες στι σκουπάκι; Προφανώς το σκεπτικό της εταιρείας είναι με έναν Μ/Σ να καλύψει διάφορα μοντέλα με διαφορετικές απαιτούμενες τάσεις φόρτισης. Στην πράξη όμως αυτό δε συνέβη σε μένα και φαίνεται πως οι μπαταρίες δε φορτίζουν σωστά.
Υπόψην ότι μετρώντας με πολύμετρο στους ακροδέκτες της βάσης φόρτισης, είδα 29VDC, οι δε μπαταρίες δεν ήταν τελειωμένες (κράταγαν σε διάρκεια).
Τι λέτε να συμβαίνει;
Ευχαριστώ. -
Πολύ πιθανόν να τα έχουν παίξει οι μπαταρίες.... Έχε λίγο υπομονή με τον φορτιστή μπας και αλλά κοίτα και για μπαταρίες.
-
Για ριξτε καμμια ιδεα για το πως κανουμε καθαρισμο στο αιρκοντισιον του σπιτιου.
Εχω δυο, και ειναι ακαθαριστα εδω και πολλυυυ καιρο κι καπνιζω κιολας.
τι ζουμια βαζουμε, που τα βρισκουμε κλπ.ΕΔΙΤ
καλα μαλλον τα λεει ο τυπος αλλα το σκηνικο ειναι σαν τσοντα 70's περιμενα να ξεβρακωθει ο μαστορης στο 3λεπτο και να την κουτουπωσει την ψιψινα.
-
στα χρωματοπωλεια
http://www.karrassa.gr/index.php/kathar ... ine-detail
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]